insiyatif vermiyorum sadece fikrini belirtti ben de burada insanların düşüncesini sordum ne yapmalıyım diye o kadar.Eşinizin ne istemediği değil, sizin ne istediğiniz önemli. Hayatınızla ilgili bir kararda neden eşinize inisiyatif veriyorsunuz?
biraz ağır olmadı mı bu?
ya sorun aslında çalışıp çalışmamak değil ben tam derdimi anlatamadım gibiPeki neden okudunuz? Bu soruya göre karar ver
öğrencilikle iş hayatı aynı değil ki. Yani çalışmadığım için bilemiyorum ama onca insan boşuna işten yorgun argın gelmiyor değil mi? Hem okul saatleri iş gibi yoğun da değil. Eğer kazanabilirsem evimiz kampüse de yakın. Kötü niyetle söylediğini düşünmeyin lütfenPeki size nedenini söyledi mi?
Şimdi okul olunca da gündüz çocuğu başkasına bırakmak zorunda kalacaksınız mesele bebek değildir diye düşündüm.
Çalışma/okul arasındaki fark para /ofis hayatı.
Ya para kazanmanızı istemiyor
Ya ofis ortamını istemiyor ki bu da benim dediğime geliyor
Ben başka sebep bulamadım.
peki okul kısmına nasıl bakıyorsunuz acaba? Çalışmak yerine 2. üniversitemi okusam mı?Esiniz adammis takdir ettim!! Dùsuncesi art niyetli degil, yipratmayin kendinizi, evladinizi yetistirin istiyor.
Eger ihtiyaciniz olsa ve calistirmasaydi hödük derdim.
Ev ortamindan uzaklasmak ve harcliginizi kazanmak icin part time calisin.
'gerek yok'tan kasıt ihtiyacımız yok, durumumuz zaten iyi anlamındaydıÇalışma plânınıza eşinizin "gerek yok" demesi, benim bakış açıma göre sizin hayatınız üzerinde inisiyatif kullanmasıdır. Bir hayatımız var ve bunu tercihlerimiz belirler. Hayat, benim tercihlerime rağmen ilerliyorsa bu benim hayatım değildir. Siz eşinize "gerek yok, çalışma" deseniz mesela, o da "eşim bana böyle bir öneri sundu, ne yapsam ki" der mi? Bu benim bakış acım elbette. Aktardığınız olayı ben böyle yorumluyorum. Umarım, siz en mutlu olacağınız kararı verirsiniz.
öğrencilikle iş hayatı aynı değil ki. Yani çalışmadığım için bilemiyorum ama onca insan boşuna işten yorgun argın gelmiyor değil mi? Hem okul saatleri iş gibi yoğun da değil. Eğer kazanabilirsem evimiz kampüse de yakın. Kötü niyetle söylediğini düşünmeyin lütfen
ev işlerine yardım ediyor yalnız hatta benden daha titiz diyebilirimO zaman yine kendini düşündüğünden hanımefendi. Okul ofis kadar yorucu değil, işten geldiğimde yemeğim hazır olsun donum çorabım yıkanmış olsun ben ev işi yapmayayım kafasıyla. Kendi evde rahat etsin diye sizin hayatınız kısıtlanıyor, razı mısınız?
Biraz daha bekleyin bebeğiniz biraz büyüsün annesiyle vakit geçirin ondan sonra çalışın ha illa bunaldim diyorsanız çalışın.. ama unutmayın bir bebeği annesinin ilgisinden mahrum bırakmak iyi bir şey değil bence bebeğinizle biraz büyüyene kadar ilgilenin..Ben biyoloji mezunum, okurken evlendim ve hamile kaldım çalışmaya fırsatım olmadı o yüzden. Şimdi 20 aylık minik bir kızımız var. Eşimin geliri ortalamanın üzerinde yani geçim derdimiz, para, ev sıkıntımız yok çok şükür. Ben çalışmak kendi hayatım olsun istiyorum, eşim gerek yok çocukla ilgilen, bulursan zaten çalışma koşulları, maaşlar belli kendini yıpratırsın sadece illa istiyorsan zamanında giremediğim bir bölüm vardı istediğim ona girmeye çalış onu oku içinde kalmasın veya yüksek lisans master yap diyor. Ama ben kendi ayaklarım üzerinde durmak istiyorum ve çok kararsız kaldım açıkçası. Yarın ne olacağımız belli değil sonuçta ve zaten bize bakıyorken daha da masraf olmak istemiyorum, sonuçta benim emeğim yok eve giren parada. Siz olsanız ne yapardınız? Ne yapmalıyım?
ev işlerine yardım ediyor yalnız hatta benden daha titiz diyebilirim
tabi ki de önceliğim bebeğim. Bırakmak istemiyorum zaten ama para almak zoruma gidiyor benim, kendimi bağımlı gibi hissediyorum sanki. O yüzden çalışmak istedim biraz daBiraz daha bekleyin bebeğiniz biraz büyüsün annesiyle vakit geçirin ondan sonra çalışın ha illa bunaldim diyorsanız çalışın.. ama unutmayın bir bebeği annesinin ilgisinden mahrum bırakmak iyi bir şey değil bence bebeğinizle biraz büyüyene kadar ilgilenin..
Biraz ilgilen çalışırsın bak burda arkadaşım ise gidiyor kızı küçük daha yürüyor konuşuyor ama bazen anne sini ve babasını pek göremiyor benim yanımda babaannesine babaanne annem le babam beni istemiyor sevmiyor dedi.. çok üzüldüm bebeğiniz henüz küçük bence ilgilenin kocanz sonuçta bir de bebeğiniz var bakar ömür boyu size baksın demiyorum ki bir süre sonra çalışın kesinlikle bayanlar çalışmalıtabi ki de önceliğim bebeğim. Bırakmak istemiyorum zaten ama para almak zoruma gidiyor benim, kendimi bağımlı gibi hissediyorum sanki. O yüzden çalışmak istedim biraz da
yazmıştım zaten bölümün iş olanakları belli bulsam bile büyük ihtimal asgari ücretle bir yerde çalışacağım. Onun dışında ben çok alıngan bir insanım birisi bir şey dese stres yapar üzerim hemen kendimi. Rahat mı batıyor demek istedi kısaca sanırımValla o zaman cidden sebep bulamadım daha. Kendisine neden diye sormadınız mı? Biri bana gelip cherry sen çalışmicaksın dese sebebini sorarım.
Evet ama insanlar sadece paraya ihtiyacı olduğu için çalışmaz ki. Çalışmak, özellikle de bizimki gibi toplumlarda, insana kendini iyi, güvende, işe yarar ve hayatla bir bağ içinde hissettiren,kişiye hem bedensel hem duygusal olarak iyi gelen bir etkinlik, hayata karşı bir başkaldırıdır. Hayatın nesnesi olmayı reddedip öznesi olmayı seçmektir. Ben özne olmaktan vazgeçmezdim.'gerek yok'tan kasıt ihtiyacımız yok, durumumuz zaten iyi anlamındaydı
yazmıştım zaten bölümün iş olanakları belli bulsam bile büyük ihtimal asgari ücretle bir yerde çalışacağım. Onun dışında ben çok alıngan bir insanım birisi bir şey dese stres yapar üzerim hemen kendimi. Rahat mı batıyor demek istedi kısaca sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?