• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışmayan evli bayanlara bir sorum var

cnm gerçekten çok güzel anlatmışsın bende sana katılıyorum bende üniversite mezunuyum ve ihtiyaç olmadıkça çalışayı düşünmüyorum eşim saolsun asla bunu eksiklik gibi görmez ailemde istemiyo çocuğunu kendin yetiştir diyolar zaten oğlumu kimselere bırakmayı düşünmüyorum ve komplekse girmiyorum ev hanımı olduğum için...

ev hanımı olduğun için niye komplekse giresin ki zaten?ev hanımları da boş oturmuyo yani.
bazı kişiler kadınların ihtiyaç dışında çalışmasının erkeklerin işsiz kalmasına sebep olduğunu söylüyolar.aslında mantıklı düşününce bana doğru geliyo bu düşünce.hatta bazı ekonomi yetkilileri de türkiyedeki işsizliğin bir sebebi olarak bunu söylüyolar.

çalışmayın üretmeyin evlenin koca eline bakın ( Allah herşeyin hayırlısını versin de ) sonra kocanızdan ayrılmak zorunda kalsanız sudan çıkmış balık gibi ortada kalın ....aileniz sahip çıkıyorsa ne ala çoluğunuzla çocuğunuzla gider sığınırsınız ........bilmem ki bana garip geliyor,şükürler olsun sağlıklıyım neden benim maddi ihtiyaçlarımı başkası karşılasın ki ,eşimin de ailemin de durumu oldukça iyi , ama çalışıyorum , kariyer de yaptım çocuk da , hepsinin üstesinden de geliyorum , gezmekten, eğlenmekten , sosyal faaliyetlerden de geri kalmıyorum , zamanımı şu şunu demiş bu bunu giymiş gibi anlamsız muhabbetlerle geçireceğime ülke ekonomisine de katkıda bulunuyorum , kendimin ve çocuğumun geleceğini de en azından maddi anlamda garanti altına almış oluyorum ...kısacası ben çalışmaktan memnunum
Sen ne üretiyordun arkadaşım pardon?
Üretmeyi niye sadece maddiyata bağlıyorsun ki..
Eğer "kocamdan ayrılmak" diye bir ihtimalle başladıysam da evliliğe, zaten yazık o evliliğime.. ayrılmak zorunda kalınca düşünür herkes ne yapacağını. Elbette herkesin bir diploması olmalı.
Evhanımlarının hepsi zamanını "şunu demiş bunu giymiş" muhabbetleriyle mi geçiriyor? Acaba çalışanlar geçirmiyor mu? işyerlerinde daha çok oluyor bu muhabbetler,dedikodular, birbirlerinin kuyusunu kazmalar..
Arkadaşın dediği gibi ,kadınlar çalışmasaydı şimdi daha çok erkeğin işi olurdu, hatta işsizlik kalmazdı. ihtiyacı olup da çalışan kadınlara birşey demiyorum ama diğerleri kendilerini bilir..
"Ben kocamdan para isteyemem" deyip de yabancı bir adamın(müdürünün) önünde boynu bükük el pençe divan duranlar bana komik geliyor.

Sen kendi yaşam tarzınla mutlu olabilirsin, bu senin en doğru şeyi yaptığın anlamına gelmez.

Son düzenleme:
Eğer "kocamdan ayrılmak" diye bir ihtimalle başladıysam da evliliğe, zaten yazık o evliliğime.. ayrılmak zorunda kalınca düşünür herkes ne yapacağını. Elbette herkesin bir diploması olmalı.
Evhanımlarının hepsi zamanını "şunu demiş bunu giymiş" muhabbetleriyle mi geçiriyor? Acaba çalışanlar geçirmiyor mu? işyerlerinde daha çok oluyor bu muhabbetler,dedikodular, birbirlerinin kuyusunu kazmalar..
Arkadaşın dediği gibi ,kadınlar çalışmasaydı şimdi daha çok erkeğin işi olurdu, hatta işsizlik kalmazdı. ihtiyacı olup da çalışan kadınlara birşey demiyorum ama diğerleri kendilerini bilir..
"Ben kocamdan para isteyemem" deyip de yabancı bir adamın(müdürünün) önünde boynu bükük el pençe divan duranlar bana komik geliyor.

