- 1 Ağustos 2014
- 8.810
- 12.560
- 298
- Konu Sahibi Schizophrenia
-
kac mesajdir cok guzel anlatiyorsun. Ben kendi adima tebrik ediyorum kendini bu kadar guzel ve sabirla ifade ettigin icin.diyorum ya eğitimim tamamlandıktan sonra hayatımın 4.5 yılında çalışmadım, 10 yılında çalıştım,
çalışan kadının hayatıyla, çalışmayanınkinin hayatı arasındaki farkı fazlasıyla deneyimleme şansım oldu.
bence iki önemli fark var: çalışırken daha çok yorulup daha az tatil yapıyoruz, daha çok paramız oluyor. o kadar. saygı, özgüven, eziklik, sosyallik vs hepsi işin hikaye kısmı.
ha evlilik de farklılaşıyor evet, çok çalıştığımda fazlasıyla yorulduğum için akşam tv karşısında küp gibi uyuyorum.
aynen oyle. Hakaret etmek, kucumsemek, genellemek cok yanlis. Herkesin hayati o kadar farkli ki, yasam sartlari.Erkek cocuk nasil bakacak ya hu yaradilis diye bir sey var onun memesinden sut gelmiyor misal. :)) abartmayin hanimlar kadin calissin okusun kendini ezdirmesin tabiki. Ama bu kadar uc noktalarda olmayin. Calismayan kadinlarin hepsi eziliyor calisanlar da cok bas ustunde tutuluyor sanki. Adamin gidere karisasi varsa karisir kadin calissa da karisir. sirf para getiriyorsunuz diye size saygi duyan, aldiklarinizi kendi paranizla aldiginiz icin karismayan esleriniz varsa keske evlenmeseydiniz oyle adamlarla ya. Mazallah hastalik olur yatalaklik olursunuz, bi anda tum saygisi biter, cok masrafin oluyo diye kapiya koyar.
kac mesajdir cok guzel anlatiyorsun. Ben kendi adima tebrik ediyorum kendini bu kadar guzel ve sabirla ifade ettigin icin.
Bak hala muneccimlik yapıyor. Issiz kimse deger gormezmis meslegini yapmana engel olacak bir sağlık sorunun olur o zaman da sallarsın böyle haybeden. Bu ne sekilcilikse. Sana gore kadinlarin adi var bana gore yok. Git siyasileri incele bakalim. Ordan anlarsin kadina verilen degeri. Senin adin yoksa diyip gulmus bir de hahaha. Tartışma adabin da kendince laf soktugunu sanmaktan ibaret. Kafayi calistirip biraz ulke capinda dusun bakalim sen. Esinden ailenden bana ne yahu. Hepimiz degerliyiz onların gozunde. Geciktin haydi sana güle güle. ( bak tek imla bilen de sen degilmissin :))
Bahsettigim buydu.. hiçbir mesajımda da kadin calismasin demedim. Is hayatımı oturtmadan cocuk dusunmedegimden de bahsetmedimama biz çoook farklı şeylerden sözediyoruz,
dönün ilk alıntılanan mesajımı yeniden okuyun, okumazsanız özet geçeyim "normal bir evlilikte, kadın ya da erkek, çalışmıyor/para kazanmıyor diye ezilmez, eve giren para ailenin ortak parasıdır"
"normal olmayan evlilikte, adam karısını her türlü ezer, kadının ekonomik özgürlüğünün olması kapıyı çekip çıkmasını kolaylaştırır"
yine söylüyorum adam arızaysa ayda 30 bin tl kazanan eşini de ezer, evde oturup pencereden bakmayan eşini de, burda ekonomik özgürlüğün en önemli faydası, ayda 30 bin kazanan kadın isterse çat diye çıkıp gidebilir, diğerinin önce iş bulması ev tutması vs vs birsürü engeli olacaktır.
