- 6 Ocak 2012
- 10.357
- 9.246
- 198
- Konu Sahibi gadjo dilo
-
Teşekkürler, 15 sayfa tavsiye dolu. Özelden konuştuğum insanlar da kimi eğitim kimi hayatı yaşama konusunda öneri sunuyor. Rahat olup çalışanların çalışma sebeplerini, çalışmayanların çalışmama sebeplerini alıp kendimce tartıyorum. 3 aylık sevgilimden ayrıldım, aşk acısı çekiyorum tarzında konularla ilgilenebilirsiniz bu ilginizi çekmediyse.illa memur olman gerekmez. atama demişsin yüksek pozisyonlardan falan söz etmişsin...
sen de atanmayıver nolucak ayol. atama olmayan bi iş bulamıyo musun?
bu başlığın niçin açıldığına da anlam veremedim.
tahminimce ev hanımı olma fikri seni rahatsız etmiş ama "bahanelerim var" diye bildirmişsin. böyle mutluysan mutluluklar.
biz ne gibi tavsiye verebiliriz ki.
nasıl bi yorum mesela sevgili jooker? :)Konumla ne kadar da alakalı bir video. :) Bağlantılarınıza hayran kalmamak elde değil. Bazı arkadaşların sizler hakkındaki yorumuna da katılmamak elde değil.
Başlık çalışmak istemiyorum demiyor. Başlığın orijinali okuduğum bölümle ilgili çalışmamak için sebeplerim ama ben bunların bir yandan bahane de olduğunu bildiğim için sebeplerimi konuyu açarken bahaneye çevirdim. Çalışmak istemiyorum şeklinde yorumluyorsanız saygı duymaktan fazlasını yapamam.Baslik calismak istemiyorum diyor? Ben de diyorum ki calismayin niye bahane sunuyorsunuz?
Boş konuşuyoruz şuan. İyi geceler sananasıl bi yorum mesela sevgili jooker? :)
bu konuya yapılan yorumlar biraz germiş seni anlaşılan biraz tebessüm iyi gelir sakin.
çok saygısız bi kadınsın. eminim ki de yaşın vardır baya. ben en azından bahane üretmek yerine verimli bişiyler üreten, kimi zamanlar da 3 aylık sevgilisi tarafından üzülmüş olan bi kızım. çok kibarsın çokTeşekkürler, 15 sayfa tavsiye dolu. Özelden konuştuğum insanlar da kimi eğitim kimi hayatı yaşama konusunda öneri sunuyor. Rahat olup çalışanların çalışma sebeplerini, çalışmayanların çalışmama sebeplerini alıp kendimce tartıyorum. 3 aylık sevgilimden ayrıldım, aşk acısı çekiyorum tarzında konularla ilgilenebilirsiniz bu ilginizi çekmediyse.
Konumu okuyup yorum yapsaydın yaşımı görürdün. Kibarlara kibar olduğum doğrudur. İyi geceler, güzel rüyalar.çok saygısız bi kadınsın. eminim ki de yaşın vardır baya. ben en azından bahane üretmek yerine verimli bişiyler üreten, kimi zamanlar da 3 aylık sevgilisi tarafından üzülmüş olan bi kızım. çok kibarsın çok
kibledim zaten sorun değil. rica ederimKonumu okuyup yorum yapsaydın yaşımı görürdün. Kibarlara kibar olduğum doğrudur. İyi geceler, güzel rüyalar.
