Çalışmayan insanlarla aynı evde yaşamak

Sis_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2021
376
244
53
Sizlere danışmak istediğim bir konu var. Uzun zamandır bekledim, yapıcı olmaya çalıştım...

Annem babam evleri ayırdı biz annem ve kardeşimle yaşıyoruz. Kardeşim hiç çalışmadı geliri yok annem çalışıyor.

Kardeşimin kız arkadaşı da bizde yaşamaya başladı kendi ailesi uzak bir şehirde. Benim fikrimi soran olmadı tabii!

O da çalışmıyor üniversite bitirmiş. Kredi çekip kendi işini kuracakmış. Daha kredi onaylanmadan elektronik bir ürün aldılar fiyatı yüksek baya. Bu kadar pahalı şeyi keyfi aldılar. Bir akrabamızla bunu yarı yarıya ödeyecekler. Tamam bende sevindim alsınlar tabi ama gelirleri yok şuan, kredi onaylanmazsa ne olacak?

Bir rahatlık var sanki; kira, fatura, yemek derdi yok hep böyle mi gidecek? Evlenecek insanlara bakıyorum çalışıp birikim yapıyorlar, ufak tefek şeyler alıp hazırlık yapıyorlar.

Kardeşim biraz problemli, bu kız sayesinde daha iyiye gidiyor. Ama kızda da akıl yok. Çalışmayan adamla ne yapacaksın?

Kız üniversite okumuş buradan geçici bir iş bulabilir. Evde tembellik yapıyorlar.

Annem halinden memnun görünüyor.

Maddi olarak rahat insanlar değiliz. Kirada oturuyoruz.

Ben ayrı eve çıkmak istiyorum. İki tane yetişkin insanı besleyemem, bu zamana kadar bir şey demedim, yapıcı oldum. Benim de bir geleceğim var. Ayrı eve çıksam daha çok param gidecek biliyorum... Ne yapmalıyım sizce?

Son düzenleme:
j
biraz idare etmekte fayda var bence ha taktir edilecekmisiniz hayır yada iyiliğinizin karşılığını bulacakmısınız sanmam ama kardeşinize iyi geliyormuş bu kız,belliki hırslı iş yeri fln açmak istiyor,sanki biraz daha yüce gönüllü olursanız hepiniz daha mutlu olursunuz ileride,bazen ailemiz için fedakarlıklar yapmamız gerekiyor,onlardan başka koşulsuz sevebileceğimiz bizi sevebilecek kimse yok o yüzden sorumluluk sizde gibi,bide işin vicdani yönü var o da ayrı bir konu...

Kızın ailesi destek olmuyor mu ona harçlık falan göndermiyor mu? Yetişkin insanlara neden siz bakasiniz ki kardeşiniz tamam da sorumluluğunuzu görüp saygı göstermeyen insanlara niye verdikçe veresiniz? Sonuçta sosyal hizmetler müdürlüğü ya da iyilik meleği değilsiniz. Üstelik katkınızı da yapıyorsunuz.

Arada krediyi sorabilirsiniz, iş arayıp aramadiklarini falan ve sık sık ayrı eve çıkacağınızı, şurada şöyle bir daire gördüm hoşuma gitti, şu daire çok küçük, şu daire karanlık vb diye yorumlar yapın ciddi olduğunuzu anlasınlar.

Neet : ne çalışmada ne eğitimde olan insan türü.

Kardeşin ve sevgilisi neet, böyleleri çoğaldı asla çalışmazlar sen kendini kurtar kuzu anlatamazsın böylelerine,

siz olmasanız başka bi Konak canlı bulur yerleşirler yine çalışmazlar.

Bizim ailede de 3 tane var bir de cocuk geliyor babama dayayıp geçiniyorlar

Kız olana dedim babam vefat edince ne yapacaksın yetim maaşı alacam dedi

Gelecek için yatırım amaçlı değilse ,iş güç yokken çıkacak krediye ve akrabaya güvenip o teknolojik alet alınmaz Alınırsa ben kuracakları işte başarılı olacaklarına güvenemem,çünkü plan program,tasarruf ekonomi bilmeyen adamlar işi batırır.İnlar için borca girmeyin, önceden nasılsa öyle davranın hatta parayı kısın,borcum var değin Sorumluluk yükleyin.Biraz huzursuz olup ,plan yapsınlar az uykuları kaçsın ,bir şey olmaz ....

Kardeşinizin arkadaşı size destek olmadan nasıl kalıyor nasıl rahat ediyor anlamadım. Böylesine rahat bir insan olmadığım için çok mutluyum. Allah yardımcın olsun. Ama kendini doldurma tahammül seviyen azalır. Yerinde olsam başka eve çıkmayı düşünmezdim ev fiyatları ödenebilicek gibi değil. Ama eve verdiğin paranın da üstüne çıkma senin da sana özel bir paran olmalı.

Ben de bu yüzden güvenemiyorum.
Nasıl yani elin kızı evinizde öylece mi yaşıyor? Annen bu işe ne diyor?
Evet. Annem bir şey demiyor. Ben eleştiri yaptığım zaman o da ufak tefek şikayet ediyor.

Ben de bu yüzden güvenemiyorum.

Evet. Annem bir şey demiyor. Ben eleştiri yaptığım zaman o da ufak tefek şikayet ediyor.

Konuş kızla, kiranın üstüne düşen kısmını ödesin madem. Bana kalırsa toptan çık git bu insanlar akıllarını yitirmişler Ben olsam movardım kzıı ayrıca, bedava yer bulmuş yiyip içip semiriyor en azından kiraya ve mutfak masrafına para koayar insan ama yüzsüz arsızKolundan tutup atarım dışarı net şekilde.

O insanlar için kendinizi de paralasanız, tüm gelirinizi ellerine de saysanız zamanı geldiğinde adı "Yapmasaydın." olacak. Kararınızı verirken benim fikrim bu hep aklınızda olsun.

Eve yaptığın katkının bir kuruş üstüne çıkma. Bir şey diyen olursa siz alabilirsiniz ben karışamam deyin. Kimseyi beslemek zorunda değilsiniz. Ayrıca o kredi çıksa nasıl ödeyecekler merak ettim? İş kurulunca hemen para kazanılmaya başlanılmayabiliyor. Kime güveniyorlar öyle bi durumda?

Durum aynen bu. Bana anormal geliyor.

Ben de bunları düşünüyorum hemen para kazanamazlar. O kredi nasıl ödenecek?

Kız geçici de olsa bir işe girebilir bedavaya bizim evde yaşıyor. Yani ben uzun bir süre idare ettim ama geleceğe yönelik olumlu bir şey göremiyorum.

Sizin yerinizde olsam eve artık katkı vermem. Herkes bir aradayken "bundan sonra ev geçimi için para veremeyeceğim, kendime araba almak istiyorum o yüzden de birikim yapmak istiyorum haberiniz olsun" de ve çekil aradan. Annen madem memnun o düşünsün.
Ben anlamıyorum erkek anneleri neden oğullarına söz geçirmiyorlar? Neden kız çocukları sömürülüyor. Yazık günah değil mi size. Kardeşinize baktığınız yetmiyormuş gibi bir de kız arkadaşına bakıyorsunuz. Siz tüm gün kafa patlatıp yoruluyorsunuz onlar evde yan gelip yatıyorlar. Var mı böyle bir dünya ya?! Annen ve kardeşin düşünsün. Geçinemeyince annen mecbur oğluşuna çalış diye baskı yapacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…