- 26 Temmuz 2015
- 1.741
- 2.853
- 133
- 31
- Konu Sahibi gadjo dilo
-
Cok yersiz cikislariniz var yahu. Bence susun.Artistlenmedim. Bu nasıl üslup köşe başında façalaşıyor muyuz?
Gerçekten anlamadım. Hatta benim bilmediğim bi yönü mü var anlatır mısınız dedim. Ne bileyim hazırlanmak mı masraflı olur acaba diye geçti aklımdan. Anlayamadım gerçekten. Sataşmak için değildi. Kusura bakmayın da bari Türkçeyi üniversite mezunlarında arayalım dimi? Tamam ben de konuşma dilinde yazıyorum ama en azından anlaşılır oluyo.
bu iş neyse bende istiyorum ne iş yapıo esinizBen bu sene uzatarak okuduğum okulumdan mezun oldum. Mezun olmadan önce okurken evlenmiştim. Bu sene KPSS'ye A grubundan girdim. 70-75 arası puan aldım. Hiç bir şeye yetmedi. Tekrar gireceğim. Bu arada 25 yaşındayım.
Okuluma başlarken kariyer hayallerim vardı. İdealist bir öğrenci olarak eğitim hayatıma başladım. Gelgelelim eşim son yıllarda kazancını kat kat kat artırdı. Benim devlette bir uzman yardımcısı veya müfettiş yardımcısı olmam durumunda bile alacağım maaş şuan ne çerez paramıza ne tatilimize ne yemeğimize yetecek bir para olacak. Hayat standardımızı maddi anlamda yükseltmeyecek. Aksine biz ne istediğimiz zaman dışa çıkacak ne birlikte doya doya vakit geçirecek ne istediğimiz Zaman şehir dışına ailelere veya tatile gidebileceğiz. Eşim evde bütün gün bensiz kalacak. (Evde internet üzerinden çalışıyor). Gündüz yemeklerini evde bensiz yiyecek. Kendine kahvaltı hazırlama huyu yoktur. Muhtemelen ben gelene kadar aç duracak. Ben okulda veya dershanedeyken beni beklerdi. Eşim sıradan bir ücret kazansaydı çalışma motivasyonum düşmezdi ama şuan hiç çalışma motivasyonum yok. Bir diğer bahanem eşim home ofis çalışıyor. Yani bütün gün birlikteyiz. Sıkıldığımız hiç olmuyor aksine vakitler yetmiyor. 6-7 yılı geçti birlikteliğimiz. 3-4 yıldır aynı evdeyiz. Çalışma sisteminde belli saat standartları yok. Her şey otomatik. İşlerinde sıkıntı olduğunda mesaj geliyor otomatik, bilgisayardan hallediyor. Onun dışında günlük rutin işlerini yapıyor ama sabahtan akşama kadar değil, istediği bir anda bir veya birkaç saat.
Diyelim ki bu yıl canımı dişime taktım kazandım. Ankara'da kariyer grubunda işe girebilmem için zaten çok çok sıkı çalışmam ve çok başarılı olmam gerek. Olmadı başka illere tercih yapmam gerekecek. Büyük bir şehirden, paraya ihtiyacımız yokken evimizi düzenimizi bırakıp gitmemiz gerekecek. Belki de eşim ben kazandıktan sonra gitmek istemeyecek, yani bana şuan dediği bir çalışma disiplinini yaşayıp deneyimlemeni isterim ama çalışmasan da olur.
E ben koca yıl deli gibi çalışıp edip sonra kazandığım yere gitmeyecek miyim? Veya bir süre çalışıp işten mi ayrılacağım?
Boşuna mı çalışıp kazanmış olacağım? Ben çalışırsam ilişkimizin de bozulmasından korkuyorum. Bana yoksun diyecek. Gerek yok çalışmana diyecek. tüm düzenimiz, yerleşimimiz her şey bozulacak ve buna ne kadar katlanabilir? Çünkü bir zorunluluk yok.
Diğer yandan ben boşuna mı dirsek çürüttüm?
İşi bir kenara bırakıp ales'e mi yoğunlaşsam diyorum bazen. Kafam çok karışık. Ben de kendi paramı kazanmak istiyorum ama dediğim gibi kazandığım parayla yatırım bile yapamam giderlerimiz yüzünden. Eşime masrafları sen karşıla benim paramla yatırım yapalım demem söz konusu olmaz. Kazandığım parayı yaşantımıza katkısız asla kenarda tutmam. Giderlere harcarım ama durum dediğim gibi. Çerez paramız( aylık yeme içme gezme parası).
