Çalışmamak İçin Bahanelerim

O iş şansa bakar. Eşim de aynı meslekten başka şeyler de yapıyor ama vakti zamanında yaptığın/aldığın siteler veya forumlar tutarsa paraya para denmiyor. Ama işte tutarsa:)

Zaten yazılım anlamam ben, web tarasım yaparım ama onda da para yok. Ben de evden iş yapmayı çok düşündüm ama cidden zor. Tabi ben web yazılım alan değil de Kalite Yönetim Sistemleri, danışmanlık, eğitim vs istiyordum. Yani firmalara gidip yaptığın iş bunlar evde müştyeri bekliyorsun. Web Sitesi de kurdum ama dönüş pek olmadı. Hayalim bu diyebilirim.

Ama o sitelerle ilgilenmek de gerekiyor işte. Hem aktif olarak bloglar yazmak, başka sitelere link vermek ve google da ön sıraya çıkarma, anahtar kelime çalışmaları gibi uğraştırıcı işleri var. Tam bilemiyorum ben de ama şans ve emek işi cidden. Bizim de bir kaç site var ama getirisi falan yok tabi, belki 10 yıl sonra şans bize de güler:)

Laf sokarak karşı tarafı alt etmeye çalışmak, gülerek seni sallamıyorum, kincisin bilmem nesin demek cevap veremeyen insanların en basit taktiğidir. Aman dikkat et gülerken sandalyaden düşme..

Peki hayırlı işler...

Benim kurduğum site öyle canlı ve aktif bir site değil, yani gerekli bilgiler var, iletişim var o yani. Google'a da kayıt yaptım ama işte, eğitim&danışmanlık işi referansla olur. Bir iki iyi iş yapacaksın sonra gerisi gelir.

Umarım senin de yüzün güler :)

kızcağızı neden banladınız.
bence sorduğu soru şu BDV'deki gerçek dertlerden biriydi.
bence daha yapıcı cevaplara ihtiyacı vardı.

çerez parası meselesine de açıklık getirmişti.
Neden banlandığı konusunu ben de cidden merak ediyorum. Son mesajlarına baktım, hakaret içerikli ya da seviyesiz bir şey de görmedim, ee konu zaten dini ya da siyasi bir içerik de değil. Neye göre işliyor bu ban sistemi bazen anlamıyorum cidden.

çalışmak ve kendi paranın olması iyidir ben hamile kaldım son ayıma kadar çalıştım sonra doğurdum 14 aylık oldu babaanneye bıraktım ve çalışmaya girdim.. şu an işten çıksam parasal bir sıkıntımız olmazz.. ama çalışmamak bana göre değil koca tarafından hesabıma para yatırılmasını ben kaldıramam..ben dış ticaret okudum ve gümrükçü oldumm.. sabah 8 akşam 5 te paydos ve cumartesi ve pazarımda tatill.. benim kendi hesabımda kendi kazandığım param var ve ben bundan acaip keyifliyim vede mutluyumm.. vede gururluyumm.. eşimin aldığı aylık para 7 tl benim aldığım ise 1700 ve ben benim aldığımla gurur duyuyorumm çalışmak ŞAHANEEE..

Doğrucu hanımları anlamıyorum.
Nolmuş yani bahsettiği miktar ona göre çerez parasıysa (!)
Kimine göre 5 lira çerez parası kimine göre 2000 çerez parası.
Evet millet o paraya ev geçindiriyor olabilir,
Ama herkezin yaşam tarzı, bu zamanada kadar gördüğü bütçe vsvsvs farklı.
İlla ki aşağılayıp sırf çerez parası dedi diye yüklenmek gerekiyor dimi.
'Aman aman ne ukala ne arsız konu sahibi değil mi ? '

Herkez bütçesine, gelirine, giderine göre hayat yaşıyor, bunu sorgulayamazsınız !

Kim yemiş çerezi ? Neymiş ki konu sahibinin eşinin işi :) Şaka şaka , ortam çok gerilmiş..
..

Konu sahibi sakın bahane bulmayın.. Mutlaka çalışın derim ben. Zaman ne gösterir bilinmez.
Yıllarca kendinize verdiğiniz emeği şimdi kullanırsanız işe yarar. Yoksa zamanla iş tecrubeniz olmadığı ve yaşınız ilerlediği için sizi çerez olarak görüyor iş verenler elinizdeki diploma ne olursa olsun ..

Bende internet üzerinden yaptığım işin aslan payını yiyenlerdenim. Ama zaman geçiyor, herşey değişiyor. Sürekli değişim istiyor bu işler.
Maddi sıkıntı olmamasına sakın güvenmeyin.

e çalışma madem
para var huzur var şu hayatta yemin ederim yaa

Aynen öyle..

