• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ÇALIŞMAYI DAYATAN KOCA

Hanimefen

Düşünceye gel.. Bir de adam çalış diyor diye boşa demiş hanimefendi bi güzel .. Kimse kimseye bakmak zorunda değil.. Herkes kendini gecindirmek zorunda ayrica bi kadinin evde oturmasi ve calismasi arasindaki sosyal hayat vs farkindan bahsetmiyorum bile.. Yarın birgün kocasi ölse bişey olsa hanimefendiye kim bakacak? Zira burasi avrupa değil devletin issizlik maasi vermiyor herkese ki verdigiyle de gecinilmiyor.
Evet hem kadın çalışınca boşanmalar artıyor demiş hem de kadına pat diye bosan demiş.

Arkadaşlar kendi de söylüyor sosyal fobiye neden suç buluyorsunuz ... Biraz sonra geri hizmette çalışanların benden ne farkı var banane bende geri hizmet istiyorum diye yakınmaya başlayacak.. Kendini de maaşallah gayet güzel ifade ediyorsun sf kendini ifade etmeye çalışmaz ki ha varsa bile konu için anlamlı olacak düzeyde değil seninde teyit ettiğin gibi

yahu kötü bir şey mi yazdım sana? Seni nerede ayrıştırdım töbe töbe.

ben bir kadınım sürekli beni ayrıştırıyorsunuz,sürekli bir ötekileştiriyorsunuz, beddua etmedim, o bazı insanların bazı insanları anlamaları için bir temenniydi, başınıza geldiğinde evladınıza böyle konuşulduğunda ne hissederdiniz acaba ben de onu merak ettim

Neden, erkekler insan değil mi? Eşşek gibi çalışıp sizin boğazınızı beslemek zorundalar mı?

Ekmeğine muhtaçsanız o adam sizi niye denk görsün kendine? Kimse kendine muhtaç, aciz birine saygı duymaz. Siz muhtaç olduğunuz birine kendinizi denk görebilecek misiniz ki?

Boşanmaların artma sebebi kadınların değişmesi değil, içkiye dayağa şiddete aldatmaya artık katlanmak zorunda olmamaları. Eskiden kadın çekmek zorundaymış, şimdi değil.

Fıtrat diye bir şey yok, toplumsal cinsiyet diye bir şey var!

Erkekler güle oynaya çalışıyorlar, hiç yorulmuyorlar sanıyorlar herhalde.:işsiz:

hangi kurumda çalışıyosunuz ki siz? Devlette bile bu kadar isyan etmişsiniz, bence siz zora gelemiyosunuz, bizim orda bi tip var( ben de devletteyim) kurumda bütün pozisyonlarda çalıştı ama yine mutsuz hem mutsuz, siz çalışmak istemiyosunuz anladığım kadarıyla. ayrıca bakamayacaksa evlenmesin kendisini çocuk gibi gören "bayanlar" için oldukça mantıklı bir düşünce ama aklı başında her "kadın" birey olduğunun, hayatı ortak paylaştığının farkındadır, çalışan ve özgüvenli kadınlar daha çok saygı görüyor toplumda, bunu çalıştığım kurumda bir kez daha gördüm..

bu dediklerinize katılıyorum ama bireysel farklılıklarımız var, kimisi çok istemeisne rağmen iş hayatında yer edinemeyebilir, toplumda böyle bireyler de var maalesef
Eşin ayni durumda olsa sen kabul eder miydin ayrılmasını? Bu soruya durust cevap ver ve cevabın evet ise hemen ayrıl isten

Arkadaşlar kendi de söylüyor sosyal fobiye neden suç buluyorsunuz ... Biraz sonra geri hizmette çalışanların benden ne farkı var banane bende geri hizmet istiyorum diye yakınmaya başlayacak.. Kendini de maaşallah gayet güzel ifade ediyorsun sf kendini ifade etmeye çalışmaz ki ha varsa bile konu için anlamlı olacak düzeyde değil seninde teyit ettiğin gibi
yazarak kendimi daha iyi ifade ediyorum,olaylar arasında bağlantı kurabiliyorum, yani düz mantık hiçbişiye bakmam, bakamam, düşünürüm mesela
Sf ile iş memnuniyetimle ilgisi yok denecek kadar az, iş memnuniyetsizliğim bağımsız bir olgu diyebiliriz.Fakat bizim hayatlarımız biraz daha zor, sıkıntılar yaşıyoruz iletişimde, pozitif ayrımcılık yapılabilir mesela, benim gibi tedaviye cevap vermeyen müzmin durumlarda...

Ben çalışmasın demiyorum ki bayan çalışmak zorunda değil diyorum ki hala ayni fikirdeyim. İstiyorsa tabiiki çalışabilir lakin bu birinin özellikle eşin dayatmasiyla olmamalı. Öyle zihniyette bir insana asla guvenemem
Kadın çalışmak zorunda değil ne demek? Kadın bir "birey" değil mi? Daima ihtiyaçlarını bir başkası mı karşılamak zorunda, ailesi, kocası falan gibi? Bekar kadınlar ne yapsın? Ya da eşi ölmüş/eşinden ayrılmış, bunların ardından o eşten herhangi bir gelir kalmayan (ölüm maaşı, nafaka vs gibi) o kadınlar ne yapsın? Ya da onlar kadın değil mi acaba? Peki ihtiyaçlarını kendisi karşılayamayan kadınlar ne kadar "birey" olabiliyor? Görüyoruz burada yani, bıyıklarım çıktı kuaförde aldırmam lazım ama kocam para vermiyor diyen kadınları, konu açıyorlar. Buna kim saygı duyar?

