- 10 Nisan 2014
- 42.513
- 113.872
- 798
ben de ona şaşırdımm.genç bir kızın asgari ücret bile olmayan gelirinin yolunu evde oturup gözlüyorlarsa ne diyeyim bilemedim.mesela biz yaprak sardırırız ücretli.inanın evi barkı arabası olan tanıdıklarımız bile ben sarayım da o parayı ben alayım diye yarışıyorlar.içli köfte sarma kek yaparak harçlığını çıkaran kadınlar var.hatta çocuklarının olduğu okuldaki öğretmenlere bile satıyorlar.köyden gelen teyze de yumurta yoğurt satıyor.bana temizliğe gelen kadın da 55 üstü.torunları var ama haftanın 5 günü çalışıyor.ben ayda 1 anca alıyorum ama karşı komşuma her hafta geliyor bir de üst katta iş bulduk ona.ihtiyacı da yok bu arada gelirini artırmak için çalışıyor.Aile o kaaadaar rahat ki. O B planini yapacak insan yaşlaninca, calisamadigimizda biz ne yapacagiz diye bu duruma gelmeden dusunurdu. Babanin dukkani varken emeklilik için yatirmamiş bir şey.O yuzden bir şey yapma çabalari yoktur bence.
Gercekten hayret ediyorum.
Nasi ya sevgilin kalkip başka kızla erotik erotik dans etmeye gitse daha mi normal bakmaktan :) kiz edebiyle oturuomus da benim arkadasim gitmis sarkmis demedim kiKadin konu sahibinin sevgilisiyle ilgileniyor olsaydi durum başka olurdu, sevgilisinin bizzat kendisinin aç gibi bakmasi ve muhtemelen karsi masadaki kizin umurunda değildir, bubaşka bence. Orada ozguvenli ozguvenli oturan bir kadin var ve karsisindaki diger masaya yiyecek gibi gozlerini dikip bakan bir adam, rezil bir durum.
Orada oturmamasi daha iyi olmuş.
Sevgilisiyle ilgilenen başka bir kadin olsaydi ve sevgilisi umursamasa sizin dediğiniz çok doğru.
Nasi ya sevgilin kalkip başka kızla erotik erotik dans etmeye gitse daha mi normal bakmaktan :) kiz edebiyle oturuomus da benim arkadasim gitmis sarkmis demedim kikiz aranio gibi ortalikta onla bunla dans edio sevgilisi olcak adam da nasi olsa benden baskasina gitmez malımı biliorum diye rahat işte.
Biz de maalesef babamdan dolayı varlık içinde yokluk çektik yıllarca. Annem bana ne kazaklar örerdi üniversitedeyken. Eve her gittiğimde yeni bir kazakla dönerdim. Arkadaşlarım imrenirdi. 2 tane pantolon olsa altına yeter. Kadın 60 yaşında hala her şeyime koşturur.valla konu sahibinin yaşı 27 olunca fazla yaşlı olmayacaklarını düşündüm ben.ayrıca her yaşa göre iş var.benim komşum amugurumi ve çok güzel bebek kıyafetleri battaniyeleri falan örüyor.ayda 1000 tl kazanıyorum çocuklara harcıyorum der .akmasa da damlar konu sahibinin yükünü alırlar.ev işlerine de her gün gitmez ayda 4 kere gitse ortalama 250 300 den o da 1000 tl yi geçer.bu kız atanamazsa ne yapacağız diye bir B planı olmalı ailenin.ayrıca atansa da kendine aile kuracak.gene ailesinin çalışması lazım maalesef.gelirleri yoksa şu an zaten sosyal yardımlardan da faydalanıyorlardır
Öncelikle mesajınızda konu sahibinin sorunuyla ilgili bir yorum görmediğimi belirterek başlamak isterim. Kendi yorumumu ilk mesajımda belirtmiştim konu sahibine.A Aylakkadin ın yorumlarına daha önce denk geldiyseniz , kendisinin sizin anladığınız tarzda yazan bir üye olmadığını fark etmişsinizdir. Zaten sonraki mesajlarında da açıklamış.
Konu burada hangi meslek dalının ne kadar yorulduğu mu ? Neden hep bir kıyaslama yapmamız gerekiyor ?
Her mesleğin , her işin farklı zorlukları ve riskleri var . Ev hanımlığının sigortası ve bordrosu olmasa da onun da zorlukları var.
Her zaman sırt sıvazlamak iyi gelmez , bazen de karşımızdakini cesaretlendirmek için farklı bir yol izleyebiliriz. Her insanın bakış açısı ve olaylara yaklaşımı birbirinden farklıdır.
Konu sahibinin konusuyla ilgili , mesajınızda bir yorum göremedim.
