Sevgili tinkerbelle, fikirlerimiz çok benzeşmese de sanırım meslektaş olmamız sebebiyle birbirimizi anlamışız.Mesleğin kazandırdığı elle tutulur, to the point cevapları ve yorumları beğeniyoruz anladığım kadarıyla. Ben de senin açıklamalarını sevdim zira.Gelelim meselemize kaydirigubbakcemile3 Ben o işve cilve kısmında yapılan yorumlara zaten katılmıyorum, kaldı ki bi kaç arkadaş bana "bazı tip" insanları eleştirdiğim için kızmışlar ama asıl bence başka bir insanın işve cilve seviyesine yorumda bulunmak kabalıktır. Benim eleştirdiğim noktayı doğru tespit etmişsin, tüketim çılgınlığını ve sadece daha çok tüketmek , ya da doymaz gözleri doyurmak uğruna feda edilen hayatları sindiremiyorum ben. Bir de , çalışmanın , evde napıcam sorusuna verilecek cevapla ikame edilmesine. Dediğim gibi, insanların farklı sebebpleri ve motivasyonları olabilir çalışmak için.Sen kendi motivasyonunu açıklamışsın ve bu anlattıkların şu an zaman zaman benim de hissettiğim şeyler.Çalışmadığın zaman aynı entellektüelite düzeyine sahip insanlar genelde işte olduğu için seçim değil, mecburiyetten dolayı ev hanımlarından oluşuyor çevren. Ve tabii ki senin de dediğin gibi, kelebek grubu, papatya topluluğu gibi gruplar da kesmez bi yerden sonra. Bu gibi dezavantajları var tabii ki, eğer çalışmamak bir tercihse. Ama bir de lösev var, ve belki kafası basan insanlardan oluşan ev hanımlarının sayısı artsa ve bibirleriyle tanışma imkanları olsa, daha yapılacak başka girişimler de vardır. Ama söylediklerinin şu kısmına hiç katılmıyorum."Bazı arkadaşların tabiriyle "evde oturma, isterse yataktan çıkmama özgürlüğü" erkek bedenine oturmadı mı?
O zaman bana neden otursun? " Oturmaz arkadaşım, benim bedenime oturmadı.Erkekle kadın sosyal anlamda eşit olmalıdır, ama fiziken ve ruhen eşit değillerdir.Erkek üstündür demiyorum, burada o tartışmaya girmeyelim hiç :1closedeyes: Çok güçlü bir bünyen varsa bilemem ama benim mideme sabah alelacele yapılan(bazen hiç yapılmayan) kahvaltılar, her öğlen lokanta yemekleri, akşam geldiğimde de o sizin alınmanıza sebebp olan "buzluk yemekleri" veeeee her ay 2 gün pms , 2 gün de adet sancıları benim vücuduma oturmadı. Çalışmak için kişisel motivasyonları olabilir insanların, ama çalışmamak için de yeterince olabiliyor. Kişinin kendi fiziksel, psikolojik, maddi, sosyokültürel durumu ve dünya görüşüne kalır sonuçta. Bu yazı da konu sahibine bi fikir daha versin umarım. a.s Hoşçakalın.