çalışmama lazım bebeğimden ayrılmak istemiyorum :(

blackrose_17

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2016
84
35
3
40
sanırım başlık herseyi anlatıyor, endişeliyim bebeğim kötü etkilenir diye, üstelik bende nasıl dayanacağim bilmiyorum, tecrübeli bayanlar neler yaşadınız? çalışan annelerin büyüttüğü çocuklar sizlerin annelerinizle iletişiminiz nasıl?

Ben çocuklarım küçükken okula gitmiştim.
Emzirip derslere sınavlara gidiyordum.
Sonra eşime yalvar yakar işe gireyim demiştim ama izin vermemişti, keşke daha erken çalışsaymışım.
Biz kadınlar için çalışmak güzel şey vesselam...

benimde annem çalışırdı.bu durum annemi hep gözümde yükseltmiştir.
birlikte geçirilen zamanın çok olması değil; kaliteli olması daha önemli bence.
kreşi olan bir yerde bulursanız ohh....
ne güzel, ama bebeğim 5aylık ve 1 ay sonra başlayım diyorum. siz bebekende çalışıyor muymuş anneniz?

kaç aylıkken bıraktınız bebeklerinizi?
9-10 aylık civarlarındaydı.
İki yıllık bir bölüm kazanmıştım, ilk senesi bitince eşim okulu bıraktırmıştı, emeklerim çöpe gitmişti.
Sonra yalvar yakar tekrar okul kazandım o zaman da 3 yaşına yakınlardı, sonra okudum.

Yengem 5 aylık bebeğini birakip ise devam etmek zorunda kaldi.
Mecbur çünkü ev kredisi borcu var.
Kimse bebegini birakmak istemez. Ilk günler cok zorlanmis ama gittikce daha alisiyorum dedi.

Kızım 6 aylıkken eşimin işleri bozuldu ücretsiz iznimi yarıda kesip işe başlamak zorunda kalmıştım. Tek avantajım emzirmiyor olmamdı. Bu süreçte bakıcı çok önemli yavrucak derdini anlatana kadar azami dikkat gerek. Mümkünse anne, kayınvalide ya da teyze hala gibi yakın akbanıza emanet edin. Allah yardımcınız olsun.
Annesi çalışan çocuk daha olgun ve özbakım becerileri daha gelişmiş oluyor kanımca. Bu konu için üzülmeyin.

Kızım 6 aylıkken eşimin işleri bozuldu ücretsiz iznimi yarıda kesip işe başlamak zorunda kalmıştım. Tek avantajım emzirmiyor olmamdı. Bu süreçte bakıcı çok önemli yavrucak derdini anlatana kadar azami dikkat gerek. Mümkünse anne, kayınvalide ya da teyze hala gibi yakın akbanıza emanet edin. Allah yardımcınız olsun.
Annesi çalışan çocuk daha olgun ve özbakım becerileri daha gelişmiş oluyor kanımca. Bu konu için üzülmeyin.
öncelikle teşekkür ederm, kızınız şimdi kaç yaşında? bağlarınız nasıl? sizin işe başlamanız onda herhangi bir soruna sebep oldumu?

merhaba
Benim cocugum yok
Ama olsa 4 aylikken sanirim ise donmem gerekecek
Anneanne ve babaanne de olmadigindan bakici tutarim sanırım
Bence anneanne bakicaksa hic sorun değil
Biraz ozlersiniz aksamlari gorusursunuz hepsi bu

9-10 aylık civarlarındaydı.
İki yıllık bir bölüm kazanmıştım, ilk senesi bitince eşim okulu bıraktırmıştı, emeklerim çöpe gitmişti.
Sonra yalvar yakar tekrar okul kazandım o zaman da 3 yaşına yakınlardı, sonra okudum.
esler istiyor diye neden okulunuzu birakiyorsunuz ki? körüden atla dedigi zaman atliyormusun? bukadar niye hayatiniza müdahake ettiriyorsunuz?

öncelikle teşekkür ederm, kızınız şimdi kaç yaşında? bağlarınız nasıl? sizin işe başlamanız onda herhangi bir soruna sebep oldumu?
Rica ederim ne demek.Kızım şimdi 12 yaşında. 4 yaşındayken boşandım ve velayeti bende. Olgunluğunda boşanmanın da payı var tabii. Aramız çok iyi, 4 yaşındayken bile mecbur kaldığım için evde yalnız bırakmıştım çok kısa zaman dilimi dahi olsa, sözümü dinleyip hiç sorun çıkarmadı. O benim çalışmamdan çok memnun, mesleğimi gururla söylüyor arkadaşlarına. Anlayışlı bir çocuk belki de ben şanslıyım. Bebekken beni çok özlüyordu uyuyana kadar sadece onunla ilgilenerek ilgi açlığını bu şekilde çözdüm. 2 yaşında çişini söyleyebildiği için kreş, sonra anaokulu derken 6. sınıf oldu:))

sanırım başlık herseyi anlatıyor, endişeliyim bebeğim kötü etkilenir diye, üstelik bende nasıl dayanacağim bilmiyorum, tecrübeli bayanlar neler yaşadınız? çalışan annelerin büyüttüğü çocuklar sizlerin annelerinizle iletişiminiz nasıl?
Valla canım, benim bebeğim şimdi 15 aylık oldu. tam 6 aylıkken işe başladım. Ben de çok zor olacak diye korkuyordum. Nasıl dayanacağım vs diye. Hiç te zor olmadı. Tam tersine biraz kafamı dinler oldum. Akşam eve yüreğim kıpır kıpır gidiyorum. Bir sarılıyorum, özlem bitiyor. İşte zaten akşam kavuşacağımı bildiğim için, iş güç zaman geçiyor.

