Çalışmayan Kadın Olmak Suçlu mu Hissettirmeli

Özel de mi devlettemisiniz? Bakın ben 1 yil önce bi yerde çalışıyordum orda psikolojik olarak o kadar hastalaniyordum ki ne doktorlara gittim yok. Deli gibi geçmeyen bir bacak ağrısı sürekli ağlama krizleri. Isten çıkacam dedim kendi ailem bu kadar rahat yer bırakılmaz saçmalama dedi dinlemedim çıktıktan sonra kendine geldi sağlığım. Siz her şeyden degerlisiniz kim ne derse desin. Eger diyosan ki ben bu işten çıkınca hamileligimin guzel olacağına inanıyorum cik düşünme.

Maddi olarak zorlanmayacaksanız çıkın işten. Bu kadar düşünmeye,dert etmeye gerek yok. Herkes çalışmak zorunda değil. Sizin hayatınız bu.

herkes komşunun bahçesindenki çimleri daha çok beğenir ya onun gibi bişey bu.

işi bırakmak isteyip türlü sebeplerden çalışmak zorunda olan insan tabi ki de sana nasıl çalışmazsın der.

sen kimseyi dinleme zaten kafanda bin türlü şey varken işine odaklanamazsın iş yerinle açıkça konuş pskolojik olarak iyi hissetmediğini sağlık sorunların nedeniyle ve işe kendini verememenin iş yerine haksızlık olduğnu düşünerek teşekkür edip istifanı ver bir daha arkana bakma hiç kimse senin içinde neler olduğnu bilemez.

inşallah Allah gönlüne göre sağlıklı bir bebek verir kucağına.

Kime ne heleki o arkadas ne hakla yorum yapiyor ister kocam alir ister ben insanalr tuhaf ya milletin aile hayatina karismayi ne cok seviyorlar siz nasil istiyorsaniz oyle yapin psikolojisiniz calismaya musait degilse isden cikin kafanizi dinleyin belki sonra siz tekrar baslamak istiyceksiniz bu karar sizin olmali

bana göre evin erkeği de işi bırakıyorum diyebilir, eğer ki bu kadar depresif bir dönemindeyse eşi olarak destek olmak da görevimdir.
siz de aynen eşinizle konuşup anlaşmışsınız, diğerlerini boşverin.

görüyorum ki;kadının böyle bir özgürlüğü var .bu yönden de erkekler şanssız...

Arkadaşlar merhaba; saat kaç oldu benim hala gözüme uyku girmedi uzun bir süredir uykusuzluk sorunu yaşıyorum kafam dolu çok dolu... Yarın yine işe gitmeyeceğim bu aralar çok izin kullandım malum içerde birikmiş izinlerim vardı onları tüketiyorum diye kendimi kandırmışım bunca zaman. Ben iş yerimden bunaldım sanarken çalışmak istemediğimi anladım. sıkıntılıyım, güçlü durmaya çalışıyorum ama yok yapamıyorum. bebek sahibi olmak için 6 yıldır uğraşıyoruz 4 kaybım var. şuan gebelik şüphem ve yine o korkunç lekeler var... istemiyorum çalışmak istemiyorum ben çocuk sahibi olmak hatta çocuğumu kendim büyütmek istiyorum gebeliklerim hep sorunlu zaten ne zaman leke olsa doktor hep rapor veriyor normal hamileler gibi değil benim kontrollerim her hafta hastanedeyim. ama her hafta. bazen haftada 2 oluyor. ve sonra o korkunç son ''kurtaja almamız gerek sizi'. ben işten ayrılmaya karar verdim bu kararımı eşimle paylaştım. onun için sorun yok sen nasıl istersen dedi. sorun diğerleri annem babam kp kv hatta arkadaşlarım(bir kaç tanesi hariç) hepsi yanlış olduğunu düşünüyor bu kararın ya ben bunaldım ama bunu anlamak bu kadar zor mu hamile kalınca işi bırakırsın diyorlar ama anlamıyorlar ki ben hep hastanelerdeyim hep bebeklerimi kaybediyorum belki stressiz bir ortamda olmam lazım belki yataktan kalmamam lazım bu doktorların verdiği 3 günlük raporla olmuyor maalesef. her seferinde müdürün odasına çıkıp ben hastaneye gidiyorum demekte, özel durumumu her seferinde paylaşmak zorunda kalmakta istemiyorum. kafamı dinlemeye ihtiyacım var. bugün arkadaşlarımız vardı yanımızda eşim eve çıkmadan markete gidiyim sana ... alıyım unutmadan dedi. tabi bizim salça arkadaş (bu arada hala kurtulamadım kendilerinden eski konumdan anlarsınız)yine zıpladı ne alaka diye. yarın işe gitmeyecek evde yer dedi. o da ne alaka ya hem evde oturacak hem de marketemi gidemeyecek kalksın gitsin alsın saçmalığa bak dedi. ay delirtti beni ya. zaten burnumdan soluyorum dertlerim var ne olacağım belli değil. dakika bir laf bir... daha işi bırakmadım demek ki işi bıraksam koca parası yiyor diye söylenip duracak of kendimi suçlu mu hissetmeliyim ben ya. ben koca eline bakmayım diye çalışıyor değildim ki kendim için çalışıyordum şimdide kendim için işimden ayrılmak istiyorum olan bu. yok yanlış yapıyorsun yok arabayı yenilersiniz şunu yaparsınız vs. ya ben istemiyorum yeni araba ben çocuk yapmak sağlığımla ilgilenmek istiyorum ama evde oturacak olmam neden herkese batıyor ki ne olacağım ben işimden ayrılınca asalak olarak mı görecekler beni. kimin neyin asalağı o kocam benim ya sanki evin erkeği işi bırakıyorum dedi. offf çok bunaldım... kendimi pisikiyatri kollarına atayım istiyorum gebelik şüphem var yapamıyorumda. ben napıcam çok bunaldım gerçekten....
"işi bırakmak için sizden izin istemiyorum ki sadece haber veriyorum" diyebilirsin "dünyanın sonu değil sakin olun para konularını biz eşimle kendi aramızda hallediyoruz bir sıkıntı yok siz dertlenmeyin" dersin bir de kimse laf edemez.

