Bu insanlar aile ilişkilerinizi de bilen ve özel hayatınızda bir sorun yaşasanız gidecek bir aileniz olmadığını bilen insanlar olabilir mi ?Merhabalar ben 29 yaşında 5 senelik evliyim. Çocuk istemiyoruz eşimle. Kendimize vakit ayırmayı daha çok seviyoruz. Evcil hayvanlarımız var, düzenli spora gidiyoruz, evimizde vakit geçirmeyi puzzle, boya vs yapmayı, film izlemeyi çok seviyoruz. Zaten çok yakın arkadaştık aşka dönüştü ve o şekilde evlendik. Maddi olarak rahatız bi sıkıntımız yok. Evlendiğimiz ilk 2 sene özel sektörde çalıştım. Gece 11 de eve geliyordum ve sonra bazı nedenlerden işten ayrıldım ve bize, evliliğimize hatta ekonomik durumumuza bile daha iyi geldi. Sonra da eşim tekrar işe girmemi istemedi. Çok kopuk bi ilişkimiz olmaya başlamıştı çünkü ben geç saatte eve geliyordum kendi aracım olduğu için eşim almaya gelmiyordu. Bazen eve geldiğim de beni beklerken yemeğini yemiş hatta uyumuş bile oluyordu. Çok uzatmadan, şu anda da etrafımdaki herkes eşim ve ailesi hariç 'neden çalışmıyorsun, sıkılmadın mı çalış bence, çocuk da yapmıyorsunuz evde oturma' gibi şeyler söylüyorlar. Ama muhabbet olsun diye değil bildiğiniz üsteliyorlar. Eşimde bende çok rahatsız oluyoruz artık ne bayram ne özel gün bi araya gelmek istemiyoruz bu çocuk ve iş konusu yüzünden. Böyle bi durum yaşayan var mı, ne yapmalıyız? Onlara göre yaşayacak değiliz ama cevap verip kalp kırmamak için kimseyle görüşmüyoruz nerdeyse, çok can sıkıcı bi hal almaya başladı. Sizce nasıl yaklaşmalıyız? Bu arada bunları söyleyenlerin kendi aileleri darmadağınık yani kendi çocuklarıyla kıyaslayarak bi eleştiri değil yaptıkları.
Nasıl yaşadığınız ve evlilikte aldığınız kararlar kimseyi ilgilendirmez, size ne deyip geçebilirsiniz.Merhabalar ben 29 yaşında 5 senelik evliyim. Çocuk istemiyoruz eşimle. Kendimize vakit ayırmayı daha çok seviyoruz. Evcil hayvanlarımız var, düzenli spora gidiyoruz, evimizde vakit geçirmeyi puzzle, boya vs yapmayı, film izlemeyi çok seviyoruz. Zaten çok yakın arkadaştık aşka dönüştü ve o şekilde evlendik. Maddi olarak rahatız bi sıkıntımız yok. Evlendiğimiz ilk 2 sene özel sektörde çalıştım. Gece 11 de eve geliyordum ve sonra bazı nedenlerden işten ayrıldım ve bize, evliliğimize hatta ekonomik durumumuza bile daha iyi geldi. Sonra da eşim tekrar işe girmemi istemedi. Çok kopuk bi ilişkimiz olmaya başlamıştı çünkü ben geç saatte eve geliyordum kendi aracım olduğu için eşim almaya gelmiyordu. Bazen eve geldiğim de beni beklerken yemeğini yemiş hatta uyumuş bile oluyordu. Çok uzatmadan, şu anda da etrafımdaki herkes eşim ve ailesi hariç 'neden çalışmıyorsun, sıkılmadın mı çalış bence, çocuk da yapmıyorsunuz evde oturma' gibi şeyler söylüyorlar. Ama muhabbet olsun diye değil bildiğiniz üsteliyorlar. Eşimde bende çok rahatsız oluyoruz artık ne bayram ne özel gün bi araya gelmek istemiyoruz bu çocuk ve iş konusu yüzünden. Böyle bi durum yaşayan var mı, ne yapmalıyız? Onlara göre yaşayacak değiliz ama cevap verip kalp kırmamak için kimseyle görüşmüyoruz nerdeyse, çok can sıkıcı bi hal almaya başladı. Sizce nasıl yaklaşmalıyız? Bu arada bunları söyleyenlerin kendi aileleri darmadağınık yani kendi çocuklarıyla kıyaslayarak bi eleştiri değil yaptıkları.