Motivasyonum sıfır.
İleride iş kurma planlarımız var uzun vadede. Belki bu şekilde çalışırım diyorum ama bu da uzun vade.
Lütfen bana yardımcı olun.
Memur maaşı en kötü ihtimal 3 milyar civarı olduğuna göre, Kraliçe Elizabeth'in çerezcisinden yiyorlar çerezlerini.memur olunca o para çerez parama yetmez diyo
ben de anlamadım.
borsada al sat yapmak bir iş değil ki tamamen kumardır. bence hiç girmeyin böyle bir şeye ama siz bilirsiniz.şu işi bende yapmak istiyorum da bi cesaretimi toplayıp girişemiyorum :)
Size fikrinizi sormuş olsaydım dikkate alabilirdim.Cok yersiz cikislariniz var yahu. Bence susun.
Ben bu sene uzatarak okuduğum okulumdan mezun oldum. Mezun olmadan önce okurken evlenmiştim. Bu sene KPSS'ye A grubundan girdim. 70-75 arası puan aldım. Hiç bir şeye yetmedi. Tekrar gireceğim. Bu arada 25 yaşındayım.
Okuluma başlarken kariyer hayallerim vardı. İdealist bir öğrenci olarak eğitim hayatıma başladım. Gelgelelim eşim son yıllarda kazancını kat kat kat artırdı. Benim devlette bir uzman yardımcısı veya müfettiş yardımcısı olmam durumunda bile alacağım maaş şuan ne çerez paramıza ne tatilimize ne yemeğimize yetecek bir para olacak. Hayat standardımızı maddi anlamda yükseltmeyecek. Aksine biz ne istediğimiz zaman dışa çıkacak ne birlikte doya doya vakit geçirecek ne istediğimiz Zaman şehir dışına ailelere veya tatile gidebileceğiz. Eşim evde bütün gün bensiz kalacak. (Evde internet üzerinden çalışıyor). Gündüz yemeklerini evde bensiz yiyecek. Kendine kahvaltı hazırlama huyu yoktur. Muhtemelen ben gelene kadar aç duracak. Ben okulda veya dershanedeyken beni beklerdi. Eşim sıradan bir ücret kazansaydı çalışma motivasyonum düşmezdi ama şuan hiç çalışma motivasyonum yok. Bir diğer bahanem eşim home ofis çalışıyor. Yani bütün gün birlikteyiz. Sıkıldığımız hiç olmuyor aksine vakitler yetmiyor. 6-7 yılı geçti birlikteliğimiz. 3-4 yıldır aynı evdeyiz. Çalışma sisteminde belli saat standartları yok. Her şey otomatik. İşlerinde sıkıntı olduğunda mesaj geliyor otomatik, bilgisayardan hallediyor. Onun dışında günlük rutin işlerini yapıyor ama sabahtan akşama kadar değil, istediği bir anda bir veya birkaç saat.
Diyelim ki bu yıl canımı dişime taktım kazandım. Ankara'da kariyer grubunda işe girebilmem için zaten çok çok sıkı çalışmam ve çok başarılı olmam gerek. Olmadı başka illere tercih yapmam gerekecek. Büyük bir şehirden, paraya ihtiyacımız yokken evimizi düzenimizi bırakıp gitmemiz gerekecek. Belki de eşim ben kazandıktan sonra gitmek istemeyecek, yani bana şuan dediği bir çalışma disiplinini yaşayıp deneyimlemeni isterim ama çalışmasan da olur.
E ben koca yıl deli gibi çalışıp edip sonra kazandığım yere gitmeyecek miyim? Veya bir süre çalışıp işten mi ayrılacağım?
Boşuna mı çalışıp kazanmış olacağım? Ben çalışırsam ilişkimizin de bozulmasından korkuyorum. Bana yoksun diyecek. Gerek yok çalışmana diyecek. tüm düzenimiz, yerleşimimiz her şey bozulacak ve buna ne kadar katlanabilir? Çünkü bir zorunluluk yok.
Diğer yandan ben boşuna mı dirsek çürüttüm?
