Çalışmayan Kadın Olmak Suçlu mu Hissettirmeli

Kızım doğduğundan beri çalışmıyorum.
Eşimin de evlendiğimizden beri işinin en sıkışık dönemi.
Lüksümden kısarım, daha az kendime alışveriş yaparım daha az gezeriz, uzun bir süre daha aynı arabaya bineriz ama kızımı ben büyütürüm en azından.
Annem dahil bu konuda kimseye güvenemiyorum malesef hele ki yaşam kalitem 2 gr fazla olacak diye bakıcı diye hayatımda hiç görmemiş olduğum birilerine bırakamam kızımın yetiştirilmesini ve nasıl büyüyeceğinin kararlarını.
Babası ve ben de gerekirse kendimizden kısıyoruz ama asla kızdan kısmıyoruz.

Bende ilk çocuğum doğduktan sonra işi bıraktım 15 yıldır evdeyim, çocuklarımı kendim büyüttüm, evet kocaparası yiyorum bundan kimene?? Koca benim, parası benim! Pardon başka kimin parasını yiyeceğim?
İlk fırsatta o arkadaşınızı tersleyin, karşılaştığınızda laf ağzınızda hazır bulunsun ve hatta sinirli konuşun, sonra mesafe koyun araya hatta mümkünse biz artık görüşmeyelim deyin.

İş konusunda saatlerinizi azaltmanız mümkünmü? Tamamen Evde kalmak kafanızı yorar, işle oyalanırsınız en azından.
Ben arkadaşınıza sinir oldum! Sanane diyemedinizmi? Kocanızın size jest yapmasını kıskanmış!!! Açık ve nett

İnsanların hayatınıza bu kadar müdahale etmesine izin vermeyin.evlenmeden önce çalışıyordum.evlenince işi bıraktım çocuklarımı kendim büyüttüm.bu kimseyi ilgilendirmez.ayrıca asalak filanda değilim.üniversite mezunuyum.gayette bilinçli bi anneyim ve bilinçli çocuklar yetiştiriyorum.bence kimseyi takmayın.inşallah sağlıkla alırsınız bebeğinizi kucağınıza.

Başkalarının ne dediğini neden umursuyosunuz ki? Sizin içiniz rahat ettikten sonra millete ne? Kaldı ki 4 kere bebek kaybetmişsiniz, size de yazık günah. Ben ki kadınların her zaman çalışması gerektiğini savunurum ama bu durumda anne olmak çok daha kıymetli. Çocuk olduktan sonra belki geri dönersiniz işe, yine aslanlar gibi bakarsınız evladınızı. Şimdi kendi mental sağlığınız için bence de bırakın işi, hamilelik psikoloji işi biraz da.

Siz neden milletin ağzına bu kadar laf veriyorsunuz onu anlayamadım. İnsanların yorumlarından rahatsızsanız ki elbet rahatsız olacaksınız, o zaman kimseyle özelinizi paylaşmayın. Hayatınızla ilgili vereceğiniz kararları sadece eşiniz ve siz bilin yeter. Ayrıca sizin psikolojinizde olsam bende belki işi bırakıp başka şeylere yönelmek ve bir müddet kafamı boşaltmak isterdim, insanın bazen para kazanmaktan daha farklı ihtiyaçları doğabilir. Dediğim gibi insanların ağzına laf vermeyin, kafa olarak siz de rahat edersiniz.

O densize(arkadaş demeyeceğim) ne oluyormuş? verseydiniz cevabını. Alan razı yiyen razı sanane diye..
Eşiniz sorun çıkarmıyorsa başka kimseyi dinlemeyin. Yalnız şu da bir gerçek ki eğer çalışmazsanız bebek tedavisi sürecinde evde daha çok kendinizi dinler strese girersiniz..

Onun dışında bu izin sürecinde aradaki farkı iyi tahlil edip eşiniz ve siz olarak karar verin. kimseyi duymayın..

Kendiniz icin calisiyorsunuz kendiniz icin de suan calismamayi uygun goruyorsunuz,esiniz destek o halde baskalarina ne düser...
Gebelik olussun diye ayrica sehir degisikligi yaptigimiz donemde calismama karari aldim.Sorun su hemen hamile kalamiyordum ama Rabbim nasip etti ve oglumu kucagima aldim.Hic pisman degilim.Calismama kararimi kv haric kimse elestirmedi onun da cevabini sagolsun esim bir guzel verdi.Diyecegim o ki nasil mutlu olacaksaniz oyle olsun.Baskalarinin ne diyecegi umrunuzda olmasin....

