Çalışmayan erkek müsvettesi

tıpkısının aynısı bizde de var..
ne yaparsak yapalım ikna edemedik..sevmiyor çalışmayı..bahaneler sizin söylediklerinizle tıpa tıp aynı..
iş bulsak beğenmiyor..
bıraktık gitti..
ben kaç yaş küçüğüm benden harçlık istiyor..
bazen kızsamda bişey demiyorum artık..
herkesin kendi hayatı kendi seçimi..
ileride çok pişman olacak.. yaş bir şekilde geçiyor..
dünyanın binbir türlü hali var en azından emekli maaşı için sigortasını doldurması lazım..
biz çözümünü bulamadık maalesef.. bulursanız bizede söyleyin:)

senin yerinde olsam evi otel olarak kullanırdım yer içer işime bakardım , ne iş ne güç evin tek bir işini yapmazdım
annende çok biliyorsa her işe kendi yetişsin ,bu nasıl evlat ayrımı yaaa

sadece konuyu okuyup yorum yazmıştım..yorumlara bakamamıştım.
keyfi için istemiyor diye düşündüm ama olay başka türlü gibi görünüyor
kendini eve kapatması, misafirlerin yanına bile çıkmaması kız arkadaşının olmaması, çalışmaktan kaçması vs.. bana bunlar sosyalfobili bir insanın hareketleri gibi geldi
çalış demek yerine doktora gitmek için ikna etmelisiniz bence..
sosyalfobik ise size ben sosyalfobiliyim demez.. kendi de kabul etmez zaten..
türlü sebepler bulur abinizin yaptığı gibi.. kendi de memnun değildir ama memnunmuş gibi görünür...
kesinlikle psikologa gidip sebebini öğrenmelisiniz..

bence de bi sorunu var bu adamın:-Q:-Q:-Q:-Q:-Q:-Q

Tembellik psikolojikde degil. Agir hareket eden biri. Disari cikacagimiz zaman benden cok oyalanir hazirlanacagim diye. Tembel biri kisaca iflah olmaz. Geri kalan ne ise kurtarmaz bunu icine dustugu girdaptan. Annemle konustum simdi ben ona dur desemde durmamasi lazim dedi. Calisan oyle de calisir boyle de calisir dedi. Ben pes ettim ilerde ben de bir tekme atacam ardindan. O bana acimiyor uzuyor beni ben de ona acimayacam. İllallah ettirdi

tıpkısının aynısı bizde de var..
ne yaparsak yapalım ikna edemedik..sevmiyor çalışmayı..bahaneler sizin söylediklerinizle tıpa tıp aynı..
iş bulsak beğenmiyor..
bıraktık gitti..
ben kaç yaş küçüğüm benden harçlık istiyor..
bazen kızsamda bişey demiyorum artık..
herkesin kendi hayatı kendi seçimi..
ileride çok pişman olacak.. yaş bir şekilde geçiyor..
dünyanın binbir türlü hali var en azından emekli maaşı için sigortasını doldurması lazım..
biz çözümünü bulamadık maalesef.. bulursanız bizede söyleyin:)

Biz bunlari ayni ortama getirip arkadas olsunlar. En azindan birbirlerine bakip ne yapiyorum ben deyip utanirlar.

İmkanim olsa ac birakirim ben eve de sokmam mecbur kalip calisir. İste sartlar bu sekilde degil

Iyyyy.iğrenç.Erkeklerde erkeklik kalmamış.Paralı hanım napsın onu.Evde süs bitkisi mi yapsın.Olmaz olsun öyle koca.İş bulamaz bir süre çalışamaz anlarım da adamın düşüncesi ebeveynden otlanmak sonra da paralı kadın bulup otlanmak işte bu iğrenç.Kadında bile hazırcılığı sevmem ben.

İs bulundugumuz bolgede var. Rahati da var kotu olani da. Sopa yemeli diyorlar cogu zaman. Saglam dayak yesin bakalim o evde bos durur mu deniyor. Akrabalarim is buluyor gitmiyor. Yarin gelecem deyip oteliyor. Gitmiyor bir tarafa.

Evet ama buradaki hakaretvari yorumları okudukça psikolojisi daha da bozulacak özgüveni daha da zedelenecek ve evden dışarı çıkma isteği daha da azalacak bence. Niyetiniz yardımcı olmak ve de çok haklısınız ama bence kendi haline bıraksanız da zamanla kendi karar verse bu süreçte de siz cidden kendi yolunuza konsantre olsanız daha yararlı olur gibime geldi benim...

Burdaki hakaretvari soylemlerinin alasini ona soyluyorum. Ozguvensiz falan degil agir hareket edn insan. Tembel.

