- 4 Nisan 2018
- 830
- 2.354
- 113
- 32
İşi kuracak kişi kimse diğeri destek için çalışabilir. Birikmişleri varsa ona güveniyorlardır ama yoksa ya size ya annenize kalacak gibi. Bence siz arada borcum var parayı yetiremiyorum gibi konuşmalar yapın.Ben de bunları düşünüyorum hemen para kazanamazlar. O kredi nasıl ödenecek?
Kız geçici de olsa bir işe girebilir bedavaya bizim evde yaşıyor. Yani ben uzun bir süre idare ettim ama geleceğe yönelik olumlu bir şey göremiyorum.
Kardeşim elini sürmez, kız da ilk başlarda yapmıyordu annem uyarınca yapmaya başladı. Genel olarak tembeller.Hiç böyle saçma şey duymadımbari ev isi yapıyorlar mı
Kaç kurtulSizlere danışmak istediğim bir konu var. Uzun zamandır bekledim, yapıcı olmaya çalıştım...
Annem babam evleri ayırdı biz annem ve kardeşimle yaşıyoruz. Kardeşim hiç çalışmadı geliri yok annem çalışıyor.
Kardeşimin kız arkadaşı da bizde yaşamaya başladı kendi ailesi uzak bir şehirde. Benim fikrimi soran olmadı tabii!
O da çalışmıyor üniversite bitirmiş. Kredi çekip kendi işini kuracakmış. Daha kredi onaylanmadan elektronik bir ürün aldılar fiyatı yüksek baya. Bu kadar pahalı şeyi keyfi aldılar. Bir akrabamızla bunu yarı yarıya ödeyecekler. Tamam bende sevindim alsınlar tabi ama gelirleri yok şuan, kredi onaylanmazsa ne olacak?
Bir rahatlık var sanki; kira, fatura, yemek derdi yok hep böyle mi gidecek? Evlenecek insanlara bakıyorum çalışıp birikim yapıyorlar, ufak tefek şeyler alıp hazırlık yapıyorlar.
Kardeşim biraz problemli, bu kız sayesinde daha iyiye gidiyor. Ama kızda da akıl yok. Çalışmayan adamla ne yapacaksın?
Kız üniversite okumuş buradan geçici bir iş bulabilir. Evde tembellik yapıyorlar.
Annem halinden memnun görünüyor.
Maddi olarak rahat insanlar değiliz. Kirada oturuyoruz.
Ben ayrı eve çıkmak istiyorum. İki tane yetişkin insanı besleyemem, bu zamana kadar bir şey demedim, yapıcı oldum. Benim de bir geleceğim var. Ayrı eve çıksam daha çok param gidecek biliyorum... Ne yapmalıyım sizce?
KesinlikleAnneme çemkirdim şimdi. Susturuyor beni. Ne yapabilirim diyor. Annem para istedi yine mutfak için daha geçen vermiştim.
Dün yemek yapmak için malzemeleri ben aldım zaten.
Bunlar yüzünden tutumlu olmak istemiyorum. İstesem dışarda yiyip içerim. Ben onlara yedirmek için mi paramın hesabını yapıyorum.
Kardeşim elini sürmez, kız da ilk başlarda yapmıyordu annem uyarınca yapmaya başladı. Genel olarak tembeller.
Ben bu basiretsiz insanlarla aynı evde yaşamak istemiyorum. Kimseyle bir sorunum yok ama aptal yerine konmuş hissediyorum. Kime anlatsak böyle bir şeyi kabul etmez bence.
