Canım sıkıldı kızlar bakar mısınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Mendilimde Kirmizim Var

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2020
767
881
53
Kızlar selam.2 yıldır kadınlar kulübünün sıkı okuyucusuyum.Daha önce siz akıllı kadınlara danisacak çok durumlarım oldu fakat ifşa olma korkusundan yazmamıstım.Bu ilk konum olacak hadi hayırlısı:) Gelelim meseleye,
Çok detaya girmeden bahsedecek olursam belli bir süredir iş arkadaşlarımla aynı evde yaşıyorum.4 bayan yani.ve bir de ufak çocuğum var.Neden diye sormayın belli sebeplerden dolayı çocuğum yanımda.Bu arkadaşlarla sağ olsunlar birkaç gün öncesine kadar hiçbir sorun yaşamamıştım. Sağ olsunlar bu zamana kadar çocuğumu hep sevdiler,ilgi gösterdiler,yeri geldi cocugum onlarla beraber yemek yedi,yeri geldi odalarına girip kurcalamaya calisti,yeri geldi ortak kullanım alanlarımızı kirlettigi oldu,bir şey demediler.Fakat benim çocuğum oldukça hareketli,yemek yerken kendi yemek ister,ben de tek ki yesin diye sesimi çıkarmıyorum ve üstünü başını ya da halıyı çok kirletir.Bana son zamanlar da birkaç keredir şöyle soylemeye başladılar,sen çok sabirlisin,ben senin yerinde olsam benim çocuğum böyle şeyler yapsa döverim,yok çocuğu alır bir sarsarım,ben ilk başlarda çok üzerinde durmadım ama birkaç kez söylenince çok ağrıma gitti ve darıldım.sizce bir anneye söylenebilecek bir laf mı bu? Ben de bu iki arkadaşa bu söylediği şeyin bir anneye söylenmemesi gereken bir şey olduğunu ve ancak anne olunca anlayacaklarini ,kınamamalarini ve kırıldığımı soyledim.asla üslubu bozmadan normal bir şekilde ve tartışma yaratmadan konustum.cok şaşırdılar o şekilde demek istemediklerini çocuğumu çok sevdiklerini falan söylediler.elbette sevdiklerini ben de görüyorum ama söylenen soz bana yanlış ve kırıcı geldi.neyse lafi çok uzattım.sonrasinda kirginlik olmasın diye yine yanlarına gidip konuştum helallestik,ben mevzunun kapandığını düşünürken bugün benimle tekrardan konusmadilar ve tavirlilar.Okudugunuz kadarı ile ne düşündünüz? Bu arada bu arkadaşlar benden yaşça epey küçükler,bunu da belirteyim,ne düşünmem ve nasıl bir yol izlemek gerekir?

açıkçası kendi çocuğum değilse çok ciddi bir zorunluluk olmadığı sürece kimsenin çocuğuyla yasayamam ben.
anne babalara maalesef çocukların itici davranışları hiç kötu görünmüyor ama çocuklar uzun vadede tahammül edilmesi aşırı zor canlılar.

çocukları dövmek vs bu konunun yanlışlığına girmiyorum gerekte yok ama bence olaya birazda dediğim yerden bakın.

Kimsenin çocuğunuza böyle şeyler demeye hakkı yok. Çocuk kaç yaşında bilmiyorum ama yemek yerken halıyı ya da etrafı kirletmemesi için bir çözüm bulmanız gerekiyor. Küçükse ve eğer varsa mama sandalyesi o şekilde yesin yemeğini.

Olay bazında ilerlemek istiyorum örneğin halinin kirlenmesi durumunda ne yapıyorsunuz? Yada kirlenmemesi için ne önlemler alıyorsunuz?
Ortak yaşam alanında problem çıkması normal bana biraz alınganlık yapıyorsunuz gibi geldi
Çözüm odaklı olmanız işinizi kolaylaştırır

Yani şimdi siz annesiniz, yeter ki yavrum yesin, sağ sol halı batsa da olur diye düşünmeniz çok normal. Ama diğer arkadaşlarınız aynı derece sabır göstermek zorunda değil. Ben de bebek bekliyorum, ek gıdaya geçeceğimiz günleri düşünerekten dysondan buharlı temizleyiciye herseyi aldım, başkasının çocuğu misafirliğe gelip çikolatalı tatlıyı yiyip ellerini koltuklarıma sürünce benim de gözüm seyrimeye başlıyordu.