benim açtığım başlık gerçekten bi fikre ihtiyacım olduğu için açılmıştı. yanılmıyosam sen açtığın bu başlıkta "bana iş önerileri sunar mısınız?" diye bi tavsiye istememişsin@nikitamuz aaa 3 aylık sevgilim diye başlayan konun varmış. Şimdi gördüm. İlginç olmuş. Bu konuda çok samimiyim, haberim yoktu, belaltı vurmuşum gibi olmuş. Sabah başkasına diyecektim, tuttum kendimi. Sana kısmetmiş. Kusura bakma. :/
Tüm yorumları okuyamadim. Sanıyorum esin yazılımci benim eşim gibi. İşler bir zaman çok iyi olup bir anda alt üst olabiliyor.. mesleğin elinde sayılır bence 1 yil 2 yıl takıl evde.. çalışmak istemiyorsun belli ki neden çalışasin ki.. imkanıniz da var. Allah korusun ilerde bir sorun olsa o zaman hazırlanırsin yine.. hatta bu şekilde risk almak daha kolay senin için. Eşinin islerini öğrenmeye calisabilirsin mesela.. Veya farklı sektörlere atlayabilirsin.
Bu arada bazı yorumlar acayip kıskançlık kokuyor... kafanı takma :)
Arkadaşım, tavsiye istediğim konu iş önerisi olmak zorunda mı? Yordun yahu. Bu kadar insanla ne konuşuyorum? İyi geceler.benim açtığım başlık gerçekten bi fikre ihtiyacım olduğu için açılmıştı. yanılmıyosam sen açtığın bu başlıkta "bana iş önerileri sunar mısınız?" diye bi tavsiye istememişsin
tamam işte cicim benim önerimi de dikkate al. yorum beğenmiyosunuz ayol. çalışma o halde takılmana bak yazmışım oraya.Arkadaşım, tavsiye istediğim konu iş önerisi olmak zorunda mı? Yordun yahu. Bu kadar insanla ne konuşuyorum? İyi geceler.
illa memur olman gerekmez. atama demişsin yüksek pozisyonlardan falan söz etmişsin...
sen de atanmayıver nolucak ayol. atama olmayan bi iş bulamıyo musun?
bu başlığın niçin açıldığına da anlam veremedim.
tahminimce ev hanımı olma fikri seni rahatsız etmiş ama "bahanelerim var" diye bildirmişsin. böyle mutluysan mutluluklar.
biz ne gibi tavsiye verebiliriz ki.
tamam işte cicim benim önerimi de dikkate al. yorum beğenmiyosunuz ayol. çalışma o halde takılmana bak yazmışım oraya.
Kendi işlerini yapıyordu. Sonra digtrk ten teklif aldı oraya başladı. Düzenli maaş in keyfini sürüyoruz suan :) dediğim gibi tam zamanli is bana göre de değil hiç. Ben öğretmenim yarım gün gidip geliyorum. İnsanlar kendinde olmayana sahip insanı görünce taşa tutuyorlar çoğu zaman... alıştım ben özellikle öğretmensen nasıl rahatsin nasıl rahatsin :) artık diyorum evet çok rahatım sen de öğretmen ol...Senin eşin de yazılımcı demek. :) kendisine mi iş yapıyor başkalarına mı? Kendisine yapıyorsa rakiplerdir belki.Hayatımı evde geçirmek istemiyorum, bütün günümü işte geçirmek de. bazı hobilerimi işe dönüştürmek istiyorum. İstemediğim tek şey tam zamanlı iş. Önerilerin için teşekkürler.
Kıskançlık yapan varsa da hayat parası olana güzel diye bir dünya yok maalesef. Bunun aile yönü var manevi yönü var, hastalık yönü var. Hayat toz pembe değil. Para var huzur var diye bir dünya yok. Parası olan dahi hayatta bir şeylerle mücadele ediyor.
Eşim kimseye iş yapmıyor. Kendisine yapıyor. Eşime yardım edebileceğim bir konu yok maalesef. Keşke olsa. Eskiden yardım edilebilecek şeyler vardı. İşleri büyüdükçe yardım edilecek konular gereksiz kaldı. Anca işi boyut değiştirir bir büro açar çalışan alırsa. Ama öyle olsa bile benlik bir iş yok. Alacağı birkaç eleman, yazılımcı tasarımcı falan. Ben ne yapabilirim...
