Çalışmak mı ev hanimligi mi??

canım ben de böyleydim.
çalışma şartlarını iyileştirirsen çok daha iyi olur işe dönmen.
mesela evin işe yakın olursa öğle araları arada bir gidebilirsin.
hasta olduğunda gidip kontrol edebilirsin.
veya bir arkadaş önermiş, yarı zamanlı çalışma imkanın olursa bu da süper bir şey.

Bence çalışın ama 9 ay birqz erken gbi
Daha cok minik
En azından 2-3 yasına kadar bekleyebilirsiniz

Eşinizin şartları ii de olsa çalışın
Kendiniz için

Doğrudur mutlaka tek faktör yok bu durumu etkileyen işin ne, çalışma saatlerin nasıl, iş yükü ağır mı, süt izni kullanabilecek misin, ev-iş mesafesi nedir, çocuğa kim bakacak, maddi durum ne seviyesi, sen evde kalıp çocukla vakit geçirmeyi mi işe dönmeyi mi tercih edersin, sevdiğin bir işi mi yapıyorsun, eşinin tavrı nasıl bunlar hep bir faktör.

Ben kendi adıma konuştum sanırım biraz. Yüz yıllık bilgileri 4-6 seneye sığdırıp öğrenebildi isem 2 yıllık gelişmeleri de toparlarım bikaç haftada, işim de çalışma ortamım da buna müsait. Ama evim işime yakın olursa, güvenebileceğim bir bakan olursa, süt izni kullanmamda herhangi bir zorluk yaşamazsam, işimi biraz daha rahat bir pozisyonda devam ettirme şansım da olabilir.

Tek bir doğru yok bu işte. Ama ben Okudum kendimi de evde heba etmem güçlüyüm bakın görün diye kadının kendini hem eve hem çocuğa hem işe yetişmek için hırpalamasını doğru bulmuyorum. Kadınlar güçlü olucam kendi ayaklarımın üstünde durucam diye kendini çok hırpalıyor

canım ben artırıp vasıfsız çalışanların daha geç işe dönmeleri gerektiğini düşünüyorum.
çünkü onların çalışma koşulları çok ağır, sağlıklı bir birey için bile ağırken yeni doğum yapmış bir kadının fiziken ve ruhen kaldırabileceği bir hayat tarzı hiç değil.
ama hayat da bazı kişiler için çok zor.
ne diyelim, elimizdekiileri değerlendirip hepimiz çocuklarımız ve kendimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz.
bu konuları açanların da derdi o, yazanların da.

her çocuk güzel bir ortamda yetişsin diye duacıyım...

Ben de imkanın varsa 2 yaşına kadar bekle diyenlerdenim.
Maddi sıkıntınız yokmuş,borç filan da yoksa biraz erteleyebilirsin.

Bence okula başlayınca çalış terbiyesini senin vermen önemli ben babaannenin terbiyesi verilmiş çocuklar sorunlu oluyor
2 aile arasında kalıyor problem çocuk oluyor annedende uzaklaşıyor iş hayatından kop demiyorum çocuğun temeli anneden olsun , büyükler araya girince ortalık karışıyor sen duygusal olarak işdeyken üzülüyorsun çocuk hırçınlaşıyor ve sonunda memnunzlyet değil pişmanlık oluyor giden zamanda geri gelmiyor

Amin canım bana da Dua et benim de güzel sağlıklı bir ortamda yetişecek bir çocuğum olsun
Ben işkembeden sallıyorum şu An çocuk olmadığından, başıma gelince (inşallah) ne yaparım zaman gösterecek...

seni de güzel dertlerle bekliyoruz BDVye.

aklımdasın sen benim zaten, bazı konularını takip etmiştim.
güzel haberlerini bekliyorum.
her şey gönlünce olsun.

annesi çalışıyor diye çocuk neden gurur duyacakmış anlamadım.asıl imkanı varken özveride bulunup benimle kalmış diye gurur duyar.bir tv programı izlemiştim şu an 30-35 yaş arası erkekler konuktu.hepsinin de annesi onlar büyürken çalışmış ve hepside modern ve kültürlü tiplerdi.eşinizin çalışmasını ister misiniz sorusuna cevapları HAYIR oldu.çocuklarının kendileri gibi çalışan amneyle büyümesini istemiyorlardı.

