Canım Kardeşim içimi dağlıyor.Ne yapsam:(

Destek olun
hem maddi hem manevi
öyle oturduğunuz yerden uzulmekle olmuyor işte
aileniz kızın hayatını mahvetmis
bir de bebek var
yine korkunç bir evlilikte kazara bebek vakası
kimse el uzatmazsa kardeşinizin hali hal değil sonunda her şey olur
kendini öldürebilir
birisi tarafından ilgi gosterilip kandirilabilir vs.

Erkek evlatlar için
O adetler gelenekler birgün değişecek
Değişmek zorunda
Kökten değistiremezsenizde ufak bi adim atin
Sen susarsan senin kizin susarsa torunun susarsa hicbirsey degismez
Muslumansaniz acin islam hukukunu okuyun hak hukuktan bahsedin bisey yapin o babayi ikna edin
Zaten istedigine vermemissiniz, binbir vaatle evlendirilmis o da fos cikmis bu kizcagizin o halde herkes az biraz hatasini telafi edecek
Annenizde bi kadin oldugunu unutmasin soyleyin

Bir abim var, her şeyin güzeline sahip olsun diye çırpınıyorum. Annem babam ayrı ve dünyalarında ilk sırada değiliz. Olsun biZ bize sağlık olduğu müddetçe yeteriz. Tüm şartlarımıza kendimiz eşekler gibi çalışarak sahip oluyoruZ. yengem beni bir gün aramasa abimin gönlü olmaz. O kızcağız da beni aramadan durmaz. Babama kalsa onlara destek olmama gönlü razı değil. Engel mi? Asla olamaz . Neyim varsa onlarındır ama lafta değil, gerçekten. Siz kararlı adımınIZı atın. Onlar utansın geri kaldıkları için

Hanımefendiciğim, muhtemelen diğer arkadaşlar da yazmıştır ama. Ağlayıp sızlanmak yerine kardeşinize biraz yardımcı olmayı deneseniz. Muhtemelen aileniz ataerkil bir yapıda diye tahmin ediyorum, erkek evlatları öne atıp kızları geri planda tutan -ki bir anne babanın içine nasıl siner bu da ayrı bir mevzu ama. Sizin durumunuz daha iyi diye tahmin ediyorum, kardeşinizin de gururunu düşünerek bir şeyler yapabilirsiniz. Doğumgünü hediyesi diye mutfak dolaplarını yaptırabilirsiniz, küçük hediyeler alabilirsiniz. Cebine gizlice küçük miktarlarda para bırakabilirsiniz. Yanında olduğunuzu hissettirin, aileniz destek vermiyorsa siz destek verin.

Peki neden kardeşinizin o durumda yaşamasına iZin veriyorsunuz
Durumu belliki iyi değil size söylemeye çekiniyor siz neden görmezden geliyorsunuz
Kardeşinizle konuşup iyi değilsin ne derdin var biz kardeşiz biz aileyiz sen dardaysan ben evimde rahat oturamam diye konuşup ona destek vermiyorsunuz hem maddi hem manevi olarak
Kardeşiniz eşinden çekiniyorsa babanız veya abileriniz gayet düzgünce ifade edip maddi olarak sahip çıkabilirler
Benim kardeşim sıkıntıya düşse Allah korusun malım mülküm feda olsun ona

Maddi gücü varsa ailenizin. Gayrimenkulu de vardır. Atıyorum 2 yerin kirası direk kardeşinizin hesabına yatsın.
Bunu annne babanız kardeşinize borçlu diye düşünüyorum

Babanıza söyleyeyin kardeşinize ev alsın!! Gerçekten o paralar neden hep erkeğe gidiyor!

Şunu farkettim ki kim hangi çözümü önerirse yok öyle değil böyle diyorsunuz. Size ufo ile yardım gönderecek değil ya burdakiler. Rutin olağan çözümler sunacaklar elbet. Çözüm yoksa ne diye açtınız bu konuyu . Ne duymak istiyorsunuz ?? Sizin yapabileceğiniz bişey yok kendinizi suçlu hissetmeyin zaten elinizden geleni yapmışsınız ... mı

Önce annem bencil dedin sonda yuvayı dişi kuş yapar lfı tam annem için dedin anlamadım ben ya

Kardeşinizin durumuna çok üzüldüm hem sevdigine kavuşamamış hemde maddi olarak yüzü gülmemiş içim yandı valla.
Allahım kimseyi gördügünden geri koymasın.
Malesef böyle aileler çok fazla kızları evlendikten sonra yok sayıyolar,damatmı beslicez diye düşünüyolar, alan adam baksın diyolar bu lafları çok duydum malesef.
Babam isi geregi sürekli doguya giderdi ordaki adamlarla sohbet ederlermis senin kaç cocugun var diye sordugunda 3 oglum var kızları evlattan saymıyorum diyenler bile olmuş .
Bircok üye farklı yaklaşmış bu konuya ama malesef bazı anneler bir tane çöp vermek istemiyo kız evlada

Benim malım hakkımda laf edicek gelinin alnını karışlarım birde güney doğuda laf edicek
Aynen öyle bizim bi taraf güneydoğulu gayet de küçük kızkardeşler el üstünde tutulur ayrı (erkek çocukları kayırırlar orası ayrı,abla olanlar yandı zaten ama küçük kız kardeş ne derse odur hep)
Ayrıca maalesef gelinler çeker orada ne çekerse...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…