Fikrim gayet açık kıyafetinle sevmesin sizi seven, sevgilisi bariz suçluyken kendinde kusur aramasın hiçbir kadın. Bu kadar net bir durumda bile kendini suçlamaya eksik aramaya çalışması çok yazık bunun farkına varması için alkışlıyorum yazdım. İronidir akılda kalır… ironiyi anlamak ayrı bir mesele tabii Siz anlayamadıysanız ne yazdığımı okuduktan sonra bir düşünün empati yapın. Kızınız gelip bu olayı yaşadım diye anlatsa kızım sana yeni kıyafetler alalım mı dersiniz? Yoksa ne hakla seninleyken başka masaya bakar nasıl sevgi bu mu dersiniz? Ben ikincisini derim ve mevzunun kıyafet olmadığını anlatırım kızıma. Kendini suclama sevgi saygi elbiseyle kiyafetle olmaz derim.ozguveni yerinde olmayabilir, kendisini kotu hissettigi bir donemde de olabilir sizin cikip MILLETCE ALKISLIYORUZ edasinda dalga gecmenize ne gerek var ya? varsa fikriniz verin. yoksa siz alkislasaniz ne alkislamasaniz ne.
Ne alaka kıyafetle yanındakı 6 yıllık sevgılının başkasına bakması.Bıraz daha zorlasak bıldıgın adamı haklı cıkarıcaksın.26 yaşındayım, üniversiteden mezun olduğumdan beri çalışıyorum. Okul öncesinde ücretli öğretmenlik yapıyorum. Asgari ücret bile alamıyorum. Aldığım parayla hem ailemi geçindirmeye çalışıyorum hem kendimi. Anne ve babamın yaşı baya var, çalışacak durumda değiller. İşten gelince de kpssye çalışıyorum ama yorgunluktan hemen yatağa devriliyorum, masada duramıyorum bile.
Üstüme başıma hiç kıyafet alamıyorum. Bir siyah pantolonum var birisi dar birisi de bol paça. 3 tane kazağım birkaç tane de hırkam var. Bir tane botum ve bir de spor ayakkabım. Bunları sürekli yıkaya yıkaya giyiyorum. Ne kadar temizliğime önem versem de artık renkleri soldu. Ben eskiyim diye bağırıyorlar.
Birilerinin yanında yürürken ezik büzük yürüyorum. Hiç rahat olamıyorum. Bazı kafelere giremiyorum bile utandığımdan. Kimse bilmiyor. Hep bir bahane uyduruyorum. Ki girsem bile sadece çay içebilecek kadar bir bütçem oluyor. İnanın bazen ay sonunda cebimde sadece 1-2 lira kalmış oluyor.
Bu arada 6 yıllık da bir ilişkim var. Erkek arkadaşım bu konuda asla bir şey söylemedi. Ama bugün çok ağladım. Bi kafede buluştuk. Kendisi bi tarafa bakıyordu sürekli sonra ben kendisine bakınca da hiç bakmamış gibi davrandı kaç kere. Sonra bende bi bakayım dedim arkamda ne var yada neye bakıyor diye. Baya güzel giyimli ve kendisi de baya güzel sarışın mavi gözlü bir kız vardı. Meğersem ona bakıp duruyormuş. Gerçekten çok güzel çok çekici bir kızdı. Kendimi o kadar kötü ve ezik hissettim ki.. Bir bahaneyle kalkıp eve döndüm. Ne tepki vereceğimi bilemedim bile.
Çok kırgın hissediyorum. Artık iş harici evden çıkacağımı düşünmüyorum. Çok üzgünüm çok çok. O kadar özgüvensizim ki. Size içimi dökmek istedim anlarsınız beni belki diye . Çok teşekkür ederim okuduğunuz için
Öncelikle mesajınızda konu sahibinin sorunuyla ilgili bir yorum görmediğimi belirterek başlamak isterim. Kendi yorumumu ilk mesajımda belirtmiştim konu sahibine.
Kıyaslamayı yapan kişi bu senaryoda asla ben değilim. Hanımefendi kendi yorulmadığını bunun yarım günlük bir iş olduğunu dolayısıyla konu sahibinin abarttığını ve depresyonda olmasından kaynaklı olabilceğini düşünmüş. Yani kıyaslamış. Burada farklı bakış açısı sunan cesaretlendiren bir yorum göremiyorum. Siz görebiliyor musunuz? Çünkü kişinin kendi beyanı 1 saat bile olsa yorulduğuyla ilgili. O yoruluyor. Ben yorulmuyorum siz depresyonda mısınız acaba? Gibi bir yaklaşım dalga geçmek gibi.
