- 6 Ağustos 2015
- 738
- 634
- 33
- 40
- Konu Sahibi miniktarlafaresi
-
minicik anne sutune muhtac bır bebegı kımse sızden alamaz once bunu unutmayın dogum sonrasındada kadın sıgınma evlerı var onlarda bır sure ıdare edebılırsınızEsimle birlikte hayat kurmaktan soz ediyorsaniz
Hamileyken bile o kadar da onemsemiyor dogurunca da ayni olabilecegi kanisindayim
Esim olmadan yani bosanma surecini kast ediyorsaniz yine en buyuk korkum velayet
ALINTI...
Gelin arabasında âdeta cenaze havası vardı. Gelin ve damadın ikisi de bir karış suratla, hiç konuşmadan oturuyorlardı. Düğün az önce bitmiş, evlerine gidiyorlardı. Arabaya oturana kadar düğünde ikisi de zoraki gülümsemişlerdi. Artık bütün enerjileri bitmişti.
Oysa bu günü ne çok beklemişlerdi… İki yıl olmuştu tanışmalarına. Çok sevmişlerdi birbirlerini. Düğün günü ömrünün en mutlu günü olacak diye düşünmüştü Mehlika. Bu yüzden bugünü burnundan getiren kayınvalidesini bir kaşık suda boğmak istiyordu. Kayınvalidesi hiç kimseyi dinlememiş, ucuza gelsin diye kendi istediği düğün salonunu tutmuştu. Salon davetlilere küçük gelmiş, ayakta kalanlar olmuştu.
Mehlika ve annesi “Ele güne mahcup olduk!” diye çok fena sinirlenmişlerdi. Mehlika düğün boyunca söylenmese Abdullah için bir problem yoktu. Anne babası aksaklıkları gidermek için uğraşıyorlardı. Ayakta kalanlara sandalye ve masa ayarlamaya çalışıyorlardı.
Düğün bittiğinde Mehlika salonda anne babası ile vedalaştı. Annesinin yüzünden düşen bin parçaydı. “Seviyorum, âşığım demeseydin ben bu pintilere kız mı verirdim?” diye söylendi. Mehlika ne diyeceğini bilemedi. Babası kimseye göstermemeye çalışarak eline bir zarf tutuşturdu. “Bunu eve gidince mutlaka oku.” diye eğilip kulağına fısıldadı. Mehlika zarfı çantasının içine koydu.
Eve varana kadar hiç konuşmadılar. Kapıya geldiklerinde Abdullah anahtarı çıkardı, kilidin üzerine taktı fakat kapıyı açmadı. Döndü, Melika’ya baktı:
“Karıcığım gel şu an itibariyle bütün tatsızlıkları dışarıda bırakalım ve evimize iki sevgili olarak girelim. Yaşadığımız hiçbir şey bizden daha mühim değil.” dedi.
Mehlika “Tamam…” diyemedi. Düğün boyunca içinde biriktirip söyleyemediği şeyler vardı. Onları Abdullah’a söylemeden rahat edemezdi.
“Senin için söylemek kolay…” dedi. “Düğünüm burnumdan geldi. Tabii annenin yaptıklarını duymak istemiyorsun. Bundan sonra anneni asla görmek istemiyorum.”
“O düğün aynı zamanda benim de düğünümdü, sen üzüldüğün için benim de burnumdan geldi… Ne yapalım, olan oldu. Bunların hepsini dışarıda bırakalım diye sana gül uzatıyorum.”
“Kapıyı aç, ben çok yorgunum, ayakta durur halim yok.” dedi Mehlika.
“İyi o zaman, ben de yorgunum, bu akşam düğüne ait hiçbir şey duymak istemiyorum, yarın konuşuruz.” dedi ona karşılık Abdullah.
Evlerine girdiler ve hiç konuşmadan sessizce yattılar. Birbirlerine dokunmak bile istemiyorlardı. Mehlika düğün gecesi giymek için hazırladığı seksi ipek gecelik yerine ayıcıklı pjama takımlarını giyip yatağın bir ucuna kıvrıldı. Abdullah da diğer ucuna yattı. Çok yorgun olmalarına rağmen ikisini de uyku tutmuyordu, yatakta dönüp durdular.
