Canım çok sıkkın. dedikodumu yapıyorlarmışş......

kucukpisi

Hayata inat gülümse...
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2011
7.563
4.577
448
rahatsızlığım olduğunu iş yerinde sıkıntı çektiğimi daha önce yazmıştım...

en son rahatsızlığımda iş yerime ambulans geldi. ambulansta tedavim yapıldı. yanımda bölüm arkadaşı vardı.... sonra ambulanstaki doktor iş yerine çıkmamam gerektiğini açık havada oturmamı söyledi. bende eşyalarımı aldım. bir pastanenin bahçesine gittim. görümcemi bekledim eve götürsün beni ve açık hava olduğu için. iş yerinden bir başka bayanıda orada kahvaltı yaparken gördüm.

bu olay ramazanda oldu. şimdi duydum ki. biri benim rahatsız olmadığımı pastanede günümü gün ettiğimi söylemiş.. bölüm müdürü de inanmış. şimdi benim buradan gitmem için psikolojik baskı uyguluyorlar.. halbuki kendileri biliyordu o gün ambulans geldiğini, ayrıca yanımdaki bayan da doktordan bizzat duydu. doktorun açık havada otur dediğini... şimdi arkamdan iş çevriliyor...

o kadar moralim bozuk ki.. Allah şahit her yaşadığıma. vicdanım rahat. ancak insanlar çok kötü canımı sıkıyorlar...

iş yerinden yazdığım için. forumdan çıkış yaptımış gibi olacağım. ziyaretçi olarak görüp giriş yapıp devam ederim.. birde buraya yazdığımı görmesinler....

Önceki konunuzu okumadım ama eğer sağlık sebeplerinizden dolayı çok sık izin kullanma durumunuz varsa iş veren, personeli kendi çıkarmak istemediği için bezdirme politikası uygulayabiliyor maalesef.
Ben sizin yerinizde olsam bölüm müdürüne durumu ve doktorun söylediklerini anlatırdım. Milletin dolduruşuna gelmiş olabilir çünkü.

Çok kötü bir durum zorunuza gitmesi sinir olmanız çok normal hiç kafanıza takmayın herkes yaptıgıyla kalır size inananda inanır gerisi herkesin bilecegi iş siz kendinizi biliyorsanız gerisini boşverinMüdürünüze açıklama yapın yeterli durum bu diye sonrasını kendi bilir.ah insanlarımız dedikodu ya da birinin kötülügünü istemek olsun ellerinden geleni yapar Rabbim vicdan versin biraz şu gereksiz boş yaşayan insanlara

Son düzenleme:

astım hastasıyım. evet son zamanlarda sık rahatsızlandım. ve kamudayım. işten çıkaramaz. ancak bıktırıp başka yere göndermeyi düşünüyorlarmış.. ayrıca olay ramazanda oldu. baya uzun zaman önce. şimdi söylesem bana anlatan kişinin başını yakarım.
hergün yeni birşeyler öğrenmekten bıktım. bende sevmiyorum gitmek istiyorum ancak şef başka bu durumu anlatan kişi başka anlattı... kimseye güvenme dedi. kuyunu kazıyorlar dedi...

ayrıca kahvaltı eden kişiye sormamışlar mı orada ne işin vardı diye.... oda canımı sıkıyor...

Son düzenleme:

Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın... kpssye çalışanlar varsa aranızda atanayım ne olursa olsun demesinler hayırlısını istesinler....

sizce beni sürmeden kendim mi gitsem bi yerlere.... kafam okadar karışık ki...

taksit taksit aklıma birşeyler geliyor.. buradaki bazı kişiler alışverişlerini bile mesai saatlerinde yapabiliyorlar. ben öle birşeyi yapmıyacağım halde çamur atılıyor. en sıkıldığım konu bu. ben hakgeçmesin diye yerimden kımıldamıyorum. iş verilirse sallamayıp hemen yaparım. kurumun kağıdını telefonunu bile kullanmam... olması gerekenler yanlış anlaşılmasın.

Cadı kazanına benzeyen ortamlarda çalışmak zordur ve sağlam sinirler gerektirir bilirim. Şu anda sizin kulağınıza gelen sözlerin ne kadarı doğru belirsiz bu nedenle de bu boşlukları insan kendisi doldurmaya çalışıyor ki o da başka bir yanlışı doğurur.
Ben sizin yerinizde olsam bundan sonra sizin hakkınızda yapılan bütün dedikodulara kulaklarımı tıkardım, uygulaması çok zor bir tavsiye verdiğimin farkındayım ama huzurunuz için bunu yapmak zorundasınız, bir de özellikle şu son dönemlerde fazla göze batmamak için çok çok acil bir ihtiyaç olmadığı müddetçe izin kullanmamaya çalışın bence. Bu arada sohbet ortamında falan müdürünüze o günkü olayları ve doktorun tavsiyesini laf arasında sıkıştırabilseniz güzel olurdu :)

Amin.Belkide düşündügünüz gibi değil durum şuan duyduklarınız bile yalan olabilir kime güvenecegini bilemiyor insan belkide çekip gitmeniz için yapılan bir oyundur bilemezsiniz bence o kadarda kolay degildir göndermek bezdirmek sağlam durun siz arada laf sokarak anlatmaya çalışsanız durumu en azından belki sizin haklı oldugunuzu düşünecektir dolduruşa getiriyor olabilirler müdürü sizde bazı durumları laf sokarak yapsanız direk anlatmaya çekinirseniz üzerinden zaman geçmiş diye laf arasından söyleyebilirsiniz bazı şeyleri ucundan kıyısından belki anlamasına yardımcı olabilirsiniz.Öyle birbirini çekemeyen yerlerde çalışmakta zordur sizi anlıyorum insan insanlarla ugraşmaktan yoruluyor bir müddet sonra

