• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışmaktan sıkıldığınız oldu mu ?

defne-28

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2014
26.114
30.485
798
35
Merhaba herkese ,
Malum karantina günleri çoğunlukla evdeyiz. Ben yaklaşık 7 senedir aralıksız çalışıyorum. Sokağa çıkma yasağı oldu ya birkaç gün o zamanlar sadece ful evde kaldım. Uzun zaman sonra ilk defa evde kaldım ve çok yorulduğumu fark ettim. İşe devam edeceğim bırakmak gibi bir niyetim yok şimdilik ama yorulduğumu ve sıkıldığımı fark ettim. Sizin çalışmaktan sıkıldığınız oldu mu ?
Bu düşünceler geldiğinde ne yapıyorsunuz ?

Çalışmaktan sıkıldığım dönemler oldu elbette
Herkesin olur
Önemli olan kalıcı olmaması :)

Şu dönemde ise evde çalışıyor olmaktan (temizlik, full time annelik, yemek, vs) daha çok sıkıldığım için işimi özlüyorum.

Belki sevmediğiniz bir iştesiniz veya işyerindesiniz. Biraz değişiklik iyi gelebilir.
Memursanız ücretsiz izin alabilirsiniz. Maddi olarak sarsmayacaksa.

Ben çalışırken aynı hisler geliyordu sonra evlendim işten ayrılmak zorunda kaldım eşimin görevi nedeni ile Doğudayız Şuan . Sana şunu söyleyeyim İnan evde daha fazla yoruluyorum ben . Evde olduğun zaman herşey gözüne batıyor aman şura kirli bura tozlu derken derken akşama kadar oturulmuyor . Şuan çalışmak istiyorum mesela ama imkan yok keşke olsa

Ben şu an sevmediğim bir işte çalıştığım için çalışmaktan çok sıkılıyorum. Korona gereği haftada 3 gün çalışıyoruz, şu 3 gün geçse de evde otursam düşünceleri hakim. Evde çok iş yapmadığım için ve sadece kpss ye çalıştığım için de evde olma fikri iyi geliyor olabilir ama bu iş yerinden önce hiç böyle fikirlere sahip olmamıştım. İnanın ben de ne yapacağımı bilmiyorum.

Çalışmaktan sıkıldığım dönemler oldu elbette
Herkesin olur
Önemli olan kalıcı olmaması :)

Şu dönemde ise evde çalışıyor olmaktan (temizlik, full time annelik, yemek, vs) daha çok sıkıldığım için işimi özlüyorum.

Belki sevmediğiniz bir iştesiniz veya işyerindesiniz. Biraz değişiklik iyi gelebilir.
Memursanız ücretsiz izin alabilirsiniz. Maddi olarak sarsmayacaksa.
Memur değilim

Özel sektördeyim ama burada da 5 sene oldu. Baya bi tazminat hakkım birikti. Onu yakmayı göze alamıyorum

Merhaba herkese ,
Malum karantina günleri çoğunlukla evdeyiz. Ben yaklaşık 7 senedir aralıksız çalışıyorum. Sokağa çıkma yasağı oldu ya birkaç gün o zamanlar sadece ful evde kaldım. Uzun zaman sonra ilk defa evde kaldım ve çok yorulduğumu fark ettim. İşe devam edeceğim bırakmak gibi bir niyetim yok şimdilik ama yorulduğumu ve sıkıldığımı fark ettim. Sizin çalışmaktan sıkıldığınız oldu mu ?
Eskiden sıkıldıgımı sanirdim. Dogum yaptim ve 8 aydir evdeyim. Ise donmek icin can atiyorum. Hic yorulmuyormusum iste onu anladim. 😅 bebek ve ev isleri cok cok yorucu. Bir an once ise donmek istiyorum. Birkac ay daha gecince belki siz de boyle hissedeceksiniz.