Son düzenleme:
çocuğunuzla ortak alanlarda dikkatli olmalısınız. orası yalnızca sizin eviniz değil. bundna rahatsız olmaları normal kimse kimseyi bu konuda tolere etmek zorunda değil maalesef. biz küçük çocuklu anneler durumu anlarız da başkasına zor. keşke çocuğunuzda tek ufak tefek bir yere çıksanız. baştan hata olmuş. çocuksuz çalışan ve çocuklu çalışanın aynı evde olması. onlar çocuk gürültüsü de çekmek zorunda değiller mesela. bunları 2 küçük çocuk annesi olarak yazıyorum ayrıca. gerçek bu

+1000

Bekar kadınlar sonucta sizi anlamazlar. Anlamamaları normal. Çocuk dokuyorsa toplayın silin. Sofra serin. Bir de hep cocugunuzla yasayacaksanız 1+1 ece tek çıksaniz olmaz mı

Haklısınız bir anneye söylenmemesi gerekiyor bana söylense benimde zoruma giderdi ama sonuçta ortak bir yaşama alanınız var ne kadar çocuğunuzu sevseler de belli ki oluşan dağınıklık halinin kirlenmesi vs. rahatsız olmuşlar ve haklılar da çocuğunuza yer sofrası yapsanız sofra bezi üzerinde döke saça yesin çünkü bende öyle yapıyorum hem o keyfince yiyor hem ortalık batmıyor bu arada çocuğunuzun yaşını bilmeden bu öneriyi yaptım büyükse çocuğunuz uyarabilirsiniz

İfşadan korkuyorsunuz haklı olarak ama konunuzda bi isim, soy isim, tc no eksik

Her neyse o ikisi aralarında arkanızdan bu konuyu konuşuyordur zaten. Sonra yine durumu aralarında konuşup gaza getirmişlerdir birbirlerini

Bende rahatsiz olurdum.peki yedikten sonra siz arkasini toplayip,silip supuruyormusunuz?sonra temizleyecekseniz sorun olmayabilir.

Kızlar ara ara mesajları okuyup toplu cevap verebilirim,öncelikle olduğumuz yerde başka ev imkanı kısıtlı,hatta yok diyeyim.Boyle bir şeyin zor olduğunu ve hatta size saçma geldiğini anlıyorum ama mecburiyetten olduğunu belirtmek isterim.ayrica bu kirletme vs mevzusunda zaten çoğunlukla kendi odamızda yiyoruz yemeğimizi.bubtarz şeyler problem olmadi.zaten kirlettigi zaman temizliyorum,benim söylemeye calistigim konudan bunları bağımsız düşünelim,sizin çocuğunuza böyle söylense ne düşünürsünüz,ayrıca mevzuyu uzatmayip tartışma yaratmadigim halde ve onlarla konuşup helallesip bir sorun olmadığını düşünürken tavır alınması canımı sıktı

Kızınız halıyı, ortak alanı kirlettikten sonras ne yapıyorsunuz?
Senin yerinde olsam döverim, sarsarim demeleri doğru değil ama başta iyi niyetle yaklaşmaya çalıştıkları bir çok şey zamanla rahatsız eder onları, gayet normal geldi bana. Sizin çocuğunuzla ilgili ekstra çaba göstermeniz gerekiyor, yeter ki yesin, yeter ki dursun diye rahat davranıyorsanuz, bu ev arkadaşlığının sonu gelir bir şekilde.

Ben zaten hemen arkasından girip onu englliyorum kurcalamasin diye.

çocuksuz insanların sözleri çok ciddiye almayın bence. he he görücez onları anne olunca. ben de bol keseden atardım ama muhtemelen evden ayrılmanızı istiyorlar

Haklılar bence. Çocuk sahibi olan kadın elbette çocuğum yesin, gerekirse temizlerim diye düşünür ama çocuksuz kadına bunu anlatmak zordur. 4 kadın artı 1çocukla aynı evde yaşam çok zor valla bravo hepinize ben yeri geliyor kendi kendimle bile yaşamakta zorlanıyorum

Zor bir durum. İnsan yeri geliyor kendi çocuğuna tahammül edemiyor. arkadaşlarınız gencte sanirim.Belli ki ihtiyactan ötürü 4 kadın bir evdesiniz. Ev arkadaşlarınız epeyce durumu idare etmis anladığım kadarı ile. Acaba bu kadar idare ettik bir söz söyledik kötü mü olduk diye mi düşündüler ki? Ben de anneyim benim canım sıkılirdi bir de onlar tarafindan düşünmeye çalıştım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…