- 13 Ağustos 2020
- 15.412
- 87.264
- 548
- 32
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Rabbim size bol sabırlar versin cennette kavuştursunGunces. Ben takilmadim karşilikli konusuyoruz. Ben burda anormal birsey goremedim. Benim sonrasinda konuştugum kişi konu sahibi degil ki ona bir bakin önce. Ben ilk once yanlis anladim yanlis tepki verdim sonra hemen düzelttim.. Özurumu ve baş sagligimi diledim. Sonra başka arkadaş geldi acı yariştirmaya basladi.
Sizin de başınız sağ olsun. Bizim gene sığınacak bir yerimiz var, eceliyle son buldu. Sizin durumunuz çok travmatik olmuş, çok üzüldüm. Ne şekilde olursa olsun, acı aynı acı. Birinde yaşından dolayı çok zorlandığını görüyorsunuz, diğerinde hayattan koparılışını.Bizim köpeğimiz vardı bahçe ekeriz üzüm asmalari var bizim ve komşuların kuşlar üzümleri yemeye gelirler karga güvercin serce arada tüfek atarlar gelmesinler zarar vermesinler diye
Neyse uzaktan komşu oGlu ateşlemiş silahta o anın kuvvetiyle yere doğru eğilmiş ucu ve bizim köpeğe denk gelmiş
Bende bahçedeydim köpeğimin acı sesini duydum fırladım silahı aldım vurdum bir kaç sefer komşu oğluna elimdem zor aldılar ama köpegim ölmüştü
Kıyameti kopardım kaç gün kendime gelemedim
Beraber bahçeye giderdik bahçe çok büyük beklerdi beni bahçe sularken onuda islatirdim nasıl sevinir oyunlar yapardı
Onu hatırladım![]()
Gunces. Ben takilmadim karşilikli konusuyoruz. Ben burda anormal birsey goremedim. Benim sonrasinda konuştugum kişi konu sahibi degil ki ona bir bakin önce. Ben ilk once yanlis anladim yanlis tepki verdim sonra hemen düzelttim.. Özurumu ve baş sagligimi diledim. Sonra başka arkadaş geldi acı yariştirmaya basladi.
Sizin de başınız sağ olsun. Köpeğimiz vardı, ama kaybettiğimde 6 yaşındaydım. Çok farkında değildim açıkçası. Bu sefer kolay olmayacağını hissedebiliyorum. Ama anılarımıza tutunacağız. Size de çok sabır diliyorum.basiniz sagolsun. 21 gun once bende kayip yasadim acisi geciyor diyemem
her an aklimda kalp acisi zor gececek sanirim
İkisinin de acısı aynı fark etmiyorHani ben yanliş anlamişim ya. Evladi diye anlamişim. Tekrardan yazdim. Hani evladin ölurse ayni gün acidan telefon bile almazsn eline. Inan evlat babnneye buyukbabaya benzemez.
Anne olmak için doğurmak mı gerekiyorSize bisey sorucam annemisiniz sadece bana bunun cevabini verin.
Siz anlayamazsınız insanın kendi doğurduğu evladın acısıyla sahiplendiği kedinin acısı aynıdırEvet eger kendiniz çocuk dogurmuş olsaydiniz bir kedi evladiyla kendi evladinizi bir tutamazdnz. Hatta dunyada kimseyle bir tutamasnz. Iyi günler
Ha acı yariştimaya gelince. Valla konu evlat olunca anne baba eş kardeş onlarin acisindan daha acı oldugunu dusunuyorum.
SevgiliSbelalkan. Alinti yapamiyor. Burdan yaziyorum. Evladinizi kaybettinizmi. Bu nasil düşüncedir ya. Ben evladimla annemi bile bir tutamam. Kedi yavrusu ne ya. Hayir küçümsemiyorm acisini ama evladinla ayni dedigine sasiriyorum.
Evladımı kaybetmedim kaybetmedim çünkü çocuğum yok. Evinde uzun yıllar can beslemeyenler pek anlamaz inanın bana gözünüz bakıp büyüttüğünüz kedinin acısıyla insanın canından kanından kaybettiği evladın acısıyla aynı. Ayrıca bu insan hayvandan üstündür düşüncesini bırakalımFark ediyor gercekten dediginz seye inaniyormsnz.
Ben Buna katiliyorum. Sadece dogurmak lazim degil. Ztn konumuzda bu degilki. Hiç bir anne kendi çocuguyla bir hayvan yavrusu orda dursun. Kendinden bile vazgeçicekken.