Sen kendi yaşam tarzınla mutlu olabilirsin, bu senin en doğru şeyi yaptığın anlamına gelmez.

çok güzel konuşmuşsun arkadaşım tebrik ederim. bunun üzerine yazacak bişe bulamadım

arkadaşlar forumda gezinirken tesadüf bu konuya takıldım son yorumları okudum da çalışıp çalışmama konusu çok açılımlı bi konu baya uzun tartışılır mesela ben ev hanımıyım bazen diyorum aceba çalışsammı bazen de diyorum yok böyle iyiyim fln insan kendini nasıl mutlu hissediyorsa öyle yapmalı bence. ha bide mecbur olupta çalışan var, mecbur olupta evhanımı olan var bunlar ayrı ama ne ev hanımını küçümserim nede çalışanı eleştiririm herşeye yetişebiliyorsa takdir ederim.sadece şuna takıldım neden ev hanımları eşinden para isterken utansınki hem çalışan kadınların içinde eşinden para isteyen yokmu? neden utanayımki ben de çalışıyorum evde akşama kadar benimde emeğim gidiyor.üstelik eşimin mesai saati bitiyo benim bitmiyo ne hafta sonum var ne akşamım var her zaman evimin işlerinin sorumluluğu bende.eşim bende yemek isterken,temiz çamaşır isterken utanıyomu oda benim emeğim bende para isterken onun emeğini istiyorum.sonuçta hayatımızı devam ettirebilmek için birbirimizi tamamlıyoruz zaten dinimizde de kadın erkek eşitliği böyle bir şeymiş bir çift ayakkabının birbirini tamamladığı gibi iki ayakkabıda birbirinin aynısıdır ama sağ ayakkabıyı sol ayağa giyersen olmaz kadın erkek de bu şekilde eşit oluyomuş amabirbirinin yerine geçemiyo tabi arasıra birbirinin işlerini yapabilir kadında para kazanabilir erkekde yemek yapabilir ama asla birbirinin yerine geçemez.kısacası biz birbirimizi tamamlıyoruz eşim hayatımızı devam ettirebilmemiz için parayı kazanıyo ben de evdeki rahatlığı sağlıyorummm bana helal olan parayı harcamaktan hiçte utanmam.

İnsanın bahtı güzel olsun en başta..

Koca gün evde oturup yada gezip tozup , sefa süren nice kadınlar var , kocaları için pek kıymetliler..
Koca gün işten güçten aynaya bakmaya zamanı kalmamış nice çalışan kadın var , kocasının gözünde bir kuruşluk değeri yok..

Kadın çalışıcaksa da çalışmayacaksa da kendi ve çocuğu için çalışmalı yada çalışmamalı..

[/Sen ne üretiyordun arkadaşım pardon?

Sen kendi yaşam tarzınla mutlu olabilirsin, bu senin en doğru şeyi yaptığın anlamına gelmez. QUOTE]

bu arkadasa katiliyorum....
bana gelince bende calismiyorum ev hanimiyim su an...istesemde calisamam simdi cünkükücük bi bebegim var...aslinda bende bazen istiyorum calismak para kazanmak..ama bu asla esimden para istemeye utadigim icin degil....niye utaniyim ki alla allaa...öyle bi isterim ki vallaa:1:sonucta o benim esim..onunla herseyi paylasiyorumben..iyiyide kötüyüde...cocuk yapmaktan utanmiyom ,para istemekten mi utanicam yaaa:27:...bana bu bahane sacma geliyo biraz....benim calismaktaki sebebim ancak su olur:havam degisir,arkadas cevrem genisler,evde bazen bunaliyorum kafami dagitmis olurum,eee tabi bu arada da para kazanirim yani....:3:bide ben iyi bi okul bitirdim,3 yabanci dilim var niye evde duruyim diyorum kendimce...bosuna mi okudum...??cok iyi bir maasla alisirim hemde ben...eve süper bi katkim olur yani...ama dedigim gibi oglumbiraz büyüsün ,babaannesi bakar yada krese veririim ...ancak o zaman yani..esimde karismiyo bana zaten..ister calis ister calisma diyo sagolsun..

