Canım Kardeşim içimi dağlıyor.Ne yapsam:(

Het
o hayat benımdı lafı nedır ya. Icını temızlesın bence. O yuzden mı bana fa dusman bu gorumceler yoksa! Anlam veremedım .

Babam benim çocukluğumda biriken mali oğullarına versin bende kıyameti koparirim net... Mala gelince oğlan üstün bakmaya gelince kızı baksin... Nefret ediyorum insanların bu iki yüzlü hallerinden... Konuya inanmadim ama gerçekse kardeş olarak sizde de is yok konu sahibi... Bende evlendikten sonra maddi olarak zor zamanlardan geçtim, ailem hep destek oldu. Ablam,abimler her şeyime koştu... Durumumuz iyiyse siz destek olun.

o hayat benımdı lafı
Beni de düşündürdü bir an eşimin ailesinin bana ettikleri laflar beynimde yankılandı acaba dedim....?

Aynı durumu yaşadım, tek farkla; ben severek evlendim. Aynı bencil anneden bende de var, baba da huy olarak çok iyi ama sorumluluk konusunda sıfır.

Çok zengin bir aileden, çok zengin bir hayattan çıktım. Eşimle evlendim. Evlendiğimizde trilyonluk mağazaları vardı, o sene iflas etti. Ben hamileydim. Neler çektiğimi ben bilirim, eşimin ailesi bilir, ama babam ve kardeşlerim hariç ailem yeni yeni öğreniyor. Çünkü söylemeyi yediremiyordum. Hayat dolu, çok başarılı ve önü açık bir kızdım, çok izi kaldı bende. Kardeşinizi çok iyi anlıyorum.

Evimde misafirim varken icra geldi, zaten misafir almazdım hep geldiği için ama ani gelişen bir misafirdi. Şimdi durumum çok düzeldi çok şükür ama hala misafir geleceği zaman panik atak gibi bir şey kaplıyor beni, daralıyorum, elim ayağıma karışıyor. Eşimde de benzer durumlar var, zamansız telefonlarda filan.

Babama evdeki eşyaları götüreceklerini söylediğim vakit, allah sabır versin kızım dedi. Ama hala çok iyi bir baba olduğunu düşünür :) ve oğlum doğduğunda evde ne çamaşır, bulaşık makinesi, buzdolabı, televizyon,ne beşik tam takır bir eve getirdim.

Anneme anlatmadım hiç, çünkü zaten durumumun iyi olmadığını bildiği için; onlara gittiğimde oğluma kullandığım peçeteleri sayardı, fazla kullandığımda; işte sen bu kadar fazla kullandın, o yüzden fakirsin derdi.

Ailem o zaman yardım etseydi, bana çok şey kazandırabilirlerdi. kardeşlerim üniversite öğrencisiydi. arada babamın kartı onlarda kaldıysa, beni alır alışverişe götürürlerdi senede iki. O zamanda gururluyum ya, bir tek oğluma kıyafet alırdım. Onun ihtiyacı acil diyerek. Hayaller kurardım, oturduları ev müstakil olduğu için en üst katı boş, 3+1 daireydi, ve bir tek kardeşimin kullanımındaydı. Orayı bana verseler, odaları nasıl döşeyeceğimi planlardım kendi kendime.

Bu durumda biz eşimle birbirimize sımsıkı kenetlendik. Onu yurt dışına kaçıracaklardı. Beni bırakmamak için gitmedi. Şimdi benim başka sorunlarım var, başının üstünde taşıyor. Annem hasta olduğu için kendi ailemin pek çok sıkıntısını ben üstlendim, hep elim üstlerinde çok şükür. Ve aileme bu kadar gidip gelmem gerektiği için bana da araba aldı. Hiç bu insanlar bize bunları yaptı demedi, çünkü onu da pek çok defa aşağılamışlardı geçmişte.

Kızkardeşinize nasıl yardım edebilirsiniz? Babanız ona annenizin ve onun eşinin bile bilmediği bir hesap açar. Aylık rahat edeceği bir para gönderir. Delikanlıysa kimseden çekinmez, ona bir ev alır, hediye eder. İster otur, ister kirasını kullan der. Eğer yapabiliyorsa, bunu kimseye de söylemez. Eğer oturduğu ev kızkardeşinize aitse, mutfağını, eşyasını yapar. Sakın sakın dilenci gibi eline sıkıştırmasın 100-200 tl. İhtiyacı olduğu için alır ama onuru kırılır. Devamlı takipte olur, ziyaret eder, eksiklerini sorar. Şu anda faturaları ve temizlik malzemesini almak, bebek eşyaları onun için büyük sorundur, halleder. Ya da bir fon oluşturursunuz, tüm kardeşler aylık 200 tl filan koyar, böylece herkese çok yük binmez. Ve bundan annenizin ve yengelerin asla haberi olmaz.

