Ben biyoloji mezunum, okurken evlendim ve hamile kaldım çalışmaya fırsatım olmadı o yüzden. Şimdi 20 aylık minik bir kızımız var. Eşimin geliri ortalamanın üzerinde yani geçim derdimiz, para, ev sıkıntımız yok çok şükür. Ben çalışmak kendi hayatım olsun istiyorum, eşim gerek yok çocukla ilgilen, bulursan zaten çalışma koşulları, maaşlar belli kendini yıpratırsın sadece illa istiyorsan zamanında giremediğim bir bölüm vardı istediğim ona girmeye çalış onu oku içinde kalmasın veya yüksek lisans master yap diyor. Ama ben kendi ayaklarım üzerinde durmak istiyorum ve çok kararsız kaldım açıkçası. Yarın ne olacağımız belli değil sonuçta ve zaten bize bakıyorken daha da masraf olmak istemiyorum, sonuçta benim emeğim yok eve giren parada. Siz olsanız ne yapardınız? Ne yapmalıyım?
peki çalışmak yerine dediği gibi okul konusunu düşünsem sizce nasıl olur?bir kadinin kendi ayaklari uzerinde durmasindan yanayim benim de esim istemedi bugun ikna ederim yarin ikna ederim derken hamile kaldim... esiniz sizin calismanizi istemeyisi dar goruslulukten yada kadini kucumsediginden oldugunu sanmiyorum bebeginiz kucuktur diye dusunuyordur belki ama size tavsiyem calismak icin elinizden geleni yapin fakat aranizida bozmayin derim... sonucta bi kadinin evde olmasi aksama evde karsisinda gormesi onlar icin cok buyuk rahatlik.. cok fazla baski yapmadan zamanla cozulcek bi konu bence
peki çalışmak yerine dediği gibi okul konusunu düşünsem sizce nasıl olur?
evet dar görüşlü değil zaten ama ben kendi ailemden bile alırken utanırdım zamanında şimdi yine harçlık alır gibi zoruma gidiyor ne biliyimKadının çalışması önemli.. eşinizin de dar görüşlü olduğunu düşünmüyorum bu konuda.. fakat benim evde bi emeğim yok vs diye düşünmeyin.. zira bende çalışmıyorum fakat evin tüm işi ve oğlumun bakımı bende ayrıca eşim de ilgi bekliyo.. onca şey yapıyorum fedakarlık ediyorum.. emek vermek sadece maddiyatla olmuyor.. kendinize ve bizim gibi çalışmayan veya çalışamayan hanımlara haksızlık etmeyin lütfen..
ya aslında şöyle tabi ki evde kalıp çocuğumla ilgilenmek ve hayallerimdeki bölümü okumak istiyorum ama aynı zamanda da eşime daha fazla yük bindirmek istemiyorum, ondan beklemekten utanıyorum yaniSiz çalışmak mı istiyorsunuz okumak mı. Sonuçta okuduktan sonraki kapı da çalışmaya çıkabilir. Ancak çalılırken okul, ev ve bebek zor.
Ben de başlığı okuyunca kıskançlığından çalıştırmayan kıro diye düşünmüştüm eşini, ama aslında onun dediği de yanlış değil. istediğin bölümü okuyup master falan yapabilirsin, hem bunları yaparsan ileride iş imkanın daha iyi olmaz mı?
Başlığı okuyunca ''resti çek git işe gir gerekirse boşa'' demeye gelmiştim ama içeriği okuyunca fikrim değişti :)
benim hatam sanırım başlığı doğru düzgün açmayı beceremedimBen de başlığı okuyunca kıskançlığından çalıştırmayan kıro diye düşünmüştüm eşini, ama aslında onun dediği de yanlış değil. istediğin bölümü okuyup master falan yapabilirsin, hem bunları yaparsan ileride iş imkanın daha iyi olmaz mı?
Başlığı okuyunca ''resti çek git işe gir gerekirse boşa'' demeye gelmiştim ama içeriği okuyunca fikrim değişti :)
O bende de vardı onu şöyle çözdük.. eşim sigortamı ödüyor ve gelen parayı ortak bi yere koyuyoruz ihtiyaç olunca her ikimiz de ordan alıyoruz.. arada ekstradan kendisi de bırakır.. 5 yıllık evliliğimde hiç para istemedim.. bende utanırım ve bu huyumdan dolayı evlenene dek çalışmıştım.. ama benim eşim kıskançlığından çalıştırmadı beni..evet dar görüşlü değil zaten ama ben kendi ailemden bile alırken utanırdım zamanında şimdi yine harçlık alır gibi zoruma gidiyor ne biliyim
biraz ağır olmadı mı bu?Bence işyerinde karıma kızıma bakarlar erkekler var çalışmasın diyen eğitimli ataetkil kafa...krolardan çok tehlikeli. Eğitimli olduğu halde bu kafada olmak , cahil olmaktan daha kötü.
Bence işyerinde karıma kızıma bakarlar erkekler var çalışmasın diyen eğitimli ataetkil kafa...krolardan çok tehlikeli. Eğitimli olduğu halde bu kafada olmak , cahil olmaktan daha kötü.
benim hatam sanırım başlığı doğru düzgün açmayı beceremedim
Okumak isterim tabi ki ama o bile fazladan eşime masraf çıkartıyor. Şimdi bile çocuk gibi harçlık almak zoruma gidiyor açıkçası
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?