Mehlika’nın aklına babasının verdiği zarf geldi. Yataktan usulca kalkarak çantasını alıp salona geçti. Zarfı açtığında içinden bir mektup çıktı. Babası ona mektup yazmıştı. Merak içinde hemen okumaya başladı.
Sevgili kızım, Mehlikam!
Bugün yuvadan uçtun. Artık kendi yuvanı kurma zamanı. İnşallah çok mutlu olursun. Mutluluğuna katkısı olsun diye bir baba olarak sana nasihatlerim var. Bunları sana söylemeyi düşündüm fakat “Söz uçar, yazı kalır…” derler. Kalıcı olsun diye yazmaya karar verdim.
Belki diyeceksin ki “Baba senin çok mutlu bir evliliğin mi vardı ki bana nasihat ediyorsun?” Biliyorum kızım, mutlu bir evliliğimiz yok, zaten bunun için yazıyorum sana.
Biz annenle birbirimize âşık olarak evlenmiştik; fakat aşkımız pek uzun ömürlü olmadı. Ben de annen de hata yaptık. Bu aşkın neden bittiğini, neden sevgisiz bir evliliğe kendimizi mahkûm ettiğimizi ben ayrı izah ediyorum, annen de kendine göre açıklıyor. “Kızlar annelerini model alır.” derler. Beni annenden soğutan hataları bu yüzden yazıyorum ki sen de aynısını yapma. Çünkü sen bir kadın olarak erkeklerin nelerden çok incindiğini bilemezsin. Bu sözlerim kulağına küpe olsun.
Yavrucuğum, erkeği üç şey çok incitir:
Birincisi: Karısı tarafından saygı görmemek, adam yerine konmamak erkeği çok incitir ve karısına olan sevgisini bitirir. Kadın kocasını evin reisi olarak değil de terbiye edilmesi gereken bir çocuk olarak görür, tenkit eder, azarlarsa yani erkeğin erkek olmasına izin vermezse karı-koca arasında muhabbet olması mümkün değildir. Aman kızım, kocana saygılı ol ki o da sana sevgisini göstersin.
İkincisi: Bir kadın kocasının ailesini sevmiyorsa, saygı duymuyorsa erkek karısına çok kırılır.
Canım kızım, eşinin ailesine saygılı ol ve onları sevmeye gayret et. Arkalarından konuşma. Hataları elbette olacaktır, hepimizin olduğu gibi. Hatalarına takılma, gözünde büyütme.
Hiçbir erkek “Seni çok seviyorum aşkım ama anneni sevmiyorum…” diyen bir kadının sevgisinin gerçek olduğuna inanmaz. Kadınların çoğu bu ifadeyle söylemese de eşlerine annesini sevmediğini her vesile ile anlatırlar. Bir erkeğe “Annen dedikoducu, annen cimri, annen arkamdan konuşuyor, annen temiz değil…” denmesi erkek için “Sen dedikoducu, kötü bir kadının kötü oğlusun…” demektir. Erkekler bunu “Sen kötü kadının iyi oğlusun…” diye anlamazlar.
Erkekler korumacıdır. Vatanı aileyi korumak bizim vazifemizdir. Sadece eşimizi ve çocuklarımızı değil; annemizi ve kız kardeşlerimizi de korumak isteriz.
Kocanın annesi hakkında söyleyeceğin her kötü söz; kocanın kalbine attığın kocaman bir ısırıktır. O ısırık yüreğini kanatır, içini sızlatır. Isırık izleri yan yana çoğaldıkça büyük bir yaraya dönüşür. O yaralı yürekle seni ne kadar sevmesini bekleyebilirsin?
Erkeğin kalbi kadınındır; kadının kalbi de erkeğindir. Eşin kalbinde senin sevgini taşıdığı için o kalp sana aittir. O kalbi kırma, yaralama, iyi bak ki sevginiz zarar görmesin.
Kocana annesinin hatalarını göstermek için boş yere uğraşıp onu kırma. Kadınlar zannederler ki biz erkekler annelerimizin hatalarını görmüyoruz. Oysa annelerimizin bütün hatalarını görürüz; fakat eşlerimize itiraf etmek zorumuza gider. Annemiz nasıl küçükken bizi koruyup kollamışsa biz de onu koruyup kollamak isteriz. İşte bu yüzden kadın kayınvalidesinin hatalarını söyleyince erkek hatasını gördüğü halde annesini savunur.
