- 16 Ekim 2019
- 65
- 4
- 3
- 35
- Konu Sahibi Tarifedilemez
-
kocasının karşısında güçlü durmak için; birilerinin emri altında güçsüz bir pozisyon seçmekten bahsediyorum.Çalışmayan kadın kıymetsizdir diye bir şey yok. Çalışan kadın güçlüdür diye bir şey var. İhtiyacı olsun ya da olmasın. Dünyanın binbir türlü hali var. Şimdi paraya ihtiyacı olmayan kadın yarın bir gün çalışmaya muhtaç kalırsa hele ki belli bir yaştan sonra çok zorlanır. Sadece para da değil aslında olay, çalışmak insana farklı bir sosyal çevre, farklı bakış açıları kazandırıyor. Yetiştirdiğim çocuk için de annesinin çalışan, sosyal ve farklı bakış açılarına sahip olması önemli diye düşünüyorum. Kendisine veya çocuğuna bir şey almak istediğinde eşinden izin almak ya da para istemek zorunda olmayan bir kadın olmak da güzel bir şey aslında. Her şeyden öte çalışmanın bana verdiği özgüven duygusu beni mutlu ediyor, eşime ve çocuğuma da olumlu yansıyor. Kadın personellerime de her zaman evlenseler, çocuk yapsalar da işi asla bırakmamalarını tavsiye ediyorum.
o zaman size sorum şu:istemeyen, ihtiyacı da olmayan, bir şekilde garantisi olan çalışmayabilir evet. onda hemfikiriz.
ama çalışmadan üretememek neden erkeğe mahsus ve neden çocuk üretebilen tek varlık sizmişsiniz gibi yazdınız? nihayetinde dünyanın yarısını oluşturan tüm kadınlar, tüm dişi hayvanlar, hatta erkek deniz anaları bile başka bir canlı dünyaya getirebiliyor. çok matah ve özel bişey değil. kaldı ki bu çocukları da kendi başımıza yapamıyoruz, bi erkeğe ihtiyacımız var. ne oldu? erkek de üretmiş oldu değil mi? bu konuda erkeklerden üstün değiliz ki? hatta bir kadın erkeklerden tek üstünlüğünün doğurabilmek olduğunu düşünüyorsa bana kalırsa hayata baktığı pencere çok dardır.
Cok sukur isim var is arayan bulamayan cok insan var Allah issizlere tez zamanda hayirli kapilar acsin. Sukursuz olmak istemiyorum ama artik calismak icin yasadigimi hissediyorum, isten eve geldim neden uyumak icin peki neden uyuyup uyanacagim ise gitmek icin. Hayatimiz is. Her gun ise mutsuz gidiyorum. Aksam mutsuzum cunku yarin yine is var. Bir pazarimiz var diger gunler sadece calismaktan ibaret.
Ben bu durumu nasil da cevirsem baska turlu goremiyorum. Bakis acimi degistiremiyorum lutfen bana mantikli birseyler deyin arkadaslar ben mantikli dusunemiyorum cok bunaldim.
Yalnız o çocuğu erkekle ortak üretiyorsunuz...çalışmayan biri olarak şunu söyleyebilirim;
ihtiyacı olup ta çalışanlara bir sözüm yok.
ihtiyacı olmadığı halde çalışmak isteyenleri gerçekten anlamıyorum. çalışmayan kadının kıymetsiz görüldüğü bir zamanda yaşıyoruz maalesef.
kendime ve çocuklarıma rahatça zaman ayırabilmek varken, neden elin adamlarını zengin etmeye çalışayım.
birazdan üreten insan olmak diye bik bik bik diyenler olacak.
onlara sözüm şu: çalışmadan üretememek erkeklere mahsus.
dünyada çocuk üretebilen tek varlık olan benim işim çocuk yetiştirmek olmalı. dünyadaki diğer sakil işleri bırakın da hiç bir şey üretemeyen erkekler yapsın.
erkeklerden üstün olduğum tek konudan vazgeçip; onlarla aynı kulvarda sidik yarışına girmek biraz ahmakça bir fikir gibi geliyor bana.
bir arının bal yapmayı (miktarı az diye) kıymetsiz görüp, (benim inekten ne eksiğim var deyip)ineklerle süt üretme yarışına girmesi gibi...
yazınız o kadar karışık ki cümle cümle cevaplayacağım.Çocuk üretilen bir varlık değildir. Çocuk doğurmak sizi diğer kadınlardan daha kıymetli ve değerli yapmıyor.Çocuk doğurmak son derece biyolojik bir olay.