Maddi olarak hiç bi zaman bi sıkıntı yaşamadım. Kendi şahsıma ait bi aracım var. Benim annem babam da yok. Yani gidecek bi yerim yok hatta evim dediğim ilk yer de kendi evim oldu. O yüzden eşimin ailesi evin kızı gibi görür ne alınsa üstüme yapmaya çalışırlar ben rahatsız olurum. Eşim de bu durumu bildiği için benim çalışmama destek olmuştu evlendiğimiz zaman. Çünkü kendi ayaklarımın üstünde durmak, kimseye muhtaç olamamak istiyordum. Ama dediğim gibi iş bulmak çok zor özellikle mesai saatleri çok sıkıntı. Eşimde senden tek istediğim bu dedi ve çalışmamı istemedi. O yüzden düğünümde takılanların son kuruşuna kadar kendime açtığım hesaba altın hesabı olarak yatırdım birikimim bu.Bu insanlar aile ilişkilerinizi de bilen ve özel hayatınızda bir sorun yaşasanız gidecek bir aileniz olmadığını bilen insanlar olabilir mi ?
Kimsenin hayatına kimse karışamaz vb deyip beylik laflar etmek kolay da herhangi bir olumsuz durumda kenarda kendinize ait şahsi bir birikiminiz, gidecek bir yeriniz var mı ?
Amannn ağzı olan konuşuyor zaten yeter ki laf edecek birşey bulunsun. Biz memnunuz halimizden size ne oluyor diyip geçin.Merhabalar ben 29 yaşında 5 senelik evliyim. Çocuk istemiyoruz eşimle. Kendimize vakit ayırmayı daha çok seviyoruz. Evcil hayvanlarımız var, düzenli spora gidiyoruz, evimizde vakit geçirmeyi puzzle, boya vs yapmayı, film izlemeyi çok seviyoruz. Zaten çok yakın arkadaştık aşka dönüştü ve o şekilde evlendik. Maddi olarak rahatız bi sıkıntımız yok. Evlendiğimiz ilk 2 sene özel sektörde çalıştım. Gece 11 de eve geliyordum ve sonra bazı nedenlerden işten ayrıldım ve bize, evliliğimize hatta ekonomik durumumuza bile daha iyi geldi. Sonra da eşim tekrar işe girmemi istemedi. Çok kopuk bi ilişkimiz olmaya başlamıştı çünkü ben geç saatte eve geliyordum kendi aracım olduğu için eşim almaya gelmiyordu. Bazen eve geldiğim de beni beklerken yemeğini yemiş hatta uyumuş bile oluyordu. Çok uzatmadan, şu anda da etrafımdaki herkes eşim ve ailesi hariç 'neden çalışmıyorsun, sıkılmadın mı çalış bence, çocuk da yapmıyorsunuz evde oturma' gibi şeyler söylüyorlar. Ama muhabbet olsun diye değil bildiğiniz üsteliyorlar. Eşimde bende çok rahatsız oluyoruz artık ne bayram ne özel gün bi araya gelmek istemiyoruz bu çocuk ve iş konusu yüzünden. Böyle bi durum yaşayan var mı, ne yapmalıyız? Onlara göre yaşayacak değiliz ama cevap verip kalp kırmamak için kimseyle görüşmüyoruz nerdeyse, çok can sıkıcı bi hal almaya başladı. Sizce nasıl yaklaşmalıyız? Bu arada bunları söyleyenlerin kendi aileleri darmadağınık yani kendi çocuklarıyla kıyaslayarak bi eleştiri değil yaptıkları.