İşi bir kenara bırakıp ales'e mi yoğunlaşsam diyorum bazen. Kafam çok karışık. Ben de kendi paramı kazanmak istiyorum ama dediğim gibi kazandığım parayla yatırım bile yapamam giderlerimiz yüzünden. Eşime masrafları sen karşıla benim paramla yatırım yapalım demem söz konusu olmaz. Kazandığım parayı yaşantımıza katkısız asla kenarda tutmam. Giderlere harcarım ama durum dediğim gibi. Çerez paramız( aylık yeme içme gezme parası).
Motivasyonum sıfır.
İleride iş kurma planlarımız var uzun vadede. Belki bu şekilde çalışırım diyorum ama bu da uzun vade.
Lütfen bana yardımcı olun.
kıskançlıktan banlatmışlar ya resmen yuhResmen kizi banlatmissiniz ya pes
web yazılımcısı yazmış ya 100 kez niye soruyorsunuz
banlanmış @joooker
100 kez mi yazmış saydın mı
Ya Allah aşkına dalga geçer gibi yazmış okumadın mı bilmem ne bu ne yahu? Okusam neden sorayım? İlk mesajı okudum cevap yazdım, yorum yazmak bile istemiyorum şöyle amaçsız akıllık taslayan yorumlara, öfff yani hakikaten her konuda var sizden.
Senin eşin de yazılımcı demek. :) kendisine mi iş yapıyor başkalarına mı? Kendisine yapıyorsa rakiplerdir belki.Hayatımı evde geçirmek istemiyorum, bütün günümü işte geçirmek de. bazı hobilerimi işe dönüştürmek istiyorum. İstemediğim tek şey tam zamanlı iş. Önerilerin için teşekkürler.
Kıskançlık yapan varsa da hayat parası olana güzel diye bir dünya yok maalesef. Bunun aile yönü var manevi yönü var, hastalık yönü var. Hayat toz pembe değil. Para var huzur var diye bir dünya yok. Parası olan dahi hayatta bir şeylerle mücadele ediyor.
seni alıntılamadım farkındaysan kaldırdımvalla urasamam hiç bulaşma kaç aydır ilk kez yazıyorum her konuda olmam zamansızlığımdan mümkün değil :)
he bu arada 22 sayfadır yorum yazılmış kız anlatmış bi zahmet okuyunda 100 kere sormayın
100 evet işim yok onu sayacağımmübağala diye bir edebi sanat var bi ara üşenmezsen netten arat
ayrıca sana kib biraz saygılı konuş
O iş şansa bakar. Eşim de aynı meslekten başka şeyler de yapıyor ama vakti zamanında yaptığın/aldığın siteler veya forumlar tutarsa paraya para denmiyor. Ama işte tutarsa:)Eşin ne iş yapıyor? Tek ilgilendiğim kısım bu oldu şu yazıda. Yok yani iyi para varsa biz de o yolda ilerleyelim.
Yoksa çalışıp çalışmaman çok umrumda değil, çalış, ideallerinin peşinden git demeyeceğim. Ya da 35 yaşına gelince deneyimsiz biri olarak pişman da olacaksın, çalışmadım diyip kafanı taşlara vuracaksın, üniversitede 4 senen çöp olacak ve hiç okumamış bir kadınla aynı statüde ev kadını olduğunda peki o zaman neden okudum diyip hayatı sorgulayacaksın da demeyeceğim. İşte yıllar sonra peki elimde ne var şimdi, çocuklarıma neyimle örnek olacağım, şu hayatta ne başardım diye kendini sorguladığında geri dönüp o hayatı başa saramayacaksın da demeyeceğim.
Özetle canın ne istiyorsa onu yap ve 10 yıl sonra bundan pişman olma sadece.
Sorum şu gerçekten eşin ne iş yapıyor
Ben de 100 kezi saydın mı derken gerçek dedim zaten, mübalağa mübalağa olmaz mı =) Bak mübağala değil mübalağa ben biliyorum demek kiSen bak belki doğrusunu öğrenirsin.
Beni alıntılayıp laf sokup sonra silmen, KİB'lediğinde haklı görünmen için mi? Benim dediğim lafa direk laf edip sonra çevir kazı yanmasın yapmak ve beni böyle tek taraflı atışıyor göstermek, gerçekten takdire şayan bir çaba. İnsanları salak yerine koyma gibi bir huyun var sanırım, 100 kez yazmış okumadın mı, sana demedim zaten alıntıyı sildim falan.
Oturup her sayfayı tek tek okumak zorunda değilim. Zorunluluğum varsa söyle, sen 60 sayfalık yorum yazılan bir konuya yorum yapınca hepsini okuyorsun sanırım. Ve sana da hakaret etmedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?