Doğadaki bir çok canlı eşeyli ve eşeysiz şekilde üreyip çoğalıyorlar. İnsan da onlardan sadece birisi. Kaldı ki çocuğu da tek başınıza yapmıyorsunuz. Bir erkeğe ihtiyacınız var. En azından spermlerine.
Çocuk yetiştirmek bir iş değildir. Bir süreçtir. Çocuk yetiştirmek kadına değil ebeveynlere ait ortak bir süreçtir üstelik. Kadın ve erkek birbirine üstün değil, birbirinin eşidir.
Çocuk doğurmak bir değer katmaz kadına. Annelik kadının hayatta üstlendiği rollerden sadece bir tanesidir. Sizin bu hayatta üstlenebileceğiniz tek bir adet rolün olması başka kadınların hatası değil.
Çocuk sahibi olmak isteyip de olamayan bir sürü kadın var. Yazınız sadece çalışan kadınları değil anne olamayan kadınları da aşağılıyor bilin istedim.
Kadın çalışır çalışmaz. Bu o kadının kendisinin vereceği bir karardır. İstemiyorsa çalışmasın. Eşi zengindir çalışmasın vs.
Ancak iş hayatı kadın için bir güvencedir. İnanmayacaksınız ama iş hayatı kadının çocuğu için de bir güvencedir. İş bulamama, ailesel sebeplerle okuyamama vb sebeplerle çalışamayan kadınları tenzih ederim.
tek derdiniz bu olsun :)Yalnız o çocuğu erkekle ortak üretiyorsunuz...
Meruem ama değilseniz tabi...
taa eski zamanlardan başlayacak olursak, köyde yaşayan pek çok kadın tarlada çalışmıştır. yeri gelmiş doğumunu tarla kenarında yapıp çalışmaya devam etmiştir.
diyelim ki köyün hanım ağası olsun, işleri yönetmek için gerekirse hesabın kitabın başına oturmuştur, tarlaları gezip ırgatlarını kontrol etmiştir. bu da bir nevi çalışmaktır - ihtiyacı olmadığı halde.
bana göre çalışıp üretmeyen bir kadının çocuklarına katabileceği şeyler kısıtlıdır. bir kere günceli, dışarıdaki hayatı sağlıklı takip edemez. diyeceksiniz ki sosyal medya var, emin olan orada paylaşılanlar gerçek hayatın en az 5 kat hafifletilmiş hali.
çalışan bir annenin çocuğu oldum. annem bana zaman da ayırdı, hatta kadın çalışınca bana göre çocuğu ile geçirdiği zaman daha kaliteli oluyor. bütün gün evde olup yada dışarda cafelerde oturup zaman geçirmektense kısıtlı zamanda çocuğa daha çok şey katan aktiviteler yaratabiliyor.
annemin çalışıyor olması bana genel kültür ve insanları tanımak adına da çok şey kattı. iş hayatında yaşadıklarını her zaman paylaşırdı - anlayacak yaşa geldiğimde bunun üzerine sohbet de ederdik - ve o anlattıkları kendim iş hayatına girince bana ışık tuttu. çoğu kez hatalardan annemin deneyimleri ile döndüm.
iyi ki evde oturmamış, sadece beni "üretmekle" kalmamış :) öyle olsa bu yaşımda ona kızardım :)
biraz önyargısız okusaydınız, orada neden özelikle üretmek kelimesini kullandığımı anlardınız. ayrıca fikirlerden korkmayın. aydın olun.kendini kuluçka makinası gibi görmek mi dersiniz, çocuğu üretilen bir mal gibi görmek mi ?
çocuk sahibi olmak için "üretmek" kelimesini kullanan biri ne derece sevecen bir anne olabilir, o ayrı bir tartışma konusu.
bunun bence 2019'da olmakla bile alakası yok. 1919'da da bu düşünce tutmazdı.
ve çok haklısınız, yorum korkuncun da korkuncu..
