- 28 Aralık 2016
- 1.861
- 4.712
- 133
- 40
Annenin zihniyeti o kadar iğrenç ki kendi doğurduğunu kenara itiyor. Yazıklar olsun madem öyle neden doğurmuş acaba? Hem gelinler başkası değil mi ki kızının rızkını yiyor? Pes.
Benim ablam evlendikten sonra eniştem işsiz kaldı annem onların 1 yıl geçineceği parayı kendinden kısıp onlara verdi. Biz hep elimiz dolu dolu sürekli gittik her şeylerini aldık ettik. Evlat olmak kardeş olmak böyle bir şey ama bazıları kıymet bilmiyor işte.
Güneydoğu
İçimi dağladın be arkadaşım.
Annem hep öyleydi varlık içinde yokluk çeltik duygusal menevi daha çok biz nasıl olsa kızız gidicez gözüyle baktı .
Varı yoğu oğulları annemin yaptıkları ile ilgili konu açsam yok artık dersiniz inanmazsınız
Ahhh işte ahhh aynen öylee kızların hiç bi hakkı yok
Ne münasebet yahu.Koskoca aileniz gelinlerin ağzına mı bakıyor.Madem sözler tutulmadı kadın bu derece psikolojisini bozana kadar çekip alsaydınız kardeşinizi oradan.Kimse kusura bakmasın ama ben davul bile dengi dengine fikrini savunanlardanım.Bu şekilde kardeşiniz körkütük aşık bile mutlu olamazdı zaten.
Çok pasifsiniz kusura bakmayın.Kardeşime üzülüyorum fotoğraf atmıyorum demek yerine ortalığı ayağa kaldırırım ben olsam gelinler de kim yani.Üzülmek fotoğraf koymamakla olmaz siz koymasanız başkasından görecek.Yazık üzüldüm ya mahfetmiş aileniz kızın hayatını
Tamam kizlarin babanin mirasinda hakki belki yok da baban hayattayken o mirasa girmez ki. Kizina yardim edecek hepsi bu. Bence ailece bencilsiniz kusura bakmayin. Guneydoguda bildigim bircok sehirde de kizlarinin bu durumda olmasini istemez aileler.
Konunun fake oldugunu dusunmeye basladim
Ee madem mutfak dolabı bile yok evinde babanlar bi ev ayarlasın durumları da iyimiş madem..Kızlar merhaba direk konuya giriyorum...
Şimdi baba evinde maddi olanaklarımız oldukça iyiydi.
Yediği önünde yemediği arkanda tabiri bizim için gecerliydi şükür.
Yani bolluk bereket içinde çoçukluk gençlik geçirdik.
Tatiller yazlıklar en lüks arabalar ay neysr ben örnek verdikçe yanlış anlaşılıcam sadece doğru anlaşılmak istediğimden bu ayrıntılar.
Neyse ben evlendim şükür olanaklarım baba evindeki ile birebir olmasada oldukça iyi bin şükür çok şükür.
Ama kızkardeşim offff.
Durumları çok kötü.
Hani giyimi kuşamı çok değişti.
Bi içine kapandı.
Şuan oturmuş oldukları ev de mutfak dolabı bile yok .
Ve kardeşim hiç yediremiyordu bunu söylemiyordu hep polyana idi ama son zamanlarda.
Alttan alttan söylediği laflar çok içime dokunuyorr.
Hani o görüp de üzülmesin diye sosyal medyada foto paylaşamıyorum.
Tabi para oldumu böle olur.
Eşinin kıymetini bil
Yaşadığın hayata şükret gibi cümleler söylüyor çok üzülüyorum.
Misal abi lerimin eşleri ile görüşmüyor bi sorun yokken ortada nedenini sorduğumda.
O hayat benim di
Benim olan herşey şimdi başkalarının kaldıramıyorum fikan dedi.
Ona keza annemlere gitmeyi hiç istemiyor gitse birkaç gün hasta oluyor.
Yada ne bileyim.
Tamamen lafolsun diye söylediğim şeylere çok alınıyor.
Beni beğenmiyorsunda mı böle dedin.
Görümcen napıyor nasıl diyorum.
Offf napcak diyor onlar hakkında konuşmak istemiyor
Ben onu güldürmek içşn bir şeyler söylüyorum diyorki dalga mı geçiosun .kesin dalga geçiosun demi.
Offffff çok içine kapandı bir şeyinide paylaşmıyor napsam ne etsem onu kırmadan nasıl davranabilirim.
Çok üzülüyorummmmm çokk
Profilinizde avukat yazıyor ama değilsiniz sanırım?Ailesi kol kanat germeden de kendini savunabilen bi dünya insan var pasif olmayın kardeşiniz de olmasın.Ailenize de yazıklar olsunSavunamıyorum bile kendimi yazıkşar olsun bana bize offf canım kardeşim ya .
Ahhh anne ahhh biraz kol kanat gerseydin ne olurdu ne ne ne
Ama arabalar falan filan dediniz şimdi de varlık içinde yokluk diyorsunuz anlamadım. ?!
