Canim o kadar sıkkın ki

isikliyoll

Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2021
78
44
8
33
Herkese merhaba. Biliyorum baziniza göre dert sayilmaz benimki ama bana göre çok büyük bir dert araba kullanmak. Araba aldım ehliyetim de var ama gel gelelim ki araba kullanmak dert oldu. Hele ki aileden birileriyle. Önce kardesimle denedim. Az çok sürdüm arabayı. Ama babamla sürmeye başlayınca oldu olanlar. Arabayı stop ettirip durdum. Bu tarzda sur bunu yap diye diye ben bildiklerimi de unuttum. Bildiğin yanlış deyip durdu. Üstüne kardesim için de o ne bilsin surmeyi benden öğren dedi. Tabi yolda sunu yap bunu yap üçe al ikiye al sola dön sağa dön ben sinyal verip dönüş yaparken bile aynaya bak ha deyip durdular babam ve arkadaşı. Babama aynaya bakıp dönüyorum dedim kaç kez yok. Bugün de köyden ilçeye kadar sen sur dedi. Arabada da ben kardesim babam ve babamın arkadasi vardı. Tabi yine ayni komutlar. Arabayi doğru sürsem bile bir laf. Zaten heyecan yapıyorum mutlaka bir kulp takıldı. Neyse tam hastane bahçesine yaklastik bana yavasla dedi ben de yavaslayip direksiyonu tam sağa kirdim ucu birden dur dur dur demeye başladı tabi ben iyice heyecan yaptım biraktim freni iyice hiz yaptı araba sonra neyse frene basıp durdum. Onlarin birden konusmasi yüzunden az daha kaza yapacaktim. Bana bir sürü laf. Büyük kazalar yaparsin demeye başladılar. Benim sinirlerim iyice bozulduğu için ağladım orda. Bana karismayin dedim , , babam sağda dur demek istemis meğerse. Sizden bir şey ogrenilmez sizin yüzünüzden kaza yapacaktim dedim.Babam da alındı herhalde ben öyle dediğim icin. Kimse de bu kiza her bir agizdan bir şey diyoruz ne hissediyor demiyor. Bana akıl verin ne yapmalıyım?

Ben araba sürmeye başlamadan önce bir hafta özel ders aldım tavsiye ederim çok faydası oluyor. Aileden birisiyle arabayı öğrenmek imkansız gibi bir şey

İnanın şuan kalbim daralıyor. Bir de laf yiyorum. Ders alacagim bir kaç ders
5 gün alın öğrenirsiniz. Benim sıfır bilgim vardı ve 5 günün sonunda yanımda biriyle çok rahat trafiğe çıktım
Benim öğrendiğim araba da manueldi bu arada. Korkacak kadar bir şey yok sadece trafikte manuel arabayı sürmek yoruyor

Manuel bende cok severim. Ama yerinizde olsam otomatik alirdim. Orda öğrenirdim yada bir ozel ders alin hocadan

yeni şoförün arabasında herkes aynı tepkiyi verir. Buna refleks denir. Kendine güvenene kadar arabana kimseyi alma o halde.

18 yaşında ehliyet aldım çokta cesaretliydim o zamanlar babamın yüzünden arabadan soğudum eli hep el frenindeydi sanki hep kaza yapcakmışım yanlış yapcakmışım gibi ehliyeti alıncada al arabayıda sür demedi vermedi hiç desem yeri sonra eşim gösterdi evlenince sağolsun ama o eski kendime güvenim yoktu babam yüzünden en sonunda otomatik vites aldık gerçekten en iyisi otomatik çok rahat sürmesi

Sürücü kursundan öğretmen ayarlayıp özel ders alarak kullanmayı öğrenebilirsiniz,aile ile eş ile bu iş olmuyor tecrübeyle sabit .

Kocama kızıp hamile halimle deli cesareti ile çıkmıştım yola 9 sene evvel yine olsa yine yaparım

Git özel hocayla çalış, ne işin var aile büyükleriyle, direksiyon sınavını geçtiysen zaten kullanabiliyorsundur, neden susturmadın ki hepsini. Hele 3 tane bilmiş adamla aynı arabada hata etmişsin. Bundan sonra yanına birbiol arkadaşı alacaksan susmasını söyşeyerek al

Aileden ile hele de babadan araba öğrenilmez...

Aklıma abimin bana araba sürmeyi öğretmeye çalışması geldi vitesi üçe al demişti ama bana nsıl almam gerektiğini öğretmedi yani sonra ben panik yaptım çöpe çarptım daha yaş 16 yedim azarı tabi ağlaya ağlaya anneme şikayet etmiştim annemde abime kızmıştı sonra abim çok ısrar etti gel kızmıcam öğretcem diye ama yok asla gitmedim... Velhasılı kelam baba veya kardeş araba kullanmayı öğretemez, gereksiz telaş yapıyorlar. Özel ders al

Bir daha tek başınıza çıkın trafiğe.Ben de 18 yaşımda aldım ehliyetimi ve inanın ilk başlarda ben de aileden birileriyle çıkardım ve hep bir ağızdan laf olurdu ben de çok panik olurdum.
Sonradan tek başıma çıktım yola ve inanılmaz rahattım ve o gerginlik,panik son buldu zamanla :)

Ben ehliyeti manuelden aldım, arabam otomatik. Büyük rahatlık otomatik araba, manuel alarak hata etmişsiniz. Madem sizi strese sokuyorlar yanınıza almayın aile büyüklerini iyice alışana kadar. Ben en başta söylüyordum benim yoluma karışacak olan binmesin diye, insanı daha çok stres yapıyorlar. Sürücü kursunda profesyonel birinden ders alın, aileden birinden araba öğrenmek büyük sıkıntı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…