- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.175
- 798
- Konu Sahibi kaplan2535
-
Bunu ben de düşünüyorum, karar veremiyorum.
Yaşına kadar çalışmayı düşünmüyorum.
Sonra 1 sene daha uzatmalı mıyım bilmiyorum.
Ben evdeyken acayip verimsiz, umutsuz, tembel bir şey olup çıkıyorum.
Kalsam da çocuğuma ekstra fayda olmaz gibi geliyor.
Tabii bunun dışında maddi konular da belirleyici.
Muhtemelen dönücem ben yaşında.
Doğrudur mutlaka tek faktör yok bu durumu etkileyen işin ne, çalışma saatlerin nasıl, iş yükü ağır mı, süt izni kullanabilecek misin, ev-iş mesafesi nedir, çocuğa kim bakacak, maddi durum ne seviyesi, sen evde kalıp çocukla vakit geçirmeyi mi işe dönmeyi mi tercih edersin, sevdiğin bir işi mi yapıyorsun, eşinin tavrı nasıl bunlar hep bir faktör.canım haklısın ama bazı meslekler o kadar ayrılığa izin vermiyor.
ben mühendisim mesela, 10 ay ayrı kaldım, maddi olarak 2 yıla uzatabilecekken mecburen işe başladım çünkü 10 ayda bile bilgilerin eski kalıyor, sektör alıp başını gidiyor.
bazı meslekler bu kadar arayı kaldıramıyor, sadece maddi olarak değil bu boyutlarını da düşünmek gerekiyor.
Doğrudur mutlaka tek faktör yok bu durumu etkileyen işin ne, çalışma saatlerin nasıl, iş yükü ağır mı, süt izni kullanabilecek misin, ev-iş mesafesi nedir, çocuğa kim bakacak, maddi durum ne seviyesi, sen evde kalıp çocukla vakit geçirmeyi mi işe dönmeyi mi tercih edersin, sevdiğin bir işi mi yapıyorsun, eşinin tavrı nasıl bunlar hep bir faktör.
Ben kendi adıma konuştum sanırım biraz. Yüz yıllık bilgileri 4-6 seneye sığdırıp öğrenebildi isem 2 yıllık gelişmeleri de toparlarım bikaç haftada, işim de çalışma ortamım da buna müsait. Ama evim işime yakın olursa, güvenebileceğim bir bakan olursa, süt izni kullanmamda herhangi bir zorluk yaşamazsam, işimi biraz daha rahat bir pozisyonda devam ettirme şansım da olabilir.
Tek bir doğru yok bu işte. Ama ben Okudum kendimi de evde heba etmem güçlüyüm bakın görün diye kadının kendini hem eve hem çocuğa hem işe yetişmek için hırpalamasını doğru bulmuyorum. Kadınlar güçlü olucam kendi ayaklarımın üstünde durucam diye kendini çok hırpalıyor
Amin canım bana da Dua et benim de güzel sağlıklı bir ortamda yetişecek bir çocuğum olsuncanım ben artırıp vasıfsız çalışanların daha geç işe dönmeleri gerektiğini düşünüyorum.
çünkü onların çalışma koşulları çok ağır, sağlıklı bir birey için bile ağırken yeni doğum yapmış bir kadının fiziken ve ruhen kaldırabileceği bir hayat tarzı hiç değil.
ama hayat da bazı kişiler için çok zor.
ne diyelim, elimizdekiileri değerlendirip hepimiz çocuklarımız ve kendimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz.
bu konuları açanların da derdi o, yazanların da.
her çocuk güzel bir ortamda yetişsin diye duacıyım...
Amin canım bana da Dua et benim de güzel sağlıklı bir ortamda yetişecek bir çocuğum olsun
Ben işkembeden sallıyorum şu An çocuk olmadığından, başıma gelince (inşallah) ne yaparım zaman gösterecek...
Maddi durumunuz iyiyse bebeginiz 2 3 yaşına gelene kadar çalışmaya ara verin sonra kreşe gönderip çalışabilirsinizMerhaba, kızım 9 aylık olunca işime dönmeyi planlıyorum ama ona okadar alıştım ki nasıl olur bilemedigimden fikrinizi almak istedim aslında çalışmasam da olur eşimin kazancı iyi borç harç yok çok şükür yalnız en güzel yıllarımı da evde geçirmek istemiyorum okadar üni. Okudum işim yorucu olsa da şartları iyi çalışıp kızım için birikim yapmak düşüncesi de beni cezbetmiyor değil. Babaannesi bakacak evlerimiz yakın işe dönünce kızımın ya bana olan düşkünlüğü azalırsa benden uzaklaşırsa diye çok korkuyorum büyürken en güzel anlarina babaanne dede şahit olucak ben calisiyoken parkta oyunlar oynayacaklar içten içe de kıskanıyorum... uzatmayayim calisip calismamak arasinda kaldim değerli yorumlarınız için teşekkürler
Sanki çalışarak çocuğumuza kötülük yapıyormuşuz gibi düşünenler var gerçekten inanamayarak okuyorum. Sanki çocuk büyüyünce 'sen ben bebekken çalıştın sana bağlanamadım senden nefret ediyorum!!' deyip evden kaçacak, hiçbir psikolojik dayanağı olmayan değişik düşünceler...
Koca avcuna bakmıyor diye belki.annesi çalışıyor diye çocuk neden gurur duyacakmış anlamadım.asıl imkanı varken özveride bulunup benimle kalmış diye gurur duyar.bir tv programı izlemiştim şu an 30-35 yaş arası erkekler konuktu.hepsinin de annesi onlar büyürken çalışmış ve hepside modern ve kültürlü tiplerdi.eşinizin çalışmasını ister misiniz sorusuna cevapları HAYIR oldu.çocuklarının kendileri gibi çalışan amneyle büyümesini istemiyorlardı.
Erkek kardeşim 4 yaşındayken babamın takım elbiselerini giyinmeye çalışır pantolonunu belinden tutarak kapıda ağlardı ben de babamla işe gideceğim beni götürmezsen sen de gitme baba diye ağlardı her gün.Aynisini babalar icin kimse dusunmuyor nedense.. benim çocuğum babasinin arkasindan agliyor bazen,adam işe gitmesin mi agladi diye? Babasina da baglanamaz maazallah sonra..
Bende uni mezunuyum benimde bebeğim var 2bucuk yaşında maddi gelirimz gayet iyi olduğu için çalışmıyorum sigortamida yatırıyor eşim bence sende bebeğini kendin büyüt calismaMerhaba, kızım 9 aylık olunca işime dönmeyi planlıyorum ama ona okadar alıştım ki nasıl olur bilemedigimden fikrinizi almak istedim aslında çalışmasam da olur eşimin kazancı iyi borç harç yok çok şükür yalnız en güzel yıllarımı da evde geçirmek istemiyorum okadar üni. Okudum işim yorucu olsa da şartları iyi çalışıp kızım için birikim yapmak düşüncesi de beni cezbetmiyor değil. Babaannesi bakacak evlerimiz yakın işe dönünce kızımın ya bana olan düşkünlüğü azalırsa benden uzaklaşırsa diye çok korkuyorum büyürken en güzel anlarina babaanne dede şahit olucak ben calisiyoken parkta oyunlar oynayacaklar içten içe de kıskanıyorum... uzatmayayim calisip calismamak arasinda kaldim değerli yorumlarınız için teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?