çalışsam bi türlü çalışmasam bi türlü

cillibombom

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2013
456
50
43
35
hanımlar iki arada bi derede kaldım işin içinden çıkamıyorum. nişanlıyım eşim polis, iki hafta gece bir hafta gündüz çalışıyor.
evlendikten sonra evin düzeni nasıl olacak diye kara kara düşünüyorum, şu an bende çalışıyorum ama evlendiğimizde birimiz gidicez birimiz gelicez eve sürekli böyle... sadece bi hafta düzgün bi hayatımız olcak... gerisinde hep ben giderken o eve gelecek :/ çevremdekiler evlenince çalışma diyo ama bilemiyorum. çalışmaya alıştığım için mesleğimi seviyorum yapmak istiyorum bende basın kuruluşunda çalışıyorum eylülden sonra hafta iznimiz olmuyo maçlar oluyor haftada bi gün iznim oluyo o da hafta içi çıkış saatlerim benimde düzensiz bi haber olduğunda 10 u 11 i bile bulabiliyo... şimdi düşündüğümde hafta içi bir günlük izinle bir haftaya yetecek kadar yemeği mi ütüyü mü temizliği mi yapıcam yoksa dinlenicem mi? (( kadın alsam kocam evde olacak olmaz kadın geldiğinde evden çıkda denmez gece nöbetten çıkan adama çıksa nereye gidecek? ben internet üzerinden makale yazımı yapıyorum, acaba evlenince sadece makale mi yazsam diyorum... offf sizce nasıl olcak çalışmalı mıyım çalışmamalı mıyım, eşimin maaşıyla geçiniriz diye düşünüyoruz sıkıntı olmaz. evimizi de aldık çok şükür kira derdimiz yok bi sene sonra da şarka gidicez rahatlıcaz evi kiraya vereceğimiz için. ama bu evliliğim ilk bi senesi çalışmak mı çalışmamak mı?

Bir iki yil deneyin bakin nasil olacak öncelikle...

Calismayi işinizi seviyorsaniz isi biraktiginzda ilk 4 ay harika hissedersiniz ama.sonrasi bunalim..

Amacsiz mutsuz sürekli evde olmak calisan bayan için çok zor... Esinizinde calisma saatleri fazla ve onu evde öyle beklemek bir yerden sonra sinir bozucu olacak...

Ama tabi herkes farklidir sadece bastan kesmeyin hesabi bir deneyin baktiniz olmayacak o zaman düşünursunuz...

###Yaptıkların sana daha iyi bir yaşam sundu mu?###

başlığı görünce işten çıkma diyecektim ama iş saatlerin çok düzensizmiş. çok yoğunluğa alıştığın için boşluğa düşmem diyorsan çıkmalısın.

Haftada bir gun iznim var bende temizligi utuyu yetistiriyorum hafta ici aksamlari 3-4 cesit yemek yaparsin at dolaba dursun izin gununde evi siler supurursun bu kadar buyutmeye gerek yok ki camasiri bulasigi zaten makina yikiyor onlar yikanirken sen supur sil 2 saatte biter en dip kosesi sl kahveni otur esinde evde olursa ne guzel
Meslegi icabi calisma duzeni boyle olacak sen ayak uyduracaksin plani programini ona gore yapacaksin

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

yorumunu okuyunca bende vazgeçtim bir kaç yıl olmasa da bir kaç ay deneyebilirsin.

bence acele etme,bir dene gör bakalım.Belki çok da zor gelmeyecek.Ben olsam bırakmazdım

bizde ayni durumdayizz 3 yillik evliyizz amaa bence tek kisilik maasla bu zamanda idare etmek cok zor ben geliyorum eve esim ise gidiyor hatta bazen dalga geciyorum esimde sirayla evi bekliyoruzz bize hirsizz giremezz diyorummm
hafta sonlari gorusuyoruz sadece bagzende esim vardiyesini degisdiriyor o sekilde gorusebiliyoruzz...amaa ben mecburumm bunaa cocuk olana kadar bu sekilde calismak zorundayimmm...is degisdirme sansimda yok suan...

hemen işten çıkma birsüre gidişata bakın
belki eşinin belkide senin vardiya değişiklikleriniz olabilir

O düzensiz bir haftada beraber vakit geçirmeyeceksiniz ki çalışmasanız da. nöbetten gelen insan uyur zaten siz işten gelene kadar e gece de siz uyuyorsunuz o nöbetteyken :44:

Şu anda çalışıyor musunuz? En son bu sevdiğiniz işten ayrılmıştınız ve özlemiştiniz yanlış hatırlamıyorsam. Şu an yeniden işe girdiyseniz çıkmayın bence.