Ayrıca işin içine girdiğinizde bir ingilizce öğretmeni olarak söylüyorum evet anaokulu öğretmenleri benden, bir çok branştan daha çok yoruluyorve yıpranıyor. Bir anaokulu öğretmeni olsam bu argümanınızı da kabul edebilirdim. Amacım yarış olsa kendi önüme koymazdım. Her şey bir yana yorucu olmasa bile ki çok yorucu burada önemli olan konu sahibinin çok yoruluyorum beyanı.
Ben tarzımda bir sıkıntı göremiyorum. Hanımefendinin genel tarzını da bilmem. Bu konudaki yorumunu beğenmedim. Belli ki siz takip ediyorsunuz kendisini.Objektif bakabileniz dileğiyle.
Bence bir uzmandan destek almalısınız. Okul öncesi ücretli öğretmenleri yarım gün çalışır. Ve yorucu bir değil.
Depresif da falan olabilir misiniz
Yorucu falan değil öyle mi… ay deliricem… evden otururken hiç deneyimlemeden ne kadar kolay…
Konu sahibi ben de öğretmenim. ben de hep siyah giyerim giyinmekten hoşlanmıyorum. hiç süslü bi kadın olmadım ama montum ayakkabım çantam kalitelidir gerisi bi siyah kot, siyah kazaklar , tişört hırka falan. Kendimi hiç çapulcu gibi hissetmedim. Temiz olsun dikkat çekecek kadar eski ve yıpranmış olmasın yeter. Özgüveniniz ve hareketleriniz tamamen sizi ortamda güzel ve saygıdeğer kılan. Bunu öylesine söylemiyorum.
Konu sahibi arkadaşım depresyon da olabilir misiniz yazmak istedim.
A Aylakkadin ın yorumlarına daha önce denk geldiyseniz , kendisinin sizin anladığınız tarzda yazan bir üye olmadığını fark etmişsinizdir. Zaten sonraki mesajlarında da açıklamış.
Konu burada hangi meslek dalının ne kadar yorulduğu mu ? Neden hep bir kıyaslama yapmamız gerekiyor ?
Her mesleğin , her işin farklı zorlukları ve riskleri var . Ev hanımlığının sigortası ve bordrosu olmasa da onun da zorlukları var.
Her zaman sırt sıvazlamak iyi gelmez , bazen de karşımızdakini cesaretlendirmek için farklı bir yol izleyebiliriz. Her insanın bakış açısı ve olaylara yaklaşımı birbirinden farklıdır.
Konu sahibinin konusuyla ilgili , mesajınızda bir yorum göremedim.
Değerli öğretmenim kişinin beyanı esas demişsiniz ya. Ben anasınıfı öğretmeniyim. (Siz olmadığımı söylediniz) Ayrıca arkadaşla dalga geçmedim.Öncelikle mesajınızda konu sahibinin sorunuyla ilgili bir yorum görmediğimi belirterek başlamak isterim. Kendi yorumumu ilk mesajımda belirtmiştim konu sahibine.
Kıyaslamayı yapan kişi bu senaryoda asla ben değilim. Hanımefendi kendi yorulmadığını bunun yarım günlük bir iş olduğunu dolayısıyla konu sahibinin abarttığını ve depresyonda olmasından kaynaklı olabilceğini düşünmüş. Yani kıyaslamış. Burada farklı bakış açısı sunan cesaretlendiren bir yorum göremiyorum. Siz görebiliyor musunuz? Çünkü kişinin kendi beyanı 1 saat bile olsa yorulduğuyla ilgili. O yoruluyor. Ben yorulmuyorum siz depresyonda mısınız acaba? Gibi bir yaklaşım dalga geçmek gibi.
Ayrıca işin içine girdiğinizde bir ingilizce öğretmeni olarak söylüyorum evet anaokulu öğretmenleri benden, bir çok branştan daha çok yoruluyorve yıpranıyor. Bir anaokulu öğretmeni olsam bu argümanınızı da kabul edebilirdim. Amacım yarış olsa kendi önüme koymazdım. Her şey bir yana yorucu olmasa bile ki çok yorucu burada önemli olan konu sahibinin çok yoruluyorum beyanı.
Ben tarzımda bir sıkıntı göremiyorum. Hanımefendinin genel tarzını da bilmem. Bu konudaki yorumunu beğenmedim. Belli ki siz takip ediyorsunuz kendisini.Objektif bakabileniz dileğiyle.
Tepki verdiğiniz mesaj ve sizin mesajınız. Üye : kendi tecrübesine dayanarak yarım gün çalışır demiş. Depresyonda olabilir misiniz demek istediğini de belirtmiş.
Konu sahibesi bu konuda bir cevap verseydi , sonrasinda gelecek cevaba göre arkadaşın detaylı fikrini de öğrenmiş olurduk.