Okudum okudum ulan dedim kendime sen de yaşıyor musun?
Çerez parası olurmuş maaşı vay anam vayy

O home ofis işinden nasıl bir miktar kazanılıyormuş ki ben de yapabilir miyim ki? :)

Çalışmazdım. Ama evde de boş durmazdım. Seveceğim bir şey yapardım.

konu sahibinin çerez parası dediği uzman müfettiş maaşı 5000, hem ev borcu hem araba borcu ödeyip hem de güzelce ev geçindirilebilicek bir rakam. ama göreceli tabi ki.

Jooker, ben de senin durumunu yaşadım diyebilirim, çalışmanı tavsiye ederim.

Eşimle evliliğimizin ilk yıllarında maddi sıkıntılar yaşadık, ben de o sırada bebeğim olduğu için hareket edemedim. Sonra eşim işini kurdu, rahatlayınca ilk işim formasyon almak ve öğretmenliğe hazırlanmak oldu. Geçen sene şehir dışına atanabiliyordum puanımla, eşim gitmemi istemedi, neredeyse boşanmakla bir tuttu şehir dışına oğlumla gitmeyi. Annem de rahatsız, ailemin desteğini de alınca gitmemem için, dinleyeyim dedim sözünü. Ama pişmanım diyebilirim. Zaman ilerledikçe zorlaşıyor, seneleri değerlendirmek ve fırsatları kaçırmamak lazım. Geçen sene oğlum anaokulundaydı, elini tutup gidebilirdim, şimdi Okulu'ndan, sınıfından, öğretmeninden nasıl ayırırım bilemiyorum. Yaş otuz olunca daha da zorlaşıyor her şey. Güzel 20 leri dolu dolu değerlendirmek lazım.

Eşimin kazancı çok hızlı arttı. Öğretmenlikten alacağın parayı ben sana harçlık diye vereyim diyor, ki veriyor da ama kazın ayağı öyle değil. Eşime göre hazır paran varsa hayatın tadını çıkar, gez toz ama iki senedir okullardaydım. Dönünce Ev hayatı öyle sıkıcı geldi ki bana. Ki evi çok severim. Süslemeyi, misafiri, akşam beraber oturmayı. Ama şimdi hem okula gidip, hem çalıştığım zamanki kadar iş yapamıyorum evde uyuşuklukla. Kesinlikle bana göre değil. Bir iş yapmak, karşılığının verilmesi, sonuçlarını görmek ayrı bir haz. Evinde ailesiyle rahat, mutlu olan arkadaşlarım da var ama benim beyin ona göre ayarlanmış, şartlanmış, diğer türlü sistem çöküyor. Tek istediğim düzenli bir hayat, işin gücün, evin barkın belli. Benim tecrübem bu yani. Çalışmanın hazzı ayrı diye düşünüyorum.

Hiçbir hedefinin olmaması, ya da şunu mu yapsam bunu mu yapsam diye ihtimaller denizinde yüzmek çok yorucu. bir şeyi tutup kovalamak lazım. İlla kpss olmak zorunda değil, başka bir iş de kurabilirsin. Kendini değerlendirmeni tavsiye ederim. Yaşın genç henüz. Taşı sıksan suyunu çıkarırsın elinde imkan da varken.

Beni anladığın için de düşüncelerin için de teşekkür ederim. :)

Aman Allah'ım ne kadar dram olmuş konu. Sevgili jooker, çerez parası talihsiz bir benzetme olmuş, o yüzden sapmış biraz konu. Gerçi açıklamanı da yapmışsın ama çok zor ev geçindiren insanlar hassas olabiliyor bazı benzetmelere karşı.

Ben de başka açıdan bakayım. Geçim sıkıntısı çekiyoruz. Benim ailemden gelirim var ama iş bulamıyorum yaşadığım yerde (yurtdışı). Şimdi eğer iş bulursam maaşım aşağı yukarı aynı olacak, ailemden de doğal olarak para almayacağım. Hayat standartım hiç yükselmeyecek maddi olarak, o zaman neden çalışayım? Çünkü dışarıda hayat var. Bir senedir çalışmıyorum, kafayı çizmek üzereyim :) çalışınca da başka şeylerden çizeceğim ama olsun. Kendine ait bir hayat sahibi olmak çok önemli bence hem ilişki için hem de bireysel olarak.

Canla başla iş arıyorum, bulunca hem yorulup hem aynı parayı alacağım ama daha mutlu olacağım. Şimdi sen hem çalışıp hem aynı standartta kalacaksan ve bu seni mutlu etmeyecekse çalışma tabi ki.

Ama devlet diye kendini şartlamaya gerek yok, istersen özel sektörde denersin şansını. Baktın olmadı ya da hevesini aldın güle güle dersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…