Çalışmayan kadınlar

kac mesajdir cok guzel anlatiyorsun. Ben kendi adima tebrik ediyorum kendini bu kadar guzel ve sabirla ifade ettigin icin.

aynen oyle. Hakaret etmek, kucumsemek, genellemek cok yanlis. Herkesin hayati o kadar farkli ki, yasam sartlari.

Misal, calismayip da esine bana sunu al bunu al maasin az diyen kadinlar da var. Bu kafada olana tabi ki git kendin calis ne istiyorsan al, adama baski yapma yazdim daha yeni, baska konuda.

Ek olarak enistem ablamla evlenmeden evvel ona demis ki, ben calisan kadinla evlenmek istiyorum ki kendi aileme maddi yardim yapayim. Buyur buradan yak. Kadini gelir kaynagi olarak gordugunu de saklamiyor yani...

kac mesajdir cok guzel anlatiyorsun. Ben kendi adima tebrik ediyorum kendini bu kadar guzel ve sabirla ifade ettigin icin.

çok teşekkür ederim :)
bu konuda çok dertliyim aslında,
sanki kadınlar çalışmasın hepsi evde otursun diyormuşum gibi anlaşılıyor,
halbuki söylediğim şey çok basit,
hayatı boyunca evinde oturup ailesine hizmet etmiş x teyzem de en az çalışan hemcinsleri kadar saygıyı hakediyor.
sosyalleşmek için çalışmak falan, ne bileyim çok üyopik, sosyalleşmek için yüzlerce dernek, yardım kuruluşu, kurs, hobi atolyesi vs var, insan sosyalleşmek için haftada 5 gün 9-6 mesai mi yapar?
yüzde 90 ımız para kazanmak için çalışıyoruz, günde 10 saatimizi satıp para kazanıyoruz, hepsi bu işte, bunu bu kadar komplike, bu kadar abartılı hale getirmenin anlamı yok ki :)

Bu başlık altında düşüncelerimi saygılı ve hiçbir şekilde hakaret etmeden dile getirdiğim için bir gün yasak yedim.
Ne kadar da özgürlükçü bir site.
Ah siz göbüşü bebişli, evi kocişli, popişi dombişli kadınlar, siz yok musunuz siiizz... Hahahah
Malak gibi yatın bakalım

Nickinden anlaşılıyor zaten senin bir ruh hastası olduğun. Sağlık sorunum olursa bu geçerli bir bahanedir. Popişi devirip yatmak ya da "ay milletin ağız kokusunu çekemem, zaten burda yapabileceğim iş yok demek" çok ayrı bir şey.
Siyasiler kadınları önemsemez zaten, ne bekliyorsunuz anlamıyorum. Onların tek derdi koltuk ve para, siz neden "siyasiler bile kadınları önemsemiyorken reörörörö" gibi şeyler söylüyorsunuz anlamıyorum.
Pardon da sizin bir tartışma adabınız bile yok. Cümle sonuna gülücük koyunca laf sokmuş olmuyorsunuz bu arada.
Cahil gelmişsiniz cahil gideceksiniz.

Bahsettigim buydu.. hiçbir mesajımda da kadin calismasin demedim. Is hayatımı oturtmadan cocuk dusunmedegimden de bahsetmedim

Sekilci, kendine de karsisindakine de parayla deger bicen, saygiyi anca oyle kazanabilen, kocalarinin yanında karakteriyle sevgiyle var olamayacagini dusunen kadinlara kolay gelsin.

degil mi! Bir de annemi dusunuyorum 6 cocuk dogurmus, buyutmus, sevmis, her Allahin gunu yemegini yapmis ta nerelerden evin erzagini tasimis (malum, eskiden boyle adim basi market yoktu) hani calismayanlarin saygiya layik olmadigini falan soyluyorlar ya... Annelerimize kurban olsunlar. İnsan annesine de mi saygi duymaz? Ki suan 30 yas civarinda olan kisilerin cogunun annesi ev hanimidir.

