Çalışmak

Tarifedilemez

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2019
195
180
33
Cok sukur isim var is arayan bulamayan cok insan var Allah issizlere tez zamanda hayirli kapilar acsin. Sukursuz olmak istemiyorum ama artik calismak icin yasadigimi hissediyorum, isten eve geldim neden uyumak icin peki neden uyuyup uyanacagim ise gitmek icin. Hayatimiz is. Her gun ise mutsuz gidiyorum. Aksam mutsuzum cunku yarin yine is var. Bir pazarimiz var diger gunler sadece calismaktan ibaret.
Ben bu durumu nasil da cevirsem baska turlu goremiyorum. Bakis acimi degistiremiyorum lutfen bana mantikli birseyler deyin arkadaslar ben mantikli dusunemiyorum cok bunaldim.

Dağa, ormana taşınıp barınma, yeme içme, giyecek ihtiyaçlarınızı kendi kendinize hallederseniz çalışmanıza gerek kalmaz. Para bulunmadan önceki zamanlardaki gibi yaşamanız gerekiyor.
Yok ben parayı bileyim ama çalışmayayım derseniz, zengin koca olur, milli piyango olur, aile desteği olur bunlara yönelin.
Yoksa neden işe gideriz? Felsefe sorusudur.

işten çıkınca asla iş yerini düşünmeyin
işteyken de küçük de olsa molalar vermeye özen gösterin
iş dışındaki zamanızı size iyi gelecek şeylerle doldurmaya çalışın
çok bunaldığınızda iki üçgünlüğüne de olsa izin alıp kendinize zaman ayırmaya bakın
önerilerim bunlar

Kesinlikle ilgi alanlarınıza yönelin. İşten kalan boş vakitlerinizi hobilerle değerlendirin. Çok klasik cevap biliyorum ama işe yaradığını düşünüyorum. İnsanların aklına hobi denilince ahşap boyama falan geliyor. Aslında öyle değil. Mesela Ben doğayı incelemek doğada zaman geçirmeyi çok isterdim. Mesela her pazar doğayla iç içe olan biryere gidebilirsiniz. Bütçenize uygun bir sistem oluşturursunuz.

Bir musibet bin nasihatten iyidir ile başlayayım
İşsiz kal zamanın nasıl çöp olduğunu anla
Kocaya kayınvalideye komşuya olmadı halıya say o zaman çalışmanın ne demek olduğunu aslında iyi birşey olduğunu anlarsın
Ekonomik boyutunu geçiyorum zaten
Biz burada ne desek anlamıyacaksın

Hayat şartları insanı zorluyorsa mutsuz olmak normal. Yaşamak için çalışmamız lazım, çalışmak için yaşamak değil.. ama Türkiye'de karın tokluguna haftanın 6 günü çalışıp hiçbir yere gezmeye gidemeyince istediğini alamayınca böyle.hissediyor insan..

Mesleginuz nedir? Siz calismazsaniz geliriniz nasil? Cocugunuz var mi? Cocuk olunca calismak zor , çocuk yoksa calismamak sikici bence.
Cocuk evde oyalıyor. Ama cocuk yoksa bir sure sonra emin ol sikiliyorsun.

2 yildir mezun ve issizdim. Sinavdi evlililkti derken evde patlamak uzereyim. Cok sukur 1 2 haftaya yeni isime basliyorum. Insan evde durunca kendi kendini dinliyor nereye saracagini sasiriyor, calismak insani dinamik tutat hem vücuden, hem ruhen.
Ben biraz karamsar buldum sizi, sanki bi tik daha cok kötüyü dusunuyor gibisiniz. Calismanin iyi yanlarina odaklanin, malesef gunumuzde tek maasla gecim cok ck zor.

çalışmayan biri olarak şunu söyleyebilirim;

ihtiyacı olup ta çalışanlara bir sözüm yok.

ihtiyacı olmadığı halde çalışmak isteyenleri gerçekten anlamıyorum. çalışmayan kadının kıymetsiz görüldüğü bir zamanda yaşıyoruz maalesef.

kendime ve çocuklarıma rahatça zaman ayırabilmek varken, neden elin adamlarını zengin etmeye çalışayım.

birazdan üreten insan olmak diye bik bik bik diyenler olacak.

onlara sözüm şu: çalışmadan üretememek erkeklere mahsus.

dünyada çocuk üretebilen tek varlık olan benim işim çocuk yetiştirmek olmalı. dünyadaki diğer sakil işleri bırakın da hiç bir şey üretemeyen erkekler yapsın.

erkeklerden üstün olduğum tek konudan vazgeçip; onlarla aynı kulvarda sidik yarışına girmek biraz ahmakça bir fikir gibi geliyor bana.

bir arının bal yapmayı (miktarı az diye) kıymetsiz görüp, (benim inekten ne eksiğim var deyip)ineklerle süt üretme yarışına girmesi gibi...

Uzun süre işsizlik çekenler hoşlanmasalar da işe giderken motive olmanın bir yolunu buluyolar. Siz de öyle düşünün bakalım,işiniz olmasaydı elinizde ne kalıcaktı..

merhaba kaç saat çalışıyorsun ?

Cumartesi günü çalışmak yıpratıcı olsa gerek. İşten çıkmadan başka işlere bakın. Özellikle cumartesi çalışılmayan yerlere. Ne iş yapıyorsunuz? Muhasebe gibi bir işse sıkıcıdır...

Cumartesi işyerini açık tutan patronları da Allah ıslah etsin...

Kadın işten eve uyumaya geliyorum yazıyor, millet kalan boş vakitlerinizde ilgi alanınıza yönelin yazıp duruyor okuduğunu da anlamıyorlar sanki. Konu sahibi büyük ihtimal istanbulda yaşıyor orda çoğu işyerinde 6 buçuk 7 den önce işten çıkılmıyor o trafikte eve geliş 8 9 yemek mi yesin duş mu alsın uyusun dinlensin mi? Yoksa hiçbirini yapmayıp ilgi alanı olan bi kursa mi gitsin o saatten sonra.. Konusahibi bunların hiçbiri gerçekçi çözüm değil, çok radikal kararlar alamazsan o çarktan çıkamazsın şehir değiştirmek iş değiştirmek kendi işini kurabilmek vs gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…