- 30 Haziran 2015
- 617
- 693
- 53
- Konu Sahibi Schizophrenia
-
Bak hala muneccimlik yapıyor. Issiz kimse deger gormezmis meslegini yapmana engel olacak bir sağlık sorunun olur o zaman da sallarsın böyle haybeden. Bu ne sekilcilikse. Sana gore kadinlarin adi var bana gore yok. Git siyasileri incele bakalim. Ordan anlarsin kadina verilen degeri. Senin adin yoksa diyip gulmus bir de hahaha. Tartışma adabin da kendince laf soktugunu sanmaktan ibaret. Kafayi calistirip biraz ulke capinda dusun bakalim sen. Esinden ailenden bana ne yahu. Hepimiz degerliyiz onların gozunde. Geciktin haydi sana güle güle. ( bak tek imla bilen de sen degilmissin :))Okumuşsun ama hala Türkçeyi doğru yazamıyorsun. Dahi anlamında de eki ayrı yazılır ve ayrı yazıldığı gibi sertleşmeye uğramaz, yani senim yazdığın gibi te olmaz, de olarak kalır.
Saçma argümanlarla gelmişsin, zaten senden de mantık beklemiyordum. Müneccimliği senin gibiler sever. Sadece işletme ya da bilişim bilmemneliği gibi yerleden mezun olup "ay ağız kokusunu mu çekececeğim milletin" "ay burda çalışacağım yer yok kiiii" diye sürekli bahane üretmenize deyindim. Yoksa istersen tıp oku yüksek lisans yap, çalışmadıktan sonra inan hiçbir önemi yok. Kendini komik duruma düşürüyorsun. Çekindiğimizi? Biz çalışan kadınlar, inan sizin gibilerden çekinmeyiz. Saygı okumak ve çalışmakla, kendine güvenmek ve okuduğun işi pratiğe geçirmekle, özgürlükle kazanılır. Karakterimiz olduğu için bir mesleğimiz var. Dünyada işsiz sapsız hiç kimse değer görmez. Mesleği olanın da adı yok olmayanın da demişsin.
Bizim adımız var. Senin yoksa bilemiyorum :) Yaşadığım şehir, eşim, ailem... Kadınlara erkeklere çocuklara değer veriyoruz. Okuyup öğreniyor alın terimizle de paramızı kazanıyoruz.
15 yaşında değilim ki maddi olarak kocaya bağlı olayım, koca parası yiyeyim baba parası yer gibi.
Bilmiyorum, belki senin için normal ama bana çok gurursuzca geliyor kocanın parasıyla geçinmek. Ha bir de okuduğun halde illa bahane uydurup çalışmamak.
Haydi sana iyi günler
Malesef. Dikkatimi çekti mesela bu tür bi başlık altında biri ciddi bişey konuşunca bir sessizlik oluşuyor. Nedeni açık bence. Çünkü kadınlar bu konuyu örtbas etmişler zihinlerinde, Baskıya boyun eğdikşeri için suçun biraz da kendilerinde olduğunu kabul etmek istemiyorlar. Bir tane ev hanımı da çıkıp diyemez "ya evet aslında korkaklık ettik, çalışsaydık böyle ezilmezdik" diye. Kadınlar özeleştiri yapmıyor malesef, kolayı seçiyor, sonra da içerliyor 200 liralık alışverişime laf etti kocam diye. Hiç mi yok kocası tarafından aşağılanan hor görülen ya da üç kuruşluk bir şeyi almasına müsaade edilmeyen kadın? Konu sahibi bile kocasını savunmaya geçti. Eleştiriye açık olun biraz hanımlar. Ben evlere temizliğe giden emektar bir kadına tüm gün evde saçma sapan tv programları izleyen kadından 1000 kat fazla saygı duyuyorum Eminim çalışırsanız eşiniz eşşeğin biri de olsa size saygı duymayı öğrenecektir.Bu hafta yeteri kadar tartıştım ekstra bir tartışmaya girmek istemiyorum ama işin acı gerçeği bu
Çalışmayan kadın tüm isteklerini kısıtlayan bir şeyi alırken 10 defa düşünen kadındır
eşinizin 2000 lira maaş aldığını düşünün gidip eşim bana hiç karışamaz deyip 1000 liralık bir parfüm alabilir misiniz?