Kayınvaliden senin arkandan konuşsa bile sen onun için kötü bir şey söyleme kızım. Birbirini kötüleyen iki kadının ortasında kalan erkek daha çok annesinin tarafında olur, ona inanır. Onunla kan bağı ve uzun bir geçmişi vardır. Onu doğuran, büyüten, üzerinde o kadar emeği olan annesine sırtını dönüp karısının yanında yer almak istemez. Akıllı bir kadın hiçbir zaman kocasını annesi ile kendi arasında bırakmaz.
Kocana annesinin hatalarını göstermek istiyorsan ona annesini öv, annesi hakkında iyi şeyler söyle. Mesela annesi:”Karın kötü, dağınık…” diyor; sen “Annen çok iyi bir kadın, onu seviyorum” diyorsun. Ne düşünür erkek? “Karım ne kadar iyi bir kadın, demek ki annem onu kıskandığı için arkasından konuşuyor.” O zaman annesi senin için ne söylerse söylesin kocan ona inanmaz, tam aksi, güzel tutumundan dolayı seni takdir eder.
İşte böyle güzel kızım. Kocanın ailesi ile uğraşma. Sevginize kendi elinle zarar verme. Kayınvaliden ne yaparsa yapsın, sen doğru davranışı gösterirsen mutluluğunuza gölge bile düşüremez.Gelinler yardım etmezse kayınvalideler evliliklere zarar veremezler.Kocanla yapacağın hiçbir tartışmaya ailesini karıştırma. Ailelerimiz bizim zayıf yanlarımızdır. Onlara gücümüz yetmez, istesek de değiştiremeyiz onları. Bu yüzden kocanı hiçbir zaman zayıf noktasından vurma ki senden nefret etmesin.
Üçüncüsü: Bir babanın kızına söylemesi ne kadar uygun olur bilmiyorum ama erkeğin yatakta karısı tarafından reddedilmesidir. Bu da erkeği çok fazla yaralar, incitir, karısından soğutur.
Sevgili kızım Mehlika’m,
Benim söyleyeceklerim bu kadar. Sözlerimi okuyup geçme, bu sözlerde yılların tecrübesi var. Bunları annene anlatamadım, biz mutlu olamadık; ama sen anla ve mutlu ol kızım.
Seni çok seven baban.
Mehlika, elinde mektup, uzun uzun düşündü. Mektubu iki kez daha okudu. Sonra gitti, bu gece için önceden hazırladığı geceliğini giydi, saçlarını taradı ve yatağa girip sırtı dönük yatan kocasına sarıldı. Kulağına “Tatsızlıkları bir daha açmamak üzere geride bırakacağıma ve bundan sonra ‘sevdiğimi doğuran kadına’ iyi davranacağıma söz veriyorum.” dedi. Ona dönüp bakan kocasının gözlerinde gördüğü sevgiden dünyada daha değerli hiçbir şeyin olmadığını düşündü.
Sema Maraşlı “Tatlıya Bağlayalım” kitabından
Kadın geyşa olacakk canııım erkeği her türlü mutlu edecek litfen amaaaBu kadar kadını aşağılayan bir yazı daha görmedim. Rezillik hatta ötesi. Kadın erkeği tatmin etmek zorunda, kadın erkeğin ailesine tam saygı duymak zorunda, kaynanası eziyet etse de eşine belli etmemeli. Kusura bakmayın, kadını şu rezil kalıpların içine sokmaya çalışan herkese yazıklar olsun. Bunu alıntılayan hanım, kayınvalidesi konu sahibinden çarşaf istemiş, bunu meşru görecek bir alıntınız da var mı?
konu sahibi,avukatım. Boşanmak isterseniz elimden gelen her türlü yardımı yaparım. Kendinizi bir erkeğe itaat edecek kadar değersiz görmeyin.