Son düzenleme:
mobbing miydi,neydi? hukuksal olarak bi yerlere başvuramıyor musun ? aa çok ayıp , hasta bi çalışan yani sanki her memur işini tam yapıyor da,hastaya böyle baskılar yapıyorlar.çok ayıp.gidin bence müdürünüzle tatlı bir dille anlatmaya çalışın haa hala sert mi alttan alta mobbingi duyurmaya çalışın? ay çok sinirlendim . takmayın dicem de insanın zoruna gider bilemiyorum bilemiyorum ama ben olsam konuşmaktan çekinmezdim maden sen rahatsız ediliyosun bırak onlar da rahatsız olsunlar.Hem memurlukta rapor alma var izninde var onlara neymiş allala paranı sanki onlar veriyor.

ben gereksiz hiç izin almadım. rahatsızlandığımda aldım. gene rahatsızlanabilirim hastalık bu bilmiyorum ki.. ben izin aldığımda hep rahatsızdım.. sadece kendim için bir yıl boyunca yıllık izinimden 4 gün kullandım... diğerleri hastalığıma gitti... isteyerekte rapor almadım doktorlar halime acıyıp rapor verdiler...

müdüre söylerim.. laf arasında. ama onlar benim arkamdaymış gibi davranıyorlar. biri bölüm şefi öle söyledi. il müdürü seni başka yere vermek istiyormuş biz istemiyoruz dedi. kime inanacağım...

aslında şimdiki söyleyen insanın güvenilir olduğunu düşünüyorum. bana söz söylemeden dolap döndürüyorlar.. yerime başka biri bile geldi. yani beni göndermeden önce birisini vermişler...

gerçekten hastalığımla mı uğraşsam bunlarla mı bilemedim. memurun biriside kanserdi sürekli rapor alıyordu ona bile emekli olsa ya diye konuşuyorlardı.. size ne değilmi.. sonuçta yasalarda yönetmeliklerde var bu haklar. ama insanlar çok kötü...

ben şimdiye kadar 32 gün rapor 10 gün yıllık izin kullandım... hakkım dışında birşey kullanmadım ben.. millet gezip tozuyor hasta olan ben sıkıntı yaşıyorum... adil değil hiçç....

Pastaneye gitmeden önce Müdürden izin alsan daha iyi olmazmıydı yada şefinden . en azından telefonla haberdar etmeliydin bence. tamam ambulas gelmiş görmüşler ama doktor onlara değil sana söylemiş açık havaya çık diye .

yanımda aynı büroda çalıştığım bayanda vardı. doktor söylerken.. açık hava çık dediğinde... yukarı çıktım işe ben gidiyorum doktor açık havada dur, burada durma dedi dedim. izin aldım zaten.

ama pastaneye gitmeye dışarıdayken karar verdim. görümcemi çağırdım yanıma, rahatsızlandım ben şuraya giriyorum gel birlikte eve döneriz dedim. onlarda geldiler.. tek başıma evde durmaktan korktum. tekrar rahatsızlanırsam evden hastaneye tek başıma gidemem diye onu çağırdım... öle oldu

madem izninide almışsın neden hala üstüne geliyorlar. bence ne yaparlarsa yapsınlar umursama . onlarda 3 gün gelri üstüne baktılar sağlam duruyon vazgeçerler.

Son düzenleme:
aslında şimdiki söyleyen insanın güvenilir olduğunu düşünüyorum. bana söz söylemeden dolap döndürüyorlar.. yerime başka biri bile geldi. yani beni göndermeden önce birisini vermişler...

İnsan böyle oyunlarada katlanamıyor ne kadar basit hareketler bunlar ya bunalttıysa bu durum ugraşmak istemiyorsanız ya gittigi yere kadar sürdürün ya da kendiniz başka yere geçin

madem izninide almışsın neden hala üstüne geliyorlar. bence ne yaparlarsa yapsınlar umursama . onlarda 3 gün gelri üstüne baktılar sağlam duruyon vazgeçerler.

bende onu anlamıyorum zaten.. geçmiş günde yaşadığım sağda solda konuşulur olmuş. ki onlarında haberleri varken... işimden soğuttular..

aynı yerde çalıştığım oda arkadaşım beni istemiyor. sık rahatsızlanıyormuşum yanlız kalıyormuş. gezmeye gidebilirmiş ama ben rahatsız olduğum için gezemiyormuş.. sağda solda konuşuyor.. ayrıca ben her rahatszılığım sonunde hep izin alıp gitti... inadına...

İnsan böyle oyunlarada katlanamıyor ne kadar basit hareketler bunlar ya bunalttıysa bu durum ugraşmak istemiyorsanız ya gittigi yere kadar sürdürün ya da kendiniz başka yere geçin

o kadar doluyum ki anlatamam... yanımdaki bayan bir sürü şey söyledi geçen pazartesi. en sonunda dayanamadım. senin astım olmıyacağın kesin mi dedim... eşime anlattım akşam oda çok kızıp beddua etti. ben aslında sevmem bedduayı ama az kaldı.

bunları bana diğen bayanda pazarını marketini mesai saatinde yapar. sigara içmeye kafeye gider... öledir..

ne derlerse desin takma onları..Umursamaz görün.İşini yap, dürüstlüğünden asla ödün verme gerisini Allaha bırak..
laflarıyla seni ezdiklerini hissettikleri anda daha cok yüklenirler. Güçlü olmana bak..Güçlü görünmeye çalış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…