hadisi şerifte buyrulmuş ki insanoğlu 1 vadi dolusu altını olsa 2.sini ister Onun gözünü torpaktan başka bir sey doyurmaz.yanlış anlama senin için değil hepimiz için böyle. emin ol herkes bi üst kalitede bir yaşam ssürmek istiyor dünya hayatı dünya malı böyle ..

Fazlasini isteme canim blki senin icin boylesi hayirlidir fazlasi nefsine agir gelicek blki .Bide evin varmis neguzel bi ev almak cok zor simdi bizlerin oda yok

Yok canim ne yanlis anlamasi. Aslina bakarsan bilincli olarak yazdim cunku biraz ogude ihtiyacim var. Cunku sukursizluk yaptigimi biliyorum. Ama yinede boyle arkadaslarimi gorunce bu hislerime engel olamiyorum.

Fazlasini isteme canim blki senin icin boylesi hayirlidir fazlasi nefsine agir gelicek blki .Bide evin varmis neguzel bi ev almak cok zor simdi bizlerin oda yok
Aslinda soylediginiz herseyin bilincindeyim ama duygularima engel olamiorum. Ve hatta biri karsima gecip boyle doyleseydi ona verecegim ogutte bu olurdu ama yasamak darkli iste. Insan kendine soz geciremio

Aslinda soylediginiz herseyin bilincindeyim ama duygularima engel olamiorum. Ve hatta biri karsima gecip boyle doyleseydi ona verecegim ogutte bu olurdu ama yasamak darkli iste. Insan kendine soz geciremio
Dogrudur canim bazen insan duygu dusuncelerine engel olamiyo.Nefsimiz agir seyler istiyo ama frenlememiz lazim onune gecmezsek dahasini isteriz hepimiz ayniyiz

Yok canim ne yanlis anlamasi. Aslina bakarsan bilincli olarak yazdim cunku biraz ogude ihtiyacim var. Cunku sukursizluk yaptigimi biliyorum. Ama yinede boyle arkadaslarimi gorunce bu hislerime engel olamiyorum.
Insani be canim gercekten istiyoruz.. midesini bi hurmayla doyuran,sirtinda sadece 1 urbasi olan,yatacak bi hasırı olan Peygamberimizi dusunmeden kainatin en layigini dusunmeden istiyoruz.. acliktan cogu zaman karnina taş baglayan kizlarini dusunmeden istiyoruz.. mal Allah yolunda harcanaksa guzeldir.. ya veremessek Allahin veridiginin zenginligin zekatini?Rabbim den isticez ama hayirlisini her zaman.. isteklerimiz bizi saptirirsa yolumuzu sasiriz.. zenginde olmali bi musluman arabasi da olmali evi de.. zaruri ihtiyaclari tabki olmali.. fazlasi da varsa vermisse Rabbim zekatini ve hakkini da vermeyi nasip etsin.. CEnnette en son zenginler hesaba cekilcek beklicek en sonda.. mahser gunu

Bazen dolabimda sirali sirali elbiseleri gorunce.. 1 tanesini bile giymiyorsan israf ve israf haram dir
Rabbim faydalanin ama osraf etmeyin diyor.. o dolabta duran elbisenin 1 tanesini bilen giymiyor sus diye tutuyorsan hesabini vericeksin.. cunku olmayanlar var..

Aslinda en buyuk duamdi fazla mal fazla para istemem diye ama bazen insana esio iste. Rabbim gordugumuzden eksik etmesin hicbirimizi en zoru bu olur yoksa.

böyle zamanlarda en güzeli sahip olduklarına sahip olmak isteyenleri düşünmek.şu kk da ne kadar çok evlat hasreti ile yanan var değil mi bak çok şükür senin bir evladın var.sen de zor kavuşmussun o zamanlarını bi anımsa suan ne isterdin daha rahat yaşamak mı evladını mı? evladını değil mi ? demek ki insanoğlu neyi eksikse onu istiyor, hiçbir zaman eksiği bitmiyor ,ben mesela evimiz yok arabamız da yok çocuğumuz da yok, şuan en çok anne olmak istiyorum oldum diyelim yeter der miyim 1 de arabamız olsun yok bi de ev olsun sonu gelmez ki... en iyisi sahip olduklarına sükretmek...

Aslinda en buyuk duamdi fazla mal fazla para istemem diye ama bazen insana esio iste. Rabbim gordugumuzden eksik etmesin hicbirimizi en zoru bu olur yoksa.
duan kabul olmuş demek ki hesabını veremeyeceksek vermesin Rabbim mal da mülk de..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…