Ek olarak, ev hanimi arkadasim var, sokak hayvanlari icin neler yaptigini, ne kadar zaman ve emek harcadigini bilseler, sirf kadin para kazanmiyor diye o da mi takdir edilmeyi hak etmiyor diyecekler merak ediyorum.

Yani uretmek, faydali olmak sadece para getirisiyle olculemez. Ogretmenim ben, temmuzda atanmayi umut ediyorum. Ancak gonullu olarak ulkemizin en ucra koselerine gidip kurs verdim, yaz tatillerinde, ogrenciyken. Ee ama simdi evdeyim, pardon :)

ya işte,
annem, ananem, teyzelerim, hepsi ev hanımıydı, irçok kariyerli kadından çok daha aydınlar,
ama nedense bazı hemcinslerimizin gözünde çalışıyorken değerli, bir nedenle çalışmıyorken değersiz kıymetsiz, boş, cahil oluyoruz,
oysa ben işsizken 3 günde 1 kitap bitiriyordum, şimdi 1 ay elimde sürünüyor, iki satır okuyup sızıyorum,
vs vs. vizyon meselesi bu, bütün çalışan kadınlar sosyal, dinamik, özgür, rahat değilse, bütün ev hanımları da cahil, ezik, bütün gün tv izleyip dedikodu yapan tipler değiller...

Eğer sosyalleşmekten bunu anlıyorsanız tabi ki saçma. Sosyal olmak demekten kasıt şudur; kamusal alanda var olmak, söz sahibi olmak, dolayısıyla toplumda aktif olmak demektir, bu da ancak çalışarak olur. Bu çalışma meselesini çok provake etmediniz mi? Yok annelerimiz nerelerden erzak taşımış yok 6 çocuk büyütmüşler. Sanki bunlara saygı duymuyor muyuz sanıyorsunuz? Bu biraz vizyon meselesi haklısınız. Ben yaşıtım hemcinslerimle kadının çalışması gerektiği konusunda çekişirken 62 yaşındaki annemin fikrini aldım. kadın olarak özgür olmak için her kadın çalışmalı diye düşünüyorum dedi. Bakın bunu söyleyen kadın kaç yaşında. Annem ne zorluklarla çalıştı. Cumartesi'leri de çalışırdı üstelik. İki çocukla zorlanmadı mı elbet zorlandı. Ama şuan babamla beraber emekli maaşlarını yiyorlar bir güzel:) babam da ona parası olduğu için saygı duymuyor merak etmeyin. Ben çalışmayan kadın saygıyı haketmez demiyorum ama günün birinde işler ters gittiğinde o zaman çıkar durumun vehameti. Sanki Türkiye'de yaşamıyorsunuz. Birçok kadın dayak yiyor katlediliyor? Bu kadınlardan kaçı eğitimli, çalışan kadın bir bakın bakalım? Nerelerde yaşıyorlar ekonomik durumları nedir? Siz işsiz kaldığınız için veya şuan durumunuz bunu gerektirdiği için çalışmıyor olabilirsiniz. Benim bahsettiğim durum farklı. Eğitim almış olmanız dahi duruşunuzu diğerlerinden ayırıyor, benim lafım buna değil. Genel bir yargı olarak söylüyorum kadınların geneli için söylüyorum, kadınlar okumalı, eğitim almalı, çalışmalı, özgür ve cesaretli olmalı. Onun veya bunun şartları farklıdır, beni de ilgilendirmez kimin çalıştığı kimin evde oturduğu. Siz de biraz geniş pencereden bakarsanız bence birbirimizi anlayabiliriz. Yoksa bu şekilde çok anlamsız biryere sürükleniyor konuştuklarımız.