ben böyle bir düşünceyi hiç doğru bulmuyorum.Çalışmak sadece para demek değil ki sende mücadele ediyorsun hayatın içinde aktif rol alıyorsun neden kadınlar erkeklere bağımlı bir hayatı seçiyorki.Ekonomik özgürlüğünü kazanmamış bir kadın her zaman kocasının gölgesinde kalmaya mahkumdur.Mesela tut ki ailenin bir ihtiyacı var ve sen kocandan para sitemek zorundasın vermek isteyecek mi ya da ne kadar verebilir.Ama sen paranı kazansan ailenin de yanında maddi olarak var olma şansın var.Şimdi iyi olabilirsin ama bundan 10 yıl sonra ne olacak çevremde bir sürü kadın var dayak yiyen,mutsuz ama EKONOMİK ÖZGÜRLÜĞÜM OLMADIĞI İÇİN KATLANIYORUM diyen.Ben bir öğretmenim ve iyi ki çalışıyorum bir erkeğe bağımlı değilim.

merhabalar,
ben 2 sene once unıversıteden mezun oldum.grafık tasarım okudum..meslegım cok guzel aslında ama bı kac yerde calısmayı denesem de yapamadım..o calısma sevkı bende yok,hırslı bı ınsanda degılımdır..allaha sukur calısmamı gerektırecek bır durumumda yok maddı acıdan..aılem de cok fazla baskı kurmuyor ustumde bu konuda bende calısma olayını rafa kaldırdım yaklasık ıkı senedır..arada gaza gelıyorum ama yıne vazgecıyorum..annem kucuklugumden berı kendı ayaklarımın ustunde durmam gerektıgını,koca elıne bakmamam gerektıgı konusunda benı hep uyarırdı,nasıhat verırdı..kendısıde calısmadıgı ıcın zoruna gıdermıs babamın ona para bırakması vs..arkadaslarım arasında da konusurken arkadaslarımda hep aynı seyı soyluyor,bana para mı bırakıcak,onun parasıyla mı alısverıs yapıcam vs gıbı..bende e tabııkı para bırakıcak,tabııkıde onun parasıyla alısverıs yapıcam ortak bır hayatı paylasıyoruz sonucta bundan gocunmam dıyorum yanı benım mantıgım bu sekılde..alısverıs yapmayı herkes gıbı bende severım,erkek arkdasımla kısmetse evlenıcz,arada sorar sunu ne kadra aldın dıye solerım bende bazen aa pahalıymıs der mesela..aramızda da suanda asla para muhabbetı gecmez gun gelır ben oderım gun gelır o oder,para muhabbetı yapan bır cocuk degıl..arada,evlendıgımızde bu kadar para harcamıycaksın dı mı,der mesela bende yok cnm ayagımı yorganıma gore uzatırım mrk etme derım...
bır de ben evde olmayı,evde oturmayı vs sevıyorum..calısan bayanlar lutfen ustlerıne alınmasın bu sadece benım dusuncem..evlendık ve ben calısıyorum dıyelım ben ve kocam sbh ıse gıdıcez aksam gelıcez 7de 8de snr yemek yıcez vs saat olcak 9,ben uyumayı seven bırıyım,yatıcam saat 10 da..ne paylastık?2 saat..bı pazar gunlerımız olucak onda da yorgun oldugumuz ıcın evde gecırıcez..
bıraz da bu sebeple calısmayı dusunmuyorum..evlendıgımde evımın kadını olmak ıstıyorum..ama dedıgım gıbı onun parasıyla alısverıs yapmak,kuafore gıtmek vs bunlar sızlere batıyor mu mesela?calısmadıgınız ıcın pısmanlık duydugunuz zamanlar oluyor mu?veya aldıgınız bır seyın fıyatını soruyor mu mesela veya gucunuze gıdıyor mu bu durum?keske calıssaydım dedıgınız oluyor mu?

