- 17 Ağustos 2011
- 25.556
- 162.442
- 798
- Konu Sahibi Tarifedilemez
-
Çalışmayan kadın kıymetsizdir diye bir şey yok. Çalışan kadın güçlüdür diye bir şey var. İhtiyacı olsun ya da olmasın. Dünyanın binbir türlü hali var. Şimdi paraya ihtiyacı olmayan kadın yarın bir gün çalışmaya muhtaç kalırsa hele ki belli bir yaştan sonra çok zorlanır. Sadece para da değil aslında olay, çalışmak insana farklı bir sosyal çevre, farklı bakış açıları kazandırıyor. Yetiştirdiğim çocuk için de annesinin çalışan, sosyal ve farklı bakış açılarına sahip olması önemli diye düşünüyorum. Kendisine veya çocuğuna bir şey almak istediğinde eşinden izin almak ya da para istemek zorunda olmayan bir kadın olmak da güzel bir şey aslında. Her şeyden öte çalışmanın bana verdiği özgüven duygusu beni mutlu ediyor, eşime ve çocuğuma da olumlu yansıyor. Kadın personellerime de her zaman evlenseler, çocuk yapsalar da işi asla bırakmamalarını tavsiye ediyorum.çalışmayan biri olarak şunu söyleyebilirim;
ihtiyacı olup ta çalışanlara bir sözüm yok.
ihtiyacı olmadığı halde çalışmak isteyenleri gerçekten anlamıyorum. çalışmayan kadının kıymetsiz görüldüğü bir zamanda yaşıyoruz maalesef.
kendime ve çocuklarıma rahatça zaman ayırabilmek varken, neden elin adamlarını zengin etmeye çalışayım.
birazdan üreten insan olmak diye bik bik bik diyenler olacak.
onlara sözüm şu: çalışmadan üretememek erkeklere mahsus.
dünyada çocuk üretebilen tek varlık olan benim işim çocuk yetiştirmek olmalı. dünyadaki diğer sakil işleri bırakın da hiç bir şey üretemeyen erkekler yapsın.
erkeklerden üstün olduğum tek konudan vazgeçip; onlarla aynı kulvarda sidik yarışına girmek biraz ahmakça bir fikir gibi geliyor bana.
bir arının bal yapmayı (miktarı az diye) kıymetsiz görüp, (benim inekten ne eksiğim var deyip)ineklerle süt üretme yarışına girmesi gibi...
çalışmayan biri olarak şunu söyleyebilirim;
ihtiyacı olmadığı halde çalışmak isteyenleri gerçekten anlamıyorum. çalışmayan kadının kıymetsiz görüldüğü bir zamanda yaşıyoruz maalesef.
kendime ve çocuklarıma rahatça zaman ayırabilmek varken, neden elin adamlarını zengin etmeye çalışayım.
dünyada çocuk üretebilen tek varlık olan benim işim çocuk yetiştirmek olmalı. dünyadaki diğer sakil işleri bırakın da hiç bir şey üretemeyen erkekler yapsın.
erkeklerden üstün olduğum tek konudan vazgeçip; onlarla aynı kulvarda sidik yarışına girmek biraz ahmakça bir fikir gibi geliyor bana.
bir arının bal yapmayı (miktarı az diye) kıymetsiz görüp, (benim inekten ne eksiğim var deyip)ineklerle süt üretme yarışına girmesi gibi...
Ben 2 sene mi issiz geçirmiş olarak ,çalıştığım için çok mutluyum ..bence siz aksamlarınızı değerlendirecek aktiviteler yapın ..akşam gezmesi , yemeği, alış verişi ..Cok sukur isim var is arayan bulamayan cok insan var Allah issizlere tez zamanda hayirli kapilar acsin. Sukursuz olmak istemiyorum ama artik calismak icin yasadigimi hissediyorum, isten eve geldim neden uyumak icin peki neden uyuyup uyanacagim ise gitmek icin. Hayatimiz is. Her gun ise mutsuz gidiyorum. Aksam mutsuzum cunku yarin yine is var. Bir pazarimiz var diger gunler sadece calismaktan ibaret.