Esin ne is yapiyor kiz ben de yapiyim valla.Ben bu sene uzatarak okuduğum okulumdan mezun oldum. Mezun olmadan önce okurken evlenmiştim. Bu sene KPSS'ye A grubundan girdim. 70-75 arası puan aldım. Hiç bir şeye yetmedi. Tekrar gireceğim. Bu arada 25 yaşındayım.
Okuluma başlarken kariyer hayallerim vardı. İdealist bir öğrenci olarak eğitim hayatıma başladım. Gelgelelim eşim son yıllarda kazancını kat kat kat artırdı. Benim devlette bir uzman yardımcısı veya müfettiş yardımcısı olmam durumunda bile alacağım maaş şuan ne çerez paramıza ne tatilimize ne yemeğimize yetecek bir para olacak. Hayat standardımızı maddi anlamda yükseltmeyecek. Aksine biz ne istediğimiz zaman dışa çıkacak ne birlikte doya doya vakit geçirecek ne istediğimiz Zaman şehir dışına ailelere veya tatile gidebileceğiz. Eşim evde bütün gün bensiz kalacak. (Evde internet üzerinden çalışıyor). Gündüz yemeklerini evde bensiz yiyecek. Kendine kahvaltı hazırlama huyu yoktur. Muhtemelen ben gelene kadar aç duracak. Ben okulda veya dershanedeyken beni beklerdi. Eşim sıradan bir ücret kazansaydı çalışma motivasyonum düşmezdi ama şuan hiç çalışma motivasyonum yok. Bir diğer bahanem eşim home ofis çalışıyor. Yani bütün gün birlikteyiz. Sıkıldığımız hiç olmuyor aksine vakitler yetmiyor. 6-7 yılı geçti birlikteliğimiz. 3-4 yıldır aynı evdeyiz. Çalışma sisteminde belli saat standartları yok. Her şey otomatik. İşlerinde sıkıntı olduğunda mesaj geliyor otomatik, bilgisayardan hallediyor. Onun dışında günlük rutin işlerini yapıyor ama sabahtan akşama kadar değil, istediği bir anda bir veya birkaç saat.
Diyelim ki bu yıl canımı dişime taktım kazandım. Ankara'da kariyer grubunda işe girebilmem için zaten çok çok sıkı çalışmam ve çok başarılı olmam gerek. Olmadı başka illere tercih yapmam gerekecek. Büyük bir şehirden, paraya ihtiyacımız yokken evimizi düzenimizi bırakıp gitmemiz gerekecek. Belki de eşim ben kazandıktan sonra gitmek istemeyecek, yani bana şuan dediği bir çalışma disiplinini yaşayıp deneyimlemeni isterim ama çalışmasan da olur.
E ben koca yıl deli gibi çalışıp edip sonra kazandığım yere gitmeyecek miyim? Veya bir süre çalışıp işten mi ayrılacağım?
Boşuna mı çalışıp kazanmış olacağım? Ben çalışırsam ilişkimizin de bozulmasından korkuyorum. Bana yoksun diyecek. Gerek yok çalışmana diyecek. tüm düzenimiz, yerleşimimiz her şey bozulacak ve buna ne kadar katlanabilir? Çünkü bir zorunluluk yok.
Diğer yandan ben boşuna mı dirsek çürüttüm?
İşi bir kenara bırakıp ales'e mi yoğunlaşsam diyorum bazen. Kafam çok karışık. Ben de kendi paramı kazanmak istiyorum ama dediğim gibi kazandığım parayla yatırım bile yapamam giderlerimiz yüzünden. Eşime masrafları sen karşıla benim paramla yatırım yapalım demem söz konusu olmaz. Kazandığım parayı yaşantımıza katkısız asla kenarda tutmam. Giderlere harcarım ama durum dediğim gibi. Çerez paramız( aylık yeme içme gezme parası).
Motivasyonum sıfır.
İleride iş kurma planlarımız var uzun vadede. Belki bu şekilde çalışırım diyorum ama bu da uzun vade.
Lütfen bana yardımcı olun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?