bende çalışmıyorum
çalışmadığım için pişman olup sırf kayınvalidemin evime gelip gitmesini
azaltmak için öğretmenlik yapmaya karar verdim
kadro doluydu bu sene derken hamile kaldım
yani bence çalışmak şart değil
ama bu karşındaki erkeğin tutumuna bağlı snaa
bin bir minnetle kalkıp para veriyorsa
aldığın her inciğin cinciğin hesabını yapıyorsa sıkar
keşkeeeee!!!
dersin ama çok şükür çalışmadığıma ev hanımı
olduğuma pişman değilim
çünkü bende senin gibii
düşünenlerdenim çalışan bir bayanın evliliği yürütmesi çok çok zor
bunun ev temizliği yemeği kocaya ilgisi çok yorucu bence
ama çalışmak zorunda kalanlarda var öyle ise durum farklı tabi
tırnağını dişine takıp çalışıcaksın
yarının bize ne geiriceğini bilemeyis hiç birimiz...

söylediklerinize şu yönlerden katılmıyorum bazı şeyleri yaşamış ve sıkıntı çekmiş biri olarak.. Kimse ayrılmak için evlenmez elbette ama hayat bu garantisi var mı. Şimdi çok severek evlendiğimiz hiç bitmez dediğimiz bir evlilik aynı evde yaşamaya başlayınca işin içine bazı ayrıntılar girince bitebiliyor eş aldatabiliyor yada beklentiler değişiyor hiçbirşeyin olmadığı gibi bununda bir garantisi yok. Asla boşanmam demek büyk konuşmak olur benim iyi bir eşim var şu anda iyi anlaşıyoruz ama asla ben bile bunu diyemem ama annem 35 yaşından sonra babamdan ayrıldı iki çocuu vardı ve hiç çalışma hayatı yoktu kenarında parası evi hiçbirşeyi yoktu ilkokul mezunu bir kadın. Ne bir akraba ne kimse var uanında ailesi köyde kendilerine ancak yetiyorlar ve yaşadığımız zorlukları anlatmak bile istemiyorum. Eğer en başında çalışsaydı babam izin verseydi o kadar şeyi yaşamazdık. Bir şekilde ayakta kaldım annem iş buldu çalıştı ama kaç kere iş değiştirdi. Hiç kolay değildi. Daha önce devam eden bir işi olmasu gibi olmuyor hiçbir zaman. Yani ayrıldıktan sonra düşünür diyorsunuz ama ayrıldığnızda vakit çok geç olabiliyor yaş geçmiş oluyor bir tecrübeniz olmuyor ki artık bu zamanda yaşın genç ve tecrübeli olanlar tercih ediliyor öyle elimi sallasam elli iş bulurum olayı yok yanii.. Hele bir de çocuk varsa..

Çalışanlarda elbette dedikodu yapıyor bçyle muhabbetler geçiyor ama önlerinde sorumlu oldukları bir işi de oluyor patrona karşı bazı işleri yerine getirmek zorunda oluyor ve ev hanımları kadar vakti olmadığı çok açık. Bende şu an evdeyim okulumun bitmesini bekliyorum ve gün boyunca ister istemez izdivaç prıgramları ,diziler kim ayrılmış barışmış bunlarla geçiriyorum hayatmı ve bomboş şeyler. Erkekler iş bulamıyor diye kadınlar piyasan çekilmeli mi, yeteneği ve yapabilecekleri varken sadece maddiyat değil kendini geliştirebilecekken çalıştığı için yeni şeyler öğrenme ihtiyacı hissedeceği için hayatın içinde faal bir şekild yer alacakken aman erkekler işsiz kalmasın diye geri planda mı kalacağız. Yaşlandığımızda geriye baktığımızda bomboş bir hayat olacak hatırladığımız. Ev işi yapsan ne oluyor öbür gün yin aynı yemek yapıyorsun tamam bunlarda üretmek ama sadece evin ve kendin için. Topluma yararlı olmak çok farklı birşey ama. Evin işini bir yardımcı da yapabilir. Hayatı kaçırmamak gerektiğine inanlardanım. Bir senedir evdeyim ve evde oturdukça dışarı çıkmak istemiyor canım. Kendimi saldığımı farkediyorum aman nereye gidiyorum ki diye üstüme başıma birşey almaya bile özenmiyorum ne olsa giyerim diyorum. Ve bir an önce okulumu bitirp elbette çocukta yapıp belli bir yaşa gelince çalışma hayatına dönmek istiyorum kendi paramı kazanıp kendi yatırımı mı yapmak istiyorum kendi paramla ekstra istediğim şeyleri alabilmek istiyorum eşimin eline bakarken her istediğimi alabiliyor muyum hayır helede çocuk olunca hiç.. Ben böyle düşünüyorum.

