Canım Kardeşim

Arkadaşlar merhaba. Size bir konuda danışmak istiyorum. Kardeşimin(25 yaşında) hayatında bir kız var ve ciddi düşünüyorlar. Mezhepler farklı. Ve kız babasına kardeşimi söylemiş. Kızın babası da bizim memleketimiz için "oralı insanlar dini uç noktalarda yaşarlar." demiş. Yani yobaz demenin farklı bir yolu. Kesinlikle hayır dememiş ama gönlünün olmadığını söylemiş. Kız da kesinlikle istiyor, kardeşim de istiyor. Bizim taraftan babam da istemiyor. Onun aklında başka biri vardı. Ben ileride kardeşimin üzülmesini asla istemiyorum. Kardeşime her şeyi iyi tartmasını söyledim. Kaç yaşında insan nihai kararı elbette kendi verecek. Ve kardeşimin hayatındaki ilk sevgilisi. Kendisi de gerçekten ağırbaşlı, düzgün bir insandır. Benim size sormak istediğim bu iş dışarıdan nasıl gözüküyor. Biz kızla henüz tanışmadık. Kardeşim huyunu beğeniyor. İki tarafın da olumsuz tavrıyla bu iş nasıl seyreder? Onların sevgisi her şeye yeter mi?
Not: Dini uç noktalarda yaşamıyoruz bu arada. Ben kendim açık bir insanım zaten. Kardeşimi çok severim ve onun için endişeleniyorum sadece.
Baban nasıl bi kafadaki oğlu için kendi eş düşünebiliyor. Bence bu kızla olsa da olmasa da sizin ailede babanızla bi konusma yapmak lazım.

Aman sanki herkes mezheplerinin gerektirdiği üslupta hareket ediyor da bir siz kaldınız uç noktalarda yaşayan:işsiz:
Yani ön yargı oldukça kötü birşey, çocuklar doğduğunda şucu bucu kavgası çıkana kadar herşey güzeldir de illa ki de çıkar o kavga diye düşünüyorum.

Memlekete göre din yaşayışını belirlemek çok saçma on yargı çok kötü.
Kızın babası böyle düşünüyor
Babanız kendine gelin seçmiş.
Kaldı ki evlilikte kültür bile çok catisiyor eşimle aynı memlekette hatta aynı mahalledeydik ona rağmen bana göre çok ters düşünce yapıları var .
Arada sevgi varsa ilk başta herkes mecbur kabullenecek ama ilerisi için iyi olacağını ben düşünmüyorum umarım çözülür sorunlar ..

aıleler tanısmıyor bıle
once kadınlar bır gorussun bır caya gıdın mesela gunduz annenızle tanısın gorusun karsı taraf ıle karsılıklı olumlu olursa bır aksam babalar da tanısır
aıle ıstemedıgı zaman genel olarak huzursuzluk oluyor hep

Sadece memlekete bakarak böyle önyargılı düşünmek doğru mu? Uç noktalarda falan yaşamıyoruz. Tek söyledikleri de bu değil.

Kardeşimin işini de sıkıntı yapıyorlar.

Tabiki değil ama hani ilk anlatım şeklinizden yaptığım çıkarım kız tarafının tereddüt yaşadığı tek konu buymuş gibi anladım ... o bakımdan yani eğer sandıkları gibi değilseniz zaten problemde olmaz kısa sürede aşarsınız babanın önyargısını diyecek tim ki ...
Başka bir sorun olarak
Birde iş konusu varmış ...

aileler kendilerinde çocuklarının hayatına bunu yapma hakkını bulmasa keşke.

Back
X