Psikolojik açısını düşünme çünkü bizim çocuklar büyüdüğünde, ortam gereği normal olan, çalışan anne sahibi olmak olacak. Adapde olacaktır.

Çalışan anne daha güçlü anna. Bazen yaşadığım şeylere bakıyorum. Para kazanmasam (kocamdan 2 kat fazla kazanıyorum ki yakın 3 - 3,5 kat olacak) şuan yaşadığım üzütüler kat ve kat yıpratırdı beni. Bu halde bile saçma sapan şeylerle uğraşıyorum.

Bebeğim 2 ay 12 günlüktü bırakıp geldim...
Toplantı odası çay ocağı ağlamadığım yer kalmadı
Süt sağmaya gider ağlayarak çıkardım
2 yaşını dolduracak oğlum şimdi bişeyler istemeye başladıkça herşeyi rahat rahat alabilmek harika
Çok zor bi durum kabul.
Ama kadın çalışmalı eşimle bile tartışınca kendimi güvende hissediyorum ki
Şuan ölsem oğluma faydam var maaşım kalır:))

Bende haftaya işe başlıyorum bebegim 9 aylik. Tabi benimde ufak tefek endişelerim var iyi bakilacagindan eminim ama benden uzaklaşırsa diye de korkmuyo değilim açıkçası.
Simdi zor olsa da ilerde meyvelerini yiyicez . Bir bayan maddi zorunluluğu olsun veya olmasın çalışmalı kendi ayakları üzerinde. Durmalı bence.

Valla canım, benim bebeğim şimdi 15 aylık oldu. tam 6 aylıkken işe başladım. Ben de çok zor olacak diye korkuyordum. Nasıl dayanacağım vs diye. Hiç te zor olmadı. Tam tersine biraz kafamı dinler oldum. Akşam eve yüreğim kıpır kıpır gidiyorum. Bir sarılıyorum, özlem bitiyor. İşte zaten akşam kavuşacağımı bildiğim için, iş güç zaman geçiyor.

Psikolojik açısını düşünme çünkü bizim çocuklar büyüdüğünde, ortam gereği normal olan, çalışan anne sahibi olmak olacak. Adapde olacaktır.

Çalışan anne daha güçlü anna. Bazen yaşadığım şeylere bakıyorum. Para kazanmasam (kocamdan 2 kat fazla kazanıyorum ki yakın 3 - 3,5 kat olacak) şuan yaşadığım üzütüler kat ve kat yıpratırdı beni. Bu halde bile saçma sapan şeylerle uğraşıyorum.

Bebeğinizin sizden uzaklaşması gibi bir durum Söz Konusu olmadı dimi.
Bende haftaya başlıyorum çalışmayı çok özledim böyle daha mutlu olacağımı biliyorum. Ama kızım babaanne dedeye daha çok bağlanır diye de endişeleniyorum

Bebeğinizin sizden uzaklaşması gibi bir durum Söz Konusu olmadı dimi.
Bende haftaya başlıyorum çalışmayı çok özledim böyle daha mutlu olacağımı biliyorum. Ama kızım babaanne dedeye daha çok bağlanır diye de endişeleniyorum

Biz de bakıcı var canım. Tabi bir miktar bakıcıya düşkün, aşı yaptırdığımızda ağlayıp ona gitmişti. O zaman üzülmüştüm. Ama büyüdükçe benim annesi olduğumu ve asıl olanın ben olduğu anladı bence. Ama durum babane ve dede olsaydı, o zaman daha zor olabilirdi tabi. Bilmiyorum sen kendilerini seviyor musun ama ben sevmem hatta nefret ederim. Dolayısı ile brz bile olsa daha düşkün olması kötü hisettirirdi.

Ama eğer sıkıntın yoksa kv ve kp le. Bu durum üzmesin seni. Annesi sensin ve o bunu anlayacak.

Ya bir de tavsiyem, ben çok özverili bir anneyim ne yer ne içer deli gibi uğraşırım. Ama ne oynar, TV izlemesin vs. Ama asla vicdan azabı duymuyorum çalıştığım için. iş seyehatine gidip 4 gün görmediğim oluyor. Özlerim ama için rahat. Ben anneyim ve elimden geledi yapıyorum. Bunlarla bir çocuğun psikolojisi bozulmaz, anneden de kopmaz. Rahat olun her türlü büyüyorlar...

ne güzel, ama bebeğim 5aylık ve 1 ay sonra başlayım diyorum. siz bebekende çalışıyor muymuş anneniz?

işe 3,5 aylık bebeğini, günde 11 saat, şirketten bulduğu bakıcıya bırakıp dönen birisi olarak yazıyorum ki tek gün dahi pişman olmadım

annem de çalışıyordu ama ben bebekken okuyormuş

3 yaşıma gelmeden de çalışmaya başladı ve ona da hiç sıkıntı çekmedim her işimde kendi göbeğimi kendim kestim, bağımsız bir kişilik oldum

Back
X