İnsanlar erkeğe muhtaç olma yarın bir gün boşanmış issiz kalmakta var diye söylüyor olabilir.Merhabalar ben 29 yaşında 5 senelik evliyim. Çocuk istemiyoruz eşimle. Kendimize vakit ayırmayı daha çok seviyoruz. Evcil hayvanlarımız var, düzenli spora gidiyoruz, evimizde vakit geçirmeyi puzzle, boya vs yapmayı, film izlemeyi çok seviyoruz. Zaten çok yakın arkadaştık aşka dönüştü ve o şekilde evlendik. Maddi olarak rahatız bi sıkıntımız yok. Evlendiğimiz ilk 2 sene özel sektörde çalıştım. Gece 11 de eve geliyordum ve sonra bazı nedenlerden işten ayrıldım ve bize, evliliğimize hatta ekonomik durumumuza bile daha iyi geldi. Sonra da eşim tekrar işe girmemi istemedi. Çok kopuk bi ilişkimiz olmaya başlamıştı çünkü ben geç saatte eve geliyordum kendi aracım olduğu için eşim almaya gelmiyordu. Bazen eve geldiğim de beni beklerken yemeğini yemiş hatta uyumuş bile oluyordu. Çok uzatmadan, şu anda da etrafımdaki herkes eşim ve ailesi hariç 'neden çalışmıyorsun, sıkılmadın mı çalış bence, çocuk da yapmıyorsunuz evde oturma' gibi şeyler söylüyorlar. Ama muhabbet olsun diye değil bildiğiniz üsteliyorlar. Eşimde bende çok rahatsız oluyoruz artık ne bayram ne özel gün bi araya gelmek istemiyoruz bu çocuk ve iş konusu yüzünden. Böyle bi durum yaşayan var mı, ne yapmalıyız? Onlara göre yaşayacak değiliz ama cevap verip kalp kırmamak için kimseyle görüşmüyoruz nerdeyse, çok can sıkıcı bi hal almaya başladı. Sizce nasıl yaklaşmalıyız? Bu arada bunları söyleyenlerin kendi aileleri darmadağınık yani kendi çocuklarıyla kıyaslayarak bi eleştiri değil yaptıkları.
İşte yeri geldiğinde kalp kırmasını bileceksiniz, onlar nasıl ki üstlerine vazife olmayan konulara burunlarını sokup canınızı sıkıp rahatsız ediyorsa, sizde cevap verip canlarını sıkacaksınız.ama cevap verip kalp kırmamak için kimseyle görüşmüyoruz nerdeyse
İşin tuhaf tarafı bunu söyleyen eşimin akrabaları. Halası, dayısı vs. Kendileri de eşlerinin çalışmasını istememiş bugüne kadar. Hatta kızları bile çalışmıyor. Ve eşimin ne kadar çalışkan ve iyi bi insan olduğunu da benden daha iyi biliyorlar.İnsanlar erkeğe muhtaç olma yarın bir gün boşanmış issiz kalmakta var diye söylüyor olabilir.
Psikolojik olarak bebeğe hazır değilim. Çok da seviyorum bebekleri. Ama insanlara bu psikolojik olarak hazır olma durumunu anlatamıyorum. Olunca seversin, olunca hazır olursun. Çocuksuz evlilik olmaz. Bir de eşim benden daha isteksiz bebek konusunda. Bu konuda bile benim üstüme geliyorlar senden kaynaklı istesen ister diye.Lohusa depresyonu yaşamış biri olarak sakın herkesin çocuğu oluyor diye heveslenip çocuk sahibi olmayı aceleye getirmeyin. Mental olarak iyice hazır olun. Sonra bebek için de sizin için de her şey çok çok zor oluyor. Yazarken bile içim sızladı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?