• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışmaktan sıkıldığınız oldu mu ?

Ocak ayından beri inanılmaz bunalimdaydim. Özellikle sabah daha gün doğmadan çalışmak benim enerjimi tüketiyordu. Mart ayının ikk haftası hasta oldum rapor aldım sonraki hafta bize tatil oldu. Yaklaşık 2 aydır evdeyim. Herkes mutsuz ama ben enteresan şekilde mutluyum. Ev hayati da bana göreymiş bu hayati da seviyormuşum aslında diyorum.

Herkes dönem dönem sıkılabilir bence. Gerçekten yapı ile ilgili bu konu da. Mesela ben yoğun performans odaklı bir iş hayatını kaldıramazdım.Bölümümden sebep bankacı olmam en yüksek ihtimaldi olmamak için mülakatlardan kaçtım resmen. Hedef tutturmak veya baskı altında çalışmak bana göre değil. Böyle bir işte çalışsaydım iş hayatım uzun sürmezdi.

Ben de hep sıkılıyorum, daralıyorum ve gencligimin en güzel günlerini elalemin sirketinde harcıyor gibi hissediyorum. Böyle hissetmemek için bütün izin günlerinde tatil planliyorum, aman da 15temmuza ne kaldi,kurbana ne kaldı, cumhuriyet bayramına ne kaldı, yıllık izne ne kaldı diye diye zaman daha çabuk geçiyor :KK55:

Merhaba herkese ,
Malum karantina günleri çoğunlukla evdeyiz. Ben yaklaşık 7 senedir aralıksız çalışıyorum. Sokağa çıkma yasağı oldu ya birkaç gün o zamanlar sadece ful evde kaldım. Uzun zaman sonra ilk defa evde kaldım ve çok yorulduğumu fark ettim. İşe devam edeceğim bırakmak gibi bir niyetim yok şimdilik ama yorulduğumu ve sıkıldığımı fark ettim. Sizin çalışmaktan sıkıldığınız oldu mu ?
Bu düşünceler geldiğinde ne yapıyorsunuz ?

Bu covid’ten önce bende senin gibi off sıkıldım yeter artık her sabah erken kalk hergünüm iş ev diyordum. 6 yıldır çalışıyorum aralıksız. Şimdi home office evdeyim inan bidaha isyan etmicem iyi ki işim ofisim var diyorum 😭

Evde olmak da bana göre değil. 14 yıl olacak işe başlayalı. Hiç bunalmadım daha. Bu korona döneminde dönüşümlü gidiyoruz arkadaşla o bile bana iyi geliyor. Gerçi Ramazan’da evde olmak daha avantajlı gibi

Herkes dönem dönem sıkılabilir bence. Gerçekten yapı ile ilgili bu konu da. Mesela ben yoğun performans odaklı bir iş hayatını kaldıramazdım.Bölümümden sebep bankacı olmam en yüksek ihtimaldi olmamak için mülakatlardan kaçtım resmen. Hedef tutturmak veya baskı altında çalışmak bana göre değil. Böyle bir işte çalışsaydım iş hayatım uzun sürmezdi.
Peki şimdi mesleğininiz nedir memnunmusunuz is hayatinizdan.Evet bankacilik gerçekten zor bir meslek özel bankada çalışıyorsanız bir de daha zor.

24 yıldır çalışıyorum son zamanlarda allahim evde olsam , çocuklarımla olsam, bende biraz dinlensem, cocugu mu okula götürüp getirsem diye surekli düşünüyordum söyleniyordum sonra ne mi oldu ? allah corona verdi düşünürken , konuşurken dua ederken kesinlikle ne dediğimizi bilmeliyiz ben tecrübe ettim 40 gündür evden çalışıyorum 2 çocuk ev işi, ofis isi, eba isi, yedir kaldır topla isi bu 40 günde en az 3 senelik yoruldum.
Işimi seviyorum ve özlüyorum ben ofisten çalışmak istiyorum :)

