- Emoji Skoru
- 21.392
- Puanlar
- 258
- Konu Sahibi Barta kulesi
-
Çamaşırları az kirli çok kirli ve hijyen olması gerekene göre 3 guruba ayırıyorum. Az kirliler yani çok fazla giymediğim yıpranmasını istemediğim renkli kıyafetleri bazen 30 derece 35 dakika yıkıyorum bazen 40 derece 35 dakika. Çok kirli renklilerimi 40 derecede 1 saat programda yıkıyorum ki o da çok yıpranmasın. Beyazlarımı yani hijyen gerektirenleri 60 derecede 3 saat yıkıyorum. İç çamaşır vs. Beyazlardan yıpranmasını istemediklerimi de guruplandırıyorum 40 derece 1 saat veya 60 derecede 1 saat olmak üzere. Şu uzun programların daha tasaruflu olduğunu duydum ama ne kadar doğru bilemem.Selam.
Ben çocuklarınkini ve beyazları uzun programda (3 saat) siyahları ve günlük giyilenleri kısa programda (40 dk) yıkıyorum.
Ekonomik açıdan uzun programın daha az elektrik harcadığı söyleniyor doğruluğu var mı?
Bir de beyazları ve çocuklarınkileri 50-60 derecede yıkıyorum, bir arkadaşım o şekilde lekelerin piştiğini, çıkmadığını söyledi kafam karıştı. Siz nasıl yapıyorsunuz ?
hepsini 40 derecede 42 dk lık programda yıkıyorumSelam.
Ben çocuklarınkini ve beyazları uzun programda (3 saat) siyahları ve günlük giyilenleri kısa programda (40 dk) yıkıyorum.
Ekonomik açıdan uzun programın daha az elektrik harcadığı söyleniyor doğruluğu var mı?
Bir de beyazları ve çocuklarınkileri 50-60 derecede yıkıyorum, bir arkadaşım o şekilde lekelerin piştiğini, çıkmadığını söyledi kafam karıştı. Siz nasıl yapıyorsunuz ?
Arkadaşım yetkili serviste çalışıyor.
60 dereceden aşağı ayarlama makinayı ısı ayarı bozuluyor yüksek olması lazım diye kızmıştı.
O zamandan beri 60 derecede yıkıyorum hiç çekme olmadı camasirlarda.
1.5 saatde yıkıyorum genelde.
Makinam bozuldu anneannemin makinasını getirdim hep 40 derecede yıkamış bu zamana kadar ve fark ettim ki ısı ayarı bozulmuş su soğuk sürekli 90 derecede bile makinanın camı buz gibi.
Aklınızda olsun kızlar ısı ayarı bozulabilir böyle.