- 12 Haziran 2009
- 3.935
- 4.319
- 158
- Konu Sahibi Tatlianne20
-
Çok geçmiş olsun başıma gelse şunu yaparım bile diyemiyorum çok zor bir durumHerkese iyi hafta sonları diliyorum.herkesten fikir almak bana destek çıkmak için yazıyorum. Dertlesmek için nasıl bu kadar ayakta durup aglayamiyorum bende bilmiyorum. Çünkü biran aklım başıma geldi.asla üzülmüyorum allahım bunu bana nasip görmüş demek.
4 yıllık evliyim Ben 3 düşük yaşadım 4 gebeligim. Şükür bir kızım oldugunu öğrendim. 11 haftaliga kadar herşey güzel giderken bebek dow sendromlu vücut ödem kaplamış bu çocukdan bisi çıkmaz. Yasamaz falan demislerdi doktorlar. Ve su aldirdim 4 aylik oldu kafam çok karisikki. Bisi dusunemiyordum. Sonucum temiz geldi ama sevinemiyordumda annelik olarak. Ve pazartesi cinsiyeti ogrenmek icin gideyim dedim. Bebekte sorun çıktı ve ayakları kolları kemikleri kısa vücudu ödem kaplamış. Cene bozuk yok gibi göğüs tarafı genis karin bölge dar. Bir sürü sorun incelendi baya bir kaç doktorlar aynı şeyi dedi. Aldırmak için 1 hafta düşünün dedi özürlü dedi her yeri anormallik var dedi. Ben şimdi nasil kiyarim bu minige 5 aylık olmus nasil alırim bu cani. Sağlıklı diye seviniyorken şimdi özürlü sorunlu diye aldircakmiyim dusunuyom. Allahım bana güç versin kuvvet versin. Aldırmayı dusunmuyom. Yürümez bile dediler cuce olurmuş bir sürü sorun cikardilar. Kafa allah bullak şimdi bunu aldircaksaniz size kalmış. Öle konuşuyorlarki özürlü kabul ederim diyorsaniz. Ama istemiyorm derseniz alırız. Nasil yaparim ben bunu. Paylasmak istedim bana dua edin benim yerime koyun fikir verin. Yapamam zaten bunu ben kendimden eminim bakarım inşallah allah kimseye vermesin sagsalin hayırlı evlat nasip etsin. Demek istediğim iyi yapiyorum. Değil mi kafami bunaltan bir kaç var. Ama şimdi kendimce sensin annesi kimse zorla aldir diyemez. Korkma rabbim yardimci olur yiyecek ekmegi var ise yaşar yok ise rabbim alır ben yapmayi düşünmüyorum. Içimden paylasmak geldi simdiden okuduğunuz için teşekkür ederim.
Sonuna kadar katiliyorum. Erkeklerin evlatlariyla bag kurabilmesi bizden daha zor. O cocuk ona bakip babam diye sahiplenmiyorsa erkeklerde de o duygu kolay kolay olusmuyor. O yuzden 35 yildir tanidigim engelli cocuklari olan tum adamlarin oyle ya da boyke bi yamugu kulagima geldi veya sahit oldum. Bizim gibi cilekes degiller aninda yalniz birakirlar biz evde bize muhtac bir bebekle cile doldururken. Tabii esinizi bilemem yani melaike bir adam da olabilir. Ama ben sahsen esime bu konuda guvenemiyorum durust olmak gerekirse. Bakamaz sevemez yani iki aya kalmaz ya katil olurum ya bosanirim. Onu da oyle kabul ettim diyelim.Ben sanırım aldirirdim, kendimi tanıyorum, biliyorum çünkü. O yaşadıkça onunla birlikte her gün acı çekeceğim, Benden önce ölsün diye her gün dua edeceğim ( Bana birşey olursa ona kim bakacak) o kadar zor ki. Ve erkekler bu konuda çok duyarsız olabiliyor. Hayat devam ediyor, kendimi bu çocuğa adayamam diye eşlerini engelli çocuklarıyla terk eden adamlar gördüm.