Ah kardeşim sen yaşın ufakken daha geliştiremedin kendini hiç demedinmi benim babam bu haltı yapıyorsa başka erkek bana sahipmi çıkar diye.cahillik ama sende haklısın aile Özlem'i çok başka.hamile kalmana çok üzüldüm.başından niye kabul ettin kaynananla oturmayı.başka arkadaşlarınla niye kestin muhabbeti hepten kafayı yer insan sende git kocanın yanına.adamın söyledikleri yenilir yutulur değil ama sen otur deki kaynanana bak anne benim annem babam yok ben seni anne bildim nolur de tartışmayalım benim yaşım ufak cahilim beni hoş gör de.kaynanan ne seviyor yap bi kahve otur muhabbet et tatlı dil yılanı deliğinden çıkartır.ufak bi hediye al kıyafet yada sevdiği ne varsa tatlı yada bak anne de sen seversin diye aldım de.sen o çocuğu büyüt ve işe gir.görümcenide uyar benimle düzgün konuş de haddini bilsin sonra çocuk büyüdüğünde baktın eşin halen hayvan zaten çalışacaksın hiç düzelmezse bakarsın duruma.başka çocuk yapma hemen korun çocuk olunca.bol dua et inan duada bulursun Allahtan iste.ya eşinede şikayet etme hiç bi arkadaşın olsun ama güvenilir onunla paylaş yada gel burda yaz.erkekler ne şikayeti ne çok ilgiyi nede konuşan kadını sevmiyorlar mesafeli ol annesiyle eşinlede görümcenlede suratsız olma amaÖncelikle herkese merhabalar size yasadiklarimi kisa kisa aktaracagim en basindan.
Bekarlik donemlerimde tek yasadim annem vefaat etmisti. Babam ise evli ve esi haliyle beni istemedi yani klasik cici anne durumlari. Ise girdim kendimi idare ettim. Fakat aile ozlemi icimde hep bi yara olarak kaldi.
Babamin tanidigi olan bi aile gorucu usulu ile istedi beni bende dusundum tek yasayip insanlarin gozune batacagima ise gidip debelenecegime evlenirim daha iyi dedim.
Evlendikten 1.5 ay sonra esim dogu gorevi ile sirnaga gitti. O gittikten 2 hacta sonra hamile oldugumu ogrendim bu sirada,Beni de kaynanama birakti.
Zaman gectikce kaynanamla aramada klasik gelin kaynana tartismalari oldu fakat benden 3 yas kucuk gorumcen beni artik azarlamaya baslayinca bende yildim sonucta (evlenmeden once esim tum arkadaslarimla iletisimimi kestigi icin bir tek esime icimi dokup onunla konusuyordum) bi gun esim ailesini arayip sormus onlarda haliyle yok bi durum demis. Esim de bebi arayip sen yalancisin demeye basladi. Onun aileci olacagini bilmiyordum benim tahminim orta yolu bulmasiydi.Suan bana inanmiyormus sevgisi tukenmis...
Ben ise 15+5 hamileyim.
Ne yapacagim bilmiyorum. Ailesi arada bi laf sokuyor. Esim ise aramiyor arasada bitti gibilerinden konusuyo.
Ne yapmaliyim nasil duzeltebilirim bilmiyorum...
Huylarina gitmeliyim gibi hissediyorum cunku donecek bi evim ailem yok ve hamileyim.
Zor bir durum yasim 21..
Bana biraz akil verin cunku artik benim beynim gercektende calismiyor
Bu kadar kadını aşağılayan bir yazı daha görmedim. Rezillik hatta ötesi. Kadın erkeği tatmin etmek zorunda, kadın erkeğin ailesine tam saygı duymak zorunda, kaynanası eziyet etse de eşine belli etmemeli. Kusura bakmayın, kadını şu rezil kalıpların içine sokmaya çalışan herkese yazıklar olsun. Bunu alıntılayan hanım, kayınvalidesi konu sahibinden çarşaf istemiş, bunu meşru görecek bir alıntınız da var mı?
konu sahibi,avukatım. Boşanmak isterseniz elimden gelen her türlü yardımı yaparım. Kendinizi bir erkeğe itaat edecek kadar değersiz görmeyin.