Bence senin hesabini kapatmalari lazim. Ban kesmemis seni. Geri donup donup hakaret mi etceksin millete. Ne kadar terbiyesizsin. Kim veriyor sana insanlara hakaret etme hakkini. Sen kimsin ki? Sana mi soracak millet calisip calismayacagini. Ister calisir ister calismaz ister kendini ezdirir. Dogrusu bence bu demek var, bir de hakaret etmek var. Bi de cahil diyorsun millete. Kibliyorum Mune lutfen ya bu kadari da cok fazla.

ben çalışmıyor değilim ki çalışıyorum,
dolayısıyla şu an çalışan kadın penceresinden bakıyorum,
"kamusal alanda var olmak, söz sahibi olmak, dolayısıyla toplumda aktif olmak demektir, bu da ancak çalışarak olur." demişsiniz ya hani, en azından buna daha geniş bir pencereden bakın,
orman meleği ekibine bakın mesela, orda aktif olarak rol alıp gece gündüz hayvan beslemeleri yapan kadınların kaçı çalışıyor?
ya da sosyal hizmet gönüllülerinin,
aktivistlerin,

çydd v.s dernek gönüllülerinin,
siz bilmiyorsanız ben söyleyeyim çoğu para kazandıkları full time bir işte çalışmıyor ama kamusal alanda varlar, söz sahibiler ve toplumda aktifler,
ben ve benim gibi 9-6 plaza çalışanları da öğle yemeğinde söz hakkına sahibiz, o da yine bikaç seçenek üzerinden
sabah kaçta kalkıp, ne tarz giyineceğimizden, yılın hangi tarihlerinde tatile gideceğimize kadar işverenlerimiz karar veriyor,
ve kapitalist sistem bunu bize özgürlük diye iteliyor,
biz de yiyoruz.

hayat bizim yaşanmışlıklarımızdan ve yakın çevremizden ibaret değil.
yani çalışan/çalışmayan kadın ayrımında gözünüzde canlanan imaj çok çok dar, cidden öyle.
ne çalışan her kadın söz sahibi bu ülkede, ne de çalışmayan her kadın ekonomik ve sosyal açıdan kısıtlı bir hayat yaşıyor.
kendi adıma daha yüksek yaşam standartları için çalışıyorum ve muhtemelen 60 yaşıma kadar çalışacağım, ek olarak, ekonomik yeterliliğe sahip olup hayatını sadece keyif aldığı şeyleri yaparak geçiren hemcinslerime de imreniyorum.

gene konu çalışmıyor ama çalışan çoğu kadından daha bilmem neye dönmüş
sene 2017 allah aşkına utanın artık utanın ya istisnalar üzerinden konuşup durmayın artık komik ya

Kadın çalışmalı, kadın kendini geliştirmeli, kadın nasıl para kazanacağını bilmeli, Kadın bir evi her yönüyle çekip çevirmeyi bilmeli ki ehehe öhöhö gece korkarım kız başıma eve nasıl çıkacam dememeli.
Kadın bunları yapmalı ki çocuğuna yetebilsin kimse yokken birine ihtiyaç duymasın
ihtiyaç duyduğu için ipsiz sapsızların ağız kokusunu çekmesin
mutsuz olmasın

Ev hanımı çiş kaka değil
Ama ÖVMEYİN ÖVMEYİN övülecek bir durumu yok.

Saçmalayın ya ne çekincem ki o eşim yani artık en özelim en yakınım , ki şuan çalışmasam da tekrar çalışmaya başlıcam eve ben de para getiriyordum eşime harçlık verdiğim de oldu market alışverişi kendim aldıgım da oldu kendi ihtiyaçlarımı kendi maaşımdan aldıgım da oldu..
Ee ne var şuan çalışmıyorum eşim alıyor almakta zorunda ihtiyacım varsa..para isterken de çekinmem param bitti derim ya da kendi sorar zaten paran var mı diye..
Babamdan isterken çekinirdim var mı yok mu diye ama eşimden çekinmem ayakkabı istiyorsam şurda şu ayakkabıyı gördüm almak istiyorum derim tamam der he bazı şeylere de hayır der ama biçok şeyi evlendikten sonra aldım diyebilirim eşimin yardımıyla..mesela ehliyet kursuna da kendisi yaZdırdı
Biz kadınlar da evde çalışıyoruz sonuçta hiç kolay değil ev işleri hiç oturamıyorum üstelik çoluğu çocugu olan nasıl yetiştiriyo bilmiyorum:)

Siz kac tane yardim kuruluslarda, atolyede olan ev hanimlari taniyorsunuz? Asil sizin bu söyledigimizde ütopik. Egri oturup, dogru konusalim. Cogu ev hanimin yaptiklari ev temizlek, yemek yapmak, günlere katilmak ve cocuklari park'a götürmekten ibaret.

