Eee
Ailen zorla evlendirmiş kızı
Öbürü olmasın bu olsun demişler
Madem maddi durum iyi destek olun hayat standardını yükseltin
Gerekiyorsa aylık maaş gibi bir şey versin baban
Eşini istemiyorsa da boşanıp gelsin destek olun ona
Nerden tutsam elimde kalıyor.
Babam çok iyi harika fedakar bir insandır ama annem bencil sahip çıkmıyor lafta süper ama icraatı sıfır yani bu hep böyleydi halada değişmedi
O zaman annenize baskı yapın
Emrivaki yapın x e hediye al vs deyin
Bu gidişle Cidde'n ileri boyutta hasta olur sevdiği ile olamamış bir de maddi sıkıntı boğulur o hayatta
O kadar maddi gücü yerinde bi aileyseniz kardeşinize yardım edin madem.Evlenince kızların aileyle ilişkisi kesilmiyor neticede.Babanız o kadar yufka yürekliyse şimdiye yardım etmesi gerekirdi zaten ne alakası var konunun annenizle?Gerekirse açık açık konuşun anne babanızla.Ben sefil bi hayat sürerken abilerimin eşi rahat bi hayat sürse ve ben sadece kadın olduğum için bu hayatta hakkım yokmuş gibi davranılsa benim de cinlerim tepeme çıkardı yalan yok.
Madem babanızın durumu o kadar iyiydi kardeşinize bir hak vermedi mi? Ailenin durumu iyiyse evlatlarının sefalet içinde yaşaması bana çok mantıksız ve adaletsiz geliyor. Yeri geliyor her gün hayvanlar için yemek koyuyoruz dışarı, barınak yapıyoruz, insan neden kendi öz evladı için elindeki imkanı kullanmaz?
Bi de maddi durum o kadar iyiyken neden bir birikim yapmadi geleceği için? Bu birikim iş olur meslek olur. ?
Aile olarak, birini sevdi doye baskasiyla cezalandirmissiniz resmen. Bu kadar kotuyse mutlu degilse cekin alin kardesinizi ordan. Anneniz kabul etmiyorsa babaniz var abileriniz varmis ve durumunuz da gayet iyiymis.
Anneniz eve kabul etmiyorsa babaniz baska bir ev tutup kizini rahat ettirsin madem.
Tek bencil olan anneniz degil sanki.
gelinlerin ne haddine düşmüş adamın kızına ettiği yardıma karışmak? haddini bildirin siz de.Ya babam ihtiyaçlarını karşılıyor harçlık veriyor.
Ama karşı tarafda rahatsz olur birde bizim nalet olasıca örf adet lerimze öyle şeyler ters bu sefer gelinler çıngar çıkarır adım gbi biliyorum.
Ya babam ihtiyaçlarını karşılıyor harçlık veriyor.
Ama karşı tarafda rahatsz olur birde bizim nalet olasıca örf adet lerimze öyle şeyler ters bu sefer gelinler çıngar çıkarır adım gbi biliyorum.
Ya babam ihtiyaçlarını karşılıyor harçlık veriyor.
Hangi şehirdesiniz böyle örf duymadım geline nerde laf söylemek düşüyor hangi şehirmiş merak ettim doğrusu
Annenin zihniyeti o kadar iğrenç ki kendi doğurduğunu kenara itiyor. Yazıklar olsun madem öyle neden doğurmuş acaba? Hem gelinler başkası değil mi ki kızının rızkını yiyor? Pes.Şimdi söylüyeceğim inanmıycaksınız ay hatırladıkça annemden nefret ediyorum.
Babam gecenlerde bir miktar para vermiş heralde.
Annem arıyor bana baban çalışıyır benim torunlarımın rızkını gidip bsşkalarına veriyor damadından bahsediyor.
Açtım ağzımı yumdum gözümü bencilliğini siz düşünün artık.
Abilerimde babamda destek oluyor
Karşı taraf neden rahatsız olacak ki! Babanız malı mülkü varsa hayattayken kardeşler arasında eşit şekilde dağıtabilir. Miras haktır derler.Ayrıca bazı yörelerde kıza miras verilmez her şey erkelere verilir.Yoksa sizde de mi öyle!!!Bir tanıdığımız kendi kardeşleriyle mahkemelik,ailenin kızları birleşip erkeklere miras davası açmışlar.Şu çağda zihniyete bakın!
Ne münasebet yahu.Koskoca aileniz gelinlerin ağzına mı bakıyor.Madem sözler tutulmadı kadın bu derece psikolojisini bozana kadar çekip alsaydınız kardeşinizi oradan.Kimse kusura bakmasın ama ben davul bile dengi dengine fikrini savunanlardanım.Bu şekilde kardeşiniz körkütük aşık bile mutlu olamazdı zaten.Ya babam ihtiyaçlarını karşılıyor harçlık veriyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?