Siz de mesajınızda konu sahibinin moralini yükseltmek için kendinizden örnek vermişsiniz. Bu da konu sahibine iyi gelmiştir elbette. İnsan kendisiyle aynı iş kollarında çalışanların desteğiyle moral buluyor.
Ben " kim daha çok yorulur " kıyaslamalarına karşıyım.
Sizin tavrınızı da sıkıntılı görmedim , siz de yorumlarını gördüğüm üyelerdensiniz. Diğer üyenin yanlış anlaşıldığını düşündüğümü söyledim.
Sizin yazdığınız bir mesaja bir başkasından tepki mesajı gelseydi ; okuduğum yorumlarınıza bakarak ,yanlış anlaşıldığınızı düşünerek aynı mesajı sizin için de yazardım .
Televolelerde gördüğümüz rus turisti rahatsiz eden alanya esnafi gibi kendi basina oynayan kadina arkadan taciz yoluyla musallat olmuyo yahu arkadaşım bakışıp oynasip bir araya geliolar. Bence degil ya bu evrensel kanun dünyanın neresinde olursan ol pro dansci degilsen barda erotik dans ettigin insana verirsin.Anlattiginiz olayda arkadaşiniz kendi kendine kurulmuş.
Kadin zenci, kasli, daalyansevgilisini birakip hususi olarak arkadasinizin yanina gelmemiş ki. Kadin zaten oynuyormuş ortada herkesle birlikte, arkadasiniz kadinin yanina gitmiş sonra da sevgilisini birakti benim icin kafasina girmiş.
Burda olaylar farkli bence. Bi de her şeyi her topluma uyarlayamayiz, kadinla dans edebildi diye kadinin kendisine bayildigini sevgilisini birakacagini dusunmesi bile kultur farki.
ama doğru değil mi?hem ders anlatması zor hem sınavları ödevleri okuması falan.bir de çocuk başarısızsa ana dersler için aa bizim matematikçi çok kötü fenci iyi öğretmen değil türkçeci anlatamıyor ki ben anlayayım der.hiç duymadım aa resimci de bir şey öğretmedi ya da bedenci diyen çocuk.onlar zaten yüksek not verirler çünkü
Aile o kaaadaar rahat ki. O B planini yapacak insan yaşlaninca, calisamadigimizda biz ne yapacagiz diye bu duruma gelmeden dusunurdu. Babanin dukkani varken emeklilik için yatirmamiş bir şey.O yuzden bir şey yapma çabalari yoktur bence.
Gercekten hayret ediyorum.
Televolelerde gördüğümüz rus turisti rahatsiz eden alanya esnafi gibi kendi basina oynayan kadina arkadan taciz yoluyla musallat olmuyo yahu arkadaşım bakışıp oynasip bir araya geliolar. Bence degil ya bu evrensel kanun dünyanın neresinde olursan ol pro dansci degilsen barda erotik dans ettigin insana verirsin.tebrik ederim güzel dansti diye el sıkışmazsin yahu.
aynen sizin yorumunuz cok zeka doluydu affedin ben ironiyi anlayamamisim. hadi kardesim ya uzun uzun yazi yaziyorsun bunu en basta yazsaydin. kadinin ozguvensiz oldugunu anlayinca nasilsa cevap vermez diye bir de siz binmeye calismayin tepesine. dedigim gibi siz alkislasaniz ne alkislamasaniz ne sizin kabaliginizin kimseye faydasi yok. dilinizin ayari olsun iyi niyetliyseniz.Fikrim gayet açık kıyafetinle sevmesin sizi seven, sevgilisi bariz suçluyken kendinde kusur aramasın hiçbir kadın. Bu kadar net bir durumda bile kendini suçlamaya eksik aramaya çalışması çok yazık bunun farkına varması için alkışlıyorum yazdım. İronidir akılda kalır… ironiyi anlamak ayrı bir mesele tabii Siz anlayamadıysanız ne yazdığımı okuduktan sonra bir düşünün empati yapın. Kızınız gelip bu olayı yaşadım diye anlatsa kızım sana yeni kıyafetler alalım mı dersiniz? Yoksa ne hakla seninleyken başka masaya bakar nasıl sevgi bu mu dersiniz? Ben ikincisini derim ve mevzunun kıyafet olmadığını anlatırım kızıma. Kendini suclama sevgi saygi elbiseyle kiyafetle olmaz derim.
Kadin olmak mesele bu memlekette erkek baksa kadin kendinde kusur arar, kadin bi baska erkege baksa yine kadinda kusur aranir. Ben konunun bu kismina karsiyim. Umarim anlamissinizdir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?