Benim arkadaşım var, evlendiğinde durumu iyi değildi eşinin. Babası ev verdi, ister otur, ister kiraya ver senindir dedi. Onlar oturdular. Annesinin aylık temizlikçisini ayarladılar, 3 gün annesine, 2 gün kıza geldi. Hiç yaşatmadılar ona o sıkıntıyı. Eşi de çalıştığı kurumda yükseldi, şu anda 10 milyar maaş alıyor. Ama damadın üstünde hatırları çok. Kızın annesi geçen anlatıyor bana mesela; arsam var tatil beldesinde, Üç çocuğum da kendilerine yazlık yapsınlar, otursunlar diye. Hiç oğlan kız ayırmıyor, o yüzden kızları da bir o kadar kendilerine güvenli ve eşlerinin aileleri de onalra saygılı. Çünkü arkalarında biri olduğunu biliyorlar. Var böyle aileler yani.

Benim üstümde de eşimin ailesinin hatrı çok. Çünkü kendileri de bir öğretmen maaşından artırdıkalrını bana her ay çeyrek olarak getirdiler, hacizler geldiği zaman, birileri onları kapıda oyalarken, benimle beraber eşyaları üst katlara taşıdılar alamasınlar diye. Bir kutum vardı paramızın durduğu. Görümcem hiç bana sormadan gider kutuya bakardı.boşsa hemen bulur getirirdi. Lc waikiki den kıyafet alır hediye ederlerdi. Bu görümceler de dilleri sivri, laf sokan, habersiz gelen insanlardır ama onlara hep kapım açık, hiç görmem ben bunları.

Neyse, sizin durum bana geçmişi hatırlattı. Pek çok şey yapılabilir ama yürekli insan varsa. Ne demek gelinler laf eder. Babanız bir sözüyle hepsini susturur. Onlar oğluysa bu da benim kızım, haddinizi bilin diyecek. Herkes de yerini bilecek. Ama gerçek hayatta pek böyle olamıyor tabi. Para para olarak mı değerli, yoksa aileni ve çevreni mutlu edebilmek için mi? Aileler çocuklarını kuvvetlendirdikçe, kendileri de kuvvetlenir, çoğalır, yeşerir. Yoksa ancak kuru bir ağaca döner. Benim tavsiyelerim bu yönde.

Bu arada anneme ve aileme ben bakıyorum, bir sorun olduğunda ilk aranan kişi benim. annemin babamın ameliyatlarında yanlarında ben vardım, sorunlarıyla ben ilgileniyorum. Gelinlerimiz iyi, saygılı ama mesafeli. İleride annem yatalak olursa, ben bakarım allah izin verirse, ne gelinler çeker, ne de ben başkasına yüklerim bunu. Allah kimseye muhtaç etmesin inşallah. Böyle zamanlarda dostu da, yüzüne gülüp arkasını döneni de çok iyi tanıyorsun.

Elbirliğiyle sevmediği birine kızı mecbur etmişsiniz
Mecbur ettikleri kişi de bir b.ka benzese içim yanmayacak bol keseden atmış tutmuş.

Madem ailen kızın hayatını b.k etmiş diyetini versinler. Kız onların istediği kişiye mahkum , 1 ev alsınlar en azından.

Kardeşinizin yerinde olsam çocuğu dünyaya getirmezdim.

Boşansım dicem ama böyle bir aile kızı öldürüp gömer herhalde.

Durumumuz çok iyi diyorsun ama baban bu duruma seyirci kalıyor öylemi.. kendi lüks içinde otururken kızının mutfak dolabı yok enteresan.

