Canım melegim kizim

Tatlianne20

Cennet Annesi♥
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2017
14.962
113.753
598
27
Herkese iyi hafta sonları diliyorum.herkesten fikir almak bana destek çıkmak için yazıyorum. Dertlesmek için nasıl bu kadar ayakta durup aglayamiyorum bende bilmiyorum. Çünkü biran aklım başıma geldi.asla üzülmüyorum allahım bunu bana nasip görmüş demek.
4 yıllık evliyim Ben 3 düşük yaşadım 4 gebeligim. Şükür bir kızım oldugunu öğrendim. 11 haftaliga kadar herşey güzel giderken bebek dow sendromlu vücut ödem kaplamış bu çocukdan bisi çıkmaz. Yasamaz falan demislerdi doktorlar. Ve su aldirdim 4 aylik oldu kafam çok karisikki. Bisi dusunemiyordum. Sonucum temiz geldi ama sevinemiyordumda annelik olarak. Ve pazartesi cinsiyeti ogrenmek icin gideyim dedim. Bebekte sorun çıktı ve ayakları kolları kemikleri kısa vücudu ödem kaplamış. Cene bozuk yok gibi göğüs tarafı genis karin bölge dar. Bir sürü sorun incelendi baya bir kaç doktorlar aynı şeyi dedi. Aldırmak için 1 hafta düşünün dedi özürlü dedi her yeri anormallik var dedi. Ben şimdi nasil kiyarim bu minige 5 aylık olmus nasil alırim bu cani. Sağlıklı diye seviniyorken şimdi özürlü sorunlu diye aldircakmiyim dusunuyom. Allahım bana güç versin kuvvet versin. Aldırmayı dusunmuyom. Yürümez bile dediler cuce olurmuş bir sürü sorun cikardilar. Kafa allah bullak şimdi bunu aldircaksaniz size kalmış. Öle konuşuyorlarki özürlü kabul ederim diyorsaniz. Ama istemiyorm derseniz alırız. Nasil yaparim ben bunu. Paylasmak istedim bana dua edin benim yerime koyun fikir verin. Yapamam zaten bunu ben kendimden eminim bakarım inşallah allah kimseye vermesin sagsalin hayırlı evlat nasip etsin. Demek istediğim iyi yapiyorum. Değil mi kafami bunaltan bir kaç var. Ama şimdi kendimce sensin annesi kimse zorla aldir diyemez. Korkma rabbim yardimci olur yiyecek ekmegi var ise yaşar yok ise rabbim alır ben yapmayi düşünmüyorum. Içimden paylasmak geldi simdiden okuduğunuz için teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
İstanbuldaysanız lütfen Çapa Tıp fakültesi perinatoloji bölümüne gidin. İstanbul’da değilseniz bile gidin. Bi konsey sizi görsün baksınlar. Kararınızı en net orda verirsiniz.
Sizi çok iyi anlıyorum. Allah yardımcınız olsun.
Ama unutmayın ki siz her ne karar verirseniz verin evladınızı düşündüğünüz için verirsiniz. Olumlu ya da olumsuz farketmez kimse size hiçbir şey diyemez.
 
Çok çok zor bir durum.allah sabır versin.bende aldırmazdım sanırım.yani bilmiyorum rabbime güvenir inanır belki de öyle olmayacağını düşünürdüm.çünkü iki kolu ve iki bacağı olmayan bi çocuğu doktorlar fark etmemiş ve çocuk o şekilde doğmuş.demekki dünyaya gelecekmiş rabbim göstermemiş o doktora.benim iki çoçuğumda da testlerde birşey çıkmamasına rağmen doğana kadar hep dua ettim.çünkü en iyisini rabbim bilir.son ana kadar birşey olmaz Doğum esnasında da sakat kalabilir.yani karar sizin tabi ama ben aldırmazdım.eşiniz ne diyor peki.
 
Kuzum çok hassas bi konu bu.Aldır veya aldırma diye kesin bişe sölenmez bu durumda.Hislerine güven...için nasıl rahat edecekse öyle yap.Biliosun Rabbim herseyin hayirlisini verendir.Bu da senin imtihanın.Esinle ortak bir karar al ve ileri de keşke dememek için adımını at kuzum.
 
Allah yüreğinizi ferahlatsın, biliyorsanız “inşirah” suresini okuyun bol bol.

İmtihan dünyasındayız, sizinki en zoru belki evlatla imtihan. Ama ben de aldırmazdım. Allah o kadar büyük ki belki sapasağlam doğacak yavrunuz. Farklı şeyler de olabilir ama siz imtihanınızı kazanırsınız.

Gerçekten çok büyük bir sorumluluk ama annelik zaten delilik değil mi.
 

Evladiyla sinanan bir anneyim. Ben dogumdan sonra ogrendim, bu belki sizin icin bir isaret...

Rabbim yardimciniz olsun.

Tek diyebilecegim gozunuzun onunde aci cekmesi, uzulmesi cok ama cok zor.
 
Evladiyla sinanan bir anneyim. Ben dogumdan sonra ogrendim, bu belki sizin icin bir isaret...

Rabbim yardimciniz olsun.

Tek diyebilecegim gozunuzun onunde aci cekmesi, uzulmesi cok ama cok zor.
Allah yardımcınız olsun
Her iki taraf için de çok zor
Allahım kimseye yaşatmasın bunu lütfen rabbim
 
Ben olsam aldırmazdım benim ilk bebeğim için de engelli olur dediler ve sağlam doğdu Her şey Allah'tan ultrason var testler var ama yukarıda da Allah var sağlam doğup Hatta ilk bir kaç senesi normal devam edip otistik olan çocuklar var Her şey Allah'tan bunun da vardır bir sebebi aldırırsanz Allah'a karşı gelmiş olursunuz ve Belki bir daha hiç çocuk sahibi dahi olamazsınız Karar sizin
 
Engel derecesine göre değişebilirdi benim kararım. Down sendromu benim için aldırma sebebi değildir veya otizm. Ama ömür boyu acı çekeceği bir engeli varsa gebeliği sonlandırmayı düşünebilirdim. Evet çok zor bir karar ama evladının hergün önünde acı çekmesi daha zordur.

Tabi bunlar farazi düşüncelerim. Yaşamadan bilemeyiz ne kadar empati yapsak da. Allah yardımcınız olsun.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…