- 23 Ekim 2020
- 767
- 881
- 53
- Konu Sahibi Mendilimde Kirmizim Var
-
şartları bilmiyoruz ama kesinlikle küçük çocuklu biriyle aynı evde kalmazdım ben bekar olsam. dertsiz başa dert ne gerek var yaSen çok sabırlısın derken biz çok sabırlıyızımı anlatmak istediler acaba.
Bana ev arkadaşlarınız sabırlı geldi çünkü.
Söyledikleri hoş olmayabilir ama bu çocuğunuzun davranışlarından-odalarını karıştırma vs-artık rahatsız olduklarını anlatmak için bir ima gibi geldi.
çocuğa kimin böyle söylediği büyük önem taşıyor, ayda yılda gördüğünüz birinin bunu söylemesi ayrı sizinle birlikte yaşayan birinin söylemesi çok çok ayrıKızlar ara ara mesajları okuyup toplu cevap verebilirim,öncelikle olduğumuz yerde başka ev imkanı kısıtlı,hatta yok diyeyim.Boyle bir şeyin zor olduğunu ve hatta size saçma geldiğini anlıyorum ama mecburiyetten olduğunu belirtmek isterim.ayrica bu kirletme vs mevzusunda zaten çoğunlukla kendi odamızda yiyoruz yemeğimizi.bubtarz şeyler problem olmadi.zaten kirlettigi zaman temizliyorum,benim söylemeye calistigim konudan bunları bağımsız düşünelim,sizin çocuğunuza böyle söylense ne düşünürsünüz,ayrıca mevzuyu uzatmayip tartışma yaratmadigim halde ve onlarla konuşup helallesip bir sorun olmadığını düşünürken tavır alınması canımı sıktı
Ben de empati yapıyorum elbette onlar için de zor olmuştur belki.dedigim gibi bu zamana kadar sorun yaşamadık,böyle bir şey hissettirmediler en azından. Bu zamana kadar hep arkadaşça yaklaştım onlara,onlar da aynı sekilde.bu konu haricinde de bir sıkıntı yasamadik ,şu son zaman yasandi.Gurultu konusunda herhangi bir sıkıntımız olmadı.Aksine onlar müzik vs açarlar.ben de hiçbir zaman sorun etmedim bu tarz şeyleri.Bilemiyorum belki kendi aralarinda konusmuslardir.Biraz empati yapin.Cocuk sizin olmasiydi diger ev arkadasinizin olsaydi siz rahatsiz olurmuydunuz?Belki gurultuden belkide odalarinin karistirilmasindan rahatsiz olmus olabilirler.Ben ozel alanimin kurcalanmasindan rahatsiz olurdum.
Ama bu cümlelerde bir sorun yok kiBu zamana kadar onları özel yaşam alanlarinda rahatsız etcek durumda bir şey yaşanmadı zaten.cocugumun çok hareketli olması üstünü başını kirletmesi vs.bana diyorlar Allah yardimcin olsun sen çok sabirlisin.aslinda kendilerince iyi bir söylemeye çalışırken batirdilar diye düşünüyorum.
Çocuğun başkasının odasına girip, odayı karıştırıyor, buna sabretmişler yeterince. Ve bu hiç hoş değil. Senin buna en başından müdahale etmen gerekirdi. Olayın sadece yemek yeme sırasında olanlar olduğunu düşünmüyorsundur umarım. Büyük ihtimal artık sabırları kalmamış. Asıl onların senin bu durumu düzeltmediğin için alınmaları gerekmiyor mu sence?Kızlar selam.2 yıldır kadınlar kulübünün sıkı okuyucusuyum.Daha önce siz akıllı kadınlara danisacak çok durumlarım oldu fakat ifşa olma korkusundan yazmamıstım.Bu ilk konum olacak hadi hayırlısı:) Gelelim meseleye,
Çok detaya girmeden bahsedecek olursam belli bir süredir iş arkadaşlarımla aynı evde yaşıyorum.4 bayan yani.ve bir de ufak çocuğum var.Neden diye sormayın belli sebeplerden dolayı çocuğum yanımda.Bu arkadaşlarla sağ olsunlar birkaç gün öncesine kadar hiçbir sorun yaşamamıştım. Sağ olsunlar bu zamana kadar çocuğumu hep sevdiler,ilgi gösterdiler,yeri geldi cocugum onlarla beraber yemek yedi,yeri geldi odalarına girip kurcalamaya calisti,yeri geldi ortak kullanım alanlarımızı kirlettigi oldu,bir şey demediler.Fakat benim çocuğum oldukça hareketli,yemek yerken kendi yemek ister,ben de tek ki yesin diye sesimi çıkarmıyorum ve üstünü başını ya da halıyı çok kirletir.Bana son zamanlar da birkaç keredir şöyle soylemeye başladılar,sen çok sabirlisin,ben senin yerinde olsam benim çocuğum böyle şeyler yapsa döverim,yok çocuğu alır bir sarsarım,ben ilk başlarda çok üzerinde durmadım ama birkaç kez söylenince çok ağrıma gitti ve darıldım.sizce bir anneye söylenebilecek bir laf mı bu? Ben de bu iki arkadaşa bu söylediği şeyin bir anneye söylenmemesi gereken bir şey olduğunu ve ancak anne olunca anlayacaklarini ,kınamamalarini ve kırıldığımı soyledim.asla üslubu bozmadan normal bir şekilde ve tartışma yaratmadan konustum.cok şaşırdılar o şekilde demek istemediklerini çocuğumu çok sevdiklerini falan söylediler.elbette sevdiklerini ben de görüyorum ama söylenen soz bana yanlış ve kırıcı geldi.neyse lafi çok uzattım.sonrasinda kirginlik olmasın diye yine yanlarına gidip konuştum helallestik,ben mevzunun kapandığını düşünürken bugün benimle tekrardan konusmadilar ve tavirlilar.Okudugunuz kadarı ile ne düşündünüz? Bu arada bu arkadaşlar benden yaşça epey küçükler,bunu da belirteyim,ne düşünmem ve nasıl bir yol izlemek gerekir?