Ben bu durumu nasil da cevirsem baska turlu goremiyorum. Bakis acimi degistiremiyorum lutfen bana mantikli birseyler deyin arkadaslar ben mantikli dusunemiyorum cok bunaldim.
Bir yıl öncesine kadar sizin gibiydim. Çalışmak dünyanın en zor şeyiydi. Her gün keşke işi bırakabilsem diye kalkıyordum yataktan. Sürekli mutsuz ve depresiftim. Çünkü iş yerimi ve ortamımı sevmiyordum. Bir sürü tembel insanın içinde para kazanıyorsam hakkını vermeliyim mantığıyla çalışan tek insandım ve bu yüzden de her iş üzerime kalırdı. İşimle evimin arası 2,5 saatti ve günde 5 saatim yolda geçiyordu.Cok sukur isim var is arayan bulamayan cok insan var Allah issizlere tez zamanda hayirli kapilar acsin. Sukursuz olmak istemiyorum ama artik calismak icin yasadigimi hissediyorum, isten eve geldim neden uyumak icin peki neden uyuyup uyanacagim ise gitmek icin. Hayatimiz is. Her gun ise mutsuz gidiyorum. Aksam mutsuzum cunku yarin yine is var. Bir pazarimiz var diger gunler sadece calismaktan ibaret.
Ben bu durumu nasil da cevirsem baska turlu goremiyorum. Bakis acimi degistiremiyorum lutfen bana mantikli birseyler deyin arkadaslar ben mantikli dusunemiyorum cok bunaldim.
Çocuk üretilen bir varlık değildir. Çocuk doğurmak sizi diğer kadınlardan daha kıymetli ve değerli yapmıyor.Çocuk doğurmak son derece biyolojik bir olay.çalışmayan biri olarak şunu söyleyebilirim;
çalışmayan biri olarak şunu söyleyebilirim;
Kapitalist duzenin ongoruleri bunlar. Yapacak birsey yok. He, tek cozum issiz adaya gitmek, ama o zaman da elektrik vs olmadan yasarsiniz.Cok sukur isim var is arayan bulamayan cok insan var Allah issizlere tez zamanda hayirli kapilar acsin. Sukursuz olmak istemiyorum ama artik calismak icin yasadigimi hissediyorum, isten eve geldim neden uyumak icin peki neden uyuyup uyanacagim ise gitmek icin. Hayatimiz is. Her gun ise mutsuz gidiyorum. Aksam mutsuzum cunku yarin yine is var. Bir pazarimiz var diger gunler sadece calismaktan ibaret.
Tek tek cevap verilemeyecek kadar korkunç bir yorum. Yıl 2019 ve memlekette bazı kadınlar böyle düşünüyor gerçekten korkunççalışmayan biri olarak şunu söyleyebilirim;
kendini kuluçka makinası gibi görmek mi dersiniz, çocuğu üretilen bir mal gibi görmek mi ?Tek tek cevap verilemeyecek kadar korkunç bir yorum. Yıl 2019 ve memlekette bazı kadınlar böyle düşünüyor gerçekten korkunç
Evet sana katılıyorum. Çocuğum var ama bu beni özel ya da üstün yapmıyor. Sonuçta dünyada ki her dişi eğer bir problem yoksa üreyebiliyor.istemeyen, ihtiyacı da olmayan, bir şekilde garantisi olan çalışmayabilir evet. onda hemfikiriz.
ama çalışmadan üretememek neden erkeğe mahsus ve neden çocuk üretebilen tek varlık sizmişsiniz gibi yazdınız? nihayetinde dünyanın yarısını oluşturan tüm kadınlar, tüm dişi hayvanlar, hatta erkek deniz anaları bile başka bir canlı dünyaya getirebiliyor. çok matah ve özel bişey değil. kaldı ki bu çocukları da kendi başımıza yapamıyoruz, bi erkeğe ihtiyacımız var. ne oldu? erkek de üretmiş oldu değil mi? bu konuda erkeklerden üstün değiliz ki? hatta bir kadın erkeklerden tek üstünlüğünün doğurabilmek olduğunu düşünüyorsa bana kalırsa hayata baktığı pencere çok dardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?