çalışmama lazım bebeğimden ayrılmak istemiyorum :(

yanlış anlamayın affınıza sığınarak söylüyorum, çocuklarınızın olaya sadece maddi olarak yaklaşması güzel mi sizce? bağlarınız yarım kalmş olabilir mi? kendi endişelerim açısından soruyorum.
yok canım çok şükür çocuklarım saygılı ve bilinçliler.zamanlarımızı hep onların ilgilerine alakalarına göre değerlendiririz.devir öleki malesef para gerektiriyor.bir çok aktiviteleri paralı.onları bu istedikleri aktvitelere yazdırmak onlarıda bizide çok mutlu ediyor.hep söleler annem iyiki çalışıyorsun.

6 Aydan itibaren ben de çalışmaya başladım. O zamanlar sıkıntı yoktu. Emanet ediyorsun , emziriyorsun akşam oynuyorsun filan. Ama şimdi 2,5 yaşında. Ve her sabah anne sn gitme , babam gitsin ağlamasıyla çıkıyoruz evden. Her ne kadar " oğlum akşama gelicem, sana süpriz getiricem, senle oyun oynuycaz " filan desemde artık sökmüyor. Aklı erdikçe ayrılması daha zor oluyor.
Sıkıntı onunla birlikteyken kaliteli zaman geçirmekte zaten. Sağolsun anneanne dede baba filan oynuyorlar ama ben eve girdiğimden itibaren uyuyana kadar devamlı oyun halindeyim. Ve bu onun cidden çok hoşuna gidiyor.
Bazen ilgisiz anne olsaydım arkamdan ağlamazdı diye saçmasapan düşüncelere giriyorum :(

6 Aydan itibaren ben de çalışmaya başladım. O zamanlar sıkıntı yoktu. Emanet ediyorsun , emziriyorsun akşam oynuyorsun filan. Ama şimdi 2,5 yaşında. Ve her sabah anne sn gitme , babam gitsin ağlamasıyla çıkıyoruz evden. Her ne kadar " oğlum akşama gelicem, sana süpriz getiricem, senle oyun oynuycaz " filan desemde artık sökmüyor. Aklı erdikçe ayrılması daha zor oluyor.
Sıkıntı onunla birlikteyken kaliteli zaman geçirmekte zaten. Sağolsun anneanne dede baba filan oynuyorlar ama ben eve girdiğimden itibaren uyuyana kadar devamlı oyun halindeyim. Ve bu onun cidden çok hoşuna gidiyor.
Bazen ilgisiz anne olsaydım arkamdan ağlamazdı diye saçmasapan düşüncelere giriyorum :KK43:
ama size ilgisi azalmamış çocuğunuzun bağlar zayıflamamış bu güzel. anneanne baktığı için de şanslısınız.

Bence çalışmayı bırakma. Başlarda zorlanırsın ama alışırsın. Kreş değil de güvendiğin biri baksa çok iyi olur.

Kusura bakmayın ama okudugum yorumlar beni çok şaşırttı. Yok 3 aylık çocuğunu Birakanlar, yok ihtiyacı olmasada çalışmayı secenler, ben çalışırken daha mutluyum çocuk öyle böyle buyur diyenler...
Bence bir anne acliktan surunmuyorlarsa en az iki yil çocuğuna kendi bakmali. Ben 15 yillik iş hayatima ara verip evladima bakmayi secenlerdenim.. şimdi uzun uzun anlatamayacagim ama oğlum yasinda yegenim var ablam çok ihtiyacı olmamasina rağmen çalışıyor. Oğlum yegenime gore cok daha sevgiye tok ve ozguvenli bir çocuk. İmkaniniz varsa ilk yillarda evladinizi bırakmayın derim ben. Sevgiler

Kusura bakmayın ama okudugum yorumlar beni çok şaşırttı. Yok 3 aylık çocuğunu Birakanlar, yok ihtiyacı olmasada çalışmayı secenler, ben çalışırken daha mutluyum çocuk öyle böyle buyur diyenler...
Bence bir anne acliktan surunmuyorlarsa en az iki yil çocuğuna kendi bakmali. Ben 15 yillik iş hayatima ara verip evladima bakmayi secenlerdenim.. şimdi uzun uzun anlatamayacagim ama oğlum yasinda yegenim var ablam çok ihtiyacı olmamasina rağmen çalışıyor. Oğlum yegenime gore cok daha sevgiye tok ve ozguvenli bir çocuk. İmkaniniz varsa ilk yillarda evladinizi bırakmayın derim ben. Sevgiler
Harikasiniz gercekten aclikdan sürünmüyosam kendi cocuguma kendim bakarim kizim 23 aylik mecbur kalmadim sürece kimseye birakmadim her anini her dakikasini doya doya yasadim her ögrendigi yeni kelimeye mimiğe sahit oldum daha güzeli varmi

Arkadaslar cok guzel yorumlar yapmis da damardan. Kadinlat bankacilik sektorunde cok calisir mesela. Ve bankalar boc kurallara uymaz. Uyar gibi gosterip kilifina uydurur en koklusu bile.Bir arkadasim 3 ayllikken ise basladi.Bankasi ya ise basla ya da seni 100 km otedeki ilceye alalim demis.Evet tehtid ediyor. Isten ayrilsa istifs etse 2 yil sonra nasil is bulacak ? Kolay mi ? Ozeld sektordr bir öğütucu var adeta. Sureklj insan ogutuyor. Ve herkesin bir alternatifi var mutlaka. Cok cok basarili bir yonetici degilsen ki kadinlar bu pozisyonlara kolay kolay gelmez. Ben kendi adima sansliyim hali hazirda 26 aylik kizim ve bayram sonrs donuyorum ise. Ama bu 3 aylik cocugunu birakani anlamami engellemiyor. Herseyin bir sebebi var. Kimse acliktan olmez. Ama cocuk ds 3 aylik kalmaz. Buyudukcr istekleri masraflari artar ve bunlara cevap vermek gerekir.