Kendimi bildim bileli çalışıyor ne baba nede koca parası yedim. özeldeyim tam 22 senedir ara ara çok bunalıyorum bir hafta izine çıkıp evde bunalıyorum gerçekten işimin kıymetini anlıyorum. EV İNSANI YUTAR.

Çok zor günler geçirdim işyerimde hergün ağladığımı hatırlarım ama kendi paranı yemek gibisi yok.

Memursun asla bırakma, kocanı bırak işini bırakma. ülkemizin ekonomisi iyi değil yarın ne olacak bilmiyoruz, hergün bir sürü şirket iflas ediyor bir bilsen lütfen sakin kafayla bir kez daha düşün vardır elbet bir çaresi.

Ben okumuş üstüne üstlük memur olmuş yetenekli, güçlü, başarılı kadınların iş hayatından çekilmesini , ekonomik özgürlüğünü kocasına vermesini anlayamıyoru.

Sadece maddi ihtiyaçtan çalışılmaz ki çalışmak hayattır, dışarıyla bağlantın olmasıdır, gündemi takip etmektir, zinde olmaktır, düzen demektir....

Ben tarlalarda çalışan, hayvanların bakımı ile uğraşan köylü kadınlarımız ve evinde el işiyle ya da başka şeylerle az da olsa gelir sağlayabilen kadınlarımıza, kadına kocası bakmalı, çalışmak erkeğin işidir, kadın mecbur değil diyen zihniyetten binlerce kat daha fazla saygı duyuyorum. Çalışmak sadece stilettolarla plazada çalışmak değil. Alnının teri ile çalışmanın, üç beş de olsa birşeyler kazanmanın delikanlılığı, "ay ben bayanım ben niye çalışayım?" diyen kadını öyle bir ezer ki...

Evet çalışıyoruz esimizin haksızlıkların katlanmak zorunda değiliz. O yüzden arttı boşanmalar. Evet ruh halimizi etkiliyor. Şükürler olsun bütün evde duvarları yada o saçma programlari izlemiyoruz yada gün gün dolaşıp pasta borek eşliğinde dedikodu yapmiyoruz. Yada toz alıp bütün günü mutfakta gecirmiyoruz. İnsanı zorla kötü kötü konusturuyorsunuz.
Sizin ev hanımlarını kötülemeye hakkınız yok, her kadında ev hanımı olamaz marifet ister, bütün ev hanımlarına saygı duyuyorum, ev işleri yapmayı küçük göremezsiniz, o işleri yapamayan birsürü pasaklı kadın var.Bende bir ev hanımıyım, eşimin kazançı çok şükür iyi çalışmıyorum, güzel bir hayatım var.

Arkadaşım ne alakası var? seninle aynı sıkıntıyı çeken insanlarla konuşmak, akıl almak, akıl vermek hep daha iyidir. Aynen burada takılman gibi.

sosyal fobi forumlarına takılın vs dediniz ya bu bir ayrıştırma aslında bir tür, yani benzerlerinle bir arada olmayı smylüyorsunuz aslında

yazarak kendimi daha iyi ifade ediyorum,olaylar arasında bağlantı kurabiliyorum, yani düz mantık hiçbişiye bakmam, bakamam, düşünürüm mesela
Sf ile iş memnuniyetimle ilgisi yok denecek kadar az, iş memnuniyetsizliğim bağımsız bir olgu diyebiliriz.Fakat bizim hayatlarımız biraz daha zor, sıkıntılar yaşıyoruz iletişimde, pozitif ayrımcılık yapılabilir mesela, benim gibi tedaviye cevap vermeyen müzmin durumlarda...

Kendi kendini ele veriyorsun ben daha sana ne diyim Allah cc kolaylık versin iş arkadaşlarına. Bizdede vardı senin gibi insanlar, artık yoklar. Belki şimdi tekrar çalışabilmek için yanındaki 3 kişinin işini bile yaparlardı ama geçti gitti o şans.

Eşin ayni durumda olsa sen kabul eder miydin ayrılmasını? Bu soruya durust cevap ver ve cevabın evet ise hemen ayrıl isten
eğer mutsuzsa ona çözüm arardık, bu istifa ve iş değişikliği de olabilirdi.ama onu anlamaya çalışırdım ve sahiplenirdim hatta gider konuşurdum personelle
iş bulmadan istifa etmesini istemezdim

Sizin ev hanımlarını kötülemeye hakkınız yok, her kadında ev hanımı olamaz marifet ister, bütün ev hanımlarına saygı duyuyorum, ev işleri yapmayı küçük göremezsiniz, o işleri yapamayan birsürü pasaklı kadın var.Bende bir ev hanımıyım, eşimin kazançı çok şükür iyi çalışmıyorum, güzel bir hayatım var.
Ben önceki mesajimda ev hanımı olmanın zorluğunu yazdım. Alıntı yaptigim arkadaşın çalışan kadınlar için yazdıklarını olursanız benim ve diğerlerinin tepkisini anlarsınız. İnşallah daha da güzel hayatınız olur

sizin mecburi hizmetin dolmasına ne kadar var ?
bence doldurana kadar sabredin o kocayıda boşayın sonra tayin istersiniz ..
istifa edersin falan yine yersin dayağı neme lazım..

Mobing olmayan yer mi var :KK43:

Babamın patron olduğu iş yerinde işçiler tarafından mobinge maruz kaldım neler neler

İnsanlık ölmüş gül gibi işin var memuriyet bu

Şimdi istifa etsen bu yaştan sonra nerde ii bulacaksın ne kadr tatmin edecek maaşı

Bi psikologlar yardım alsan takmamak adına onları

Seni çok iyi anlıyorum dibine kadar yaşadım çünkü

Ama pişman olursun gibi geliyo

Back
X