Calisiyorum denemez,home office. 4 yil cocuguma baktim calismadim,hayatimin en kotu donemiydi maddi manevi. Allah korusun tekrar yasamak istemem sahsen. Meslegimi seviyorum. Calismayi da seviyorum. Ev hanimi olmak istemiyorum o yuzden
Benimki de aslımda ev hanımı olmak değil
Ömür boyu ev hanımın olmak bende istemem.
Ama zaman zaman insan bunalır enerjisi biter sonra da o enerjiyi tekrar toplamak için motivasyona ihtiyacı olur ya o
Ben de hep sıkılıyorum, daralıyorum ve gencligimin en güzel günlerini elalemin sirketinde harcıyor gibi hissediyorum. Böyle hissetmemek için bütün izin günlerinde tatil planliyorum, aman da 15temmuza ne kaldi,kurbana ne kaldı, cumhuriyet bayramına ne kaldı, yıllık izne ne kaldı diye diye zaman daha çabuk geçiyor :KK55:
Al benden de o kadar önümde bi takvim 1 ay sonra şuradayım 2 hafta sonra şuradayım diye düşünmekle geçiyor hep günlerim.
Tek motive eden şey izin ve maaş

Benimde öyle dönemlerim cok oldu canım ben dört buçuk yıldır sekreterlik yapıyorum en son şu an işten çıkacağım yerden iki sene dört ay oldu belki çok söyleniyorum ama maaşım 2400 bile değil yol param 100 lira üç aydır patronun beni zille çağırması cay kahve isleri kurye organizasyonu raporlu olduğunuz günleri izin gününden dusurmeleri bunlar hep üst üste gelince kendi icimde burda neden duruyorum dedim maaş desen yok duzenli rahat bir iş desen o da yok ikide bir zille çağıran bir patron kendini herkesin içinde pavlovun köpeği gibi hissetmem iyiki de söylemişim dedim ayrılacağimi .İki üç ay bosta kalayım sonra elbet bir is bulurum .Senin çalıştığın yerde eğer ortam yaptığın iş dışında ekstra iş yapmıyorsan maaş ve izin yönünden rahatsan o sıkılma ve bikmislik duygusu olur sürekli aynı döngünün içinde olunca geçici bir durum .Birkaç hafta içinde bu sıkılmıslik duygusu gider defne-28 defne-28

Bu sene o kadar sıkılmıştım ki, ev hanımlığına özenmeye başlamıştım.
Derken hamile kaldım.
Neyse dedim Allah hadi git az dinlen dedi heralde. :)
Sonra bu salgın yüzünden kapandık eve.
Bir 10 gün iyiydim yalan yok.
Sonra bu hapis hayatından nefret ettim.
Keşke sağlık olsa da çalışsam dedim.
Halbuki hamileliğim ilerledikçe ağırlaşmaya başladım şuan çalışmak da çok zor olacak benim için biliyorum.
Ama evi, ev temizliğini seven biri olmadığım için çalışma hayatı bana yarıyor.
Üretmek, faydalı olduğumu hissetmek iyi geliyor.
Evde mala bağlıyorum ben.

Çok zengin koca parası yiyerek, orda burda gezerek çalışmadığım bir dönem olmadı hiç ama
onu tatsam belki çalışma hayatını özlemem.

Bilemedim..
:KK14:

Benimde öyle dönemlerim cok oldu canım ben dört buçuk yıldır sekreterlik yapıyorum en son şu an işten çıkacağım yerden iki sene dört ay oldu belki çok söyleniyorum ama maaşım 2400 bile değil yol param 100 lira üç aydır patronun beni zille çağırması cay kahve isleri kurye organizasyonu raporlu olduğunuz günleri izin gününden dusurmeleri bunlar hep üst üste gelince kendi icimde burda neden duruyorum dedim maaş desen yok duzenli rahat bir iş desen o da yok ikide bir zille çağıran bir patron kendini herkesin içinde pavlovun köpeği gibi hissetmem iyiki de söylemişim dedim ayrılacağimi .İki üç ay bosta kalayım sonra elbet bir is bulurum .Senin çalıştığın yerde eğer ortam yaptığın iş dışında ekstra iş yapmıyorsan maaş ve izin yönünden rahatsan o sıkılma ve bikmislik duygusu olur sürekli aynı döngünün içinde olunca geçici bir durum .Birkaç hafta içinde bu sıkılmıslik duygusu gider defne-28 defne-28
Evet canım biliyorum senin konularını 2400 maaş hiçbir şey değil
Kaldı ki yola da 100 tl yetmez.
Bence doğru olanı yapmışsın.
Sekreterlik yapacaksan yine kurumsal firmalara başvur derim önün daha da açık olur.
Benim işim iyi aslımda seviyorum da. Ama rutinlikten bunaldım galiba ben

Benimde çok güzel eğlenceli bir isim vardı keşke cikmasaydim, bu hafta 2 iş gorusmenisine gittim bir tanesi beni rahatlatacaksin dedi hemen reddettm, diğeri durup durup kızım diyip sarılıyordu çok rahatsız oldum , iş bulmak çok zor

Back
X