Ama asgari ücretle bile çalışsa para biriktire biriktire alırdı belki
Bu verdiğim örnek çok uc bir ornek ama bunu bir çok şeye uygulayabiliriz
Yada bizim komşularımızdan biri kadının eşinin kirada 10 dairesi bir dükkanı üç dort arabası var kadın bir gün gidip 750 liraya bir çanta aldığı için olay çıkarmış kadın geri almaları icin dua ede ede bizle beraber geri vermişti
Sonra o zenginlikte ki kadın uygulamalı makkaj eğitimi aldı part time çalıştı ki bir daha mağazaya girdiğim de utanmayacagim diye
Ha tabii çalıştığı elde tüm maaşını kocasının eline veren daha kac para maaş aldığını bile bilmeyen kendi çalıştığını kocasının kaynanasina vermesine falan ses etmeyen kadınlar var ki
Onların çok ayrı bir eziklik ve güçsüzlük
Alışveris yaparken çekiniyo musunuz? Mutfak alisverisi degil bahsettigim giyim makyaj gibi şeyler... Ben kendimi ihtiyaclar dışında kısıyorum keyfim icin yaptığım hiçbir harcama yok. Esimin esirgediginden değil cekiniyorum. Onunda aylik baya bi sigarası var. ve eşim memurluk olana kadar çalışmamı istemiyo...
Şunu farkettim bisi alacağım zaman alma demiyo ama gerekli mi daha gecen aldın ya diyo. Alıp kullanmıyosun diyo. Negatif elektrik alıyorum sanırım bu konuda ondan çekiniyorum.
Esin senden ayrilmak istese ya ailene siginicaksin ya da 3 kurusa ise gireceksin bu yastan sonra."Çalışmayan" biri olarak söylüyorum ki, elbette bi kadının meslek sahibi olması, çok çok güzel bişey. Tüm kızlarımız okusun. Meslek sahibi olsunlar. Böyle düşünüyorum. Ama konu sen çalışmıyorsun, koca parasını yiyorsuna gelirse orda bi durmak lazım. Her ne sebeple olursa olsun, kocası istese veya istemese dahi, dışarıda çalışmamayı tercih eden bi kadını, sanki dünyanın en abes hareketini yapıyormuşcasına, yargılamamak lazım. Vardır onunda bi bildiği, düşündüğü. Herkes hayata aynı pencereden bakacak diye bişey yok. Bende evde çalışıyorum, bulaşık yıkıyorum bahane olmamalı yazmış birileri. Ne kadar acımasızca. Çevremde, küçük bebeğine harıl harıl bakıcı arayan, ve ben evde daha çok yoruluyorum, benim için iş hayatı evde ki sorumluluktan çok daha kolay, kafa dinlemek diye düşünen bi çok kadın var. Hal böyleyken, çalışmayanı küçümsemek çok garip . Benim eşim dünya iyisi bir adamdır. Ama ataerkil bi ailede yetişmiş. Bu yaştan sonra kimin huyu değişmiş ki benim eşimin değişsin. O dışarı da çalışıyor, ve evet, ben evde çalışıyorum. önemli olan, hissettiğiniz. Bunu koca parası yiyorum,çok işe yaramaz biriyim ona muhtacım diye algılarsanız ömür geçmez bu şekilde. Evde olmak sizi mutsuzluğa sürükler, sağlığınızdan da olursunuz. Ama iki taraflı olarak, kabullenirseniz bazı şeyleri, koca parası muhabbetine güler geçersiniz. Benim eşim, ailem için gösterdiğim performansa şaşırır, sık sık sen benim de çocukların da, evin de eli ayağısın. Allah razı olsun der bana. Bende aynı şekilde. Bi günden bi güne kendimi ezik hissetmedim. Çok da komik geliyo böle tabirler :) Önemli olan, kendinizi nasıl huzurlu hissedeceksiniz o şekilde davranmanız.
