- 25 Ekim 2017
- 4.070
- 6.679
- 73
- Konu Sahibi Dil-i bitab
-
- #3.101
Noldu misimSen şimdide burdamısın arkadaşımm
Iste tamda bunlari duymak icin yazdim. Cok tesekkur ederim.. insan nekadar bilincinde olsada bir baskasinin agzindan okumak daha iyi gelioo.. eski konularima bakarsan anlarsin ne cok istedigimi oglumu. Bazen diorum iyiki acmisim o konulaei . Suan ogluma kizinca o konulari acip okuyorum. Hemn silkeleniyorum.böyle zamanlarda en güzeli sahip olduklarına sahip olmak isteyenleri düşünmek.şu kk da ne kadar çok evlat hasreti ile yanan var değil mi bak çok şükür senin bir evladın var.sen de zor kavuşmussun o zamanlarını bi anımsa suan ne isterdin daha rahat yaşamak mı evladını mı? evladını değil mi ? demek ki insanoğlu neyi eksikse onu istiyor, hiçbir zaman eksiği bitmiyor ,ben mesela evimiz yok arabamız da yok çocuğumuz da yok, şuan en çok anne olmak istiyorum oldum diyelim yeter der miyim 1 de arabamız olsun yok bi de ev olsun sonu gelmez ki... en iyisi sahip olduklarına sükretmek...
Hayir hayir. Cok iyi oluo duymak. Gercekten tesekkur ederim. Cunku bilincli olarak yazdim. Yablis hissettigimi biliyordum ama duygularima engel olamiordum. Tamda istedigim byydu. Tokat gibi cevaplar.Oyle oyle :)) sen boyle sorunca kendimi hesaba cektim bi an kusura bakma :)(
Gıı clamatis sayfasındaydı biri onun konusu yüzünden banlandııNoldu misim
Hosbuldum canimHoşgeldin canımmm
Sen sorunca hersey bir bir gecti inan ki.. dunyaya olan meylim gozumun onune geldi.. Allah tan istedigim Allah icin ne harcadigim? Istediigim kadar verebildimmi? Allah bize hidayet etsin.. Allah gonlune de genislik versin canim. Ölümü hatirla tevhid cek.. mezarin altindakilerde nelerr istedilerr..Hayir hayir. Cok iyi oluo duymak. Gercekten tesekkur ederim. Cunku bilincli olarak yazdim. Yablis hissettigimi biliyordum ama duygularima engel olamiordum. Tamda istedigim byydu. Tokat gibi cevaplar.
Varrrrr hoşgeldinnnnBizede yer varmı
ne demek ben teşekkür ederim sayende biz de kendimizi silkeledik... aynen öyle bazen bilmek yetmiyo...Iste tamda bunlari duymak icin yazdim. Cok tesekkur ederim.. insan nekadar bilincinde olsada bir baskasinin agzindan okumak daha iyi gelioo.. eski konularima bakarsan anlarsin ne cok istedigimi oglumu. Bazen diorum iyiki acmisim o konulaei . Suan ogluma kizinca o konulari acip okuyorum. Hemn silkeleniyorum.
Ooo muhtesem bi kissa. . Kizlar topiginizi cok sevdim. Cok hossunuz gerckten.ÇOK İYİ BİLDİĞİMİZ BİR KISSA AMA HATIRLAMAKTAN ZARAR GELMEZ
BİR HAMAL HİKAYESİ: "İPİN HESABINI VER!"
Zengin bir adam ölümden ve kabirde yalnız kalmaktan çok korkuyormuş. "Öldüğüm geceyi kim kabre girerek sabaha kadar benimle birlikte geçirirse servetimin yarısını ona bağışlayacağım" diye vasiyet etmiş. Adam ölünce vasiyeti üzerine "Kim onunla birlikte kabre girmek ister?" diye soruşturmuşlar. Kimse çıkmamış.
Nihayet bir hamal: "Benim sadece bir ipim var, kaybedecek bir şeyim yok. Sabaha kadar durursam zengin olurum." diye düşünerek kabul etmiş.
Vefat eden zengin ile birlikte defnetmişler. Sorgu sual melekleri gelmiş. Bakmışlar kabirde bir ölü, bir canlı var. "Nasıl olsa bu ölü elimizde... Biz şu canlı olandan başlayalım" demişler ve hamalı sorgulamaya başlamışlar.
"O ip kimin? Nereden aldın? Niye aldın? Nasıl aldın? Nerelerde kullandın? Kazancını nerelerde harcadın?" Sabaha kadar sorgu sual devam etmiş, adamın hesabı bitmemiş. Sabahleyin kabirden çıkmış. "Tamam, servetin yarısı senin" demişler.
"Aman" demiş hamal "İstemem, kalsın.. Ben, sabaha kadar bir ipin hesabını veremedim. O kadar servetin hesabını nasıl veririm?"
"Kıssadan Hisse: Helal ve doğru işlerde kullanılan her nimet karşılığında zikir, fikir ve şükür ister ki bu da sahibini kurtuluşa götürür. Ama haram ise sahibine bela üstüne bela olur.."
Ben en cokda hergun goruyorum duyuyorum yuruyebiliyorum vs . vs. diye sukur ederim canim en buyuk zenginlik gercekten bu hastanelerde evlerde nice hastalar var bi yudum suya hasret insanlar var .Bosver be canim borcda biter Allahin izniyle fazlasini da hayirlisindan isteIste tamda bunlari duymak icin yazdim. Cok tesekkur ederim.. insan nekadar bilincinde olsada bir baskasinin agzindan okumak daha iyi gelioo.. eski konularima bakarsan anlarsin ne cok istedigimi oglumu. Bazen diorum iyiki acmisim o konulaei . Suan ogluma kizinca o konulari acip okuyorum. Hemn silkeleniyorum.
Bense kendimi tanıtim yaş 23 6senelik evliyim çocuk yokk istanbulda oturimmmHosbuldum canim
biz azcık küçülürsek var canımBizede yer varmı
Aa niye ne soylediki kotu seyler miGıı clamatis sayfasındaydı biri onun konusu yüzünden banlandıı
Kesinlikle oyle. Sezeryan oldugum dönem tek istedigim eskisi gibi rahat yurumek rahat uyumakti. En buyuk servet saglik. Insanin tirnagi tasa degmeden anlamioBen en cokda hergun goruyorum duyuyorum yuruyebiliyorum vs . vs. diye sukur ederim canim en buyuk zenginlik gercekten bu hastanelerde evlerde nice hastalar var bi yudum suya hasret insanlar var .Bosver be canim borcda biter Allahin izniyle fazlasini da hayirlisindan iste
Gel gel saka yaptim. Emojine hitaben dedimKahve var alırmısın :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?