Evet zaten devaminda diğer söylediğim şeyleri söylediler.dovme konusu vs.ben kırıldığımı düzgün bir şekilde belirttim.sonrasinda yine konuştuk yanlış anlaşılma olmuştur vs diye.ben adım attım yani,kirmisimdir kalplerini diye.helallestik vs.fakat ertesi gun tekrar tavırlı ve uzak olmaları kalbimi kırdı.yapigereği de küs kalmayı sevmem büyük bir şey olmadığı surece.fakat çoğu zaman bunu yasiyorum.ben insanlara adım attıkça daha değişik bir durum oluyorAma bu cümlelerde bir sorun yok ki
Teşekkür ederim yorumunuz için.fakat çocuğum sürekli girmiyor zaten odalarına.ben girdiği zaman da zaten anında müdahale ediyorum.Çocuğun başkasının odasına girip, odayı karıştırıyor, buna sabretmişler yeterince. Ve bu hiç hoş değil. Senin buna en başından müdahale etmen gerekirdi. Olayın sadece yemek yeme sırasında olanlar olduğunu düşünmüyorsundur umarım. Büyük ihtimal artık sabırları kalmamış. Asıl onların senin bu durumu düzeltmediğin için alınmaları gerekmiyor mu sence?
Bu kadar olayı dramatize edecek bir şey yok. Senden çocuk konusunda daha dikkatli olmanı istemişler, kendi düzenleri için.
Dyson diye belirtmeniz iyi olmuşYani şimdi siz annesiniz, yeter ki yavrum yesin, sağ sol halı batsa da olur diye düşünmeniz çok normal. Ama diğer arkadaşlarınız aynı derece sabır göstermek zorunda değil. Ben de bebek bekliyorum, ek gıdaya geçeceğimiz günleri düşünerekten dysondan buharlı temizleyiciye herseyi aldım, başkasının çocuğu misafirliğe gelip çikolatalı tatlıyı yiyip ellerini koltuklarıma sürünce benim de gözüm seyrimeye başlıyordu.
Teşekkürler yorumunuz için.gurultu konusunda bir sıkıntımız yok.elbette ağladığı vs.oluyor fakat dışardan bir gözle baktigmda kesinlikle rahatsız edici boyutta değil.aksine onlar yeri geldiğinde kızım uyurken müzik açarlar.ama bu zamana kadar bunlar problem olmadiOncelikle arkadaslariniz psikopat sanırım. Ne olursa olsun doverim, sarsarim demek normal degil. Sanirim sabirlarinin sonuna gelmisler, toplu halde tavir almalari bunu gosteriyor.
Benimde cocugum var ve tahammulum sadece kendi cocuguma kadar. Bagirmasi, kirletmesi, dagitmasi, agzinin yuzunun yemek olmasi ve daha birsuru seyi bana cok sevimli geliyor ama sadece bana. Insanlarin odalarini karistirmasina müsaade etmeyin, ortak alanlar dagilip kirlendiginde olabildigince çabuk temizleyin derim. Isten gelip cocugun gurultusune maruz kalmaktanda yorulmus olabilirler
Bizim kendi odamızı kirletiyor zaten cogunluklaYani şimdi siz annesiniz, yeter ki yavrum yesin, sağ sol halı batsa da olur diye düşünmeniz çok normal. Ama diğer arkadaşlarınız aynı derece sabır göstermek zorunda değil. Ben de bebek bekliyorum, ek gıdaya geçeceğimiz günleri düşünerekten dysondan buharlı temizleyiciye herseyi aldım, başkasının çocuğu misafirliğe gelip çikolatalı tatlıyı yiyip ellerini koltuklarıma sürünce benim de gözüm seyrimeye başlıyordu.
Onlar birbirlerini doldurmuşlardir. Birazcık zaman geçsin. Duzelirsiniz umarım. Siz eskisi gibi davranın yine.Kızlar zaten diyorum ya ortak alanda ortalığı batırma vs ya da oda kurcalama sürekli olan bir şey değil.oldugu zaman da ben temizliyor ve mudahele ediyorum.benim en çok takildigim durumlardan biri,siz karşı tarafa bir konuda kırıldığınızi söyleseniz,hatta sonrasında mevzu uzamasin diye adım atsanız ve problem olmadığını düşünürken size cephe alsalar ne hissedersiniz.ben arkadaş oldugumuzu düşünmüştüm.fakat alınan bu cephe bana böyle olmadığını düşündürdü.
Ya işte hani tıraş bıçağının adı gilette olduysa, şarjlı dikey süpürge adı da dyson oldu bende. Napıyım ben de titizim, eminim ben de çocuğum yesin de nasıl yerse yesin derim, ama işte insanın sabrı kendi yavrusuna kadar bence. Ay bazen birşeyler öğreneyim diye burda tuvalet eğitimi konularını okuyorum 3-4 yaşındaki çocukların kakasını arka arkaya okuyunca kusacak gibi oluyorum, benimki yapsa eminim misk gibi gelirDyson diye belirtmeniz iyi olmuş
Teşekkürler yorumunuz için.gurultu konusunda bir sıkıntımız yok.elbette ağladığı vs.oluyor fakat dışardan bir gözle baktigmda kesinlikle rahatsız edici boyutta değil.aksine onlar yeri geldiğinde kızım uyurken müzik açarlar.ama bu zamana kadar bunlar problem olmadi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?