ben de egede yaşadım baya ordan kaldı belki de şimdi farkettim :) görüşmeyi düşünmüyorum ben de kesinlikle ama bana söylediği sözler çok ağrıma gitti kitabı almama gerek yokmuş o zaten çocuğunu takip ediyomuş zarar vermesine izin vermezmiş hayırı öğrenmesi gerekmiyor mu dediğimde senin demene gerek yok ben çocuğuma öğretirim gerekeni seni ilgilendirmez dedi
Cevap vermeyin derim. Valla bende misafirliğe gittiğimde koltuktan kalkmaya korkardım annem bi kaşlarını çatardı wc bile gidemezdik. Dünyada tek ona yapılmış bişey değil yani. Bence daha az görüşün ayıp yani misafirliğe gelmiş bide eleştiri yapıyor kadın.şimdi tekrar mesaj attı çocuğu konusunda çok hassasmış ve kendisi zor şartlarda büyümüş yokluk içinde amcalarına giderlermiş neyle oynasalar ellerinden alırmış bu onu çok etkilemiş ve çocuğunun etkilenmemesi için elinden geleni yapıyormuş
O kişiyi bir daha görürsen ölü taklidi yap.5 aylık bir bebeğim var ona örümcek aldım bu arada iki arkadaşım akşam oturmaya geldiler ikisininde 1 er çocuğu var ben de yemek hazırlıyordum mutfakta gelip bana bu örümcek kaç kiloya kadar taşır dedi ben de tam bilmiyorum 9 muydu 13 müydü ne diye cevap verdim sonra kendisi örümceği alıp bebeğimin odasına koydu velhasıl oturduk ettik oğlu kitaplıktaki eşimin kitaplarını alıp oynamak için odaya götürüyordu ben de görünce çocuğa bebeğim onlar oyuncak değil hadi gel yerine koyalım sen oyuncaklarla oyna deyip çocukla beraber yerine koydum ertesi gün diğer arkadaşım bana mesaj atıp bana kırıldıklarını söyledi örümcek için 9 kilo demem çocuklarınız kullanamaz anlamına gelmiş ben de gerekli cevabı verdim sonra bana kitap konusunu söyledi onları çocuğundan almam gelişimi ve karakterine etki ediyormuş ben de kızıp dövmedim ki güzel bir şekilde anlatıp yerine koyduğumuzu söyledim kızıp dövemezsin zaten ne haddine dedi bana ki ben asla çocuklara karışmayan biriyim gelen arkadaşım rahatca gelip rahat otursun diye biz mutfakta otururuz çocuklar oturma odasında bir defa da gidip bakmam çocuklar ne yapıyor diye anlayacağınız bana gönül koydu kötü bişey yapmamama rağmen bu arkadaşa nasıl bir tutum sergilemeliyim
Ben sizi haklı buldum. Annesi daha önce müdahale etmeliydi ki o zaman böyle bir şey yaşanmazdı. Kendisi çocuğu özgür bırakın olayını yanlış anlamış. Üniversitedeki hocamız bir gün ders anlatırken çocuğumuzu serbest bırakmamız gerektiğini söylemişti. "Madem vazon değerli çocuğun görmeyeceği bir yere kaldır" demişti. "Çocuğa dokunma deme!" Doğal olarak ben de dedim ki "Hocam çocuk hayırı da bilmeli. Nasıl öğrenecek? Nereye kadar gidecek bu özgürlük?" Hocamız cevap verdi "Özgürlüğü başkasının evinde son bulacak. Hayır anneciğim, burası bizim evimiz değil."
Demek istediğim dokunmasını istememiş olabilirsiniz, kendinizi ifade etmeniz suç değil, üslup önemli olan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?