ama burda konu zaten normal bir ilişkide çalışmayan kadının harcamaları, konu bu, benden buna göre yorum yapıyorum, çalışsa da çalışmasa da kadın ezik değildir, ezik hissettirilmemelidir ve aile bütçesini göz önünde bulundurarark istediği gibi harcama yapabilmelidir.
biz kadınlar olarak kendi içimizde çalışanı yüceltip çalışmayanı ezik, zavallı görürsek, erkekleri nasıl bütün insanların aynı düzeyde güçlü ve eşit olduğuna ikna edeceğiz ki???
degil mi! Bir de annemi dusunuyorum 6 cocuk dogurmus, buyutmus, sevmis, her Allahin gunu yemegini yapmis ta nerelerden evin erzagini tasimis (malum, eskiden boyle adim basi market yoktu) hani calismayanlarin saygiya layik olmadigini falan soyluyorlar ya... Annelerimize kurban olsunlar. İnsan annesine de mi saygi duymaz? Ki suan 30 yas civarinda olan kisilerin cogunun annesi ev hanimidir.çok teşekkür ederim :)
bu konuda çok dertliyim aslında,
sanki kadınlar çalışmasın hepsi evde otursun diyormuşum gibi anlaşılıyor,
halbuki söylediğim şey çok basit,
hayatı boyunca evinde oturup ailesine hizmet etmiş x teyzem de en az çalışan hemcinsleri kadar saygıyı hakediyor.
sosyalleşmek için çalışmak falan, ne bileyim çok üyopik, sosyalleşmek için yüzlerce dernek, yardım kuruluşu, kurs, hobi atolyesi vs var, insan sosyalleşmek için haftada 5 gün 9-6 mesai mi yapar?
yüzde 90 ımız para kazanmak için çalışıyoruz, günde 10 saatimizi satıp para kazanıyoruz, hepsi bu işte, bunu bu kadar komplike, bu kadar abartılı hale getirmenin anlamı yok ki :)
degil mi! Bir de annemi dusunuyorum 6 cocuk dogurmus, buyutmus, sevmis, her Allahin gunu yemegini yapmis ta nerelerden evin erzagini tasimis (malum, eskiden boyle adim basi market yoktu) hani calismayanlarin saygiya layik olmadigini falan soyluyorlar ya... Annelerimize kurban olsunlar. İnsan annesine de mi saygi duymaz? Ki suan 30 yas civarinda olan kisilerin cogunun annesi ev hanimidir.
Ek olarak, ev hanimi arkadasim var, sokak hayvanlari icin neler yaptigini, ne kadar zaman ve emek harcadigini bilseler, sirf kadin para kazanmiyor diye o da mi takdir edilmeyi hak etmiyor diyecekler merak ediyorum.
Yani uretmek, faydali olmak sadece para getirisiyle olculemez. Ogretmenim ben, temmuzda atanmayi umut ediyorum. Ancak gonullu olarak ulkemizin en ucra koselerine gidip kurs verdim, yaz tatillerinde, ogrenciyken. Ee ama simdi evdeyim, pardon :)
Eğer sosyalleşmekten bunu anlıyorsanız tabi ki saçma. Sosyal olmak demekten kasıt şudur; kamusal alanda var olmak, söz sahibi olmak, dolayısıyla toplumda aktif olmak demektir, bu da ancak çalışarak olur. Bu çalışma meselesini çok provake etmediniz mi? Yok annelerimiz nerelerden erzak taşımış yok 6 çocuk büyütmüşler. Sanki bunlara saygı duymuyor muyuz sanıyorsunuz? Bu biraz vizyon meselesi haklısınız. Ben yaşıtım hemcinslerimle kadının çalışması gerektiği konusunda çekişirken 62 yaşındaki annemin fikrini aldım. kadın olarak özgür olmak için her kadın çalışmalı diye düşünüyorum dedi. Bakın bunu söyleyen kadın kaç yaşında. Annem ne zorluklarla çalıştı. Cumartesi'leri de çalışırdı üstelik. İki çocukla zorlanmadı mı elbet zorlandı. Ama şuan babamla beraber emekli maaşlarını yiyorlar bir güzel:) babam da ona parası olduğu için saygı duymuyor merak etmeyin. Ben çalışmayan kadın saygıyı haketmez demiyorum ama günün birinde işler ters gittiğinde o zaman çıkar durumun vehameti. Sanki Türkiye'de yaşamıyorsunuz. Birçok kadın dayak yiyor katlediliyor? Bu kadınlardan kaçı eğitimli, çalışan kadın bir bakın bakalım? Nerelerde yaşıyorlar ekonomik durumları nedir? Siz