Ama dedim ya bu tamamen benim düşüncem. En doğrusunu siz bilirsiniz. Allahım yar ve yardımcınız olsun.
canım çok üzüldüm İnan ki ayrıntılı ultrasonla bakıldı Mı ne bileyim belki yanılmışlardır Allah büyük rabbim sabır versin inşallahHerkese iyi hafta sonları diliyorum.herkesten fikir almak bana destek çıkmak için yazıyorum. Dertlesmek için nasıl bu kadar ayakta durup aglayamiyorum bende bilmiyorum. Çünkü biran aklım başıma geldi.asla üzülmüyorum allahım bunu bana nasip görmüş demek.
4 yıllık evliyim Ben 3 düşük yaşadım 4 gebeligim. Şükür bir kızım oldugunu öğrendim. 11 haftaliga kadar herşey güzel giderken bebek dow sendromlu vücut ödem kaplamış bu çocukdan bisi çıkmaz. Yasamaz falan demislerdi doktorlar. Ve su aldirdim 4 aylik oldu kafam çok karisikki. Bisi dusunemiyordum. Sonucum temiz geldi ama sevinemiyordumda annelik olarak. Ve pazartesi cinsiyeti ogrenmek icin gideyim dedim. Bebekte sorun çıktı ve ayakları kolları kemikleri kısa vücudu ödem kaplamış. Cene bozuk yok gibi göğüs tarafı genis karin bölge dar. Bir sürü sorun incelendi baya bir kaç doktorlar aynı şeyi dedi. Aldırmak için 1 hafta düşünün dedi özürlü dedi her yeri anormallik var dedi. Ben şimdi nasil kiyarim bu minige 5 aylık olmus nasil alırim bu cani. Sağlıklı diye seviniyorken şimdi özürlü sorunlu diye aldircakmiyim dusunuyom. Allahım bana güç versin kuvvet versin. Aldırmayı dusunmuyom. Yürümez bile dediler cuce olurmuş bir sürü sorun cikardilar. Kafa allah bullak şimdi bunu aldircaksaniz size kalmış. Öle konuşuyorlarki özürlü kabul ederim diyorsaniz. Ama istemiyorm derseniz alırız. Nasil yaparim ben bunu. Paylasmak istedim bana dua edin benim yerime koyun fikir verin. Yapamam zaten bunu ben kendimden eminim bakarım inşallah allah kimseye vermesin sagsalin hayırlı evlat nasip etsin. Demek istediğim iyi yapiyorum. Değil mi kafami bunaltan bir kaç var. Ama şimdi kendimce sensin annesi kimse zorla aldir diyemez. Korkma rabbim yardimci olur yiyecek ekmegi var ise yaşar yok ise rabbim alır ben yapmayi düşünmüyorum. Içimden paylasmak geldi simdiden okuduğunuz için teşekkür ederim.
Herkese iyi hafta sonları diliyorum.herkesten fikir almak bana destek çıkmak için yazıyorum. Dertlesmek için nasıl bu kadar ayakta durup aglayamiyorum bende bilmiyorum. Çünkü biran aklım başıma geldi.asla üzülmüyorum allahım bunu bana nasip görmüş demek.
Sağlıkla büyütün evlatlarınızı inşallah. Peki bütün hastanelerde aynı sonuç çıkmış bebeğiniz çok şükür sağlıklı doğmuş sormadınızmı hani sağlıksızdı bebeğim diye ya aldırsaydınız hiçbirşeye güven kalmamışMerhaba benimde kızım a aynı şekilde önce down sendromlu sonra da spina bfina dediler , başından midesine sant takılacak , kafası büyümüş , gelişim yok , bu çocuk olur görmediğimiz özel doktor devlet hastanesi ozel muayene kalmadı toplamda 15 bin TL para harcadik . Ben 9 ay boyunca engelli bir bebek bekledim herkes aldir bakamazsiniz (eşim asgeri ücretli çalışıyor ) maddi manevi bitersiniz herkes ama herkes uzerimize geldi bende esimde asla aldırmak istemedik benim bi de oğlum var dı ve 9 ay sonunda sağlıklı bi kızım oldu ama neler yaşadık hamile kaldıktan sonra kilo almak gerekirken 12 13 kilo zayıfladı çok şükür sağlıklı o kadar da uyanık bi kizim var ki umudunuzu kaybetmeyin şuan sinavdasiniz biz o sınavı kazandık umarım sizde kazanırsınız .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?