Çaresiz Anne

Kızlar neler yaptım olmadı. Ağlamaktan gözlerim o kadar ağrıyordu. Sürekli emzirmeye çalışıyorum. Ama boş memeyi çektikçe kızım ağlıyor. Millete laf yetmiyor.
Üzülmeyin. Kızımı 2 yaşına kadar emzirdim ama oğlum emmiyor. Mama ile büyüdü. 18 aylık şu an.
Üzüldüm bende,isterdim anne sütü ile büyüsün ama olmadı. Şu an geriye dönüp bakınca boşa üzülmüşüm diyorum inanın.
Sağlığı yerinde mi,gerisi boş. Allah dermansız dert vermesin yeter ki.
Kimsenin lafına kulak asmayın. Kimseyi dinlemeyin,gerekiyorsa tersleyin ama sizi üzmelerine izin vermeyin.
Sağlıkla büyütün bebeğinizi

kendine yemeyi birak etrafindaki insanlardan kurtul önce arkadaşım bak ozaman herşey nasil guzel yoluna giriyor.
lohusa insanin tepesinde cak cak konusulmaz yardimci olunur yok olmuyorlarsa etrafinjzdada dolasmasinlar belki strestende azaliyordur sütünüz birde cocuk daha cok kucuk 2 aylikken falan daha aktif emmeye baslayinca sutunuz iyice cogalir
benim kizimda hem mama hem sut takviyesiyle gecirdi 1.5 aya kadar sonra sutum cogalinca mamayi biraktim 6 aylikken meme reddiyle bidaha emziremedim
cogalmazsada stres yapma olabilir hic anne kokusu alamamis anne sutunun tadina bakamamis cocuklari dusun kendini yipratma olan sutunude ziyan etme stres yapip ye ic yat kendine bebegine bak

kizim 6 ayliktan beri sadece mamayla besleniyor suan 26 aylik ne bir kez grip oldu nede buyumesinde sorun oldu
ben kendim hic emmemisim ozaman mama bile bulamazmis annem sekerli su verirmis acim diye yapacak biseyi olmayinca bagisikligim bunyem gayet iyi
mama veriyorum diye sagligiyla ilgili endiseyede dusmeyin

kizim 6 ayliktan beri sadece mamayla besleniyor suan 26 aylik ne bir kez grip oldu nede buyumesinde sorun oldu
ben kendim hic emmemisim ozaman mama bile bulamazmis annem sekerli su verirmis acim diye yapacak biseyi olmayinca bagisikligim bunyem gayet iyi
mama veriyorum diye sagligiyla ilgili endiseyede dusmeyin

Süt gelmiyorsa gelmiyor ya mama yesin zehir değil ya. Anne sütü olsa iyi ama yok ne yapacaksın. Etrafındakileri sustur bir şekilde yoksa o depresyonun en dibine düşersin. Stresten üzüntüden de gelmez süt biraz sakinleşmeye çalış bence. Bebeğine de sana da sağlıklı günler dilerim.

Su anda ağlayarak yazıyorum. 1ay oldu doğum yapalı sutum geç geldi ama yetersiz.Bebegime mama takviyesi yapmak zorundayım.Kahroluyorum insanların laflarına bezdim artık. Neden göğsümü vermiyor muşum? Emdikce gelirmiş. Yok yok işte neden anlamıyorsunuz. Yemediğim içmediğim şey kalmadı. Ama bu kadar
Ne olur yardım edin kafayı yemek üzereyim. Lohusa depresyonu nü dibine kadar yaşıyorum. Kızıma mama verdikçe içim parçalanıyor
Sizi çok iyi anlıyorum aynı şeyi ben de yaşadım benimde sütüm geç geldi elimden geldiğince emzirmeye çalıştım sütüm azdı diye biberonla mama takviyesi yaptık bı yandan oğlum emmiyo onunla uğraşıyorum bı taraftan her gelen giden bir şey söylüyo ilk iki hafta çok zor geçti benim için yılın terini döktüm resmen

Üzülmeyin. Kızımı 2 yaşına kadar emzirdim ama oğlum emmiyor. Mama ile büyüdü. 18 aylık şu an.
Üzüldüm bende,isterdim anne sütü ile büyüsün ama olmadı. Şu an geriye dönüp bakınca boşa üzülmüşüm diyorum inanın.
Sağlığı yerinde mi,gerisi boş. Allah dermansız dert vermesin yeter ki.
Kimsenin lafına kulak asmayın. Kimseyi dinlemeyin,gerekiyorsa tersleyin ama sizi üzmelerine izin vermeyin.
Sağlıkla büyütün bebeğinizi
Cevabiniz icin tesekkur ederim.Konunun uzerinden 2.5 sene gecti.Burada paylastiktan sonra sutum geldi .Hatta artti bile.kizim 2.5 yasinda cok saglikli her sey cok yolunda.Cocuklarimizin yuzunden gulucuk eksik olmasin😊