Annemlerin durumu da öyle çok iyi değil kendi yağlarında kavrulan insanlar bizde geçiniyoruz bi şekilde şükür a a genede annem babam abilerim para verir yeri gelir bi eksik varsa alırlar, eşimin aileside öyle.
Hele birde zengin olsalar düşünemiyorum sizin aile nasıl bir aile hiç anlam veremedim

Yapacağınız şey belli. Önce anne/babanızla konuşun,kardeşiniz için endişelendiğinizi,onunla konuşup boşanmak istiyorsa,mutsuzsa/ki mutsuzmuş,baba evine donebileceğini söyleyeceğinizi,ailenizinde eğer kızlarını seviyorlarsa destek olması gerektiğini söyleyin.
Sonra kardeşinizle konuşun,anne/babamla konuştum,eşini sevmiyorsan,mutsuzsan lütfen ayrıl dön baba evine,sanada bebeğinede sahip çıkacaklar,biz arkandayız,kararına saygı duyacağız deyin.
Yani zaten sevmediği biriyle evlendirip,bu hayata mahkum edilmiş,kandırılmış,birde hamile kalmış kardeşiniz,psikolojiside iyi değil buda aşikar,yapacağınız şey bu.
El uzatın hepiniz,kim ne der demeden,maddi anlamda sıkıntıda çekmez,sevmediği adamı çekip,istemediği evliliği sürdürmek zorunda hissetmez bu sayede.

Konu bana inandırıcı gelmedi
Diyelim ki gerçek
O zaman konu sahibi çok tuhafsınız kusura bakmayın
Kendiniz bolluktayken kardeşiniz darda ve oturup izliyor musunuz
Tamam geçimini siz yüklenin demiyorum elbette ama
İnsan ailesiyle konuşur abiniz, babanız varsa diğer kardeşleriniz ve anneniz el birliği ile o kızcağıza yardım edebilirsiniz bu hiç mi aklınıza gelmedi acaba? Çok ilginç

Benim malım hakkımda laf edicek gelinin alnını karışlarım birde güney doğuda laf edicek
Doğunun çok büyük bir kısmında öyle bir gelin henüz Yok ( çok bulundum orda ve ondan biliyorum)
Doğu da veya Batı'da demeyelim ama nerde oluyorsa bu olay vicdansızlıktır
Evladının istikbalini yakan bir anne baba sırf bu pişmanlıkla bile hayatlarını önüne sermeliydi bu kızcağızın
Konu sahibi önerilen her çözüme öyle olmaz böyle olmaz dediğine göre bizden şöyle birşey duymak istiyor olmalı
" aman canım boşver sana ne sen kendi keyfine bak onun yaşadıklarının sorumlusu sen değilsin ki ne hali varsa görsün "
Bende sadece şunu söylüyorum
Allah merhamet versin

ailenizde de hata görüyorum

durumları iyiyse

sonuçta kızlarının evi yardımcı olabilirler

onlar düşünmüyor ise bile sizin ön ayak olup birşeyler katmaya çalışmanız lazım

diye düşünüyorum

dinimizde bile verilen sadaka önceliği yakın akrabalardan başlarken
istediklerinizi yaparken
aileniz sefa içindeyken
acıyorum moduna girmeyin

baba evındekı rahatı arıyorsa o zaman ona gore bırını sececektı hem uc gunluk dunya belkı bırgun roller degısecek sız yada dıger kardeslerınız fakırlıge dogru adım adım ılerlerken o bır anda zengınlık ıcınde bulacak kendını hem mutlu olmak ıcın paraya pula o kadar anlam yuklemeye gerek yok, tabıkı para bırcok sey ama aynı zamanda hıcbırsey en onemlısı evdekı hzuur ve saglık....
bende sıkıntı cekmeden buyudum aılem memurdu , kendı kendılerıne herseylerını aldılar yokluk gormedım tek cocugum sayelerınde arabam oldu sonradan arıza yaptıgı ıcın sattım, sayelerınde dugunum yapıldı, ev aldık yarı pesınatı onlar verdı esımde elıne cebıne sokmadan aılem sayesınde rahat bır hayata adım attı... hala da ellerı uzerımızdedır....
ve su an evlıyım cocugum var ıkımızde calısıyoruz , hala aaılemın olan yazlıktan devremulkten vs faydalanıyorum ama kendı ayaklarım uzerınde durdugumdan her sene tatıle de gıdıyorum asırıya kacmadan ıstedıgımı de alıyorum cocugumdan bırseyı esırgemıyorum cunku benım maddı gucum var , bu arada esım parasal konularda sorumsuzdur o konuda ondan pek destek gormuyorum..
ama kardesınız mentalısınde olsam esıme yuklerdım tum sucu halbukı calsmak para kazanmak esınden bırsey beklemeden kendın bırseyler yapmakta bır secım...
kardesınız hem evde oturayım hem luks yasayım ıstıyor ama olmaz kendıde bırseyler yapsın ..... en azından kendısı ıcın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…