Sıkıldım tabi, cook inanilmaz eglenceli bir isi yoksa herkes sıkılır, yagmur, kar, gunes demeden, bugun canım hicbir sey yapmak istemiyor hakkin olmadan haftanin en az 5 günü işe gitmekten kim sıkılmaz ki.
Simdi 1.5 aydir evden calisiyorum, bana gore en guzeli buymus, her gun ne giyecegim derdi yok, mesai baslamadan 10 dk once uyan, gun icinde yorulursan uzan, hele regl olurken pijamalarin ve sicak su torbanla yatarak calismak muhtesem bişey, keske islerini evden yurutebilen herkese bu sekilde calisma ozgurlugu verilse, sadece isteyen işe gitse.

Evde olmak bana da iyi geldi, ve çalışırken aldığım sorumluluklar yüzünden kendimi ne çok yıprattığımı fark ettim, herşeye yetişmeye çalışırken en çok taviz verdiğim şey ben olmuşum. Niye peki!
İşe başlıycam evet-onca emeğim var, çocuklarımın geleceği var bırakamam- ama sorumluluklarımın yada bana yüklenen sorumlulukların bir kısmını bırakarak...

Işte çalırken arada oflayıp pufladigim oluyordu ama işimi hep sevdim.Evden çalışmak bana göre değilmiş. Çok sıkılıyorum normal çalışma hayatını, kalabalıkta ite kaka otobüse binmeyi,metroda oturmak icin yer bakindigimi özledim ya kalabalik insanlarla ne güzel hayatımız varmış farkında değilmişik.Izin zamanlarında tatil güzel oluyormuş

Merhaba herkese ,
Olmaz mı, ben 1,5 yıldır ücretsiz izindeyim evde bebeğimi büyütüyorum ilk zamanlar oh dedim ama sonraları off oldu. Şimdi ikinci bebek geliyor 2 yıl daha evdeyim ne yapıcam bilemiyorum. İş yeri en ucuz sosyalleşme aracı, çok bunalınca haftasonu planları yapardık, tatilleri değerlendirirdik. Şu şartlarda bir işiniz varsa çok şanslısınız demektir

Benim de yogun bir işim var, şuan da halen tam zamanlı çalışıyoruz sokağa çıkma yasagı dısında. Bu 2 3 günlük evde kalma olayları bile yorulmama sebep oldu. Kızımla iyi vakit geçirdim yalnız, işte o kadar da yorulmadıgımı evde daha fazla yorulduğumu farkettim.

Sürekli evde kalmak bu açıdan beni rahatsız eder sanırım. Sizin de tazminat olayınız var. İşiniz rahatsa hiç yakmayın bence de bunu. Şu zamanları dinlenmek için fırsat bilin.

11 yildir ogretmenlik yapiyorum. Su an calistigim okulda 4. Senem ve gercekten severek calistigim bir okul. Iki hamileliğim de buraya denk geldi. Ikisinde de birer donem dogum iznindeydim. Bu yil ilk donem gidemedim ise. Bir an önce ise gitmek icin gun saydim resmen. Cunku annelik ve ev isi disinda kendimle ilgili yapabildiğim tek sey öğretmenlik. Ama ikinci donem daha bir ay olmustu ki baslayali, dunyada salgin cikti 😳 ve ben karantinaya geri dondum. Geri döndüm diyorum cunku benim daha onceden yasadigim hayat zaten buna cok yakindi 🤪 tabi ki cocuklarim oldugu icin mutluyum ama insan anne oldu diye eve hapsolmak zorunda degil. O yuzden iyi ki isim var ve cok ozledim 😔

Ben yorucu ve uzun saatli bir işte çalışıyorum. 3 ayda bir tatile çıkmamı istiyor patron yoksa tükeniyorum zihinsel olarak. Cuma+cmtesi+pzr+pztesi ya İstanbul'a zıplıyorum ya da daha yakınca bir yere. Hava değişikliği bana çok iyi geliyor. Çoluk çocuk yoksa seyahat planı çok kolay booking.comdan hemen bakıyorum😊

6 haftadır evdeyim ofise gitmeyi evden çıkmayı özledim. Öte yandan bir yoruldum. Şöyle 3 aylık izin yapdam şimdi hayır demem. 12 ay bence tüketici. 9 ay çalışıp 3 ay yatmak istiyorum 😁😁

Back
X