ÇALIŞMAK MI EVDE ÇOCUĞUNA BAKMAK MI ?

Çalışırken nefret ediyordum çalıştığım yerden. Herkes bana çıkarsan sıkılırsın yapamazsın diyordu. Iş arkadaşlarım da dahil. Bir türlü cesaret edemiyordum.

En son istifa ettim. 2014 te. Şu an bile o ortamı zerre kadar ozlemedim. Keske daha önce istiga etseydim diyorum.
Maddi olarak çalışma zorunluluğum yoktu. Ve çocuğum da yoktu.

Bu sebeplerle sizde bazı sorunlara sebep olabilir. Iyi düşünün.

ayy çalışmaya alışmışız biz evde duramayız... Senin çocuğun var belki durursun ama.
bir çıcocuğun anneyle büyümesi daha iyi tabi de,
eşinin aldığı maaşla geçinebilecek misin iyi düşün

evet asgariyle çok zor ama psikolojim bozulursa ne cocuguma ne evime faydam olcak. bu arada asgari net 2020 diye biliyorm ama :/

evet asgariyle çok zor ama psikolojim bozulursa ne cocuguma ne evime faydam olcak. bu arada asgari net 2020 diye biliyorm ama :/

Ne gibi sıkıntılarınız var işyerinde? İş değiştirebilirsiniz. Kusura bakmayın ama sanki çocuk biraz bahane gibi geldi bana, siz yorulmuşsunuz ve çalışmak istemiyorsunuz sanki.

Net ya da brüt çok fark olmuyor ki, hayat çok pahalı.

Evde her istediğimi yapabilecek maddi gelirim olsa, anca öyle otururum. Sıkıldığımda tatile de gidebilmeliyim, çocuğumla etkinlik de...

Kimisi bir parka gidince mutlu olur, kimisi farklı. Kararı en iyi siz verirsiniz ama işsizlik had safhada.

Ne işle meşgulsünüz?

Kesinlikle çalışmayı özlemiyorum.
Çocugumu büyütmenin keyfi paha biçilemez.
Gerekli olunca tekrar işe başlarsın.
Hayat kısa , kendi pskolojin herşeyden önemli.
Sen iyi olursan çocugunda mutlu olur.
Eğer asgari ücret problem yaratmıyorsa (anne babadan destek falan vardır belki ) bisüre evde dırabilirsinz

Baska is bakin derim. Belki daha iyisini bulursunuz. Simdiki sartlarda harcamaya alismisinizdir. Tek maasa bir de asgari ucrete dusmek zorlar sizi. Hele ki buyuksehirde yasiyorsaniz...

Asgari ücretle hayat geçmez.
Çalışmalısınız,hayat çok pahalı.
Bebeğin haftalık masrafı en az 200-300 lira. (En az)
4 haftada 300*4=1.200
Büyüdükçe masraflar artacak.
E bu çocuğun etkinliği,evin masrafı,mutfak masrafı,faturalar kıyafet yeme içme ulaşım vs.
Nasıl yetecek?

İş yeriyle anlaşıp kıdem tazminatı vs.alarak cikabiliyorsan çık. O arada işsizlik maaşı da alırsın evden yeni iş aramak daha kolay olur görüşmelere gitmen vs. zaten işsizlik var hemen iş bulabilecegini sanmıyorum. Bakarsın bu arada evde sıkılıyor muyum gecinebiliyor muyum vs

Bence hemen moraliniz bozukken karar vermeyin.
Bir iki gün izin alın ve o sırada eksileri artıları masaya yatırın.
Ama şunu söylemem lazım. Devir öyle bir devir ki 3 kişi tek maaş ile çok zor.
Açlık sınırı olmuş 1800 civarı yoksulluk sınırı olmuş 6 bin civarı (4 kişi) yani evet eviniz var o büyük artı ama o evin su,elektrik,doğal gazı da var.
Zaten yeme,içme,çocuk kitapları,oyuncakları,arada gezmesi yani çok ama çok zor.
Bir duygusal yorgunluk biter diğeri başlar.
Bence bir iki gün düşünün ani karar vermeyin.

O yaşta kim daha çok ilgilenip oynarsa onunla olmak istiyor çocuklar. Ebeveyne küs değil. Büyüdükçe de ebeveyne dönüyor.

Muhasebe - ön muhasebe daha doğrusu

Bir çok yerde çalışma imkanınız var, masa başı işiniz. İyi bir firma olursa çok rahat çalışırsınız.

Tabi sizin kararınız.
evet bakalım tazminat verirlerse çıkarım. buna karar verdim. şirketin durumu kotu eğer işçi çıkarmaya giderlerse ben gönüllüyüm diyeceğim. :)

Çalışmayı özlersiniz tabi.
Asgeri ücretle geçinmek zor hayat pahalı ..
Çocuğunuzun ihtiyaçları çoğalacak ..
Bence işten memnun olmadığınız için böyle diyorsunuz başka iş bulsanız .
Bulana kadarda evde dursanız biraz dinlenmiş olursunuz ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…