ben böyle bir düşünceyi hiç doğru bulmuyorum.Çalışmak sadece para demek değil ki sende mücadele ediyorsun hayatın içinde aktif rol alıyorsun neden kadınlar erkeklere bağımlı bir hayatı seçiyorki.Ekonomik özgürlüğünü kazanmamış bir kadın her zaman kocasının gölgesinde kalmaya mahkumdur.Mesela tut ki ailenin bir ihtiyacı var ve sen kocandan para sitemek zorundasın vermek isteyecek mi ya da ne kadar verebilir.Ama sen paranı kazansan ailenin de yanında maddi olarak var olma şansın var.Şimdi iyi olabilirsin ama bundan 10 yıl sonra ne olacak çevremde bir sürü kadın var dayak yiyen,mutsuz ama EKONOMİK ÖZGÜRLÜĞÜM OLMADIĞI İÇİN KATLANIYORUM diyen.Ben bir öğretmenim ve iyi ki çalışıyorum bir erkeğe bağımlı değilim.

evet size katılıyorum benim ailemin de bazı maddi ihtiyaçları oluyor annem baamdan ayrı kardeşim ve kendisi çalışıyor ama evleri kira faturalar felan yetmiyor bazen. Mesela annemin gözünde bir sorun çıktı iğne ile ilaç enjekte edilmesi gerekti ve ilaç çok pahalı. Ben bir senedir çalışmıyrum annemin bu tedaviye ihtiyacı olduğunu ama karşılayamacağını biliyorum ve gözünde ciddi görme kaybı var bunu görmezden gelebilir miyim. Mecbur eşime söyledim gönderdik tamam eşim bunları konu eden biri değil en azındna yüzüme karşı ama ben kendimi kötü hissediyorum bunu eşimden istemek zor geliyor elbette sonuçta bizimde bir evimiz var bebek istiyoruz belki normal yoldan olmıcak masraflar olacak. Eşim yok veremem dese annem o haldeyken rahat edemem. Evlendiğimden 6 ay sonra çalştım kardeşim askere gitti ona parayı ben gönderim ayrıca anneme de çünkü kardeşim askerdeydi annem tek maaşa bakıyordu kardeşimin de harçlığa ihtiyacı vardı ama ya çalışmasaydım kadar ay eşimden mi isteyecektim. Şimdi bile keşke çalışsaydım diyorum. Ama eşim okulun bitene kadar çalışma dedi. Bir kere eş eline bakınca her istediğin markayı her istedğin şeyi alamıyorsun biraz yüz asılsa tad kaçıyor zaten alamıyorsun da mecbur kısmak zorundasın ama çalışınca kendi param diyorsun daha rahat oluyorsun acaba alsamm almasammı demiyorsun..

Busmai lütfen cümlelerimize dikkat edelim.
"Ben kocamdan para isteyemem" deyip de yabancı bir adamın(müdürünün) önünde boynu bükük el pençe divan duranlar bana komik geliyor" diyen bir zihniyeti okuyunca asil bu bana komik geliyor.
Sen hayati anlamamissin be kardesim, sen en iyisimi evde otur, komik duruma düsme disarilarda.

Demek paraya ihtiyaci olan ve calisanlar sana komik geliyor öylemi? Vay be.
Ben sahsen parami alin terimle kazandigim icin hicde komik gelmedi bana, kimseyede el pence divan durmadim. Sen hangi isde calistinda el pence divan durdun merak ettim simdi?
Simdide 4-5 insana maas veriyorum her ay ama hic kimsede benim karsimda el pence divan durmasina gerek yok.

""Busmai arkadaşımıza hiçde katılmıyorum..Çalıştıgım süre zarfında hiç kimsenin önünde el pençe divan durmadım,durmam da...Çalışmak birilerinin önünde el pençe durmak ve ezik olmak değil!!!!!!!!
Şuan bebeğim oldugun için çalışmıyorum,fakat çalışcağım elbet..""