Allah sizden razı olsun emin olun bi ışık gibi gördüm sizi çok sağolun. Fakat benim boşanma konusunda korkularım var ya bebeğim elimden alınırsa ya ailem beni sahiplenmez hatta ağır tepkiler verirse kalıcak dönecek evim yok.Belirli maddi gelirim kazancım yok şuan işe girsem eşimin ailesi müsade etmez. Boşandıktan yahut doğurduktan sonra iş diye düşündüğümde ise aklıma direk bebek geliyor kime emant edeceğim diye.Bu kadar kadını aşağılayan bir yazı daha görmedim. Rezillik hatta ötesi. Kadın erkeği tatmin etmek zorunda, kadın erkeğin ailesine tam saygı duymak zorunda, kaynanası eziyet etse de eşine belli etmemeli. Kusura bakmayın, kadını şu rezil kalıpların içine sokmaya çalışan herkese yazıklar olsun. Bunu alıntılayan hanım, kayınvalidesi konu sahibinden çarşaf istemiş, bunu meşru görecek bir alıntınız da var mı?
Allah sizden razı olsun emin olun bi ışık gibi gördüm sizi çok sağolun. Fakat benim boşanma konusunda korkularım var ya bebeğim elimden alınırsa ya ailem beni sahiplenmez hatta ağır tepkiler verirse kalıcak dönecek evim yok.Belirli maddi gelirim kazancım yok şuan işe girsem eşimin ailesi müsade etmez. Boşandıktan yahut doğurduktan sonra iş diye düşündüğümde ise aklıma direk bebek geliyor kime emant edeceğim diye.
eşimin yanına gitme ihtimalim yok çünkü geçici görev ve süresi belli değil biz zaten başka ildeydik fakat beni ailesine bıraktı yalnız kalmamı uygun görmedi ailesi.Arkadaşlarımla iletişimi kesme olayı ise emin ki gerçektende aileye ihtiyacım vardı bana baba anne olacak birine ihtiyacım vardı bu ay elektirik bu ay doğalgaz diye düşünmekten kafayı yemiş haldeydim kurtuluş olarak gördüm her dediğine tamam deyip evlendim. kendi evimizdeyken çocuklar gibi şendi böyle değildi fakat ben ne zaman hamile kalım ne zaman kaynanamın evine girdim o zaman değersiz gibi oldum o zaman ailesi çok önemli bireyler oldu düşünsenize sizden 3 yas küçük bi kız gelip yani görümce of bi git başımdan diyebiliyo.Ah kardeşim sen yaşın ufakken daha geliştiremedin kendini hiç demedinmi benim babam bu haltı yapıyorsa başka erkek bana sahipmi çıkar diye.cahillik ama sende haklısın aile Özlem'i çok başka.hamile kalmana çok üzüldüm.başından niye kabul ettin kaynananla oturmayı.başka arkadaşlarınla niye kestin muhabbeti hepten kafayı yer insan sende git kocanın yanına.adamın söyledikleri yenilir yutulur değil ama sen otur deki kaynanana bak anne benim annem babam yok ben seni anne bildim nolur de tartışmayalım benim yaşım ufak cahilim beni hoş gör de.kaynanan ne seviyor yap bi kahve otur muhabbet et tatlı dil yılanı deliğinden çıkartır.ufak bi hediye al kıyafet yada sevdiği ne varsa tatlı yada bak anne de sen seversin diye aldım de.sen o çocuğu büyüt ve işe gir.görümcenide uyar benimle düzgün konuş de haddini bilsin sonra çocuk büyüdüğünde baktın eşin halen hayvan zaten çalışacaksın hiç düzelmezse bakarsın duruma.başka çocuk yapma hemen korun çocuk olunca.bol dua et inan duada bulursun Allahtan iste.ya eşinede şikayet etme hiç bi arkadaşın olsun ama güvenilir onunla paylaş yada gel burda yaz.erkekler ne şikayeti ne çok ilgiyi nede konuşan kadını sevmiyorlar mesafeli ol annesiyle eşinlede görümcenlede suratsız olma ama
Kısaca diyor ki, -Mehlika, bir köle olmalısın ki evinde huzuru bulasın.
Eşine "reislik" makamını verip özel geceliğini giymeyi unutma. Gecelik önemli. Ayıcıklı olmaz, dantelli-ipekli olacak.
Ha bir de, eşinle karşında 3 yaşında çocuk varmış gibi konuş. Laf cambazlığı yap, huyuna git. Öyle mantıklı açıklamaları, acı gerçekleri kaldırabilecek insanlar değil onlar.
