Canım melegim kizim

İnsan ikilemde kalıyor Allah yardımcınız olsun gerçekten bende çok düşünmüştüm ne yaparım diye ama bir de bebeğin tarafından düşün hayat zor ve ona daha zor olacak biliyorum çok değişik ama yine de karar sizin ne söylenebilir ki bu durumda inşallah doktorlar yanılıyordur

aldırmak istemiyorsun bir anne olarak güzel bir davranış sergiliyorsunuz. benim başıma gelmedi böyle bir durum açıkçası ne yapardım ben de bilmiyorum gerçekten çok zor bir durum. Allah yardımcınız olsun öncelikle. karar verirken bir de evladınız acaba dünyaya gelmek ister miydi, doğurursanız ve yarın öbür gün Allah korusun sizin başınıza birşey gelse, evladınıza kim bakacak o ne durumda olacak. bunları da düşünün lütfen. allah herşeyin hayırlısını versin. çok zor bir durum. umarım sağlıklı ve doğru bir karar alırsınız.

hiç katılmıyorum bu söylediklerinize.

Canım aldirmamakla en iyisini yapıyosun.
İnşallah doktorların dediği gibi değil de sağlıklı bir şekilde dünyaya getirmek nasip olur.Aldirirsan hep vicdan azabı çekersin bence , bırak nasibi varsa yeryüzünde zaten doğar, senin imtihaninda bu sekilde demek ki Rabbine sığın ve hayırlısını dile.Dualarım seninle inşallah..

Ben sanırım aldirirdim, kendimi tanıyorum, biliyorum çünkü. O yaşadıkça onunla birlikte her gün acı çekeceğim, Benden önce ölsün diye her gün dua edeceğim ( Bana birşey olursa ona kim bakacak) o kadar zor ki. Ve erkekler bu konuda çok duyarsız olabiliyor. Hayat devam ediyor, kendimi bu çocuğa adayamam diye eşlerini engelli çocuklarıyla terk eden adamlar gördüm.
Ama dedim ya bu tamamen benim düşüncem. En doğrusunu siz bilirsiniz. Allahım yar ve yardımcınız olsun.

Allahim yardimcin olsun. dualarim seninle iki kere böyle olay duydum ama bebisler saglikli geldi dünyaya cok sükür

Merhaba benimde kızım a aynı şekilde önce down sendromlu sonra da spina bfina dediler , başından midesine sant takılacak , kafası büyümüş , gelişim yok , bu çocuk olur görmediğimiz özel doktor devlet hastanesi ozel muayene kalmadı toplamda 15 bin TL para harcadik . Ben 9 ay boyunca engelli bir bebek bekledim herkes aldir bakamazsiniz (eşim asgeri ücretli çalışıyor ) maddi manevi bitersiniz herkes ama herkes uzerimize geldi bende esimde asla aldırmak istemedik benim bi de oğlum var dı ve 9 ay sonunda sağlıklı bi kızım oldu ama neler yaşadık hamile kaldıktan sonra kilo almak gerekirken 12 13 kilo zayıfladı çok şükür sağlıklı o kadar da uyanık bi kizim var ki umudunuzu kaybetmeyin şuan sinavdasiniz biz o sınavı kazandık umarım sizde kazanırsınız .

Çok zor bir karar,aldırın yada aldırmayın demek haddime değil ama her ne karar verirseniz en hayırlısı olur inşallah.
Ben empati yaparak sizin yerinize koyduğumda aldırırmışım geliyor bana. Çok çok yakın arkadaşımın zihinsel ve bedensel engelli oğlu var ve ne yazık ki baba olacak karakter yoksunu ortada bırakıp gitti. Arkadaşım oğluna çok iyi bakıyor ama Allahım oğlumu benden önce yanına al diye de dua ediyor sürekli. Bir anne için nasıl acı verici bir duadır.
Her ne karar verirseniz en iyisi en güzeli olması dileğiyle

Yazdıklarınızdan anladığım kadarı ile doğduğunda sürpriz bir şekilde sağlıklı olma olasılığı yok gibi duruyor kızınızın. Aldır ya da aldırma diyemem fakat ileride hayatın doğal akışı içerisinde siz vefat ettiğinizde kendisine kimin bakacağını düşündünüz mü?

Aldırsanız da aldırmasanız da umarım iki yol da sizi ferahlığa çıkarır. Sadece şunu söylemek istiyorum en kötüsü olur da bebeğiniz kendi hayatını idame ettiremeyecek durumda doğarsa elbette siz ona gözünüz bakarsınız. Ama ya siz bu dünyadan gittiğinizde ne olacak. Özel çocuğa sahip annelerin en büyük kabuslarından biri bu sanırım. Bu korkuya da hazırlıklı olun bence

Önce bebeğin sagligindan emin olun. Sonra onun acisindanda düşünün ne kadar zor bi hayatı olucak tahmin edebiliyormusunz? Evet hiçbir anne evladından vazgeçemez ama bazen mantıklı kararlar verilmeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…