işsiz kaldığınız için veya şuan durumunuz bunu gerektirdiği için çalışmıyor olabilirsiniz. Benim bahsettiğim durum farklı. Eğitim almış olmanız dahi duruşunuzu diğerlerinden ayırıyor, benim lafım buna değil. Genel bir yargı olarak söylüyorum kadınların geneli için söylüyorum, kadınlar okumalı, eğitim almalı, çalışmalı, özgür ve cesaretli olmalı. Onun veya bunun şartları farklıdır, beni de ilgilendirmez kimin çalıştığı kimin evde oturduğu. Siz de biraz geniş pencereden bakarsanız bence birbirimizi anlayabiliriz. Yoksa bu şekilde çok anlamsız biryere sürükleniyor konuştuklarımız.çok teşekkür ederim :)
hayatı boyunca evinde oturup ailesine hizmet etmiş x teyzem de en az çalışan hemcinsleri kadar saygıyı hakediyor.
sosyalleşmek için çalışmak falan, ne bileyim çok üyopik, sosyalleşmek için yüzlerce dernek, yardım kuruluşu, kurs, hobi atolyesi vs var, insan sosyalleşmek için haftada 5 gün 9-6 mesai mi yapar?
yüzde 90 ımız para kazanmak için çalışıyoruz, günde 10 saatimizi satıp para kazanıyoruz, hepsi bu işte, bunu bu kadar komplike, bu kadar abartılı hale getirmenin anlamı yok ki :)
Bence senin hesabini kapatmalari lazim. Ban kesmemis seni. Geri donup donup hakaret mi etceksin millete. Ne kadar terbiyesizsin. Kim veriyor sana insanlara hakaret etme hakkini. Sen kimsin ki? Sana mi soracak millet calisip calismayacagini. Ister calisir ister calismaz ister kendini ezdirir. Dogrusu bence bu demek var, bir de hakaret etmek var. Bi de cahil diyorsun millete. KibliyorumBu başlık altında düşüncelerimi saygılı ve hiçbir şekilde hakaret etmeden dile getirdiğim için bir gün yasak yedim.
Ne kadar da özgürlükçü bir site.
Ah siz göbüşü bebişli, evi kocişli, popişi dombişli kadınlar, siz yok musunuz siiizz... Hahahah
Malak gibi yatın bakalım
Eğer sosyalleşmekten bunu anlıyorsanız tabi ki saçma. Sosyal olmak demekten kasıt şudur; kamusal alanda var olmak, söz sahibi olmak, dolayısıyla toplumda aktif olmak demektir, bu da ancak çalışarak olur. Bu çalışma meselesini çok provake etmediniz mi? Yok annelerimiz nerelerden erzak taşımış yok 6 çocuk büyütmüşler. Sanki bunlara saygı duymuyor muyuz sanıyorsunuz? Bu biraz vizyon meselesi haklısınız. Ben yaşıtım hemcinslerimle kadının çalışması gerektiği konusunda çekişirken 62 yaşındaki annemin fikrini aldım. kadın olarak özgür olmak için her kadın çalışmalı diye düşünüyorum dedi. Bakın bunu söyleyen kadın kaç yaşında. Annem ne zorluklarla çalıştı. Cumartesi'leri de çalışırdı üstelik. İki çocukla zorlanmadı mı elbet zorlandı. Ama şuan babamla beraber emekli maaşlarını yiyorlar bir güzel:) babam da ona parası olduğu için saygı duymuyor merak etmeyin. Ben çalışmayan kadın saygıyı haketmez demiyorum ama günün birinde işler ters gittiğinde o zaman çıkar durumun vehameti. Sanki Türkiye'de yaşamıyorsunuz. Birçok kadın dayak yiyor katlediliyor? Bu kadınlardan kaçı eğitimli, çalışan kadın bir bakın bakalım? Nerelerde yaşıyorlar ekonomik durumları nedir? Siz işsiz kaldığınız için veya şuan durumunuz bunu gerektirdiği için çalışmıyor olabilirsiniz. Benim bahsettiğim durum farklı. Eğitim almış olmanız dahi duruşunuzu diğerlerinden ayırıyor, benim lafım buna değil. Genel bir yargı olarak söylüyorum kadınların geneli için söylüyorum, kadınlar okumalı, eğitim almalı, çalışmalı, özgür ve cesaretli olmalı. Onun veya bunun şartları farklıdır, beni de ilgilendirmez kimin çalıştığı kimin evde oturduğu. Siz de biraz geniş pencereden bakarsanız bence birbirimizi anlayabiliriz. Yoksa bu şekilde çok anlamsız biryere sürükleniyor konuştuklarımız.