Arkadaşlar merhaba; saat kaç oldu benim hala gözüme uyku girmedi uzun bir süredir uykusuzluk sorunu yaşıyorum kafam dolu çok dolu... Yarın yine işe gitmeyeceğim bu aralar çok izin kullandım malum içerde birikmiş izinlerim vardı onları tüketiyorum diye kendimi kandırmışım bunca zaman. Ben iş yerimden bunaldım sanarken çalışmak istemediğimi anladım. sıkıntılıyım, güçlü durmaya çalışıyorum ama yok yapamıyorum. bebek sahibi olmak için 6 yıldır uğraşıyoruz 4 kaybım var. şuan gebelik şüphem ve yine o korkunç lekeler var... istemiyorum çalışmak istemiyorum ben çocuk sahibi olmak hatta çocuğumu kendim büyütmek istiyorum gebeliklerim hep sorunlu zaten ne zaman leke olsa doktor hep rapor veriyor normal hamileler gibi değil benim kontrollerim her hafta hastanedeyim. ama her hafta. bazen haftada 2 oluyor. ve sonra o korkunç son ''kurtaja almamız gerek sizi'. ben işten ayrılmaya karar verdim bu kararımı eşimle paylaştım. onun için sorun yok sen nasıl istersen dedi. sorun diğerleri annem babam kp kv hatta arkadaşlarım(bir kaç tanesi hariç) hepsi yanlış olduğunu düşünüyor bu kararın ya ben bunaldım ama bunu anlamak bu kadar zor mu hamile kalınca işi bırakırsın diyorlar ama anlamıyorlar ki ben hep hastanelerdeyim hep bebeklerimi kaybediyorum belki stressiz bir ortamda olmam lazım belki yataktan kalmamam lazım bu doktorların verdiği 3 günlük raporla olmuyor maalesef. her seferinde müdürün odasına çıkıp ben hastaneye gidiyorum demekte, özel durumumu her seferinde paylaşmak zorunda kalmakta istemiyorum. kafamı dinlemeye ihtiyacım var. bugün arkadaşlarımız vardı yanımızda eşim eve çıkmadan markete gidiyim sana ... alıyım unutmadan dedi. tabi bizim salça arkadaş (bu arada hala kurtulamadım kendilerinden eski konumdan anlarsınız)yine zıpladı ne alaka diye. yarın işe gitmeyecek evde yer dedi. o da ne alaka ya hem evde oturacak hem de marketemi gidemeyecek kalksın gitsin alsın saçmalığa bak dedi. ay delirtti beni ya. zaten burnumdan soluyorum dertlerim var ne olacağım belli değil. dakika bir laf bir... daha işi bırakmadım demek ki işi bıraksam koca parası yiyor diye söylenip duracak of kendimi suçlu mu hissetmeliyim ben ya. ben koca eline bakmayım diye çalışıyor değildim ki kendim için çalışıyordum şimdide kendim için işimden ayrılmak istiyorum olan bu. yok yanlış yapıyorsun yok arabayı yenilersiniz şunu yaparsınız vs. ya ben istemiyorum yeni araba ben çocuk yapmak sağlığımla ilgilenmek istiyorum ama evde oturacak olmam neden herkese batıyor ki ne olacağım ben işimden ayrılınca asalak olarak mı görecekler beni. kimin neyin asalağı o kocam benim ya sanki evin erkeği işi bırakıyorum dedi. offf çok bunaldım... kendimi pisikiyatri kollarına atayım istiyorum gebelik şüphem var yapamıyorumda. ben napıcam çok bunaldım gerçekten....

İşi bırakmak istediğinizi elinizde diyafonla duyursaydınız daha iyi olurdu, bütün şehir ahalisinin fikrini alabilirdiniz böylece. Zira o çevrenizdeki herkes, salça dediginiz arkadaşınız bile sizden yüz buluyor. Sonra bunalım takiliyorsunuz,

Hayat her zaman önceliklere göre şekillenir.

Sizin önceliğiniz şu anda stresten uzak, ayaklarınızı uzatıp dinleneceğiniz, istediğiniz gibi uyuyabileceginiz, kafa dinleyeceğiniz bir hayat.
İhtiyacınız ne ise onu yapın.
Paşa gönlünüz bilir.
Bunun adı koca parası yemek değil.
4 bebek kaybım var diyorsunuz, çok zor şeyler yaşadıklarınız.
Elalem konuşur.
Size ne sağlığınızı verecekler, ne paranızı verecekler, ne ruhunuzu dinlendirecekler.
Boşverin.
Kendinizi dinleyin.
Kendi adıma çocuk sahibi olma süreci olmasa bile, bu kadar yorulduysam, ne para gelirdi gözüme ne başkasının ne diyecegi.
Bırakırdım işi.
Başka zaman başka kapı açılır.