İşinizi ona göre seçin? Mesela benim üstüm yok ve insiyatif kullanabiliyorum. İyi bir eğitim ve iyi bir meslek bu sorunu çözer. Zamanında akıllı olup, kendini bu yönde geliştirmek işi çözer. Ayrıca da çocuklarımızın her istediği her an olmayacak hayatta. O gün olmaz başka gün gidilir pikniğe. Kaldı ki neden siz çalışmayı birinin emri altında ve saatlerce evden uzak olmak görüyorsunuz? Eğer çevreniz o şekildeyse böyle algılamanız normal tabii ama benim yazılımcı, tercüman olup home office ( ne olduğunu biliyorsunuzdur sanırım. Ya da Google amca var.kocasının karşısında güçlü durmak için; birilerinin emri altında güçsüz bir pozisyon seçmekten bahsediyorum.
hani demişsiniz ya paranız varsa çocuk bir şey istediğinde kocadan izin almak gerekmiyor diye. çocuk çarşamba günü hava çok güzel olacak pikniğe gidelim dediğinde kimden izin alacaksınız? patrondan!
ben illaki birinden izin alacaksam o kişi kocam olsun. sevip güvendiğim adam. ne üdüğü bilinmeyen patron değil...
Bir dönem çalıştım şimdi çalışmıyorum. Kendimce çalışmama sebeplerim var ama çalışmama sebeplerimi çalışan kadınlara bir şekilde hakaret ederek güçlendirmeye çalışmanın bir manası var mı?çalışmayan biri olarak şunu söyleyebilirim;
ihtiyacı olup ta çalışanlara bir sözüm yok.
ihtiyacı olmadığı halde çalışmak isteyenleri gerçekten anlamıyorum. çalışmayan kadının kıymetsiz görüldüğü bir zamanda yaşıyoruz maalesef.
kendime ve çocuklarıma rahatça zaman ayırabilmek varken, neden elin adamlarını zengin etmeye çalışayım.
birazdan üreten insan olmak diye bik bik bik diyenler olacak.
onlara sözüm şu: çalışmadan üretememek erkeklere mahsus.
dünyada çocuk üretebilen tek varlık olan benim işim çocuk yetiştirmek olmalı. dünyadaki diğer sakil işleri bırakın da hiç bir şey üretemeyen erkekler yapsın.
erkeklerden üstün olduğum tek konudan vazgeçip; onlarla aynı kulvarda sidik yarışına girmek biraz ahmakça bir fikir gibi geliyor bana.
bir arının bal yapmayı (miktarı az diye) kıymetsiz görüp, (benim inekten ne eksiğim var deyip)ineklerle süt üretme yarışına girmesi gibi...
biraz önyargısız okusaydınız, orada neden özelikle üretmek kelimesini kullandığımı anlardınız. ayrıca fikirlerden korkmayın. aydın olun.
Sen mühendis miydin?valla ben kafası 1-0 çalışan bir kadınım. 1-0 çalışması beynin nedir araştırın.
fikirlerden korkarım, sizin ki gibi bu devirde abesse. ha sizin hayatınız, istediğinizi yaparsınız. ama burayı okuyan daha genç arkadaşlara kötğ örnek olmamalısınız.
aydın olmak sizin yazdıklarınızı alkışlamaksa da kör cahilim demekten onur duyarım.
kocasının karşısında güçlü durmak için; birilerinin emri altında güçsüz bir pozisyon seçmekten bahsediyorum.
hani demişsiniz ya paranız varsa çocuk bir şey istediğinde kocadan izin almak gerekmiyor diye. çocuk çarşamba günü hava çok güzel olacak pikniğe gidelim dediğinde kimden izin alacaksınız? patrondan!
ben illaki birinden izin alacaksam o kişi kocam olsun. sevip güvendiğim adam. ne üdüğü bilinmeyen patron değil...
yazınız o kadar karışık ki cümle cümle cevaplayacağım.
Üretmek ve üreme aynı kökten gelse de bambaşka anlama bürünmüş iki kelimedir. Doğum sonucu dünyaya gelmiş canlılar için üretmek kelimesi kullanılmaz. Üretim sonucunda ortaya çıkana ürün üreme sonucunda ortaya çıkana "yavru/bebek" gibi isimler verilir ve kabul edersiniz ki ikisi birbirinden inanılmaz farklı şeyler.altta canlıların ÜREMEsinden bahsetmişsiniz ya... cevabı orada...
hayvanlar için dediğiniz doğru. ama biz insanlar için biyolojik, psikolojik, sosyolojik, pedagojik, ...ojik, ...ojik bir olay. lütfen üstünüze alınmayın....... onlarınki yavrulama. bizimkisi çocuk; yani insan yetiştirme. arada çok fark var. insan ile hayvan arasındaki farkı nasıl göremediyseniz bu zamana kadar?
