Alla alla neden boyle olduyki esiyle arasinda problemmi var aileniz destek ciksa ona ev alsalar aslinda maddi durumu iyi diyorsunuz.demekki kaldiramadi bu durumu kabullenemedi sevgi bieyere kadar dedikleri bu olsa gerekKızlar merhaba direk konuya giriyorum...
Şimdi baba evinde maddi olanaklarımız oldukça iyiydi.
Yediği önünde yemediği arkanda tabiri bizim için gecerliydi şükür.
Yani bolluk bereket içinde çoçukluk gençlik geçirdik.
Tatiller yazlıklar en lüks arabalar ay neysr ben örnek verdikçe yanlış anlaşılıcam sadece doğru anlaşılmak istediğimden bu ayrıntılar.
Neyse ben evlendim şükür olanaklarım baba evindeki ile birebir olmasada oldukça iyi bin şükür çok şükür.
Ama kızkardeşim offff.
Durumları çok kötü.
Hani giyimi kuşamı çok değişti.
Bi içine kapandı.
Şuan oturmuş oldukları ev de mutfak dolabı bile yok .
Ve kardeşim hiç yediremiyordu bunu söylemiyordu hep polyana idi ama son zamanlarda.
Alttan alttan söylediği laflar çok içime dokunuyorr.
Hani o görüp de üzülmesin diye sosyal medyada foto paylaşamıyorum.
Tabi para oldumu böle olur.
Eşinin kıymetini bil
Yaşadığın hayata şükret gibi cümleler söylüyor çok üzülüyorum.
Misal abi lerimin eşleri ile görüşmüyor bi sorun yokken ortada nedenini sorduğumda.
O hayat benim di
Benim olan herşey şimdi başkalarının kaldıramıyorum fikan dedi.
Ona keza annemlere gitmeyi hiç istemiyor gitse birkaç gün hasta oluyor.
Yada ne bileyim.
Tamamen lafolsun diye söylediğim şeylere çok alınıyor.
Beni beğenmiyorsunda mı böle dedin.
Görümcen napıyor nasıl diyorum.
Offf napcak diyor onlar hakkında konuşmak istemiyor
Ben onu güldürmek içşn bir şeyler söylüyorum diyorki dalga mı geçiosun .kesin dalga geçiosun demi.
Offffff çok içine kapandı bir şeyinide paylaşmıyor napsam ne etsem onu kırmadan nasıl davranabilirim.
Çok üzülüyorummmmm çokk
Onu atlamisim canim aman Allah ananin babaninda hayirlisini versin yaslaninca da gelinler yuzune bakmaz kizlarina giderlerkız namus belası çünkü.
kaçar diye korkup acele evlendirmişler adı çıkmadan gitsin diye.
Fake diyenler konu yalan diyenler öncelikle lafım size.
Siz eğlenin teoriler kurun diye açmadım bu konuyu inandırıcı gelmediyse yorum yazmayın.
Sen nasıl rahat ediyorsun diyen arkadaşlar ikinci cvb m sze ayrı hatta uç şehirlerdeyiz ailem kardeşim aynı şehirde ben ayrı şehirde yılda bir kere gidebiliyorum.
Ve elimden geleni yapıyorum.
Anneme de sürekli söylüyorum tlfonda ama bencillik ruhuna işlemiş o ne yazıkki vicdan merhamet zerresi yok.bu hali yeni bi durum değil hep böyleydi bilmiyen anlıyamaz tuhaf gelir anlıyorum.
Şöyle düşünün bana düğünümde takı bile takmadı .
Ben senede bir giderim eli boş gitmeye utanırım tatlısını kıyafetlerini yeğenlere yngelere herkese alırum.
Ama annem bunca yıldır ziyaretime gelir bir kere bile çorap dahi almamıştır.
İhtiyacım mı var hayır ama insanın gözü arıyor.
Bu örneği vermemdeki sebep annemin bencilliğini biraz olsun görün.
Abim kredi kartını verir git alışvrriş yap der.
Babam harçlığını verir ihtiyaçlarını karşılar.
Ayrıcaaa oran bir arkafaşda demişki ben de doğuluyum inanmayın söylediklerine gbi birşey yazmış.
Öncelikle bunun insanlığın merhametin vicdanın doğusu batıı olmaz ben doğuluyum demedeim.
Sorulduğu için söyledim.
Elbette ki her doğulu aike böyle değildir.
Eğeli de olabilirsim karadenizli de.
Bunu yöreye bağlamak çok yanlış .
Ama inanın annemin etkisi çok fazlaaaaa
Yaptığı bazı şeyleri yazsam hak verirsinizde.
Bende doğuluyum ayrıca konuya inanmadığını söyleyenlerden biriyim. Aylarca abimlerin evinde kira vermeden oturdum.Aylarca babamın emekli maaşı bendeydi. Ablam kendine ne aldiysa aylarca banada aldı... Turkiyenin iki ucundaydik önceden çocuklarımı bahane edip hep maddi destek oldu... Bir şekilde beraber atlattık... Kardeşlik budur,görün bilin konu sahibi...Fake diyenler konu yalan diyenler öncelikle lafım size.