Evde oturdugum süre zarfında hiçbir zaman eşimle para polemiğimiz olmadı..Şuan ben çalışmıyorsam elbette bana para vericek çünkü ortak bir hayatı paylaşıyoruz ve minik bir oğlumuz var..O da asla hiçbirşeyin hesabını bana sormaz,şimdiye kadar bana para bırak diyebileceğim durumum olmadı çünkü eşim hep bunu düşündü!!

Busmai lütfen cümlelerimize dikkat edelim.
"Ben kocamdan para isteyemem" deyip de yabancı bir adamın(müdürünün) önünde boynu bükük el pençe divan duranlar bana komik geliyor" diyen bir zihniyeti okuyunca asil bu bana komik geliyor.
Sen hayati anlamamissin be kardesim, sen en iyisimi evde otur, komik duruma düsme disarilarda.

Demek paraya ihtiyaci olan ve calisanlar sana komik geliyor öylemi? Vay be.
Ben sahsen parami alin terimle kazandigim icin hicde komik gelmedi bana, kimseyede el pence divan durmadim. Sen hangi isde calistinda el pence divan durdun merak ettim simdi?
Simdide 4-5 insana maas veriyorum her ay ama hic kimsede benim karsimda el pence divan durmasina gerek yok.

Bence de yani neden el pençe divan duralım ki çalışıyoruz ve emeğimizn karşılığını alıyoruz dilenmioruz ki el açalım. Bir de boşanacaksak niye evlenelim demiş arkadaş eğer ayrılma olursa sonradan düşünülür demişde sanki herkes ayrılmak için mi evleniyor ama sonradan sorunlar çıkabiliyor garantisi yok. Peki o sonradan dediği zaman bizlerin 40 lı yaşlarına denk gelirse ve o zaman açıkta kalırsak kim bakacak bize.. Kimse zor günde kimsenin yanında olmuyor yaşamış biri olarak söylüyorum. O yaşta nerede iş bulacak. Yani tamam evde oturanlara birşey demiyoruz tercih meselesi bende şu anda evde oturuyorum ama böyle saçma şeyleri de bahane etmesinler biz evde oturmayı tercih ediyoruz böyle rahatız dsinler olsun bitsin. Ama herkesin tercihi farklı biz de sosyal hayatta olan ksıım olmak istiyoru asıl komik olan da biz kadınlar çalışıyoruz diye erkekler iş bulamıyormuş ay nasıl güleceğimi şaşırdımm...

Son düzenleme:
Bence de yani neden el pençe divan duralım ki çalışıyoruz ve emeğimizn karşılığını alıyoruz dilenmioruz ki el açalım. Bir de boşanacaksak niye evlenelim demiş arkadaş eğer ayrılma olursa sonradan düşünülür demişde sanki herkes ayrılmak için mi evleniyor ama sonradan sorunlar çıkabiliyor garantisi yok. Peki o sonradan dediği zaman bizlerin 40 lı yaşlarına denk gelirse ve o zaman açıkta kalırsak kim bakacak bize.. Kimse zor günde kimsenin yanında olmuyor yaşamış biri olarak söylüyorum. O yaşta nerede iş bulacak. Yani tamam evde oturanlara birşey demiyoruz tercih meselesi bende şu anda evde oturuyorum ama böyle saçma şeyleri de bahane etmesinler biz evde oturmayı tercih ediyoruz böyle rahatız dsinler olsun bitsin. Ama herkesin tercihi farklı biz de sosyal hayatta olan ksıım olmak istiyoru asıl komik olan da biz kadınlar çalışıyoruz diye erkekler iş bulamıyormuş ay nasıl güleceğimi şaşırdımm...

bendeeee :1: :1: :1:

aaayyyyy dejavu-one beni güldürdün inan, sahi ya kadinlar calismayalim erkeklerin is alanlarini kapmayalim. Oturun oturdugunuz yerde. Allahim ya. Cok güldüm ya...:52:
Bu kadarda komik olunmaz ya, calisanlari komik buluyormus hanimefendi...Vay be...