Senin biraz eşin yüzünden böyle olmuş her ne kadr esirgemiyor olsa da arada söyledikleri etkiliyor olabilr. Bende çalışmıyrm ve babamn parasını harcarken daha rahattım :) ama bunun sebebi eşimin memur maaşı alması. Ayağımızı yorganımıza göre uzatıyorz.Alışveris yaparken çekiniyo musunuz? Mutfak alisverisi degil bahsettigim giyim makyaj gibi şeyler... Ben kendimi ihtiyaclar dışında kısıyorum keyfim icin yaptığım hiçbir harcama yok. Esimin esirgediginden değil cekiniyorum. Onunda aylik baya bi sigarası var. ve eşim memurluk olana kadar çalışmamı istemiyo...
Şunu farkettim bisi alacağım zaman alma demiyo ama gerekli mi daha gecen aldın ya diyo. Alıp kullanmıyosun diyo. Negatif elektrik alıyorum sanırım bu konuda ondan çekiniyorum.
Hiç bi bilgin olmadığı halde, yaşım hakkında, ailem hakkında, karakterim hakkında nasıl peşin hükümlü olabiliyorsun, ilginç. Sığınmak ne bi kere? Aile bu yahu. Evlenince ana babalıktan feragat etmiyor insanlar. O 2 kuruş dediğiniz işlerle, geçinip geçinmemek ise tamamen sizin elinizde. Aldatılınca boşanmamak karakter meselesi. Kaldı ki daha bi kaç gün önce okuduk burada. Mühendis bi hanımın neler yaşadığını. Yazımın başında da yazdım. Meslek sahibi olunmalı vs diye. Şimdi tutup da, çalışmayanlara bu şekilde öngörüde bulunursan, hadsizlik yapmış olursun. Zira, herkesin aklı fikri var. Bu yazınla birlikte bi aydınlanma yaşamayacak insanlarEsin senden ayrilmak istese ya ailene siginicaksin ya da 3 kurusa ise gireceksin bu yastan sonra.
Belki de aldatsa, bosanirsam gecinemem diye goz yumacaksin.
Biraz da bu pencereden bakmak lazim.
Valla çok iyi pozisyonlarda çok yüksek mevkilerde çalıştığı halde şiddet görüp aldatıldığını bilerek yaşayan, ayrılmaya cesareti olmayan o kadar çok kadın varki.bu iş cesaret işi birazda.Esin senden ayrilmak istese ya ailene siginicaksin ya da 3 kurusa ise gireceksin bu yastan sonra.
Belki de aldatsa, bosanirsam gecinemem diye goz yumacaksin.
Biraz da bu pencereden bakmak lazim.
Bu hafta yeteri kadar tartıştım ekstra bir tartışmaya girmek istemiyorum ama işin acı gerçeği bu
Çalışmayan kadın tüm isteklerini kısıtlayan bir şeyi alırken 10 defa düşünen kadındır
eşinizin 2000 lira maaş aldığını düşünün gidip eşim bana hiç karışamaz deyip 1000 liralık bir parfüm alabilir misiniz?
Ama asgari ücretle bile çalışsa para biriktire biriktire alırdı belki
Bu verdiğim örnek çok uc bir ornek ama bunu bir çok şeye uygulayabiliriz
Yada bizim komşularımızdan biri kadının eşinin kirada 10 dairesi bir dükkanı üç dort arabası var kadın bir gün gidip 750 liraya bir çanta aldığı için olay çıkarmış kadın geri almaları icin dua ede ede bizle beraber geri vermişti
Sonra o zenginlikte ki kadın uygulamalı makkaj eğitimi aldı part time çalıştı ki bir daha mağazaya girdiğim de utanmayacagim diye
Ha tabii çalıştığı elde tüm maaşını kocasının eline veren daha kac para maaş aldığını bile bilmeyen kendi çalıştığını kocasının kaynanasina vermesine falan ses etmeyen kadınlar var ki
Onların çok ayrı bir eziklik ve güçsüzlük
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?