Siz eğlenin teoriler kurun diye açmadım bu konuyu inandırıcı gelmediyse yorum yazmayın.
Sen nasıl rahat ediyorsun diyen arkadaşlar ikinci cvb m sze ayrı hatta uç şehirlerdeyiz ailem kardeşim aynı şehirde ben ayrı şehirde yılda bir kere gidebiliyorum.
Ve elimden geleni yapıyorum.
Anneme de sürekli söylüyorum tlfonda ama bencillik ruhuna işlemiş o ne yazıkki vicdan merhamet zerresi yok.bu hali yeni bi durum değil hep böyleydi bilmiyen anlıyamaz tuhaf gelir anlıyorum.
Şöyle düşünün bana düğünümde takı bile takmadı .
Ben senede bir giderim eli boş gitmeye utanırım tatlısını kıyafetlerini yeğenlere yngelere herkese alırum.
Ama annem bunca yıldır ziyaretime gelir bir kere bile çorap dahi almamıştır.
İhtiyacım mı var hayır ama insanın gözü arıyor.
Bu örneği vermemdeki sebep annemin bencilliğini biraz olsun görün.
Abim kredi kartını verir git alışvrriş yap der.
Babam harçlığını verir ihtiyaçlarını karşılar.
Ayrıcaaa oran bir arkafaşda demişki ben de doğuluyum inanmayın söylediklerine gbi birşey yazmış.
Öncelikle bunun insanlığın merhametin vicdanın doğusu batıı olmaz ben doğuluyum demedeim.
Sorulduğu için söyledim.
Elbette ki her doğulu aike böyle değildir.
Eğeli de olabilirsim karadenizli de.
Bunu yöreye bağlamak çok yanlış .
Ama inanın annemin etkisi çok fazlaaaaa
Yaptığı bazı şeyleri yazsam hak verirsinizde.
Ya babam ihtiyaçlarını karşılıyor harçlık veriyor.
Ama karşı tarafda rahatsz olur birde bizim nalet olasıca örf adet lerimze öyle şeyler ters bu sefer gelinler çıngar çıkarır adım gbi biliyorum.
Konuya ben de inanmadım. Fake diyemem ama abartı veya eksik birşeyler var.
Eski konularına bakınca az çok anlaşılıyor. Mesela eşinin tayiniyle doğuya gittiğinizi yazmışsın. Yani eşin memur ve sen çalışmadığına göre tek memur maaşıyla geçiniyorsunuz. Durumunuz kötü değil ama dediğin gibi bolluk içinde değilsiniz. Bu noktada tek doğru olan, kardeşine fazla yardımın olamayacağı sanırım.
Ailen ve kızkardeşin İzmir'deymiş. Bu konuda sanki tam tersi gibi algılanıyor. Yani sanki onlar doğuda, sen İzmir'deymişsin gibi. Kardeşin İzmir'de her türlü iş bulabilir diye düşünüyorum. Ailesiyle aynı şehirde, mutlaka gelip gidiyorlardır, eksikleri varsa ailen görüyordur.
Daha önce kardeşinle ilgili başka bir konun var. Orada tam tersi duygular içindesin. Evet kardeş kavgası geçer biter, canciğer olunur ama sanki bu konuyu başka amaçla açmış gibisin. Çözümden ziyade seni kıskanıyor, haketmiş , ailenin suçu filan gibi yorumlar bekliyorsun galiba.
Harika çok büük bi açık yakalamışşınız eşi memursa durumu nasıl iyi olabilir...
Üstelik kendide çalışmıyor yalan yakaladım...
Ewet eşim memur ama maaşıda işide üst düzey...
Artı tek geçim kaynağımız maaş değil artı gelirlerimiz var çok şükür...
Doğru doğuda olan benim bunuda iyi yakalamışsınız ben aksinisöylemedim.
Doğrudur kardeşim beni çok üzdü bir değil bir kaç konuda ama o benim canım ve bunu hiç birşey depiştiremez.
Beni kıskanması seni kıskanıyor yrumları beni mutlumu edicek...
Lütfen yorum yapmış olmak için yapmayın.
Kk nın amacı birbirine destek olmak köstek olmak değil di diye biliyorum...
( +1 )Başkasının hayatına özenecegine , seçtiği hayata saygı duymasını öğrensin. Para her şey değil. Bu kadar mutsuzsa da bosansin. Böyle insanlar , eşlerinin hayatını da zorlastirir.
Ya da kalkıp çalışsın bir zahmet , çalışmiyorsa ,çok zengin olan ailesi ev alsın kızına. Sonuçta evlendikten sonra üvey evlat olunmuyor.
Öyle bir anlatmissiniz ki , amansız bir hastalığin içinde sandım Allah korusun.
Bu ne demek oluyo :)( +1 )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?