Size yüce gönüllü olun kardeşinizi para verin diyenlere katılmıyorum. Koskoca insan neden ona bakasınız ki, sizin de geleceğiniz var sonuçta. Bence bir borca girdim gibi bir şey söyleyin eve bu kadar verebilirim diyin (hani kendi ihtiyaçlarınız ve belki isterseniz annenizin ihtiyaçları kadar) bilginiz olsun diyin, çalışmanız gerekebilir diyin. Ben tek başıma yapamıyorum, param şuraya gidecek diyip kendinizs yatırım yapın. Kardeşler genelde küçüklüktem beri almaya alışık oldukları için bunun size dönüşü olmayacak. Ha sağlık sorunu olsa ani bir sorun olsa derim tamam verin tabii ki, ama neden onlara bakmak zorundasınız ki? Kendinizi düşünün. Sizi seviyorlarsa yazık kendini de düşünsün demeliler zaten.Sizlere danışmak istediğim bir konu var. Uzun zamandır bekledim, yapıcı olmaya çalıştım...
Annem babam evleri ayırdı biz annem ve kardeşimle yaşıyoruz. Kardeşim hiç çalışmadı geliri yok annem çalışıyor.
Kardeşimin kız arkadaşı da bizde yaşamaya başladı kendi ailesi uzak bir şehirde. Benim fikrimi soran olmadı tabii!
O da çalışmıyor üniversite bitirmiş. Kredi çekip kendi işini kuracakmış. Daha kredi onaylanmadan elektronik bir ürün aldılar fiyatı yüksek baya. Bu kadar pahalı şeyi keyfi aldılar. Bir akrabamızla bunu yarı yarıya ödeyecekler. Tamam bende sevindim alsınlar tabi ama gelirleri yok şuan, kredi onaylanmazsa ne olacak?
Bir rahatlık var sanki; kira, fatura, yemek derdi yok hep böyle mi gidecek? Evlenecek insanlara bakıyorum çalışıp birikim yapıyorlar, ufak tefek şeyler alıp hazırlık yapıyorlar.
Kardeşim biraz problemli, bu kız sayesinde daha iyiye gidiyor. Ama kızda da akıl yok. Çalışmayan adamla ne yapacaksın?
Kız üniversite okumuş buradan geçici bir iş bulabilir. Evde tembellik yapıyorlar.
Ben ayrı eve çıkmak istiyorum. İki tane yetişkin insanı besleyemem, bu zamana kadar bir şey demedim, yapıcı oldum. Benim de bir geleceğim var. Ayrı eve çıksam daha çok param gidecek biliyorum... Ne yapmalıyım sizce?
3, 4 ay oldu.Durum ne zamandır böyle?
Annen bu kızın sizle yaşamasına nasıl izin veriyor hayret, belli bir evlilik tarihi de yok galiba,bu rahatlıkla böyle de devam ederler gibi..siz ordan gitseniz onlar oraya kalıcı yerleşir..başka bir eve çıksanız tek başınıza maddi gücünüz yetersiz kalabilir..annenizi karşınıza alıp konuşun bence,bu işin sonu nolacak diye..Sizlere danışmak istediğim bir konu var. Uzun zamandır bekledim, yapıcı olmaya çalıştım...
Konuştum. Çözüm yok. Bir şeylerin olacağına, iyiye gideceğine inanıyor ama ben inanmıyorum. Benden sürekli para istenmesinden çok sıkıldım zaten yeterince destek oluyorum. Ben hesabını kitabını bilen biriyim. Bunlar yüzünden elimde para olsun istemiyorum. Ayırdığım para da ay sonuna kadar idare etmem için. Birikim için de biraz ayırıyorum.Annen bu kızın sizle yaşamasına nasıl izin veriyor hayret, belli bir evlilik tarihi de yok galiba,bu rahatlıkla böyle de devam ederler gibi..siz ordan gitseniz onlar oraya kalıcı yerleşir..başka bir eve çıksanız tek başınıza maddi gücünüz yetersiz kalabilir..annenizi karşınıza alıp konuşun bence,bu işin sonu nolacak diye..
Düğünlerini de size yaptırır bunlar görün bakınNe söz, ne nişan hiçbir şeyin tarihi yok ben de anlamıyorum... Benim bildiğim evlilik hazırlığı yapan insanlar ufak ufak ev eşyası falan biriktirirler... Ekmek elden su gölden bu şekilde mi devam edecek?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?