Bu kadar kadını aşağılayan bir yazı daha görmedim. Rezillik hatta ötesi. Kadın erkeği tatmin etmek zorunda, kadın erkeğin ailesine tam saygı duymak zorunda, kaynanası eziyet etse de eşine belli etmemeli. Kusura bakmayın, kadını şu rezil kalıpların içine sokmaya çalışan herkese yazıklar olsun. Bunu alıntılayan hanım, kayınvalidesi konu sahibinden çarşaf istemiş, bunu meşru görecek bir alıntınız da var mı?
Boşanmak isteyip istemediğinizi sormamıştım ben zaten size, konu sahibine sordum. Mutluluklar size.Hiçte boşanmak gibi bir düşüncem hayatımdanda eşimdende memnunum benim hoşuma gitti paylaştım amacım tartışma çıkarmak değil
Suç sende değilki yazıklar olsun babana.valla yapıcak bişey yok ama o görümcene haddini bildir.mesafeni koy.yanlış anlama seni cahil niye buldum biliyormusun genç yaşta evlendin kendi sebeplerinden dolayı ama bundan sonra keşke deme ayrı eve çıkmak için yol yap bi çözüm bul kaynanan neler yapıyo sana mesela?eşimin yanına gitme ihtimalim yok çünkü geçici görev ve süresi belli değil biz zaten başka ildeydik fakat beni ailesine bıraktı yalnız kalmamı uygun görmedi ailesi.Arkadaşlarımla iletişimi kesme olayı ise emin ki gerçektende aileye ihtiyacım vardı bana baba anne olacak birine ihtiyacım vardı bu ay elektirik bu ay doğalgaz diye düşünmekten kafayı yemiş haldeydim kurtuluş olarak gördüm her dediğine tamam deyip evlendim. kendi evimizdeyken çocuklar gibi şendi böyle değildi fakat ben ne zaman hamile kalım ne zaman kaynanamın evine girdim o zaman değersiz gibi oldum o zaman ailesi çok önemli bireyler oldu düşünsenize sizden 3 yas küçük bi kız gelip yani görümce of bi git başımdan diyebiliyo.
emin olun ki çalışmak için şuan nelerimi vermezdim keşke evlenmeseydim de tek derdim elektrik faturası olsaydı fakat ben farklı umutlarla evet dedim....Böyle olacağını böyle gelişeceğini bilmiyordum...
size mesaj attım geldimi acabaBoşanmak isteyip istemediğinizi sormamıştım ben zaten size, konu sahibine sordum. Mutluluklar size.
Ben ankara doğumluyum oraya göre büyüdüm yetiştim. Annesi malatyalı bi gelin istiyordu benden önce de bi kaç gelin adayı bakmışlar babamla babası yakın oldukları için konuşup tamam denmiş. İstemeye geldiler bende babamlara gittim babam iyi düşün dedi fakat annesi isteksizdi çünkü kapalı değildim fazla da yemekleri de internetten bakıp yapan biriydim bunu da kendisine anlattım yine de yüzü asıktı hatta yüzükler takıldığında fotoğraflar çekildi size gönderme ihtimalim olsa kadının ne kadar istekli olup olmadığını anlardınız.Suç sende değilki yazıklar olsun babana.valla yapıcak bişey yok ama o görümcene haddini bildir.mesafeni koy.yanlış anlama seni cahil niye buldum biliyormusun genç yaşta evlendin kendi sebeplerinden dolayı ama bundan sonra keşke deme ayrı eve çıkmak için yol yap bi çözüm bul kaynanan neler yapıyo sana mesela?
