Çalışmamı istemeyen eş?

Okulu okuyup alaninizda yukselin derim..
Bebeğinizle de daha fazla vakit geçirirsiniz.

Normalde calisilmali derdim ama size sunulan imkan bence çok iyi.

Eşinizin ne istemediği değil, sizin ne istediğiniz önemli. Hayatınızla ilgili bir kararda neden eşinize inisiyatif veriyorsunuz?
insiyatif vermiyorum sadece fikrini belirtti ben de burada insanların düşüncesini sordum ne yapmalıyım diye o kadar.

Esiniz adammis takdir ettim!! Dùsuncesi art niyetli degil, yipratmayin kendinizi, evladinizi yetistirin istiyor.
Eger ihtiyaciniz olsa ve calistirmasaydi hödük derdim.
Ev ortamindan uzaklasmak ve harcliginizi kazanmak icin part time calisin.

Benim eşimde çalıştırmam etmem diyordu..Baya erkeklik taslayan cinsinden.. Evde çalışıyorsun ya canım dedi güya gönlümü edecek...
İyi madem evde çalışıyorum bu da bir işse sigortamı öde maaşımı da yatır dedim.. Dönemiyor lafından şimdi, maaş kartım bile var :)

Benimki geri kafalı, sizinki yine daha bir ılıman geldi eğitiminize önem vermesi hoşuma gitti..

biraz ağır olmadı mı bu?

Peki size nedenini söyledi mi?

Şimdi okul olunca da gündüz çocuğu başkasına bırakmak zorunda kalacaksınız mesele bebek değildir diye düşündüm.

Çalışma/okul arasındaki fark para /ofis hayatı.

Ya para kazanmanızı istemiyor
Ya ofis ortamını istemiyor ki bu da benim dediğime geliyor

Ben başka sebep bulamadım.

Peki neden okudunuz? Bu soruya göre karar ver
ya sorun aslında çalışıp çalışmamak değil ben tam derdimi anlatamadım gibi
Benim çalışmak istememin sebebi kendimi eşime yük olarak görmem, masraflarda her şeyde ona bağımlı olmam ve sosyal hayatımın çocukla ilgilenirken kalmaması. Yoksa ben de çocuğumu bırakmam istemem. Sosyalleşmek ve kendimi geliştirmek için okul okursam ek masraf olacak bir de onun için yine. Kararsızım o yüzden

öğrencilikle iş hayatı aynı değil ki. Yani çalışmadığım için bilemiyorum ama onca insan boşuna işten yorgun argın gelmiyor değil mi? Hem okul saatleri iş gibi yoğun da değil. Eğer kazanabilirsem evimiz kampüse de yakın. Kötü niyetle söylediğini düşünmeyin lütfen

Çalışma plânınıza eşinizin "gerek yok" demesi, benim bakış açıma göre sizin hayatınız üzerinde inisiyatif kullanmasıdır. Bir hayatımız var ve bunu tercihlerimiz belirler. Hayat, benim tercihlerime rağmen ilerliyorsa bu benim hayatım değildir. Siz eşinize "gerek yok, çalışma" deseniz mesela, o da "eşim bana böyle bir öneri sundu, ne yapsam ki" der mi? Bu benim bakış acım elbette. Aktardığınız olayı ben böyle yorumluyorum. Umarım, siz en mutlu olacağınız kararı verirsiniz.

Esiniz adammis takdir ettim!! Dùsuncesi art niyetli degil, yipratmayin kendinizi, evladinizi yetistirin istiyor.
Eger ihtiyaciniz olsa ve calistirmasaydi hödük derdim.
Ev ortamindan uzaklasmak ve harcliginizi kazanmak icin part time calisin.
peki okul kısmına nasıl bakıyorsunuz acaba? Çalışmak yerine 2. üniversitemi okusam mı?

'gerek yok'tan kasıt ihtiyacımız yok, durumumuz zaten iyi anlamındaydı

O zaman yine kendini düşündüğünden hanımefendi. Okul ofis kadar yorucu değil, işten geldiğimde yemeğim hazır olsun donum çorabım yıkanmış olsun ben ev işi yapmayayım kafasıyla. Kendi evde rahat etsin diye sizin hayatınız kısıtlanıyor, razı mısınız?

ev işlerine yardım ediyor yalnız hatta benden daha titiz diyebilirim

Biraz daha bekleyin bebeğiniz biraz büyüsün annesiyle vakit geçirin ondan sonra çalışın ha illa bunaldim diyorsanız çalışın.. ama unutmayın bir bebeği annesinin ilgisinden mahrum bırakmak iyi bir şey değil bence bebeğinizle biraz büyüyene kadar ilgilenin..

tabi ki de önceliğim bebeğim. Bırakmak istemiyorum zaten ama para almak zoruma gidiyor benim, kendimi bağımlı gibi hissediyorum sanki. O yüzden çalışmak istedim biraz da

tabi ki de önceliğim bebeğim. Bırakmak istemiyorum zaten ama para almak zoruma gidiyor benim, kendimi bağımlı gibi hissediyorum sanki. O yüzden çalışmak istedim biraz da
Biraz ilgilen çalışırsın bak burda arkadaşım ise gidiyor kızı küçük daha yürüyor konuşuyor ama bazen anne sini ve babasını pek göremiyor benim yanımda babaannesine babaanne annem le babam beni istemiyor sevmiyor dedi.. çok üzüldüm bebeğiniz henüz küçük bence ilgilenin kocanz sonuçta bir de bebeğiniz var bakar ömür boyu size baksın demiyorum ki bir süre sonra çalışın kesinlikle bayanlar çalışmalı

Valla o zaman cidden sebep bulamadım daha. Kendisine neden diye sormadınız mı? Biri bana gelip cherry sen çalışmicaksın dese sebebini sorarım.
yazmıştım zaten bölümün iş olanakları belli bulsam bile büyük ihtimal asgari ücretle bir yerde çalışacağım. Onun dışında ben çok alıngan bir insanım birisi bir şey dese stres yapar üzerim hemen kendimi. Rahat mı batıyor demek istedi kısaca sanırım

'gerek yok'tan kasıt ihtiyacımız yok, durumumuz zaten iyi anlamındaydı
Evet ama insanlar sadece paraya ihtiyacı olduğu için çalışmaz ki. Çalışmak, özellikle de bizimki gibi toplumlarda, insana kendini iyi, güvende, işe yarar ve hayatla bir bağ içinde hissettiren,kişiye hem bedensel hem duygusal olarak iyi gelen bir etkinlik, hayata karşı bir başkaldırıdır. Hayatın nesnesi olmayı reddedip öznesi olmayı seçmektir. Ben özne olmaktan vazgeçmezdim.

O zaman size kalmış. Ven bu işi seviyorum para da isterim derseniz çalışın. Daha iş olanaklı bölüm derseniz bence tekrar lisans yapmayın, ilaç firması vb yerlerde önünüzü açacak biyokimya benzeri bir master yapın (naçizane fikrim)

Tekrardan okuduktan sonrada calisamiycaksaniz hic okuma isine girismeyin eger esinizede masraf cikarmak istemiyosaniz. Size bu durumda para istemek zor geliyorken okulda bi masraf falan oldugunda ne yapacaksiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…