Maddi imkanım varsa gelirimiz iyiyse, ben çocuğum 4 yaşına girene kadar kendim bakmak isterdim. Bana göre bir çocuğun ennnn tatlı zamanları 0-4 yaş. Emeklemeleri, yeni yeni yürümeleri, yeni yeni kelimeler öğrenip dert anlatmaya çalışmaları, sabah pijamasıyla evde dolanmaları. Çocuğumun bu hallerine tanık olmak isterim. Bu sebeple mesela şuan üniversite okuyorum, kendimce planlarımdada evlenince 1-2 yıl çalışmak, sonra çocuk yapıp 4 yaşına girene kadar çocuğuma bakmak. Sonrada kreş,anaokulu ya da bakıcıyla çocuğuma baktırtarak iş hayatına dönmek. Rabbim nasip ederde eşimin geliri iyi olursa tabi. Ama 4 yaşına kadar o mıgıl mıgıl konuşmalarını filan görmek istiyorum. :)

Bi araştırma yapılmıştı çalışan kadınların kansere yakalanma riski daha yüksek çünkü gerckten çok yorucu modern toplum biz kadinlara çok yük yüklüyor hem bakimli ve iyi bir eş hem çocuğumuzun pskolojisine her daim dikkat eden bi anne hemde kariyer sahibi bi fert.... Bence biz kadinlar annelik için yaratilmisiz anne olmayan bayanlar tabiki caliissin evde oturup ne yapacagiz ama cocuktan sonra onun en güzel anlarini kacirmamamk lazim ve yavrumuzu kendimizden mahrum etmeyelim benim fikrim evdeyim cocuklarimlayim ve rahatim gündüz istediği kadar bakici yada babanne baksin gece uyuyamaynca ne olacak maddi sıkıntıda yoksa kendinizi yipratmayin okudugunuz uni.de sahip oldugunuz meslekte cebinizde kötü gün dostu olarak kalsin

Maddi durumunuz iyiyse bebeginiz 2 3 yaşına gelene kadar çalışmaya ara verin sonra kreşe gönderip çalışabilirsiniz

Sanki çalışarak çocuğumuza kötülük yapıyormuşuz gibi düşünenler var gerçekten inanamayarak okuyorum. Sanki çocuk büyüyünce 'sen ben bebekken çalıştın sana bağlanamadım senden nefret ediyorum!!' deyip evden kaçacak, hiçbir psikolojik dayanağı olmayan değişik düşünceler...

Aynisini babalar icin kimse dusunmuyor nedense.. benim çocuğum babasinin arkasindan agliyor bazen,adam işe gitmesin mi agladi diye? Babasina da baglanamaz maazallah sonra..

Koca avcuna bakmıyor diye belki.

Aynisini babalar icin kimse dusunmuyor nedense.. benim çocuğum babasinin arkasindan agliyor bazen,adam işe gitmesin mi agladi diye? Babasina da baglanamaz maazallah sonra..
Erkek kardeşim 4 yaşındayken babamın takım elbiselerini giyinmeye çalışır pantolonunu belinden tutarak kapıda ağlardı ben de babamla işe gideceğim beni götürmezsen sen de gitme baba diye ağlardı her gün.
Babam da işi bıraksaydı o zaman maddi durumumuz yerindeydi diye.
Yok kadın anne olmak için yaratılmış o yüzden çalışmamalıymış, yok hem iş hem çocuk yıpratıyomuş neden çalışacakmışız, bilmem ne bilmem ne.
Rahatça evde totomu yayıp yatacağım denmiyor da. Çalışmak işime gelmiyor artık demez tabii kimse.

maddi olarak durumunuz iyi ise 3 yaşa kadar anne ile birlikte olması cok daha önemli.. bende mimarım ve durumumuz o kadar da iyi değil maalesef. bunu yazdım çünkü ben bu knuda bayağı arastırma yaptım.. 3 yaş çocugun kişiliğinin oluşmasında en etkili yıllar... ben şuan evden çizim yapmaya çalışıyorum sırf onun yanında daha fazla kalabilmek için...

Bende uni mezunuyum benimde bebeğim var 2bucuk yaşında maddi gelirimz gayet iyi olduğu için çalışmıyorum sigortamida yatırıyor eşim bence sende bebeğini kendin büyüt calisma

Mesleğin istedigin her zaman devam ettirebilecegin türdeyse çocuğunu 3 4 yaşına kadar senin büyütmen tarafindayim.

Borç harç yoksa eğer en güzel zamanlarını seninle geçirmeli.
Çalışmak, çocuğundan daha değerli değil.

Çocuk kreş yaşına gelince girer çalışırsın, okudugun boşa gitmez ama o çocuk bir daha 1,2,3,4 yaşına geri dönmeyecek.
İlk adımı, ilk konuşması, oyuncaklarla oynaması, gülmesi, ağlaması bence annesinin yanında olmalı!!

Ev hanımlığı kötü bir şey değil. Kaldı ki eşin size yetiyorsa minicik bebeği bırakıp çalışmak bana gore egodan başka bir sey değildir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…