Ha bunda ilk basta sorun yoktur fakat zaman ile sorun olabilir. En basit bir maas ile gecinmek zordur, büyüyen cocugun istekleri daha farkli, daha cok ve daha pahali oluyor. Herseyi gectim, hayat müsteriktir. Bügün esinin durumu iyidir, yarin isten atilir, bir kaza gecirir,.... Zaman ile bu maddi zorluklardan dolayi bide karsilikli saygisizlik hisedilebilir. En basit esim tüm evlilik hayatimiz boyunca calismazsa, evet ben saygi duyamazdim ona. Ayni sekilde esim bana saygi duymazdi.

Elbette hem kadin, hem erkek zaman zaman issiz kalabilir. Bu cocuklari büyütmek icin olabilir, bu biraz nefes almak icin olabilir,.. Ancak özelikle kk'deki konularda öyle görülüyor ki, bircok genc kizimizin istegi bagimsiz olmak degildir artik. Sürekli bir "sirtimi dayayim" istegi var. Günümüzce mesela bundan dolayi Seyma Subasi gibi kadinlar cok popülerdir. Bircok genc kizin hayali zengin koca bulmak oldu ve evet bu toplumsal bir sorundur.

Artik toplum muhafazakarlasmaya basladi, kadinlar'in toplumda yer almalari, toplumun bir parcasi olmasi herzamankinden cok daha önemli oldu.

Burda pek çok şey yazılmış.
Ben birşey hatırlatmak istiyorum evet annelerimizin çoğu çalışmamış, çoğunu okutmamışlar malesef. Ama o evhanımı anneler hep biz okuyup bir meslek sahibi olalım diye uğraşmadı mı? Evet hepsi bunun için didindi. Niye acaba? annelerinize bunu bir sorun ve cevabı hatırlayın bence :)

Yardim kuruluşlarında ya da atolyelerde tanistigim kadinlarin tamamina yakini ev hanimi, istisnasi ogretmendi, zaten diger calisanlarin bunlara ayiracak vakit bulmasi imkansiz, artik ben de bulamiyorum mesela. E o zaman kim yapiyor bu isleri? Hepsi ev hanimi diye burun kivirdigimiz kadinlar iste.
Cagdas yasami destekleme derneginin imkani olmayan ogrencilere yonelik yabanci dil kurslari var mesela, benim birebir tanidigim iki ogretmeni de calismayan ingiliz dili ve edebiyati mezunu evli kadinlardi.
Eger kocalari sen para kazanmiyorsun diyip saygisizlik edecekse bu kadinlara, sorun o kocalardadir.
Cok merak ediyorum burda ille calisilmali diyen kadinlardan kacina atiyorum piyangodan buyuk ikramiye ciksa yine haftada 5 tam bir yarim gun calismaya devam ederler? Ben etmem, esimin de etmesini istemem, geldik 40 imiza artik yiyip icip gezelim derim, hic de calismiyor bu adam diye burun kivirmam. Demek ki bende bir sorun var.

Konu çok başka yerlere gitmiş ama,ben konunun özünü cevaplayayım.Şu anda çalışmıyorum.Eşimle birlikte kendi işimizde yıllarca çalıştım.Çalışırkende,çalışmazkende asıl eşim benden habersiz para harcamamalı.
Çünki öncelik sırasına önem vermez pek ve daha acil bir ihtiyaç varken,bahçenin çitleri için malzeme alıp geldiği olmuştur örneğin.
Giyim alışverişlerine ben karar veririm ve yaparım,evle ilgili konularda birlikte bir fikre varırız.Parayı dikkatli kullanırım,ve eşimi de bunun için yönlendiririm genelde...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…