Son düzenleme:
aaayyyyy dejavu-one beni güldürdün inan, sahi ya kadinlar calismayalim erkeklerin is alanlarini kapmayalim. Oturun oturdugunuz yerde. Allahim ya. Cok güldüm ya...:52:
Bu kadarda komik olunmaz ya, calisanlari komik buluyormus hanimefendi...Vay be...

evett öyle diyor arkadaş biz çalışırsak erkekler iş bulamıyor açıkta kalıyor diyor sanki erkekler bizi çok düşünüyor yaa... Herkesin yiyecek ekmeği, yapacak bir işi vardır bu dünyada yeter ki çalşmak istesin. ben inanamadım böylr bir yoruma yanii.. He çocuğumu bırakmaya kıyamami evişlerini felan beraber yürütemem dese anlayacağım bir şekilde ama böyle bir yorumu nasıl anlayayım bilemedim:)

neden müdürümüzün önünde boynumuz bükük oluyor anlamadım
çalışıyoruz hakkımızı alıyoruz beleşe para vermiyorlarki bize boynumuzu bükelim hanımefendi
ayrıca her evlilik hiç ayrılmayacağız diye başlar sonunu yanlızca allah bilir
2 arkadaşım var ikiside kocası tarafında aldatıldı biri boşanamıyor 2 çocuğu var
ailesi aaaa kızım koca bu aldatırda döverde severde hem sana ve 2 çocuğuna biz nasıl bakıcaz deyip kabul etmiyor kadında yıllarca ben çalışamam ne gereği var aldıysa bakıcak zihniyetinde olduğu için
hiçbir güvencesi yok boşayamıyor diğer arkadaşımında 2 çocuğu var ve arkasında kimsesi yok anne baba vefat etmiş abiler konuşmuyor ama çalışıp kendi ekmeğini kazandığı için boynunu bükmedi ve çatır çatır boşadı valla tek celsede nafaka bile istemedi tek başına aslanlar gibi bakıyor çocuklarına
hayat bu kimin başına ne geliceği hiiiç belli olmaz biz kadınlar tembeliz biraz hazır yemeyi seviyoruz
koca çalışsın biz harcayalım ama kazın ayağı öyle değil insan kendi ve çocuklarının geleceğini garantiye almalı bence...

son konuda kadınlar çalışmasaydı daha çok erkek iş bulurdu sözü
gerçekten saçma yapmayın allah aşkına :52:

sadece ayrılık değil ölümde olabilir herşey insalar için
kocanız vefat etti nolucak amaaan onu ozaman düşünürüzmü diyeceksiniz
yada koca yoksa baba var o bakar nolucak yada kaynana kayınpeder yani birileri bakıcak
başka yolu yok değilmi bakmaya mecburlarmış gibi yada ee ozaman buluruz bi iş diyeceksiniz belkide
çalışın çalışın bugün bırakıp gidemediğimiz o küçük yumurcaklar yarın annem bana bakmış beni bırakmamış allah razı olsun mu diyecekler hepsi kendi hayatlarını çizecek belkide arkalarına bile bakmayacaklar kocanız da yoksa en azından elinizde emekli maaşınız olur

hangi yetkiliymiş o kadınlar çalışmasa erkeklerin işsizlik sorunu olmayacak diyen

o yetkililerin görevi iş sahası hazırlamaktır, bunu beceremeyince nüfusun yarısını çalışmaktan alıkoymaya kalkışmak değil o lafı söyleyen zihniyetin amacı zaten kadının evde olmasını sağlamak gibi geliyor bana

bu arada uzun süre birinin yanında çalıştım ama hiç el pençe divan durmadım hatta canımı sıkan bişi olduğunda rest çeken de ben oldum çünkü tüm çalışanlar içinde en verimli olan en iyi avukat olan bendim şimdi kendi ofisim var sekreterim hiç de önümde el pençe divan durmuyor zaten istemem de öyle birşeyi doğal olarak bana gösterdiği bir saygı var ama bu herkesin birbirine göstermesi gereken saygıdan ibaret karşıdakine duyulan saygıyı elpençe divanlık sayıyorsanız diyecek birşey yok zaten

işin kötüsü ben isteyen çalışır isteyen çalışmaz bunun doğrusu ya da yanlışı yoktur kişi nasıl mutlu olacaksa öyle yapmalı diyen insanlardanım ama bu yorum bana bile fazla geldi

Back
X