ÇALIŞMAYI DAYATAN KOCA

Çalışmayan kadına hakaret eden kadınlar.. Çalışan kadına laf sokan yine kadınlar..
Nedir bu yahu birbirimizle alıp veremediğimiz?

Bu bir tercihtir.. Sen çalışırsın kendine, parasını bana verecek değilsin.. Bende çalışmıyorsam kendime, bişey alacakken senden para isteyecek değilim.. Ama çalışmayan kadına 2. sınıf insan veya çalışan kadına ezikmiş gibi muamele ne demek.. Herkesin hayatı kendine.

Konuya gelince, çalışıp çalışmama dayatması değil de. Eşimden destek beklerdim ben.. Bak sen burada mutlu değilsin istersen daha sana göre bir iş bakalım demesi çok hoş bir davranış olurdu.. Böylesi resmen para getir de nasıl getirirsen getir gibi oluyor hiç hoş değil.

Olay zaten, 'çalışan kadınların hepsi pasaklı', 'kocam çalışmalı, erkek dediğin kadını çalıştırmamalı' cümlelerinden çıktı.
İlk cümle zaten yanlış öyle bişi olamaz..yanlız koca mutlaka çalışmalı evet..yeri geldimi kadın istemiyorsa ruhen ve fiziken çalışmak istemiyorsa çalıştirmamali

Son olarak konu sahibi, eşinin evlilik kriterlerinden bir tanesi eşinin calismasiydiysa eşin haklı. Eşinle diğer meselelerini bilmiyorum.
Anladığım kadarıyla sorun tam olarak işinle alakalı değil yapinizla alakalı. Evde durmak sizi daha kötü yapacaktir. Dışardan destek almalisiniz bence.

Tartışma buradan çıktı ev hanımları

hayır, tam olarak buradan çıktı. Eskiden kadınlar köyde, bağda bahçede çalışıyordu dendi vs vs vs..

Ki bir erkeğin fitratiyla bayanın fitrati bir değildir bu yüzden çalışma sorumluluğu erkeğe verilmiştir.. fikrim noktasına kadar budur beğenmeyen dönüp kendine baksın !!!

konunun baş kısımlarında çalışan kadınlar hakir görülüyordu
şimdi çalışmayan kadınlara mi gelmiş konu
isteyen çalışır istemeyen çalışmaz
ama bu çalışan çalışmayan kadin ayırdımı kötü
benim annem ev hanimi
bende çalışan bir bayanım
şimdi annem mi kötü ben mi

İlk cümle zaten yanlış öyle bişi olamaz..yanlız koca mutlaka çalışmalı evet..yeri geldimi kadın istemiyorsa ruhen ve fiziken çalışmak istemiyorsa çalıştirmamali
Ben pasaklı çalışan kadınlar asla demedim dememde, ev hanımı olmak zor marifet ister dedim, pasaklıya çekildi çok ayıp.Çalışıpta dört dörtlük olan kadınlarımız var.

Aynen katılıyorum size

Çalışmakta çalışmamakta ayıp bişi değil!
Tekrar söylüyorum; evliliğin kuralı yoktur her evliliğin dinamiği farklıdır. çalışan kadında çalışmayan kadında haklıdır kim nasıl mutluysa öyle olmali.. kimse kimseye dayatma yapamaz yapmamalidir

Onu bunu bilmem
Çalışan kadınların ruh sağlığıyla ilgili mesaj fitili patlattı çekildi kenara
işin kötüsü o ban yemeyecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…