Hadsiz arkadaşına mı kalmış senin yapacagın alışveriş.böylelerini bi kere fena bozmak gerekiyorki bidaha yapmasın.bu sizin kararınız insan ne yaşadıgını anca kendi bilir.çıkmak istiyorsanız çıkın işten.eşinizde anlayış gösteriyor kimene? Psikoloji çok önemli kendinizi nasıl iyi hissedecekseniz öyle davranın kimseyi umursamayın

Siz çok takıntılısiniz. İster çalışın ister evde yatın kime ne ki? Ayrıca arkadaşınız hem evde olacak hem markete mi gidemeyecek derken kötü birsey dememiş ki.. Herşeyi çok abartmissiniz.

Öncelikle millete ne
O arkadaşınızdan falan neden uzaklaşmıyorsunuz?
Stresinizi artıran etmenlerden biri bu sanırım.

İşiniz nasıl bir iş?
Kamu ise 5 yıllık memurların 1 yıla kadar sebep göstermeksizin aylıksız izin hakkı var
Özel ise ayrılmak tek seçenek sanırım.

İnsan evde de bunalıyor bir süre sonra
Ama şu anki kadar olmaz bunalımınız.

Kendinize ve eşinize güveniyorsanız bir süre çalışmayın. Millete de laf söyletmeyin
5 yil memur sadece 1 kere mi 1 yillik izin alabiliyor. yoksa toplam 1 yil ücretsiz izin olup parca parca kullanabiliyor mu

Hayat senin iş senin. Kimseyi karıştırma buna. Insanlar senin dediklerini yapıyor mu?

Ben avukatım, evlendim ofisimi kapatıp başka bir ile geldim eşim için. Herkes "auuvvv tıkır tıkır işleyen ofisi kapattın, sen ne yapacaksın şimdi mahvoldun hede hödö" bir sürü şey söyledi. Herkese "size ne" dedim.
Sonra evime şehre ve esime alismak icin çalışmadım. Sonra hamile kaldım ve çalışmadım. Hatta bebeğimi kendim büyütmek istiyorum. Uzun bir süre de calismayacagim. Çok mutluyum, acaip huzurluyum. Canın ne istiyorsa onu yap nasıl istiyorsa öyle davran. Hayat senin ve istediğin şeyi yapmadığın için kaybettiklerini ya da böyle hissettiğin şeyleri sana hiç kimse daha sonra veremeyecek. Ne annen ne baban ne kv ne arkadaşların.. kaybettiklerini vermeyi birak, bunların hesabini bile vermeyecekler "bana ne be istediğini yapsaydın o zaman" deyip geçecekler. Hayat kısa gerçekten çok çok çok kısa.

Yani şu koca parasını yiyorsun diye laf carpıtanlara hala anlam veremiyorum demekki geçiniyoruz arakkadas sizene

27 yaşındayım. Allahıma çok şükür bu tip kaç tane arkadaşım varsa -ki benim etrafımda sürüsüyle vardı- hepsini hayatımdan çıkardım.
Artık birini hayatımdan çıkarmak istediğimde, direk aramayı sormayı kesiyorum.
Kafa süper rahatlıyor.
Bence o kadına direk bunu yap.
Sana yemin ederim tüm bedenin rahatlıyor.
İşten de ayrıl, içinden öyle geliyorsa ayrıl.
Hamilelik durumu olmasa ayrılmaaa evde depresyona giriyorsun derdim. Ben şuan tecrübe ediyorum bunu şahsen.
Ama senin uzanıp, yatıp dinlenmen lazım.
Kocanı da çok tebrik ettim cidden "ben çıkmadan alıp geleyim sana" demiş..
Yazık yaaa böyle düşünceli eşler de var işte. Sen bu eş ile kesin o hasretini çektiğin evlada kavuşursun , yeter ki eşinle böyle mutlu ol. Seninle böyle ilgilensin :)

Insallah yakinda bir bebeginiz olur insallah. Kayiplarinizi okuyunca cok üzüldüm. Is her zaman bulunur. Önemli olan siz ve sagliginiz. Bir süre kendinizi toparlamak iyi gelecektir. Ben zamaninda hem calisip hem okudum. Oglum dünyaya geldiginde kendim bakmaya coktan karar vermistim. Baskalarin ne düsüneceginin bunda bir önemi yok,yeter ki siz ve esiniz ayni düsünün. Evde kalmaniz sizi kücük düsürmez

Memursan iki yıla kadar ücretsiz izin alabilirsin sağlığını gerekçe göstererek.

Back
X