Sende arayip sorma hic umursama o senen sogdum derse sen iki katini soyleKendisi zaten aramiyor ben mesaj atiyorum o da soguk bir sekilde cevap veriyor kisa ve net
Olmuyor ki be kardeşim öyle, ailem yanı babamlardan destek göremiyorum evde laf sokulması devam ediyor ve bu adamı iyice üstüme çekersem iyice bunalıma girerim Allah buraya iyi kötü yorum yazan herkesten razı olsun aniden kollarım gevşedi rahatladım çünkü içimi döküp mutlu oldum.Sende arayip sorma hic umursama o senen sogdum derse sen iki katini soyle
Allah sizden razı olsun emin olun bi ışık gibi gördüm sizi çok sağolun. Fakat benim boşanma konusunda korkularım var ya bebeğim elimden alınırsa ya ailem beni sahiplenmez hatta ağır tepkiler verirse kalıcak dönecek evim yok.Belirli maddi gelirim kazancım yok şuan işe girsem eşimin ailesi müsade etmez. Boşandıktan yahut doğurduktan sonra iş diye düşündüğümde ise aklıma direk bebek geliyor kime emant edeceğim diye.
Çok teşekkür ederim fakat eşimde söyledi ailesine soğuduğunu olmayacağınıBiliyorum güçlü olmak bazen gerçekten çok güç, yazdığın yanıtta korkuların var ve bunu üzerinde taşıyıp onlara yansıtıyorsun, Onlar da bunları bildiğinden sana istedikleri gibi davranabiliyorlar onlar gelecek ile ilgili korkularının olmadığını eşinin seni sevdiğini ve umursamz olduğunu göstermen gerekli
üzgünüm ama zayıflığını kullanıp üzerine geliyorlar
Allah yardımcın olsun,bebeğin de hayırlı olsun, bebeğini düşünüp belki de annelik duygusu gibi güçlü ol
var fakat tekirdağda ailesi ise tek kalmama musade etmdiSizin kendi eviniz yok mu?
Bunları neden yapıyorlar?Ben ankara doğumluyum oraya göre büyüdüm yetiştim. Annesi malatyalı bi gelin istiyordu benden önce de bi kaç gelin adayı bakmışlar babamla babası yakın oldukları için konuşup tamam denmiş. İstemeye geldiler bende babamlara gittim babam iyi düşün dedi fakat annesi isteksizdi çünkü kapalı değildim fazla da yemekleri de internetten bakıp yapan biriydim bunu da kendisine anlattım yine de yüzü asıktı hatta yüzükler takıldığında fotoğraflar çekildi size gönderme ihtimalim olsa kadının ne kadar istekli olup olmadığını anlardınız.
Bebek konusu ise önce yapmayın dedi fakat oğlu ısrarcıydı olduğunu öğrenince de bi şekilde kabullendi bu sefer oğlan olsun olayı basladı malum kokuya gelemiyorum hamilelikten ötürü bu sefer yemekten işten kaçtıya çıktı adım sürekli uykum geliyordu gebeliğin üçüncü ayında bu sefer de sen yabanisin sosyal değilsin dediler. Dedikoduyu geçrektende sevmem rahmetli annem olabildiğince uzak tutmuştu o bunlarda dedikodu yapıyor bende aralarında kalmıyorum geçiyorum kitap okuyorum yine sosyal değilsin diyorlar.bir de eşimin eski kız arkadasının konusunu kayınvalidemde görümcemde çok acıyor suratım asılınca da aman sen de çok kıskançsın ya diyorlar Kontrole gittiğimde de erkek doktor günah ultrasona giriyorsun bebek sakat doğacak demeye başladılar sonra hergün farklı bi rüya anlattılar mesela kaynanam bebeğimi öldürürken görmüş beni hani bu 1 değil 2 değil sonra daha üçüncü ayıma girmeden sütün gelmezse o çocuk mahvolur bakamazsın edemezsin hasta edersin demeye basladı hani bunları neye istinaden söylediğini de tam olarak bilmiyorum.
Kusuyorum bu benim elimde olmayan bi durum bundan ötürü de bebeği öldüreceğimi söylediler artık psikolojime işlemişti artık bende ruyamda ölü bebekler görmeye basladım.Görümcem üniversite sınavlarına hazırlanıyor sınava az kaldı fakat bende o sınavlara girdim ve hazırlandım ama kimsenin kalbini kırmadım kimseye de kötü söz etmedim...
şimdi ise inşallah malatya da yasarsınız diyorlar...
ben kendimi acındırmak için demiyorum ama annem yok benim babamda eşinin derdinde yetim gibiyim az başımı okşasalar köpekleri olurum ama böyle yaptıkları müddetçe ben bu bozuk psikoloji ile ne kendime ne de bebeğe bi faydam olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?