Kendimi çok güçlü sanırdım. Ama öyle değilmiş maalesef.Surekli emziriyorum artsın diye ve kızımla aramızda bağ oluşsun diye.doymuyor sa mama veriyorum onun ağlamasına kıyamam. Ama insanlar neden bu kadar acımasız. Ben zaten üzülüyorum her kafadan bir ses cikiyor
Sakin emziremezsem aramizda bag olusmaz diye bosuna uzulmeyin. Yok oyle bir sey. Siz ona sarildiginizda kokunuzu aliyor, gulup sarkilar soylediginizde sevginizi hissediyor. Emmeyen bebek anneden uzak olur diye sacmalayan olursa inanmayin.

Baya olmuş yazalı
Biz de 2 aylığız
Bİ kere bile memeden sonra uyumadı
Hep ağladı
Mamadan nefret ediyorum ve sütüm harbiden az :( yolu yok sanırım artık

Benimde ilk başta sütüm gelmedi doktor da mama tavsiye edince verdim. Sonra sağarak getirdim ha yetmeseydi mamaya devam ederdim. Doktorunuza danışın emdikten sonra gaz olduğu için ağlıyor olabilir, kontrolde kilo alımı yeterli değilse doktorunuz yönlendirir. Ki şimdiye kadar mamaya yönlendirmediyse süt azlığı olduğunu düşünmediği içindir bence.

Su anda ağlayarak yazıyorum. 1ay oldu doğum yapalı sutum geç geldi ama yetersiz.Bebegime mama takviyesi yapmak zorundayım.Kahroluyorum insanların laflarına bezdim artık. Neden göğsümü vermiyor muşum? Emdikce gelirmiş. Yok yok işte neden anlamıyorsunuz. Yemediğim içmediğim şey kalmadı. Ama bu kadar
Ne olur yardım edin kafayı yemek üzereyim. Lohusa depresyonu nü dibine kadar yaşıyorum. Kızıma mama verdikçe içim parçalanıyor
Facede 'emzirme akademisi' sayfasını takibe alırmısınız? Aynı durumları yaşamışız bama iyi geldi o sayfa tavsiye ederim

Benimde ilk başta sütüm gelmedi doktor da mama tavsiye edince verdim. Sonra sağarak getirdim ha yetmeseydi mamaya devam ederdim. Doktorunuza danışın emdikten sonra gaz olduğu için ağlıyor olabilir, kontrolde kilo alımı yeterli değilse doktorunuz yönlendirir. Ki şimdiye kadar mamaya yönlendirmediyse süt azlığı olduğunu düşünmediği içindir bence.
Baştam beri mamaya yönlendirdi :(
Teşekkür ederim

Canim her cocuk emecek diye bir sey yok. Elbetteki emse cok daha iyi ama mama ile beslenenlerinde 2 eli 2 kolu var. Oncelikle stres yapma baskalarinin yaninda besleme cocugunu .stres yaptikca azalir azaldikca stres yaparsin. Benimde göguslerim cok kucuktü. K.v 9 ay boyunca sen bu cocugu dogurunca emziremezsin derdi bende hüngür hüngür ağlardim. (Ne aptalmisim) . Oglumu 3 yasina kadar emzirdim . Buldugun her firsatta uyu açik çay ve bol su tüket.

Bu arada ben et suyu icerdim acayip cigaltirdi.

Canım takma bu kadar. Öyle seyler var olan sütü getirir olmayan süte ne yesen ıcsen boşuna. Al ben mesela. Yoktu maalesef neler yedim gene YOk gene YOk. Ne kadar üzülüyordum. Su an kızım 16 aylık kafamı duvarlara vurasım gelıyor o en güzel en kıymetli anlarımı kendıne bu sekılde zehri ettiğim için. Mama ver çocuğa aç kalmasın ben günde bir sonra 2 ye çıkardım derken 6 aya kadar anne sütü + mama verdim. Sut içen de büyüyor mama yıyende. Sımdı ıkıncıye hamıleyım. Bu seferde olmazsa hıc uzulmıcem. Mama verırım olur biter
İisteyerek mi hamile kaldınız

Biri eski konuları hortlatmış ama yazmak istedim yinede sinir oluyorum ben mamaya zehir muamelesi yapanlara 40gün oldu doğum yapalı baktım doymuyor 2.günden mama takviyesi yapmaya başladım sütüm artsın diye de elbette ugrasıp önce meme sonra mama yapıyorum ama mama verdiğim için de hiç pişman olmadım neden olayım çocuğum doyuyor huzurla uyuyor en önemlisi bu

Back
X