- Konu Sahibi Tatlianne20
-
5 aylık bir bebeği aldırmak ile doğduktan sonra öldürmek arasında hiç bir fark yok.
Her organı,uzvu oluşmuş bir minik insan.
Doğumdan sonra "olmadi bu,yazık acı çekmesin hadi öldürelim" diyebilir miyiz ?
Yaşamayacaksa da buna doğduktan sonra kendi vücudu karar verir zaten.
Evet diyebiliriz. Daha doğrusu ben diyebilirim. Aci çekmek kadar kötü birşey yok. Hayat sadece nefes al nefes ver değil ki.
Vücüd sadece aci çektiği icin birakmiyor. Öyle olsa ötanazi diye birşey olmazdi. Tip artik o kadar gelişti ki. Bu zaten tibbi etik'te halen tartişilan birşey.
Hayat ne kadar önemli? Önemli olan kalitesi değil mi?
Mesela bu bebek doğsa ve sürekli aci çekse. Tedavisi için bide binlerce lira gerektiriyor, ki oda sadece semptomlari azalsin diye. Her ailede tedaviyi ödeyemez. O halde ne kadar doğru oluyor o çocuğa yillardir aci çektirerek yaşatmak?
Ben senin kadar keskin olamiyorum. O kadar çok düşünülmesi gereken taraf var ki. Konu sahibine sabirlar diliyorum. Cok zor bir karar bu.
Bebek doğduktan sonra da "evet öldürebilirim" diyebiliyorsaniz ne diyebilirim ki size.
Engelli bir evladınız doğarsa öyle yaparsınız o zaman.
Ben keskin olabiliyorum,çünkü böyle düşünüyorum.
Sorun engelli olmasi değil ki, sorun aci çekmesidir. Hayatini idame ettirememesi, sürekli tedaviler, haplar, amelyatlar.
Bunlar kolay şeyler değil. Kimse çocuğunu kaybetmek istemez. Bu "sen 4 4lük değilsin, geri yolluyorum seni" mantiği değil. Bir çocuğun sürekli aci çekmesine hayat diyebilirmiyiz?
Hastalik tedavi edilmeyecek şekilde ise bencillik değil mi o çocuğa hep aci dolu bir hayati sunmak? Kendi hayatini idame ettiremediği bir hayat?
Evet hasta doğup aci çeken bebekleri öldürelim.
Yaşlanıp yatağa mahkum olan yaşlıları da öldürelim.
Kaza geçirip uzuvlarını kaybeden cocuklari ve gençleri de unutmayalım.
Ne de olsa bu saydıklarımın hepsi acı çekiyor ve kendi başlarına hayatlarını idame ettiremiyor olacaklar...
Geriye çok sağlıklı,çok mutlu,neşe içinde yaşayan harika insanlar(!) kalsın .
Arkadaş, hasta ve engelli DOĞMUŞ bebeklerin de ortadan kaldırılması gerektiği taraftarı da,ona istinaden yazdım.Yardımlı intihar mantıklı bir şey aslında.
Çok ağır hastalıkları olan ve Yaşamak istemeyen insanlar tıbbi yardımla ölmeyi tercih edebilmeli.
Yaşlanıp ya da yaşlanmayıp geri dönüşsüz şekilde yatağa mahkum olursam benim seçeceğim bir yol olurdu, ama ülkemizde yasak tabi. Diğer yazdıklarınızda ben de sizin gibi düşünüyorum. doğmuş ve yaşamak isteyen insanları öldürmek gibi bir şey bana göre de olamaz tabiki.
Sadece kişinin yaşamak istememe hakkı da değerlendirilmeli diye düşünüyorum.
Bence konu açip kafanizi kariştirmaniza hiç gerek yok,siz içinizden geldigi gibi davranmalisiniz burda cok fazla farkli fikir alirsiniz ve kafaniz cok karişır daha cok celiskiler yasarsiniz benim sahsi fikrim.Herkese iyi hafta sonları diliyorum.herkesten fikir almak bana destek çıkmak için yazıyorum. Dertlesmek için nasıl bu kadar ayakta durup aglayamiyorum bende bilmiyorum. Çünkü biran aklım başıma geldi.asla üzülmüyorum allahım bunu bana nasip görmüş demek.
4 yıllık evliyim Ben 3 düşük yaşadım 4 gebeligim. Şükür bir kızım oldugunu öğrendim. 11 haftaliga kadar herşey güzel giderken bebek dow sendromlu vücut ödem kaplamış bu çocukdan bisi çıkmaz. Yasamaz falan demislerdi doktorlar. Ve su aldirdim 4 aylik oldu kafam çok karisikki. Bisi dusunemiyordum. Sonucum temiz geldi ama sevinemiyordumda annelik olarak. Ve pazartesi cinsiyeti ogrenmek icin gideyim dedim. Bebekte sorun çıktı ve ayakları kolları kemikleri kısa vücudu ödem kaplamış. Cene bozuk yok gibi göğüs tarafı genis karin bölge dar. Bir sürü sorun incelendi baya bir kaç doktorlar aynı şeyi dedi. Aldırmak için 1 hafta düşünün dedi özürlü dedi her yeri anormallik var dedi. Ben şimdi nasil kiyarim bu minige 5 aylık olmus nasil alırim bu cani. Sağlıklı diye seviniyorken şimdi özürlü sorunlu diye aldircakmiyim dusunuyom. Allahım bana güç versin kuvvet versin. Aldırmayı dusunmuyom. Yürümez bile dediler cuce olurmuş bir sürü sorun cikardilar. Kafa allah bullak şimdi bunu aldircaksaniz size kalmış. Öle konuşuyorlarki özürlü kabul ederim diyorsaniz. Ama istemiyorm derseniz alırız. Nasil yaparim ben bunu. Paylasmak istedim bana dua edin benim yerime koyun fikir verin. Yapamam zaten bunu ben kendimden eminim bakarım inşallah allah kimseye vermesin sagsalin hayırlı evlat nasip etsin. Demek istediğim iyi yapiyorum. Değil mi kafami bunaltan bir kaç var. Ama şimdi kendimce sensin annesi kimse zorla aldir diyemez. Korkma rabbim yardimci olur yiyecek ekmegi var ise yaşar yok ise rabbim alır ben yapmayi düşünmüyorum. Içimden paylasmak geldi simdiden okuduğunuz için teşekkür ederim.
Arkadaş, hasta ve engelli DOĞMUŞ bebeklerin de ortadan kaldırılması gerektiği taraftarı da,ona istinaden yazdım.
Yazikmiş,acı cekmesinlermiş,kendi hayatlarını sürdüremezlermiş...
Arkadaş, hasta ve engelli DOĞMUŞ bebeklerin de ortadan kaldırılması gerektiği taraftarı da,ona istinaden yazdım.
Yazıkmış,acı çekmesinlermiş,kendi hayatlarını sürdüremezlermiş...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?