Sbelalkan. Alinti yapamiyor. Burdan yaziyorum. Evladinizi kaybettinizmi. Bu nasil düşüncedir ya. Ben evladimla annemi bile bir tutamam. Kedi yavrusu ne ya. Hayir küçümsemiyorm acisini ama evladinla ayni dedigine sasiriyorum.
Ztn evladinizi kaybettiyseniz siz bu yazilari yazmazdnz. Inşallah da yaşamazsnz.![]()
Sizi hatırlıyorum, üzerinden epey zaman geçti ama unutmadım. Bir sokak köpeğinin güvenliğini dert edinip, takipçisi olmuş o güzel insansınız siz.Çok acı bir durum daha önce yaşadığım için biliyorumçocuğu sanan arkadaş içinse evet hayvanlarda çocuğumuz gibi oluyor oda bu ailenin bir bireyi sonuçta..gözlerim doldu
![]()
Evet o köpek uzun bir süre kayboldu sonra tekrar geldiSizi hatırlıyorum, üzerinden epey zaman geçti ama unutmadım. Bir sokak köpeğinin güvenliğini dert edinip, takipçisi olmuş o güzel insansınız siz.![]()
SevgiliLioo
Başta bir yanlış anlaşılma oldu sizin tarafınızdan, ki telafi de ettiniz. Hiçbir önyargı ya da öfkeyle yazmıyorum, öncelikle bunu paylaşmak isterim.
Çok zor bir şey yaşamışsınız, gerçekten çok üzgünüm. Size çok sabır diliyorum bütün samimiyetimle.
Acınızla yazıyorsunuz, anlayabiliyorum. Ama, "kedi yavrusu ne ya" söyleminiz biraz incitici oluyor.
Ben anne değilim, o yüzden ne hissettiğinizi anlayamam, tahmin edebilirim sadece ne kadar zor olduğunu. Annem, sizin gibi düşünüyor, kendi canından olan evladı ile patili evladını kıyaslayamayacağını söylüyor. Patili evladı olmayan bir arkadaşım ise, onun anneliği ile benim anneliğim arasında hiçbir fark olmadığını düşünüyor.
Annelik üzerinden yorum yapamam, ama patili oğlumu pek çok insandan çok daha ayrı bir yerde tuttuğumu çok rahat söyleyebilirim. Çünkü, insan - hayvan ayrımı olmuyor benim gibi düşünen insanlarda. Kurduğumuz bağın kuvveti ile ilgili bir durum bu aslında. Benim, kedim hastayken de gözümün yaşı dinmiyordu artık kaybetmişken de dinmiyor. Belki size ya da bir başkasına abartılı gelebilir ama kurduğum bağ, yaşanmışlıklar ve psikolojik yapım bu şekilde yaşatıyor sürecimi bana.
Anne değilim dediğim gibi, ama gene de bir fikrim var. Bu konunun mutlak bir doğrusu yok bence. Göreceli olduğuna inanıyorum. Kimi insan için aynıdır, kimi insan için kıyas kabul etmez bile. Kim ne hissediyorsa, doğru olan da odur bence.
Bunu da konuyu uzatmak için söylemeyeceğim, sadece içimde kalmasını istemiyorum, dün yazmamıştım. Gerçekten çektiğiniz acıyı elimden geldiği kadar hissedebiliyorum. Kötü bir niyetle yazmadığınızı da biliyorum. Ama dün dediniz ya, oğlunuzu bugün kaybettiniz ve gerçekten hemen buraya mı yazıyorsunuz diye. İnsan olan evladımı kaybedip, gene hemen yazabilirdim ben ya da bir başkası. Ya da evladını kaybedip kendini yollara da vurabilir insan. Durmadan ağlayabilir, hiçbir şey yokmuş gibi gülebilir. Hepimizin acıyı yaşama şekli farklı. Herkese iyi gelen de farklı, kaçış yolu da farklı. Gülen üzülmüyor, yazan çok da etkilenmemiş vs değil. Ya da en uzun yas tutan, en çok ağlayan en büyük acıyı yaşayan da değil. İç dünyasında kim ne yaşıyor bilemeyiz de, ölçemeyiz de. Herkesin yöntemi farklı deyip, mutlak doğru fikrinden uzaklaşırsak daha kolay anlarız birbirimizi.
Sİzi üzecek bir şey yazmamak için kelimelerimi çok dikkatli seçmeye çalıştım, yine de istemeden kıracak bir şey söylediysem af ola. Sadece sizin pencerinizden görünene karşılık, kendi penceremi de ben anlatmak istedim.
Canı yanan herkese sabır diliyorum.![]()