Cıhhh bizimkisi insan yetiştirme değil üretmeymiş. Siz dediniz bizzatbizimkisi çocuk; yani insan yetiştirme.
Bu kısım son derece anlamlı aslında. Kadını X Beyin eşi minik Y'nin annesi diye konumlandırmak o kadının varlığını yok etmektir. Kadın tarih boyunca ülkeler yönetmiş, savaşlar yönetmiş, bilim adına keşiflerde bulunmuş, dünyanın kaderini değiştirmiş bir varlık. Tıpkı erkek gibi. Bu varlığı alıp evin içine sadece çocuk yetiştirmeye endekslemek kendi yetersizliğini kadının çalışmasında bulan bağnaz, yobaz erkeklerin safsatası. Kendilerini geliştirmez, dünyadaki her yeniliğe düşmanlar, çağın gerisindeler, kendilerine hiçbir + katmıyorlar, bıraksak hala dünya dönmüyor ki diyecekler, hal buyken çağdaş dünyanın getirdiği her şeyden, her gelişmeden uzaklar ve iş veren bu kafasızlar yerine kafası çalışan kadınları tercih ettiğinde "kadınlar çalışıyor diye erkekler işsiz" hayır. O kadınlar o işi bulmak için erkeklerden çok daha fazla çalışıyorlar.bu kısım tamamen anlamsız.
ad hominem çıkarımların kimseye faydası yok.bu mantığa göre maratoncular; bedensel engellileri aşağılamış oluyor. son sürat koşarak... ) istisnalar kaideyi bozmaz. (hani siz son cümlenizde TENZİH ETMİŞSİNİZ ya onun gibi...)
Kadının çalışmasının erkek işsizliğine yol açtığını söyleyen kesim "nafakaya" da karşı haberiniz olsun. 10 yıl sonra kocalar sarışın uzun bacaklı metreslerle kaçtığında anlarsınız Aile'nin ve Çalışmanın birbirinden iki ayrı şey olduğunu. Çalışan kadınların da aileleri var. Çoğu oldukça da mutlu aileler üstelik.kadın ve çocuk için en güvenli güvence AİLE dir. (bu konuda sayfalar yazılır ama neyse mevzuyu uzatmaya gerek yok. merak eden sorar.)
evet çalışan ebeveynler çocukları bir başına evde bırakıp kapıyı üstlerinden kilitliyorlar. Haklısınız.ama ebeveynlerin ikisi de çalışıyor ve çocuk evde yalnız. mükemmel bir çocuk yetiştirme tarzı...
Cok sukur isim var is arayan bulamayan cok insan var Allah issizlere tez zamanda hayirli kapilar acsin. Sukursuz olmak istemiyorum ama artik calismak icin yasadigimi hissediyorum, isten eve geldim neden uyumak icin peki neden uyuyup uyanacagim ise gitmek icin. Hayatimiz is. Her gun ise mutsuz gidiyorum. Aksam mutsuzum cunku yarin yine is var. Bir pazarimiz var diger gunler sadece calismaktan ibaret.
Ben bu durumu nasil da cevirsem baska turlu goremiyorum. Bakis acimi degistiremiyorum lutfen bana mantikli birseyler deyin arkadaslar ben mantikli dusunemiyorum cok bunaldim.
Aynı şekilde bir işim vardı günde 3 saatimi yol alıyordu sabah 7 evden çıkış akşam 7,5 eve giriş yemek uyku başka hiç bişey yapmıyordum işimi değiştirdim haftada 2 gün iznim var işim ev arası 5 dk iznim hafta içi de olduğu için bi değişiklik oluyo... İş değiştirme şansınız varsa çalışıyorken iş bakın derim yoksa da arada alabiliyorsanız yıllık izin alın değişiklik olur sizin için...Cok sukur isim var is arayan bulamayan cok insan var Allah issizlere tez zamanda hayirli kapilar acsin. Sukursuz olmak istemiyorum ama artik calismak icin yasadigimi hissediyorum, isten eve geldim neden uyumak icin peki neden uyuyup uyanacagim ise gitmek icin. Hayatimiz is. Her gun ise mutsuz gidiyorum. Aksam mutsuzum cunku yarin yine is var. Bir pazarimiz var diger gunler sadece calismaktan ibaret.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?