çok teşekkür ederim :)
Aynen aynenHaaa o bende de vaaar
Gorsun gununu ic gudusu cikiyo ortaya birden..
Siz kac tane yardim kuruluslarda, atolyede olan ev hanimlari taniyorsunuz? Asil sizin bu söyledigimizde ütopik. Egri oturup, dogru konusalim. Cogu ev hanimin yaptiklari ev temizlek, yemek yapmak, günlere katilmak ve cocuklari park'a götürmekten ibaret.
Ha bunda ilk basta sorun yoktur fakat zaman ile sorun olabilir. En basit bir maas ile gecinmek zordur, büyüyen cocugun istekleri daha farkli, daha cok ve daha pahali oluyor. Herseyi gectim, hayat müsteriktir. Bügün esinin durumu iyidir, yarin isten atilir, bir kaza gecirir,.... Zaman ile bu maddi zorluklardan dolayi bide karsilikli saygisizlik hisedilebilir. En basit esim tüm evlilik hayatimiz boyunca calismazsa, evet ben saygi duyamazdim ona. Ayni sekilde esim bana saygi duymazdi.
Elbette hem kadin, hem erkek zaman zaman issiz kalabilir. Bu cocuklari büyütmek icin olabilir, bu biraz nefes almak icin olabilir,.. Ancak özelikle kk'deki konularda öyle görülüyor ki, bircok genc kizimizin istegi bagimsiz olmak degildir artik. Sürekli bir "sirtimi dayayim" istegi var. Günümüzce mesela bundan dolayi Seyma Subasi gibi kadinlar cok popülerdir. Bircok genc kizin hayali zengin koca bulmak oldu ve evet bu toplumsal bir sorundur.
Artik toplum muhafazakarlasmaya basladi, kadinlar'in toplumda yer almalari, toplumun bir parcasi olmasi herzamankinden cok daha önemli oldu.
Konu çok başka yerlere gitmiş ama,ben konunun özünü cevaplayayım.Şu anda çalışmıyorum.Eşimle birlikte kendi işimizde yıllarca çalıştım.Çalışırkende,çalışmazkende asıl eşim benden habersiz para harcamamalı.Alışveris yaparken çekiniyo musunuz? Mutfak alisverisi degil bahsettigim giyim makyaj gibi şeyler... Ben kendimi ihtiyaclar dışında kısıyorum keyfim icin yaptığım hiçbir harcama yok. Esimin esirgediginden değil cekiniyorum. Onunda aylik baya bi sigarası var. ve eşim memurluk olana kadar çalışmamı istemiyo...
Şunu farkettim bisi alacağım zaman alma demiyo ama gerekli mi daha gecen aldın ya diyo. Alıp kullanmıyosun diyo. Negatif elektrik alıyorum sanırım bu konuda ondan çekiniyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?