Çalışmamak İçin Bahanelerim

Destekleyici güzel yorumlar için çok teşekkür ederim hepinize. Tek tek alıntılayamadım ama hepsini dikkate aldım. Sağolun.
Çalışıp çabalamaya devam edeceğim.

dışardan isteye bağlı sigorta yaptırın ayrıca bireysel emeklilik yatırın
sonrada dilediğinizde özgür olun..

Yaşla ilgili bir kanun çıkmıştı, ben 17 yaşındayken sigortam başladı. Tabi sadece başlasın diye yatırılmıştı bir süre. Babam yaptırmıştı. Şimdilerde de dışarıdan ödemeyi konuşmuştuk eşimle. Bu dışarıdan ödeme de gündemimde. Teşekkürler.

Aslında çalışmanız sizin için çok iyi olur ama sizinde Dediğiniz gibi eşiniz evde olcak ve aklınız kalıcak ben kendimden biliyorum eşim evdeyse dışarı çıkmam bi Yudum su alıp içmez hiç güzel bi şey değil bu davranış ama yapmaz yani.

Siz yinede Çalışmaya karar verdiniz sanırım kolay gelsin :)

Şöyle diyeyim altı sene tıp fakültesinde okudum son iki sene kendimi bilmeden deli gibi tusa çalıştım ve uzmanlığı kazandım hemen evlendim bir sene sonrada hamile kaldım.yaşasın evde oturacağım dinleneceğim diye kendi kendime derdim. Doğum iznine çıktım onuncu gün şunu doğurayımda işe döneyim demeye başladım. Niyetim yasal sürem bitince işe dönmekti çünkü bir an önce uzmanlığı alıp kurtulmalıydım bu asistanlık çilesinden. Kızım kolikli zor uyuyan çok çok zor bir bebekti o yüzden işe dönmeyi altı aya uzatmak zorundaydım ama işe dönene kadar evde ciddiyim kafayı yedim.her sabah işe giderken eşim arkasından keşke bende işe gitsem diyordum. Tmm çok yoruluyorum bazı akşamlar kendimi bilmeden uyuyorum ama eğer çalışmazwam mutsuz bir anne ve kötü bir eş oluyordum eğer ikinciyi doğırursam yine çalışırım bu net. Kişiden kişiye bu durum çok değişiyor eğer evde mutluysan boşver ne uğraşacaksın ama eğer çalışmak senin bir parçan olacaksa durma yerinde derim ben.

Sen mecazi demeseydin inan ben algilayamazdim. Iyi o zamn 3 kurusa calisiyoruz biz

Internet uzerinden is yapip zengin olup bi anda batip yuzbinlerce lira borca batan tanidiklarim var umarim esin makul islerle o mufettis maasini cerez parasina yetmeyecek statuye sokan geliri elde ediyodur

Madem istemiyorsun calisma gercekten memurluktan kazanacak paraya ihtiyaci olanlar var yada ozel sektorde az paraya cok calistirilan var
Istege bagli sigorta yaptirip onu yatirin bence de bizim bir komsumuz vardi kocasi her ay memur maasinin dort katini kazaniyordu en az sonra isler bir kötüleşti esine yaptirdigi 700 liralik emeklilige dua ediyor keske zamaninda kendime de yaptirsaydim diye pisman

Cok calismak istiyorsaniz butik isler yapabilirsiniz cafe isletmek zormus ne kadar acan varsa kazanmadik deyip geri kapatti ama guzellik merkezleri vs. Yapabilirsiniz

Kendini gelistirmek icin kurslara yazilabilirsiniz bir de

Sen mecazi demeseydin inan ben algilayamazdim. Iyi o zamn 3 kurusa calisiyoruz biz
Mecazi olduğunu anlamamış gibi yorumlar yapıyorsunuz ben ne yapayım? Hırçın yorumlar yapıyorsunuz, ben çalışırsam ben de başlangıçta maksimum sizin aldığınız parayı alacağım. Bir şeyleri küçümsediğim yok benim meselem başka.

Internet uzerinden is yapip zengin olup bi anda batip yuzbinlerce lira borca batan tanidiklarim var umarim esin makul islerle o mufettis maasini cerez parasina yetmeyecek statuye sokan geliri elde ediyodur
Tabii ki makul işlerle. Web yazılımcısı. Ve sermayesi emeği olduğu için maddi anlamda riske girmiyor. Tek bir işi yok, çok fazla var.

Tabii ki makul işlerle. Web yazılımcısı. Ve sermayesi emeği olduğu için maddi anlamda riske girmiyor. Tek bir işi yok, çok fazla var.
Yazilimciysa sorun yok. Bence sen de esine yardim et pazarlama satis tarafina bak guzel bi ofis acin isi buyutun. Memurluk orta direk meslegidir niye kpss yapasin ki yani

İhtiyacın yoksa istemiyorsan çalışma derim ben. Nerede mutluysan orada ol.
Şahsen benimde ihtiyacım yok. Babamın parası yetiyor bana ki ben dışarı insanı değilim evde daha mutluyum calismiyorum. Bazen sikilsam da ben genel olarak evcimen bir insanım. Bazen akrabalar diyor boşuna mi okudun diye ben böyle mutluyum...

babam çerez parasıyla yıllardır ailesini ayakta tutuyor, gidip adamı öpesim geldi

biz ne yazarsak yazalım siz çalışmamayı kafaya koymuşsunuz o yüzden bizim yazdıklarımıza da bahane üreteceksiniz. Çok istekli değilseniz kpss ile uğraşmayın çünkü gerçekten ihtiyacı olan ve atanamayan birini mutlu etmiş olursunuz. Kendinize hobi edinin ve bence onu mesleğe çevirin. Sizin ihtiyacınız olan bu ve şu an maddi sıkıntınız da yok o yüzden vaktiniz bol kendini keşfetmek için.

haftada 8 saat calisip tabiri caizse cerez paramizi kazaniyorum, kendi cebimden cerez parami odemek esime hediye almak falan hosuma gidiyor.
ama tam zamanli calismak istemezdim heralde.
Haklısın ben de bu tarz şeylere önem veririm. Eşime aileme kendi paramla hediye almak isterim. Ama kendi kazandığı parayla eşine hediye alan bir eşi eşimin, her gün dışarı çıkmak istediği Zaman, spora çıktığı Zaman, kahvaltıya yemeğe tatile gitmek istediği Zaman yanında olamayacak bir eşe tercih edeceğini sanmıyorum. Eşim freelance çalıştığı için yaşantısı da öyle.

Çalışma tabisi gerek yok zaten bütün gün Adam evde naapcak sen yorgun olcan asabi olcan aranız bozulacak bu sefer.

Yazilimciysa sorun yok. Bence sen de esine yardim et pazarlama satis tarafina bak guzel bi ofis acin isi buyutun. Memurluk orta direk meslegidir niye kpss yapasin ki yani

Eşim kimseye iş yapmıyor. Kendisine yapıyor. Eşime yardım edebileceğim bir konu yok maalesef. Keşke olsa. Eskiden yardım edilebilecek şeyler vardı. İşleri büyüdükçe yardım edilecek konular gereksiz kaldı. Anca işi boyut değiştirir bir büro açar çalışan alırsa. Ama öyle olsa bile benlik bir iş yok. Alacağı birkaç eleman, yazılımcı tasarımcı falan. Ben ne yapabilirim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…