Ise ara vermek falan iyi de, tuzu kuru olanlarin yapacagi is bu.
Ben de dogum yaptim isi biraktim ve 4 yil oldu, simdi son is deneyimi 2012 olan bir kadin olarak dolu dolu bir cv ye sahip oldugum halde is gorusmelerine bile cagirilmiyorum.
Ha ben 1 sene daha evde otururum sorun degil eninde sonunda bir is bulurum acelem yok ama herkes bunu yapabilir mi? Tek maastir ev kiradir borc vardir isinden cok memnundur kaybetmeyi goze alamaz vs vs. Herkesi kendi hayati icinde degerlendirmek lazim.
Calismayan kadinlara kocasinin eline bakan, ozguvensiz, zavalli yakistirmalari yapmak ne kadar yersizse calisan annelere de yuklenmek o kadar yersiz.

çalışıyorum bebeğim 7 aylık 16 haftalık doğum iznim biter bitmez çalışmaya başladım.. ilk hafta biraz zorlandım bırakırken ama şimdi alıştım bile.. böyle olması daha iyi emin ol iyiki çalışıyorum:KK39:

çok haklısınız ama
yardumınız için teşekkür ederim, maddi durumunuz nasıl peki? başka çocukların sahip olduğu basit şeyleri alamadığınız oldu mu?

Ben de dogum yaptim isi biraktim ve 4 yil oldu, simdi son is deneyimi 2012 olan bir kadin olarak dolu dolu bir cv ye sahip oldugum halde is gorusmelerine bile cagirilmiyorum.
Ha ben 1 sene daha evde otururum sorun degil eninde sonunda bir is bulurum acelem yok ama herkes bunu yapabilir mi? Tek maastir ev kiradir borc vardir isinden cok memnundur kaybetmeyi goze alamaz vs vs. Herkesi kendi hayati icinde degerlendirmek lazim.
Calismayan kadinlara kocasinin eline bakan, ozguvensiz, zavalli yakistirmalari yapmak ne kadar yersizse calisan annelere de yuklenmek o kadar yersiz.

katıldım bir ekleme yapayım

işten sadece 9 ay uzak kaldım esasen oğlum 25 aylıkken kreşe başladı (işten bebek olduğu işçin değil bebek 1 yaşında iken başka sebeplerle çıkarıldım)

ve sonrasında bir iş görüşmesine gittim oğlum 4 yaşında iken

çokkk olumlu geçmiş görüşmem ama erkek adayı almışlar zira çocuğum varmış hasta vs olur izin istermişim

ama işe hiç ara vermemiş olsaydım sıkıntı yaşamayacaktım kimse de aaa çocuğu var diye çalışan elemanı işten çıkarmaz ama yeni işe alırken bu önyargı var

Harikasiniz gercekten aclikdan sürünmüyosam kendi cocuguma kendim bakarim kizim 23 aylik mecbur kalmadim sürece kimseye birakmadim her anini her dakikasini doya doya yasadim her ögrendigi yeni kelimeye mimiğe sahit oldum daha güzeli varmi
çok güzel gerçekten anlattıklarınız? maddi durumunuz nasıldı peki sıkıntılarınız oldu mu bu dönemde? yani sıkıntı oldu ama yinede olsun çocuğuma bakmak güzeldi diyebilirmisiniz?

Ahh ayni dert bende de var kizim 2bucuk yasinda annem yakinimda ve ben resmen oni birakip ise giremiyorum cok istiyorum calismak ama ona kiyamiyorum cok duskunuz birbirimizze napicaz boyle bilmiyorum gecim derdi de var oyle bir duygudayimki ekmek yiyelim.sadece ama ayrilmayalim diyorum ve kimse anlamiyor beni

Buda var tabi biraz daha çalışmazsam zaten sonra kimse işe de almıcak. ah ah kadın olmak zor

Ahh ayni dert bende de var kizim 2bucuk yasinda annem yakinimda ve ben resmen oni birakip ise giremiyorum cok istiyorum calismak ama ona kiyamiyorum cok duskunuz birbirimizze napicaz boyle bilmiyorum gecim derdi de var oyle bir duygudayimki ekmek yiyelim.sadece ama ayrilmayalim diyorum ve kimse anlamiyor beni
sonra çocuğun ihtiyaçkarı arttıkça pişman olmakta var? cocugun paraya ihtiyacı oldukca ah keşke çalşıp kazansaymışm demek te var . kafam çok karışık benm :(

Back
X