arkadaş mevzusunu bilmiyorum ağzının payını vermen gerektiğini şu küçük örnekten dahi anlıyorum ama sen hala gerekeni yapmıyorsun belliki.

sanırım hem iş hem de arkadaşlık ilişkilerinde net olmaya ihtiyacın var.

Sabah ek ders yapayim mi napayim diye esime fikrini sordum o da bana bu senin hayatin sen nasil istiyorsan oyle yap dedi icimden geleni yaptim gerisi viz gelir ee sen de oyle yapsana..

Allah aşkına bakmayin su insanlarin lafina.
Bu sadece sizi ilgilendirecek bir sey.
Su surecte evde mutlu olacaksaniz ayrilin.
Ben ucretsiz izindeyim, oglum 13 aylik ve ogretmenim.
İnanın 6.ayindan beri arkadaslarim birak artık bebegi ise dön diyor. Az ders alirmisim hem para kazanirmisim.
Su an haliyle biraz sıkıntı cekiyoruz maddi olarak ama geciniyoruz cok şükür, eksik hicbir seyim yok sadece eskisi gibi doke saca harcayamiyorum.
Ben cocugumu birakmak istemiyorum onun bu zamanlari geri gelmeyecek diyorum, sen cailsmaya alisiksin evde mutsuz olursun diyorlar. Doğru evde bunaliyorum ama asla su asamada ise donmeyi düşünmüyorum.
Uzattım kusura bakmayin, kısacası insanlar her zaman konusmaya, hadlerini asmaya meraklilar. Hic umursamayin.
Insallah saglikla ve cok kolay bir hamilelikle alirsiniz bebeginizi kucaginiza.

onane,kime ne ,şuna ne siz ne isterseniz onu yaparsınız ister koca parası yersiniz ister çalışırsınız ister ayrılırsınız bu sizin hayatınız kime ne ya.Herkese hesap vermeyin paşa gönlüm böyle istiyor diyin ya:duduk:

Eşiniz bişey demiyorsa ve ekonomik durumunuz müsaitse neden bırakmayasınız ki? Maruz kaldığınız baskıları bende yaşıyorum, ailem sürekli kariyer yap diyor ama umrumda değil. Hayırlısıyla çocuğumu bir doğurayım şöyle bi beş sene kendim eğitimini vereyim diyorum çünkü kariyeri beş sene sonrada yaparım ama çocuğumu küçüklüğüne dönderip baştan eğitemem.

İşten çıktığınız zaman ilk o arkadaşın yokluğu sizi mutlu edecek ve devamı gelecek emin olun

Ücretsiz izin almam imkanınız yok mu ?

Ben senin yerinde olsam aliyi veliyi takmaz sağlığıma bakardım hem eşinde tercihi sana bırakmış . Otur bir süre dinlen sonrasında da bulursun bir baska iş ya da canın nasıl isterse kime ne

Bence söz kararınızı vermişsiniz sadece etrafınızdaki insanlarla uğraşmak istemediğiniz için cesaret edemiyorsunuz. Belli ki çok streslisiniz. Ben net kararların arkasında durulması gerektiğini düşünüyorum. Bırakın gitsin zaten bu kadar zamandan sonra eğer ihtiyacınız yoksa bebeğinizi bırakıp calisabileceginizi sanmıyorum. En azından kafanız rahat olur baktınız tekrar dönmek istiyorsunuz o zaman dönersiniz. Eski konunuzu okumadım ama arkadaş vs tüm insanların hayatınızdan çalmasına neden izin veriyorsunuz. Ne kadar hadsiz yorumlar yapılıyor neden konusturuyorsunuz

çalışmıyorum.
koca parası yiyorum.
ekmek elden, su gölden.
ohh misss :)

yani en iyi sen bilirsin tabi ama evdeyken daha çok kafaya takıyor insan. 2 yıl ücretsiz izin kullandım çocuktan dolayı birde çocuktan önceside birkaç ay. benim sorunlarım farklı daha çok ailevi sorunlar. başlarda evde olmak iyi gibi görünsede daha fazla kafaya taktığımı farkettim. tekrar başladım işe kafam daha rahat.
ama bir müddet izin alabiliyorsan uzun süreli almayı dene. ya da çık. olmadı tekrar girersin. patronlarınla görüş

Calismaya devam etmenin sana bir faydasi olacagini dusunmuyorum. Saglik her seyin basi.

Senin yapman gereken en onemli şey su an, stressiz bir hayat yasamak. Daha kolay gebe kalıp, gebeliği sorunsuz devam ettirebilmek icin. Nasıl daha rahat, sakin, huzurlu olacaksan öyle yap.

Not: Ben bu sene bir yilligina isi bıraktım, sırf keyfi nedenlerden ve kesinlikle tavsiye ederim. Imkanin varsa yap, dene.

Back
X