Çalışmayan insanlarla aynı evde yaşamak

İşi kuracak kişi kimse diğeri destek için çalışabilir. Birikmişleri varsa ona güveniyorlardır ama yoksa ya size ya annenize kalacak gibi. Bence siz arada borcum var parayı yetiremiyorum gibi konuşmalar yapın.
Kiralar ve ev eşyaları eskisi gibi olsa evden ayrılın kendinize hayat kurun derdim ama malum bu imkansız. O sebeple kendinize göre yaşayın.

Oğlunu ve gelinini annen çok istiyorsa geçindirebilir ama sen henüz bekar bir insansın, kendine ev araba almak birikim yapmak istemek senin en doğal hakkın. Ben olsam alırım annemi karşıma bunları açıkça söylerim ve ayrı eve çıkmak için hazırlıklara başlarım. Zaten bu konularda mazbut bir insanım, düğün dernek olmadan kimseyi evime sokmam. Kız şu anda henüz elin kızı. Hadi anlaşamadılar ayrıldılar… o zaman baktığınla kalacaksın. Ailesi para gönderiyorsa da sizin eve harcaması yok anladığım kadarıyla. O kadar nezaket sahibi olsaydı zaten iş kurana kadar bir yerde çalışırdı, eli az da olsa para görürdü. İş kurar kurmaz hemen kazanabilecek mi bakalım… şu an ellilik teyze gibi hissettim kendimi , belki linç de gelir ama dost acı söyler üzgünüm

Kendin için yüklü miktar para ayır sürekli. Lazım derlerse yeter dersinixi

Anneme çemkirdim şimdi. Susturuyor beni. Ne yapabilirim diyor. Annem para istedi yine mutfak için daha geçen vermiştim.

Dün yemek yapmak için malzemeleri ben aldım zaten.

Bunlar yüzünden tutumlu olmak istemiyorum. İstesem dışarda yiyip içerim. Ben onlara yedirmek için mi paramın hesabını yapıyorum.

Hiç böyle saçma şey duymadım bari ev isi yapıyorlar mı
Kardeşim elini sürmez, kız da ilk başlarda yapmıyordu annem uyarınca yapmaya başladı. Genel olarak tembeller.

Ben bu basiretsiz insanlarla aynı evde yaşamak istemiyorum. Kimseyle bir sorunum yok ama aptal yerine konmuş hissediyorum. Kime anlatsak böyle bir şeyi kabul etmez bence.

Eve katkiyi kes kendime birikim yapicam de .onlarla ilgili bisi soyleme .ama katkiyi kesecegini herkesin icinde soyle mesala sofrada kardesine dinerek de ki bu kadar zamandir eve katki sagliyorum ama gelecegimi dusunmem lazim birazda eve sen katki sagla annem tek bbssina kaldiramaz de gec

Annen ogluna tapan annelerden bide evde hep beraber yasamaniz zengin olsaniz bile garip.bu kizin arayip soran ailesi yok mu ? Evde yuksek sesle soylen yada al ikisinide karsina acikca kinus

K
Kaç kurtul

Kesinlikle
Ben olsam eve 1₺ vermem dışarda yer otel gibi gelir giderim bi süre sonra hop kendi evime çıkarım
Başta masraf olur ama en azından asalak yaşam süren canlılardan arınırsınız

Size yüce gönüllü olun kardeşinizi para verin diyenlere katılmıyorum. Koskoca insan neden ona bakasınız ki, sizin de geleceğiniz var sonuçta. Bence bir borca girdim gibi bir şey söyleyin eve bu kadar verebilirim diyin (hani kendi ihtiyaçlarınız ve belki isterseniz annenizin ihtiyaçları kadar) bilginiz olsun diyin, çalışmanız gerekebilir diyin. Ben tek başıma yapamıyorum, param şuraya gidecek diyip kendinizs yatırım yapın. Kardeşler genelde küçüklüktem beri almaya alışık oldukları için bunun size dönüşü olmayacak. Ha sağlık sorunu olsa ani bir sorun olsa derim tamam verin tabii ki, ama neden onlara bakmak zorundasınız ki? Kendinizi düşünün. Sizi seviyorlarsa yazık kendini de düşünsün demeliler zaten.