Şu anda çalışıyor musunuz? En son bu sevdiğiniz işten ayrılmıştınız ve özlemiştiniz yanlış hatırlamıyorsam. Şu an yeniden işe girdiyseniz çıkmayın bence.

evet canım şükür yeniden işe girdim ama patronumda evlendikten sonra çalışma saatlerinin ve bu yoğunluğun evliliğime zarar vereceğini düşünüyo, kime sorsam evliliğin suyu çıkar ne o öyle bi sen geliyosun o gidiyo o gidiyo sen geliyosun diyo , hepsi evden makale yazarlığı yaparak geçime katkı sağlamam konusunda hem fikir off bilemedim ya

Esin basmudure goruse ciksin
Çapkın dinlerdi eskiden memuru ama
Simdi bilmiyorum esin gunduze gecsin
Ama calismayi birakma derim .
Erkek daha bi saygi duyuyor calisan kadina kendi fikrim.

baskalarinin sozune bakarak yasarsan yandin...insan basina ne gelirse onu cekiyor..kisaca soyle soyleyeyim...bakarsin durumlar zorluyor huzursuz oluyorsunuz daha uygun bir is bakarsin kendine...tamamen isi birakip evde oturmak cok SikIci olabilir calismaya alisik isen...

cocuk filan olsa neyse derdimde..yani bence evde bir kac hafta sonra afakanlar basmaya baslar...karar senin tabiiki...

evde afakan basacak bi durum yok çünkü gene açıktan edebiyat okuyorum derslerim olcak temizlik yemek e bi de makale yazarlığı yapıyorum ücretli teslim etmem gereken yazmam gereken şeyler olucak tüm gün yazarak çizerek geçicek ama işte bilmiyorum gene de evliliğimin ilk bir yılı olduğu için canım cicimle geçsin istiyrum tabi ki ölene dek evde oturacak değilm de bakalım

anladim, ben gercekten ev hanimligina buruneceksiniz sandim...gene ev hanimlariyla calisanlar arasinda tartisma cikmasinda...

yogun olacakmissiniz madem...isten cikarsam bir daha boyle bir is nerden bulucam demiyorsaniz?? esiniz maasi size yetecekse?? zaten calismak senin icin cok yorucu olur anlattiklarin bakarak...ne de olsa evlilik bu boru degil haliyle sorumluluklarin artiyor...ilk 1 yil alisma donemi..hem evlilige hemde eslerin birbirine...ben olsaydim oyle baslardim baktim olmuyor isi birakirdim...

Son düzenleme:

haklısınız, ev aldığımız için eşimin maaşından 1.100 tl kalıcak ev masrafları için borçları çıktığımızda düğün takılarımız daha çok gelirse daha iyi olur inşallah 2 bin civarı kalıyo o zamanda ,1.100 tl ile çok lüks rahat olmasa da geçiniriz diye düşünüyorum kira olmadıktan sonra

Bence kadının çalışması su götürmez hem aile bütçesi için hemde kadının kendi için çok yararlı..Kendi ayaklarımızın üstündeyiz , yok daha fazlası...
ama yoruculugu , kısıtlı zamanı da kesinlikle çok agır kabul ediyorum hele evli ve çocuklu bir kadın için.

Ben olsaydım sizin yerinizde oldugum gibi başlardım öncelikle eğer olmassa dediğiniz şartlar içinde bırakırdım işimi..Kimse de çok severek bayılarak çalışmıyor ki , kendime bir şans verirdim olmassa bırakırdım...

hakkınızda hayırlısı olsunn , mutluluklarrrr

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…