Çok degisikmiş.Aşiret falan durumları mi var?Hem zenginlik hem boyle zorla evlendirme falan doğu taraflarında olur anca.
Çok degisikmiş.Aşiret falan durumları mi var?Hem zenginlik hem boyle zorla evlendirme falan doğu taraflarında olur anca.
Kardeş baş tacıdır. Biraz yardımcı olun maddi olarak. İçine kapanması zamanında ciddiye alınmadığını düşündüğünden olsa gerek. Konuşun paylaşın,onun telinden anlatın .gerçekçi olmasını sağlayın kelimeleri seçmeme zorunda olmadığınızı kardeş olduğunuzu hatırlatın. Madem babanızın imkanları iyi o alsın bir göz ev. Sizler de eşyasını alın Belli ki eşi sağlayamıyor o imkanı. Boşanırsa daha kötü olacak. Yuvasını kurtarmasına yardım edin. Kimbilir sessiz çığlık belki onunki.Kızlar merhaba direk konuya giriyorum...
Şimdi baba evinde maddi olanaklarımız oldukça iyiydi.
Yediği önünde yemediği arkanda tabiri bizim için gecerliydi şükür.
Yani bolluk bereket içinde çoçukluk gençlik geçirdik.
Tatiller yazlıklar en lüks arabalar ay neysr ben örnek verdikçe yanlış anlaşılıcam sadece doğru anlaşılmak istediğimden bu ayrıntılar.
Neyse ben evlendim şükür olanaklarım baba evindeki ile birebir olmasada oldukça iyi bin şükür çok şükür.
Ama kızkardeşim offff.
Durumları çok kötü.
Hani giyimi kuşamı çok değişti.
Bi içine kapandı.
Şuan oturmuş oldukları ev de mutfak dolabı bile yok .
Ve kardeşim hiç yediremiyordu bunu söylemiyordu hep polyana idi ama son zamanlarda.
Alttan alttan söylediği laflar çok içime dokunuyorr.
Hani o görüp de üzülmesin diye sosyal medyada foto paylaşamıyorum.
Tabi para oldumu böle olur.
Eşinin kıymetini bil
Yaşadığın hayata şükret gibi cümleler söylüyor çok üzülüyorum.
Misal abi lerimin eşleri ile görüşmüyor bi sorun yokken ortada nedenini sorduğumda.
O hayat benim di
Benim olan herşey şimdi başkalarının kaldıramıyorum fikan dedi.
Ona keza annemlere gitmeyi hiç istemiyor gitse birkaç gün hasta oluyor.
Yada ne bileyim.
Tamamen lafolsun diye söylediğim şeylere çok alınıyor.
Beni beğenmiyorsunda mı böle dedin.
Görümcen napıyor nasıl diyorum.
Offf napcak diyor onlar hakkında konuşmak istemiyor
Ben onu güldürmek içşn bir şeyler söylüyorum diyorki dalga mı geçiosun .kesin dalga geçiosun demi.
Offffff çok içine kapandı bir şeyinide paylaşmıyor napsam ne etsem onu kırmadan nasıl davranabilirim.
Çok üzülüyorummmmm çokk
Bilmiyorum ama babanizin çok iyi biri olduğunu soylemissiniz.Bu kadar iyi bir adam kızını zorla evlendirmez.Hadi onu yaptı kızının bu kadar yokluk çektiğini bilirken bir dakika bile rahat oturamaz yerinde.Aşiret denmez ama evet doğu ne yazıkki doğu
Profilinizde avukat yazıyor ama değilsiniz sanırım?Ailesi kol kanat germeden de kendini savunabilen bi dünya insan var pasif olmayın kardeşiniz de olmasın.Ailenize de yazıklar olsun
Madem zihniyeti degismiyor degismez ailenizin,kardesiniz gecip gidene aglamayacak herkes aile destegi ile birseylere sahip olmuyor.calisacak kendi yuvasi kendi mutlulugu icin birseyler yapacak.Baska care goremiyorum konusmalarinizdan oturu.Aşiret denmez ama evet doğu ne yazıkki doğu
Yani evet artık devir değişti.Artik doğu tarafları aşiretler falan da bazı değişimlere uğradı.Annelik babalık kardeşlik gönülden olur.Başkalarının koyduğu saçma sapan kurallara uyarak evladına zarar veremez kimse.Ben doguluyum esim guneydogulu. Boyle birsey gormedim de duymadim da. Bencillik bunlarin ailesinde olan birsey. Bir arkadasim var asiretler. Ailesi sevdigi cocukla evlenmesine izin vermiyor yillardir ama kendi istedikleri biriyle de evlendiremiyorlar ve kiza maddi zararlari yok gayet herseylerine yardimcilar.
Ya babam ihtiyaçlarını karşılıyor harçlık veriyor.
Ama karşı tarafda rahatsz olur birde bizim nalet olasıca örf adet lerimze öyle şeyler ters bu sefer gelinler çıngar çıkarır adım gbi biliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?