Aynen bakın size bir örnek vereyim. İşe girmeyip de evde oturduğum, arada da çeviri yaptığım, etrafımda herkesin bana şımarık işsiz dediği, benimse kendimi hırpaladığım günlerdi. Bir gün çeviri bürosundan gelen 1 sayfalık basit bir çeviri karşısında ağlıyorum. Başka zaman yarım saatte yapacağım işin karşısında 24 saattir oturmuşum, uyumamışım, uykusuz, mosmor gözlerle kilitlenmişim. Ağlıyorum ve hiçbir şey yapamıyorum. Babam eve geldi. Benim o halimi gördü. Aldı karşısına oturttu ve bana şunu dedi: "Kızım sen hastalanmışsın. Annen ve benim için senin sağlığın para kazanmandan, yaptığın işten, titrinden çok daha önemli. Bırak, çalışma, iyi olana kadar çalışma. Önce sağlığın. Sen bizim gözümüzde işsiz değilsin. Bir kızımız var ona da bakarız." Ve ertesi gün bir psikiyatristten randevu alıp ikisi de bana eşlik etti. İlaç yazıldı. Çok değil 2 ay sonra ben iş görüşmesinden önce kendime iyi telkinler veriyordum. Ve de o işe girdim.

Sizin farkli ama arada ceviri de yapiyormussunuz. Bunun hayatta ne calisasi var ne de bir hedefi. En basitinden akrabamizin is yeri var el degil bir sey degil. Ona bile gitmedi. Ben cozemiyorum.

sakın evlenmesin yazık olur hatta kısırlaştırın annenin başına kalır herşey

Sosyal fobisi artiyor gun gectikce. Yazik evde tikili surekli disarida cikmiyor. Nadir cikiyor. Cikarkende cesaretini bile toplayip cikiyor. İyice eve alisinca calisasi olsada insanin calisasi gelmez.

Tahmın ettıgım gıbı yanı : )
Ona gore bı ıs bulacaksınız o zaman masa bası. Ama bence doktora gıtmelı once.

Çok af buyur annene burdan slm yolluyorum bi sorsana anneciğim kendine baKamayan o evinin kolon direği sana nasıl bakcakmis diye
Benim kv de kaynımi böyle simartmisti en son vukuati anasını boğazından tutmak seni balkondan atarım demek olmuş zavallı kadincagiz..

Hani gebelikte bir test yapıyorlar ya down sendromlu vs olunca doktorlar aldırmayı öneriyor, keşke bir test olsa da böyle bundan adam olmaz topluma ve kendine bir hayrı dokunmaz hatta zararı dokunur bunu aldırın deseler nasıl olur?? Bu arada down sendromlu çocuklarda çalışıyor abine söyle utanır belki

Anne babanıza acıdım. Oğlum ne olacak senin bu halin demiyorlar da biz bakarız diyorlar gururla ha? Yazık yazık. Şu kafaya, şu zihniyete bak. Anne baba ölünce ne olacak peki? Bu sefer de sizin başınıza ekşiyecek, bana bakmak zorundasın diyecek. Öyle aşılmış çünkü, öyle alıştırılmış. Yarın siz evlenince size de musallat olur, yuvanızı yıkar. Anadan babadan kalan ne varsa satar, yer. Sonra? Bence siz de karışmayın. Bazı insanlar böyledir, asalak gibi yaşar giderler. Siz işinize gücünüze bakın. Sonra da ayrılın gidin o evden. Yalnız sakın ola evlendirmeye kalkmayın. Elin kızının da başını yakmayın.

Eger bir aile cocugunu fiziksel ya da biyolojik olarak yetersiz goruyorsa tabiiki calistirmayabilir. Demekki abiniz 30larinda olmasina rağmen hayatini tek basina idame ettirebilecek kapasitede değil, 2 yasindaki cocukla ayni duzeyde. 2 yasindaki cocuga nasil yemek yap, is bul calis diyemiyorsaniz abinizede demeyin. Bu yasa gelip bi baltaya sap olamayan adamla akli olan kimse de evlenmez zaten, ot gelip saman gidecek kendisi.

Inanc durumunu bilmiyorum ama bi erkeğin calismasina engel bi durumu yoksa calismasi farz.. Bunu iletin kendisine..
Evlenmeyi filan dusunuyo mu? Karısı mı bakacak evine?
Bi de nasil kaldiriyor eli ayagi Allah'a sukur saglamken bu yasta aileden harçlık almayi?
Kendisi okuyacagi icin daha sert yazdim, insaAllah bi etkimiz olur..

Back
X