Ben bu tip asalakları bir saat evimde barındırmam direk kovarım. Kimse kimsenin işkembesini doyurmak zorunda değil

Yav bu adamlara da hastayım kicindaki donu daha yıkamaktan açız gelmiş kendime iş kuracam diye evde malak gibi yatıyor tövbeler olsun. Belli ki bazı arkadaşlar Winx evreninden buraya bağlanıyor ki aman canım destek çıkın ne olacak diye tavsiye veriyor. Günün sonunda ihtiyaç duyduğunuzda ki inşallah kimseye muhtaç olmazsınız size ilk sırtını dönecekler de bunlar hiç şaşmaz. Bana kalırsa kendi düzeninizi kurun ve dert sahibi olmayın. Bu işin sonu sıkıntı. Bunlar evlenir bir de çocuk yapar onların bakımından da siz sorumlu olursunuz.

Ben böyle yiyip içip yatabilen hiç kimsenin bir baltaya sap olduğunu görmedim.

Ayrıca anneniz onlara baktığı için iyilik yaptığını sanıyor ama anladığında iş işten geçmiş olacak.

Annen bu kızın sizle yaşamasına nasıl izin veriyor hayret, belli bir evlilik tarihi de yok galiba,bu rahatlıkla böyle de devam ederler gibi..siz ordan gitseniz onlar oraya kalıcı yerleşir..başka bir eve çıksanız tek başınıza maddi gücünüz yetersiz kalabilir..annenizi karşınıza alıp konuşun bence,bu işin sonu nolacak diye..

Konuştum. Çözüm yok. Bir şeylerin olacağına, iyiye gideceğine inanıyor ama ben inanmıyorum. Benden sürekli para istenmesinden çok sıkıldım zaten yeterince destek oluyorum. Ben hesabını kitabını bilen biriyim. Bunlar yüzünden elimde para olsun istemiyorum. Ayırdığım para da ay sonuna kadar idare etmem için. Birikim için de biraz ayırıyorum.

Annem memleketine gidecek mesela, akrabamız yol parası gönderiyor benden para istiyor o parayı eve harcamış. Seve seve verdim hayır demedim ama artık bir sınırı var ya. Evdeki nüfus arttığından beri giderler de arttı. Belli bir süre idare edilir tabii ki, ettik de ama nereye kadar...

Ayrı eve çıkmaya mecburum belki o zaman çok maddi sıkıntı çekeceğim. Ne yapacağımı bilmiyorum sinirden bu saate kadar uyuyamadım. Kendime kızıyorum bundan sonra fazladan para vermeyeceğim. İyi niyetim suistimal ediliyor.

Ne söz, ne nişan hiçbir şeyin tarihi yok ben de anlamıyorum... Benim bildiğim evlilik hazırlığı yapan insanlar ufak ufak ev eşyası falan biriktirirler... Ekmek elden su gölden bu şekilde mi devam edecek?

Ne söz, ne nişan hiçbir şeyin tarihi yok ben de anlamıyorum... Benim bildiğim evlilik hazırlığı yapan insanlar ufak ufak ev eşyası falan biriktirirler... Ekmek elden su gölden bu şekilde mi devam edecek?
Düğünlerini de size yaptırır bunlar görün bakın
İşi olmayan kuzenimin düğününü abisi yaptı sonra ne oldu biliyor musunuz
Kendisine araba almadı diye abisiyle küstü evet ciddi ciddi küstü
Neden almıyormuş parası varmış, hani düğünümü yaptı vs demedi
Demem o ki siz verdikçe isterler üzerine suçlu olursunuz

Ne saçma insanlar var ya.Gelmis elin evine bir kurus katkı yok,kredi çekip pahalı eşyalar alma derdinde.Konu sahibi siz de kiranın dörtte birini ve faturaların dörtte birini verin.Kendinize yiyecek alın ya da dışardan yiyin. Muslukları kısin yani.Kimse rahatken ,size gelip para verelim dememis,demez.İhtiyaciniz olan şeyleri alın,kredi kartım yüksek dersiniz.Yarin bir gün yapmasaydiniz derler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…