Canım Kardeşim içimi dağlıyor.Ne yapsam:(

Nerden tutsam elimde kalıyor.
Babam çok iyi harika fedakar bir insandır ama annem bencil sahip çıkmıyor lafta süper ama icraatı sıfır yani bu hep böyleydi halada değişmedi

Nerden tutsam elimde kalıyor.
Babam çok iyi harika fedakar bir insandır ama annem bencil sahip çıkmıyor lafta süper ama icraatı sıfır yani bu hep böyleydi halada değişmedi

O zaman annenize baskı yapın

Emrivaki yapın x e hediye al vs deyin

Bu gidişle Cidde'n ileri boyutta hasta olur sevdiği ile olamamış bir de maddi sıkıntı boğulur o hayatta

O zaman annenize baskı yapın

Emrivaki yapın x e hediye al vs deyin

Bu gidişle Cidde'n ileri boyutta hasta olur sevdiği ile olamamış bir de maddi sıkıntı boğulur o hayatta

Söylüyorum tartışıyorum anlamıyor gerçkten bencil anlamıyor.

O kadar maddi gücü yerinde bi aileyseniz kardeşinize yardım edin madem.Evlenince kızların aileyle ilişkisi kesilmiyor neticede.Babanız o kadar yufka yürekliyse şimdiye yardım etmesi gerekirdi zaten ne alakası var konunun annenizle?Gerekirse açık açık konuşun anne babanızla.Ben sefil bi hayat sürerken abilerimin eşi rahat bi hayat sürse ve ben sadece kadın olduğum için bu hayatta hakkım yokmuş gibi davranılsa benim de cinlerim tepeme çıkardı yalan yok.

Madem babanızın durumu o kadar iyiydi kardeşinize bir hak vermedi mi? Ailenin durumu iyiyse evlatlarının sefalet içinde yaşaması bana çok mantıksız ve adaletsiz geliyor. Yeri geliyor her gün hayvanlar için yemek koyuyoruz dışarı, barınak yapıyoruz, insan neden kendi öz evladı için elindeki imkanı kullanmaz?
Bi de maddi durum o kadar iyiyken neden bir birikim yapmadi geleceği için? Bu birikim iş olur meslek olur. ?

Aile olarak, birini sevdi doye baskasiyla cezalandirmissiniz resmen. Bu kadar kotuyse mutlu degilse cekin alin kardesinizi ordan. Anneniz kabul etmiyorsa babaniz var abileriniz varmis ve durumunuz da gayet iyiymis.
Anneniz eve kabul etmiyorsa babaniz baska bir ev tutup kizini rahat ettirsin madem.
Tek bencil olan anneniz degil sanki.

Ya babam ihtiyaçlarını karşılıyor harçlık veriyor.
Ama karşı tarafda rahatsz olur birde bizim nalet olasıca örf adet lerimze öyle şeyler ters bu sefer gelinler çıngar çıkarır adım gbi biliyorum.

Yani kızın başına gelmeyen kalmamış. Aşık olduğuna kavuşamamış, evlendirildini adam yalancı ve beşparasız çıkmış, korunduğu halde hamile kalmış yakında bu kadar dertten hastalanır bu kız anneniz görmüyor mu acaba yoksa sözde annelerden mi....

e madem sizin babanızın durumu çok iyi neden kızına yardım etmiyor? evlendi diye illa kocası mı yapmalı bi şeyleri? babanız yardım etsin, madem o kadar lüks yaşayabiliyordunuz baba evinde, kızını güzel bi eve oturtsun, bi de iş bulsun kızına.
ben anlamıyorum benim durumum iyiyse, benim çocuğum isterse evlensin çoluk çocuğa karışsın yine de hala benim evladımdır o. elimi üzerinden çekmem. kendi ayakları üstünde durabilsin, hayat standartını yükseltebilsin diye yardım ederim.

Kardesiniz esini seviyorsa maddesel seyler icin kendini bu denli yipratmamali.
Mesela benim maddi durumum olmasa ise girerim elimden geldigince evimi duzerim.

Elbette herkes iyi guzel evlerde oturmak ister ama en onemli olan o evin icinde huzurlu saglikli yasamak sevdikleri ile.

Babaniz destek olmak istese anneniz nasil engel olabilecek onu da anlamadim.Annenden gizli de pek ala yardim edebilir kizina.

Şimdi söylüyeceğim inanmıycaksınız ay hatırladıkça annemden nefret ediyorum.
Babam gecenlerde bir miktar para vermiş heralde.
Annem arıyor bana baban çalışıyır benim torunlarımın rızkını gidip bsşkalarına veriyor damadından bahsediyor.

Açtım ağzımı yumdum gözümü bencilliğini siz düşünün artık.

Abilerimde babamda destek oluyor

gelinlerin ne haddine düşmüş adamın kızına ettiği yardıma karışmak? haddini bildirin siz de.

Hangi şehirdesiniz böyle örf duymadım geline nerde laf söylemek düşüyor hangi şehirmiş merak ettim doğrusu

Gelinlere ne oluyor hayirdir. Bi kere sizin nasil vicdaniniz el veriyor. Ben ogretmen maasiyla geciniyorum esimin kazanci gelgitli oluyor. O kadar borcum bilmem neyim var, yemek yerken acaba ogrenci olan kardesim bugun ne yedi diyorum. Ablam ve yegenlerim bu yediklerimden yiyebildi mi diye dusunuyorum..

Karşı taraf neden rahatsız olacak ki! Babanız malı mülkü varsa hayattayken kardeşler arasında eşit şekilde dağıtabilir. Miras haktır derler.Ayrıca bazı yörelerde kıza miras verilmez her şey erkelere verilir.Yoksa sizde de mi öyle!!!Bir tanıdığımız kendi kardeşleriyle mahkemelik,ailenin kızları birleşip erkeklere miras davası açmışlar.Şu çağda zihniyete bakın!

Annenin zihniyeti o kadar iğrenç ki kendi doğurduğunu kenara itiyor. Yazıklar olsun madem öyle neden doğurmuş acaba? Hem gelinler başkası değil mi ki kızının rızkını yiyor? Pes.
Benim ablam evlendikten sonra eniştem işsiz kaldı annem onların 1 yıl geçineceği parayı kendinden kısıp onlara verdi. Biz hep elimiz dolu dolu sürekli gittik her şeylerini aldık ettik. Evlat olmak kardeş olmak böyle bir şey ama bazıları kıymet bilmiyor işte.

Ahhh işte ahhh aynen öylee kızların hiç bi hakkı yok

Ne münasebet yahu.Koskoca aileniz gelinlerin ağzına mı bakıyor.Madem sözler tutulmadı kadın bu derece psikolojisini bozana kadar çekip alsaydınız kardeşinizi oradan.Kimse kusura bakmasın ama ben davul bile dengi dengine fikrini savunanlardanım.Bu şekilde kardeşiniz körkütük aşık bile mutlu olamazdı zaten.

Çok pasifsiniz kusura bakmayın.Kardeşime üzülüyorum fotoğraf atmıyorum demek yerine ortalığı ayağa kaldırırım ben olsam gelinler de kim yani.Üzülmek fotoğraf koymamakla olmaz siz koymasanız başkasından görecek.Yazık üzüldüm ya mahfetmiş aileniz kızın hayatını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…